Stavím sa, že toto hlásajú tí duchