Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa hughito »

aky mate vlastne vy ateisti zmysel zivota??
Stavím sa, že toto hlásajú tí duchovní na tých stretávkach, kecy o tom, ako ateisti nemajú zmysel života, lebo zmyslom života je prijať Boha.

Zmysel života si každý určí sám, bez ohľadu konfesie.
piton
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa piton »

Janio napísal:Takže boh stvoril logiku ktorá ho popiera ?
no s tebou sa o logike velmi asi bavit neda... Ako konkretne ho logika popiera? stale tocis o tom kameni?
Rofl :D skade si nabral že ľudia sa nestarali o to či Zem je guľatá ? O to sa nestarali len krestani ! tích čo sa o to starali upalovali, pretože zem je rovná doska ktora je na slonovy, a ten slon stojí na korytnačke ktorá pláva na vode.
dalsia blbost, zase len prekrucas a trepes dve na tri. Ja som hovoril o beznych ludoch, farmaroch, remeselnikoch, ktori mali dost obmedzeny pohlad na svet a tieto veci ich nezaujimali.
Asi si nečítal pozorne neviem kto kde napísal niečo o tom ako veriaci berie svojú vieru ?
napr. tu hovoris v co ja verim, a nemas o tom ani paru:
ty možno si predstavuješ že sedia na mráčiku a pozerajú na nás, spolu s nimi tam stoja ženy hore bez :lol:
Ty tiež vieš o nás tiež prd.
aj keby to bola pravda, tak ja nekomentujem v co vy verite/neverite... a myslim, ze o vas viem dost :)
My tu len diskutujeme - dávame vám najavo fakty, ktoré vy popierate.
no bohuzial, nevsimol som si ani jeden fakt, ktory by si tu napisal... ked nejaky mas, tak nech sa paci, ale napis aj co ten fakt dokazuje, aby som to aj ja hlupak pochopil.
Ja keď niečo dokážem tak som rád pretože viem že som to dosiahol sám pevnou vôľou a odhodlaním, a nie že všetko čo som spravil bolo zbytočné pretože len vďaka bohu som to a to dokázal
a kto hovori, ze vsetko co si spravil bolo zbytocne a len vdaka Bohu si to dokazal? Veriaci? dalsia blbost...
// Nič som nekomentoval len som sa pýtal kde sa nachádza v dnešnej dobe nebo a peklo. Pretože ja fakt neviem (Ty azda vieš).
neviem, ale myslim si, ze otazka zacinajuca na "kde" nema zmysel...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

- no stebou sa dá baviť o logike keď veríš v boha a sám píšeš že to logiku nemá :D
- :o záleži čo chápeš pod slovom bežní ľudia, ušla ti pointa ktorá bola že "múdry" krestania ktorí vedeli asi toľko čo obyčajn ľudia upaľovali druhých...
- zopakujem: "asi si nečítal dosť pozorne" Mám o tom páru na tvoju náražku že sa starám o to ako si to predstavuješ som napísal to ako som si to predstavoval ja, a uvažoval som ako môže uvažovať niekto iný napr. ty ! Ak si si nevšimol tak to bolo až po tej náražke z čoho vyplíva že to bolo naschával...
- čo vieš o nás dosť ? Tak isto ako ja neviem čo si zač ty (možno si fajn) tak isto nevieš čo som zač ja atď. Jedine si myslíš o nás napr. že keď sme ateisti nemáme zmysel života ako sa pýtal jožko atď. Väčšina ľudí verí v to čo im povie farár na omši...
- nikto nepíše že si hlupák ! neviem ako si natom s anglištinou (niekde na čeknito to je aj v češtine, len teraz nemám čas to nájsť) : (máš tu vysvetlené ako vznikol život na zemy, a nie že to stvoril boh) a je určite toho veľa čo tu bolo spomenuté a netreba ani dvôkaz napr. čo sa týka adama a evy keď kain klepol abela jeden išiel do vody druhý do lesa a neviem a koho sa oženili atď.... (čo nie je možné)
- mne sa zdá že vravia to veriaci, pretože neraz som sa stretol s tým že veľa ľudí povedali vetu typu: "len vďaka bohu som to zvládol" "len vďaka bohu som to prežil" atď. to už spomínal hugito s tým futbalom. A konkretne čo sa mňa týka minulý školský rok som skončil výborne a čo povedala moja pobožná babka? "Modlila som sa za teba tak preto" a to nerátam X krat keď som bol chorý - modlila sa za mňa a zazračne som vyzdravel. Nato je veta "pomôž si sám aj pán boh ti pomôže" to som už spomínal...
- Veta nezačína kde, a aj keby prečo by nemala mať zmysel ak ti frajerka povie stretnime sa pri fontáne a nevieš kde to čo povie "je tá fontána" alebo "kde je tá fontána" Či ty vymýšlaš vety kde sa "kde" nenachádza, alebo čo ?

// A čo máš vlastne proti ateistom ? Mne je úplne jedno či je niekto katolik, alebo moslim... ale asi to je ten rozdiel medzi veriacim a neveriacim...
piton
King
King

logika: napisal si, ze "Boh stvoril logiku, ktora ho popiera" poprosim konkretne ako ho popiera...
upalovanie: no ved ja som nikde nepisal, ze krestania nerobili/nerobia zle veci, ale s vierou v Boha to nic nema.
ja o tebe nic neviem, to ani netvrdim, ale len hovorim, ze celkom chapem vas pohlad na svet, ze zijem, zomriem a koniec. Netvrdim, ze nemate zmysel zivota...
s anglictinou som na tom dost dobre, ale to video pozerat nemienim, nemam 12 rokov a poznam teoriu velkeho tresku, stvorenia sveta a pod., mam za sebou par semestrov vysokoskolskej fyziky, hoci z nej viem prd :) a poviem ti velku novinku, ze krestania s teoriou evolucie, big bangom a pod. nemaju ziadne problemy, tusim uz v 5. storoci teologovia vraveli, ze Biblia, hlavne Stary zakon sa nema brat doslovne, je to opisane symbolicky. Malo krestanov si mysli, ze svet bol stvoreny ako sa pise, za 7 dni... A takisto cirkev v tejto veci neurcuje, kto ma v co verit, ked veris v evoluciu, ok... to je jedna z teorii, nijak sa nevylucuje s krestanstvom. V jednej cast south parku venovanej tejto teme to zhrnul Stan nejak tak: "Nemoze byt evolucia je odpoved na otazku ako a nie preco?" (epizoda 1012 - go god go)
no veriaci veria, ze Boh im pomaha... co je na tom zle? jasne, ze neskocim zo skaly a necakam, ze ma Boh "zachyti"
takisto veria v silu modlitby, napr. tvoja babka. a ty neveris. Co je na tom zle? Nejak ta to obtazuje, ze ona veri?
kde je imho blbost, lebo podla mna nebo nie je miesto.cize otazka "kde" nema zmysel.
prepac, ale mam pocit, ze o tychto veciach fakt nemas ani paru, tak by si fakt nemal hovorit o tom o com nic nevies...
ako si na to prisiel, ze mam nieco proti ateistom? Neviem o tom, aby som vam tu nejak nadaval a pod. Poznam vela ateistov, s dvomi byvam na intraku, a zo vsetkymi vychadzam dobre, nemam s nimi problemy...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Napríklad to s tým kameňom ta logika to popiera takže ho vlasne popiera. (A to vysvetlenie v tom článku je nejaké chabé...) Ďalej veda sa zakladá na logike, a kedže veda (vďaka logike) veľa vecí zmietla zo stola že cirkvi neostávalo nič iné len súhlasiť... prečo vlastne boh tú logiku stvoril aby ho v konečnom výsledku popierala ? Alebo prečo ju nevytvoril tak aby sa to nestalo ? Bolo by to lepšie bola by logika a nemohla by ani poprieť jeho samotného nie ?

Neviem ako ostatný no ja nemám taký pohľad na svet že žijem a zomriem a koniec (vlastne konečný výsledok je taký ako si napísal...) no taký istý život majú veriaci len to že miesto toho konca budú v nebi, alebo v pekle...
Ja si len uvedomujem to že žijem ler raz preto chcem svoj život prežiť najlepšie a najšťastnejšie, prečo by som mal žiť na zemy s tým že možno ak zomriem sa budem mať lepšie ?napr. Keď ja idem v sobotu spať o tretej ráno, prečo by som mal vstávať v nedeľu na omšu ? Ničím si tým vlastne telo atď....

Video nie je o veľkom tresku, ale o tom ako na zemy vznikli bunky z ktorých sa neskvôr začali vyvýjať zložitejšie a zložitejšie a konečný výsledok je dnešok. (popiera to že svet stvoril boh a aj človeka) A netreba to ani dokazovať veta:
"nič nebolo len duch lietal nad vodami" je totálna somarina. Duch je niečo, voda je niečo, a kedže lietal tak lietal vo vzduchu, voda musela byť zemy a kedže bola voda muselo byť aj slnko takže musel byť vlastne život - neviem si vysvetliť to slovo nič a on až potom začal všetko vytvárať alebo najpr. vytvoril vodu a všetko dookola a nazval to nič? :)

South Park by som do toho nezaťahoval, pretože boha tam stvárnili ako vtakopyska, alebo čo to bolo.. atď. (ale je tam dosť veci pravdivích...)

No dnes už neveria vo veľa vecí ktoré povedali (zem je doska, spominaních 7 dni atď.) Tak isto ako som počul že Ježiš sa nenarodil, alebo nezomrel (neviem čo presne) vtedy kedy vypočítali ale o niekoľko rokov neskvôr/skvôr (Neviem neni to overené a čítal som to už dávno...)

Ty možno neskočíš no sú takí ľudia čo kľudne by dali zato ruku do ohňa ako jeden muž čo každý večer hulí marišku a modlí sa k alahovy aby počal syna... Nie je natom nič zlé keď niekto verí, no mňa to dosť nahneva keď povie takéto vety že kvôli bohovy hento a tamto. No keď bolo zemetrasenie na Haity vtedy boha nespomenul nikto že kvôli nemu... Konkretne mi vadí že nemôžem povedať svoj názor (napr. v škole kde sú učitelia veriaci) alebo keď zakopnem a povedia mi že to preto lebo sa rúham atď. Je toho dosť... A ak nebo a peklo neni miesto čo je to potom ? Niekde sa to nachádza takže to miesto je, aj neviem no vysvetli mi to - budem len rád :)

Prečo myslíš že o tom nemám ani páru ? Ja si myslím že o tom viem. Prečo ? Všetki (y?) ženy s mojej rodiny (mama sestra atď.) veria v boha zase muži (brat, oco, dedo) nie bežne je u nás takáto téma takže viem dosť o jednom aj o druhom, aspoň mne to tak pripadá (vyveď ma z omylu). Netvrdím že viem viac ako ty - priznávam že určite v niektorých veciach vieš viac napr. čo sa týka toho starého zákona aťd.
A skade som nato prišiel neviem z tvojích príspevkov cítim útok na ateistou kvôli tomu že majú/nemajú vieru v boha

// Nevravím že ty si taký, ale ako pozerám o príspekov nižšie nie len ja mám dojem že veriaci sa k nám správaju inak...
hughito
Redeemer
Redeemer

Inak to videu je aj tu, s českými titulkami:

tusim uz v 5. storoci teologovia vraveli
To je zaujímavé, ale ak sa nieto ozval proti a spochybnil svätú knihu, išiel na hranicu.

Dodnes deň je plno zarytých kreacionistov, hlavne v Amerike, ktorí veria na doslovný výklad Biblie a všemožne sa snažia poprieť evolúciu.

Smutný článok :arrow:

Ateisti sú satanisti

Vždy som sa chcel vyhnúť tejto téme, lebo proti sfanatizovanému národu, nezmôžem sám úplne nič, môžem len napísať pár viet a Vy si o tom môžete myslieť čo sa Vám len zachce. Pretože mi na tom vôbec nezáleží. Žijem tak ako to uznám za vhodné.

Poznám to na vlastnej koži, ako ma celý život odsudzujú ľudia, Tí lepší, Tí KRESŤANIA, lebo nechodím do kostola, nepotrebujem sa modliť a nemám krst a podobné hlúposti. Je smutné, že ľudia, ktorí sa bijú do hrude, akí sú oni veriaci, akí sú len dobrí kresťania a ako dodržiavajú desať prikázaní , ako dodržiavajú kadejaké pôsty a aké dôležité je v nedeľu vstať a ísť sa ukázať do kostola, len aby ostatní videli kto je lepší veriaci.

Myslel som si že v živote sa s tým nestretnem, lebo aj keď žijem v meste, kde ľudia neprikladajú veľkú váhu tomu, kto je ateista a kto kľačí každý deň v kostole, predsa keď som vyrastal, bol som neraz svedkom toho, ako mamka kárala svoje ratolesti - s týmto chlapcom sa nehrajte on je zlý, nechodí do kostola... Vtedy, keď som bol dieťa som si to až tak veľmi nuvedomoval, problém nastal v dospelosti a práve to ma presviedča o tom, že cirkev a kresťania, nie sú o nič lepší než my ostatní, ba dokonca v mnohých prípadoch omnoho horší.

Ako človek dospieva uvedomuje si, že potrebuje v živote nejakého partnera, ktorý bude pri ňom v každej životnej situácii, či v dobrom, či v zlom, až to dospelo v jedeň krásny deň do takého štádia, že som stretol krásnu, úžasnú mladú ženu - kresťanku. Naozaj som mal v živote šťastie, je to úžasná žena, ktorá má veľké srdiečko a nádherný úsmev, stojí pri mne v každej životnej situácii a nikdy ma ani len v duchu nenapadlo, že je o niečo iná ako ja ATEISTA, nikdy som jej nevyčítal, že ide do kostola, že má určité zásady, lebo som vedel, že to nezmením ani, keď sa postavím na hlavu a takého, aký som ma akceptuje aj ona. Nie sú medzi nami žiadne rozdiely a náš vzťah je úžasne harmonický. Nemôžem tvrdiť že dokonalý, lebo taký sa na svete nenájde, ale dodnes sme spolu a plánujeme budúcnosť, a tu nastáva BIG PROBLEM ČÍSLO 2.

Rodina. Nie moja, ja som vychovávaný v meste, som ateista, a moja priateľka nikdy nikomu neprekážala, ale problém nastáva na strane tej úžasne kresťanskej rodiny, čiže na strane jej rodičov.

Je veľmi smutné, že nikdy sa na mňa nikto nepozeral ako na chlapa, ktorý sa slušne správa, ktorý miluje mladú ženu a chce ostať s ňou, nikdy sa na mňa nikto nepozeral ako na úspešného mladého človeka s dobrým zamestnaním, na človeka, ktorý sa dokázal zabezpečiť, ktorý je zodpovedný nie len v prístupe k práci ale aj k bežným životným situáciam. Nikdy som nedostal šancu povedať to čo si myslím a to, čo by som si želal, oni ma nenávidia od prvého dňa, kedy som prekročil prah ich domu.

Toľko zla, intríg a neviem akých úskalí do ktorých sa časom priplietla aj ďalšia širšia rodina, a spoločne kuli a kujú diabolské plány, len aby som sa vzdal a nechal ich dcéru na pokoji. Neraz som čumel s otvorenými ústami na to, keď som sa o sebe dozvedel ako tu doma v meste predávam drogy a koľko mám ku*iev okolo seba, a to zasa bolo podmienené tým, že som hudobník, a image hudobníka býva v rôzných pohľadoch tak sakramentsky odlišný, že mi je z toho zle. Nepozerajú na mňna ako na človeka, ktorý 15 rokov tvrdo makal, aby zvládol sám hru na gitare, nepozerajú na mňa ako na človeka, ktorý píše skladby, texty, ktorý spolupracuje s hudobníkmi rôznych mien, ale zase sme pri tej pointe, že sa na mňa niekto pozerá z tej horšej stránky a to len preto, že NECHODÍM DO KOSTOLA.

O čo som horší od Vás ostatných KRESŤANOV? Mám čistý štít v mnohom. Nikdy som nič neukradol, pokiaľ som naozaj nebol nútený, neublížil som a smilstvo? Nuž, žijeme v 21 storoči, kedy sexualita je v takom prudkom náraste, že klamal by som, že som čakal v živote na tú pravú, a keď tá pravá prišla, že som čakal do svadby, ale viem že ma v živote postretli kadejaké situácie a nikdy som ich nezneužil na to, aby som napríklad podviedol ženu, ktorú ľúbim. Tak o čo som horší, už mi to niekto konečne povie?

Nevychovávali ma vo viere ale vychovali ma tak, že viem ako sa mám správať. Nemusím ísť do kostola na to, aby som niekoho prosil o odpustenie, či plytval slovami. Viem aj to, že ak ublížim, nikdy mi nikto neodpustí, len na tom človeku, ktorého sa prešľap týkal záleží, či povie, - jasné, chápem, vieš čo, nehnevám sa, zabudnime na to. A to isté je aj u mňa. Keď niekto vrazí nôž do chrbta, nemá šancu, kým si nepoviem, je to ok. Chcem zabudnúť na zlé. Ale nie je to Boh. Nepočujem žiadny vútorný hlas, je to to, čo nosím v srdci. Ten kúsok dobra, ktorý by mal byť v každom z nás, bez ohľadu na to, či som ATEISTA, či som KRESŤAN, MOSLIM, ŽID, a ja neviem čo ešte...

Preto, aby som dokázal usporiadať tak zahorknuté a zlobou naplnené vzťahy medzi mnou a budúcou rodinou, sľúbil som si, že to urobím, nie z presvedčenia, ale kôli priateľke, že pôjdem do toho kostola, že sa nechám pokrstiť, nie z dôvodu toho, že ma osvietil duch svätý a ja zrazu potrebujem veriť ale preto, že čuduj sa svete ja ATEISTA sa snažím o zmier medzi najbližšími. Moja radosť ale bola predčasná, lebo na každej fare, kde som bol ma odmietli. Takže hold smola, musím sa zmieriť s tým, že dožijem ako ateista a moja duša bude spálená pekelným žiarom a neviem čím všetkým, ale to je už na tému CIRKEV, a k tomu radšej nebudem hovoriť nič, lebo z tej ich pretvárky mi je skutočne zle.

Môžem pokračovať koľko len budete chcieť. Keď som uprostred davu v kostole, podotýkam na pohrebe svojho najlepšieho priateľa z čias vojenčiny počul z úst farára, namiesto toho, ako ten chalanisko žil, aký bol človek, aký som človek ja sám, keď som ATEISTA, hrôza! Ten pocit keď sa vám zdá, že všetci sa pozerajú na Vás a hovoria si čo tu chce tento DIABOL.... nič, niesol som len truhlu a bol som sa rozlúčiť a to že som si odmietol kľaknúť na kolená a sám uprostred kostola som stál a farár nevedel čo má na to povedať....to je už moja vec, moje presvedčenie. Nikdy nebudem pred nikým kľačať. Nikdy. Ľudia sú si rovnocenní. A ak náhodou predsa len existuje Boh a je ozaj taký spravodlivý ako o ňom všetci hovoria, potom sa nemusím ničoho báť. Keď si porovná môj život a moje skutky so životom iného kresťana, tak možno to budem na poslednom súde práve ja, čo prekročí nebeskú bránu.

Držím Vám palce v NOVOM ROKU, aj vám KRESŤANIA, lebo aj keď ste mi urobili zo života peklo, beriem Vás ako ľudí a ľudia robia chyby bežne, niet sa čo čudovať. Ja som len zvedavý na to, dokedy to takto znesiem, a kedy sa ten Boží mlyn zasa o kúsok pootočí.... Veľa zdravia a pevných nervov.

Zdroj.
piton
King
King

v tom clanku je to trochu inak, ale ta otazka s kamenom je logicky nezmysel. Filein to uz vysvetlil inac, je to Epimenidov paradox, mas to na predchadzajucej strane. Logika ho nepopiera - bodka.
Janio napísal:napr. Keď ja idem v sobotu spať o tretej ráno, prečo by som mal vstávať v nedeľu na omšu ? Ničím si tým vlastne telo atď....
sorry, ale toto je absurdne...
Video nie je o veľkom tresku, ale o tom ako na zemy vznikli bunky z ktorých sa neskvôr začali vyvýjať zložitejšie a zložitejšie a konečný výsledok je dnešok. (popiera to že svet stvoril boh a aj človeka) A netreba to ani dokazovať veta:
"nič nebolo len duch lietal nad vodami" je totálna somarina. Duch je niečo, voda je niečo, a kedže lietal tak lietal vo vzduchu, voda musela byť zemy a kedže bola voda muselo byť aj slnko takže musel byť vlastne život - neviem si vysvetliť to slovo nič a on až potom začal všetko vytvárať alebo najpr. vytvoril vodu a všetko dookola a nazval to nič? :)
aj o evolucii som pisal... ze sa nijako nebije s vierou. Aj ta evolucia nejak zacala. Ako presne to podla teba popiera stvorenie sveta Bohom? Popiera to doslovny biblicky obraz o stvoreni za 7 dni, a taktiez aj evolucia je len teoria, hoci dost pravdepodobna...
South Park by som do toho nezaťahoval, pretože boha tam stvárnili ako vtakopyska, alebo čo to bolo.. atď. (ale je tam dosť veci pravdivích...)
neviem, ci pravdivych, ale myslienky su tam obcas zaujimave... You see, I learnt something today :)
Tak isto ako som počul že Ježiš sa nenarodil, alebo nezomrel (neviem čo presne) vtedy kedy vypočítali ale o niekoľko rokov neskvôr/skvôr (Neviem neni to overené a čítal som to už dávno...)
no mne to nejak zily netrha, ci sa Jezis narodil v roku 0, 5, alebo -21...
Je toho dosť... A ak nebo a peklo neni miesto čo je to potom ? Niekde sa to nachádza takže to miesto je, aj neviem no vysvetli mi to - budem len rád :)
no to nikto nevie, ako konkretne vyzera nebo, co to je, kde to je... ale viem ake nebo je. Verim, ze nebo nie je v tomto svete, vesmire, cize sa nemozes spytat kde je, lebo presne miesto sa neda definovat.
Prečo myslíš že o tom nemám ani páru ? Ja si myslím že o tom viem. Netvrdím že viem viac ako ty - priznávam že určite v niektorých veciach vieš viac napr. čo sa týka toho starého zákona aťd.
Preto, lebo v niektorych prispevkoch pises naozaj bludy, ktore pramenia z nedostatku vedomosti o tejto oblasti... A ja urcite nie som nejaky odbornik na Bibliu..
A skade som nato prišiel neviem z tvojích príspevkov cítim útok na ateistou kvôli tomu že majú/nemajú vieru v boha
// Nevravím že ty si taký, ale ako pozerám o príspekov nižšie nie len ja mám dojem že veriaci sa k nám správaju inak...
no to mi je luto, ze z mojich prispevkov mas taky dojem, ale urcite na nikoho neutocim... Ked napisem nieco tvrdsie, tak len vtedy, ked ma vytoci nejaka hlupost. A naozaj sa krotim ;-)
Ja mam skor dojem, ze vacsina vasich prispevkov je len o vysmechu z veriacich... ze hughito?
no hughitove clanky su kapitola sama o sebe...
To je zaujímavé, ale ak sa nieto ozval proti a spochybnil svätú knihu, išiel na hranicu.
Dodnes deň je plno zarytých kreacionistov, hlavne v Amerike, ktorí veria na doslovný výklad Biblie a všemožne sa snažia poprieť evolúciu.
dodnes je plno mormonov, jehovistov, scientologov... su aj rozne "krestanske" sekty. A co je take zle na tom, ze veria v doslovny vyklad? Pravdepodobne sa mylia, no a co? Aj evolucia je len teoria, mozno sa zisti nieco nove a evolucia sa nepotvrdi... V tejto veci sa Cirkev nestavia do role sudcu co je pravda. O upalovani, kriziackych vypravach a neviem com este sa tu uz viedli siahodlhe debaty, fakt sa mi nechce rozpisovat a ja ani nemam dost informacii, aby som o tom hovoril.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

- čo je natom absurdné ? Uvideol som to ako príklad a je toho veľa Mám na silu niečo robiť aby som mal niekde u niekoho bezvýznamne + ak nemusím ? Skvôr to sa mi zdá nezmyselné
- konkretne to som chcel vedieť že kde sa nebo nachádza a až v tomto príspevku si mi vysvetlil (síce nijak si nedokázal jeho existenciu, ale ani nevivrátal takže to tak nechajme)
- mňa Ježíš nezaujíma vôbec ide o princíp ako si boli istý a robili svinstva kvôli tomu a ani nevedeli ako to bolo... (tiež by som toto nechal kedže ja ani ty a pravdepodobne ani ty čo to vymysleli nevedia ako to bolo...)
- bludy, mne osobne sa zdá ako blud všetko čo sa boha/vieri týka, kostoly atď. napr. si zober koľko by ušetril štát keby nemusel všetkým farárom atď. poskytovať platy. Robili by niečo užitočné a nie rozprávali svojím ovečkám 45 minút za týždeň... a bol by som rád keby som vedel kde som písal také strašné bludy. Nikto z nás to nevie vyvrátiť a ani potvrdiť a ja len píšem to čo pravdepodobnejšie, a čo sa zakladá na faktoch...
- z naších je cítiť vysmech ? to že hughito napísal že posielalu na hranicu je pravda, nie jeden bol nepravo odsúdany pretože vravel pravdu, a to je natom to najhoršie a to nevravím o tom že cirkev brzdila ľudsto. Neviem kto by bol pre ľudstvo lepší ten čo bez akychkoľvek vecí dokáže že je v slnečnej sústave 9 planet zisti že Zem je guľata a vypočíta jej hmotnosť, alebo nejaký pápež ktorý sa z Ríma nepohne...
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja mam skor dojem, ze vacsina vasich prispevkov je len o vysmechu z veriacich... ze hughito?
Áno ? A kde sa ja vysmievam veriacim ? :?
Do tejto témy som napísal 353 príspevkov. Myslíš si, že keby som sa tu primitívne vysmieval ľuďom, tak by tu so mnou ešte niekto diskutoval ?
no hughitove clanky su kapitola sama o sebe...
???
dodnes je plno mormonov, jehovistov, scientologov... su aj rozne "krestanske" sekty. A co je take zle na tom, ze veria v doslovny vyklad? Pravdepodobne sa mylia, no a co?
Nemal som na mysli sekty (ale i keby áno, tak v čom sa vlastne odlišujú od teba?)
Robila sa štatistika v New Yorku, že keby sa začala rútiť z oblohy na mesto obrovská ohnivá guľa, že čo by ich napadlo, že to je, resp. čo sa deje. Takmer 50 % ľudí odpovedalo, že to prichádza Ježiš a začína sa posledný súd.
Takisto, v Amerika je druhá krajina po Turecku, kde najviac ľudí neverí na evolučnú teóriu.

Takže, tu sa vôbec nebavíme o nejakých fanatikov, ale o dosť veľkej populácii, ktorej dennodenne vymývajú mozgy televízni evangelíci, robia sa rôzne kampy, kde indoktrinujú už malé deti, je o tom plno dokumentov.
Aj evolucia je len teoria
Nenechaj sa vysmiať a radšej si niečo zisti o terminológii. Dobrá rada nad zlato, odo mňa, ateistu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

..
Prílohy
turtle.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

Modlitba - způsob jak nedělat nic a přesto si myslet, že pomáháte

Nepřišlo vám někdy divné, že v podstatě v každém městě, skoro v každé vesnici, všude po světě, stojí pompézní budovy určené k telepatické komunikaci s imaginárním kamarádem na nebesích? Celá naše civlizace je tak zakořeněná v křesťanské kultuře, že většina lidí bere existenci kostelů jako samozřejmost a nad stovkami lidí, kteří se tam modlí, se nepozastavují ani ateisté. Na internetu se lze dozvědět, že existují iniciativy jako World Prayer Network, které se snaží shromaždit co nejvíce lidí, kteří by se v určitou dobu modlili za určitou věc, třeba za uzdravení nemocných.

Podle mnoha studií je účinnost modliteb za uzdravení nulová . Zkrátka, jestli se vy nebo někdo jiný za vás modlí, nemá žádný vliv na to, jestli se uzdravíte nebo ne. Na víru věřících však mají takové studie pramalý vliv. Většinou odpověďí něco ve stylu: "Bůh se nenechá zavřít do zkumavky". Co to ale znamená? Že Bůh nechá věřící zapojené do takové studie raději zemřít, než aby náhodou nezanechal důkaz své existence? Říká se, že iracionální víru nemůžete vyvrátit racionálními argumenty.

Různé historky o zázračných uzdraveních lze zaslechnout celkem často, ale například lékaře Jiřího Heřta z klubu skeptiků Sysifos nechávají chladným. Podle něj bychom se měli ptát:

Kód: Vybrať všetko

"Je pravda to, co tvrdí pacient? Byl skutečně nemocen? Měl skutečně tu nemoc, kterou udává? Jak byl ve skutečnosti léčen? A je už skutečně vyléčen? Na všechny takové otázky by dala odpověď jen podrobná analýza na základě veškeré zdravotnické dokumentace, event. i nové objektivní vyšetření pacienta. Musíme si také uvědomit, že průběh nemoci není vždy standardní, často probíhá nemoc atypicky a lékař může být překvapen neočekávaným rychlým vyléčením právě tak jako jindy naopak nečekaným zhoršením nemoc. Člověk není stroj a nemoc je složitým dějem, na kterém se podílí tělo i psychika pacienta, původce nemoci i náhoda. S nezvyklými případy se během své praxe setkává lékař často. A jednou, dvakrát v životě se setká i takovými případem vyléčení, který vypadá jako zázračný." citováno z článku Zázraky nebo jen léčba vírou? - Leoš Kyša 
I Jíří Heřt se dle svých slov setkal s neobvyklými případy uzdravení a to i přesto, že se za dotyčného pacienta nikdo nemodlil.

Někdo by mohl říct: Co je vám do toho, modlitba člověku možná nepomáhá, ale ani neškodí, tak ať si každý věří, čemu chce. Jenže to není tak úplně pravda. Co se může stát, když berete víru příliš vážně, si můžeme ukázat na dvou příkladech, kterým se dostalo velké mediální pozornosti.

První je případ jedenáctileté Madeline Neumannové , kterou nechali jeji rodiče zemřít na cukrovku. Místo, aby ji odvezli do nemocnice, kde by ji mohli relativně snadno pomoci, spoléhali se na modlitby. "Kdybych se v okamžiku krize obrátil na kohokoli jiného než na Pána, neupřednostňoval bych Boha,“vysvětloval otec tehdy svou logiku. Jak uvedl server CBS News, Madeline v posledních dnech nemohla mluvit, ani chodit a dokonce upadla do komatu, rodiče však do poslední chvíli spoléhali na víru.

Jiný otřesný případ se nedávno stal v Oregonu. Alayna Wylandová měla tu smůlu, že se narodila v rodině fanatických křesťanů. Při narození měla nad okem malé znamínko, z toho však časem vyrostl ohromný nádor. Církev, ke které patřili její rodiče, však místo lékařů upřednosťnuje "pomázaní olejem, vkládání rukou, modlitby a půst." Do celé věci se naštěstí vložil soud a dítě bylo rodičům odebráno, bohužel již ale bylo ve stavu, jaký vidíte na obrázku níže.

Jedná se sice o ojedinělé excesy, nicméně podle knihy When Prayer Fails, se ví minimálně o několika stovkách případů dětí, které zemřely po neuspěšné "léčbě vírou".

Přesto možná někdo řekne, že se jedná o nějaké "bláznivé sektářské fanatiky" a že se to "normálních" věřících netýká. Tito lidé prostě křesťanství špatně pochopili.

Co to ale znamená špatně pochopit křesťanství? Která z těch tisíců existujících církví má patent na správný výklad Bible? V tomto "písmu svatém" najdete spoustu zázračných uzdravení. Navíc když se podíváme například do Matoušova evangelia (Mat 21, 21-22) dočteme se následující:

Kód: Vybrať všetko

Ježíš jim odpověděl: „Amen, pravím vám, budete-li mít víru a nebudete pochybovat, učiníte nejen to, co se stalo s fíkovníkem; ale i kdybyste této hoře řekli: ‚Zdvihni se a vrhni se do moře‘ – stane se to. A věříte-li, dostanete všecko, oč budete v modlitbě prosit.“
Lze vytýkat věřícímu člověku, když bere své "Slovo Boží" vážně? Problém zkrátka není ve špatném pochopení Bible, ale v tom, že Bible samotná je sbírka pověrčivých nesmyslů. Křesťanství vede k iracionalitě a zakonzervová pověry staré 2000 let a podle mého názoru je na čase, aby skončilo na smetišti dějin.

:arrow: zdroj.
Prílohy
Alayna Wylandová - obět léčby vírou.jpg
Madeline Neumanová - obět léčby vírou.jpg
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozefitko »

hughito napísal:Stavím sa, že toto hlásajú tí duchovní na tých stretávkach, kecy o tom, ako ateisti nemajú zmysel života, lebo zmyslom života je prijať Boha.

Zmysel života si každý určí sám, bez ohľadu konfesie.
hughito ne predstav si ze si to nepamatam ze zeby to nejaky knaz spominal... ale aky ma zivot zmysel ked aj tak nakoniec zomries a nic? :D

janio moj zmysel zivota je zit s Bohom, zomriet s Bohom a neskončit smrtou
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito ne predstav si ze si to nepamatam ze zeby to nejaky knaz spominal... ale aky ma zivot zmysel ked aj tak nakoniec zomries a nic?
Zmysel zivota je prezit ho a vytvorit potomstvo. Nic viac nic menej. To ze po smrti by bolo nic, je relativne, stracas vedomie a to nic si neuvedomis.

"Nebojím sa smrti, už som bol mŕtvi bilióny a bilióny rokov predtým než som sa narodil a nebolo to nič hrozné" Mark Twain
hughito
Redeemer
Redeemer

Presne ako to napísal kali - prežiť kvalitný život, niečo dokázať, niečo spraviť, vytvoriť a mať potomstvo - čím vlastne odovzdáš kus zo samého seba, žiješ ďalej.

No prepáč, ale je to riadne úbohé, ak má veriaci za zmysel života len to, aby ho "prežil" a tešil sa na život s Bohom. To mi hlava naozaj neberie.
Väčšina veriacich to má tak, že tento posmrtný život berú ako nájde, ako útechu pred strachom zo smrti, čo je jeden z najväčších strachov. Ale vidieť v tom zmysel života ?

Vidno, že si ešte mladý a tvojou hlavu niekto solídne masíruje. Spamätaj sa, kým je čas. :wink:
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

??? hughito krestan nema byt krestanom len preto ze ma nadej ze daco bude po smrti, ze ma nadej v posmrtny zivot krestanstvo je o tom ze si vecnost zasluzis uz tu na Zemi laskou k bliznym... a ja uz som sa spamatal davno :) a tie svoje pripovedky si nechaj pre seba...

krestanstvo nieje to co si vycitas z knih z clankov to musis zazivat a vtedy zistis v com je zmysel
hughito
Redeemer
Redeemer

Je absolútne nezmyslené sa tu baviť o nejakom posmrtnom živote, ktorý nikto nedokázal (nikto z toho druhého sveta sem neprišiel a neporozprával nám o ňom) a navyše je vysoko nepravdepodobný.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

jozefitko napísal:zacal som Boha citit a toto mi uz nevyvrati nikto a ateista toto nikdy nepochopi
suhlas, až na to nikdy - veľa bolo takych, ktori to po nejakych životnych skusenostiach pochopili, tak im držme palce

Sv. Pavol:
13 A o tom hovoríme nie slovami naučenými od ľudskej múdrosti, ale slovami, ktoré nás naučil Duch; duchovné veci duchovne vysvetľujeme.

14 Živočíšny človek neprijíma veci Božieho Ducha; sú mu bláznovstvom a nemôže ich pochopiť, lebo ich treba duchovne posudzovať.
kali520 napísal:Zmysel zivota je prezit ho a vytvorit potomstvo.
Ked veriš v Boha, to ti nebrani prežiť život a vytvoriť potomstvo. Ale nič ti nebrani starať sa spolu s materialnymi vecami, aj o veci duchovne. Kresťanstvo sa zaobera tym, ako ten život ešte zlepšiť., prípadne posilniť svojho ducha tak, aby si pocítil večnosť svojej podstaty, je to každeho osobny duchovny boj (alebo neboj) a voľba
hughito
Redeemer
Redeemer

suhlas, až na to nikdy - veľa bolo takych, ktori to po nejakych životnych skusenostiach pochopili, tak im držme palce
Niektoré ťažké životné situácie, v drvivej väčšine negatívne, ktoré privedú človeka k viere sa dejú, to je fakt.
Tu by som však poznamenal to, že to akého boha prijmeš záleží len od kultúry a krajiny kde vyrastáš. Sranda nie ?

A inak taktiež je plno veriacich (dnes už bývalých), ktorí sa obrátili na opačný smer.

Inak sa mi páči, ako sa stále snažia kresťania spraviť z ateistov materialistov a ľudí bez duchovných hodnôt, čo je nezmysel.
Už som to tu písal x-krát (a dokazoval), to, či je človek materialista, či je dobrý alebo zlý, či je duchovne založený vôbec nezáleží od toho, či je veriaci alebo nie.

Toto je svätá pravda: "S náboženstvom, alebo bez neho dobrí ľudia môžu konať dobré skutky a zlí ľudia páchať zlo, ale aby dobrý človek páchal zlo, na to treba náboženstvo.“ - Steven Weinberg
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

A zase veľmi veľa ľudí ktorí verili v boha prestali, a stali sa z ních ateisti :wink:
No nemodli sa každé malé decko alnieličku môj stražničku a prosí Ježíška aby mu priniesol darčeky ?

A to že je cca 90% krestanov na Slovensku je somarina, pretože oni medzi krestanov pičítaju všetkých pokrsteních, ale ja pokrstený som no v boha neverím. Preto osobne si myslím žeby sa mal zrušiť krst po narodeni, a presunúť až od 15 rokov - pretože asi ťažko môže troj tyždnové decko povedať svoj názor :sly: potom sú z toho zlé vypočty
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

a 15 rocne decko v zapale puberty urcite povie rozumny nazor :D Janio v urcitom sposobe mas pravdu tak sa krstilo v minulosti mozno by som bol aj ja za ale tak v 18tke alebo tak nejak... ale mysli msi ze teraz to je najlepsie lebo ked sa krestanskym rodicom narodi dieta achcu z neho krestana je potom take cudne ked decko vedu k Bohu a pri tom nieje v Cirkvy... a inak v tvojom pripade myslim ze existuje urcita listina na odlucenie od Cirkvy a Cirkev ho respektuje... tak si ju vypis zasli na najblizsi arcibiskupsky urad a uz nebdues medzi tymi " 90%"
Napísať odpoveď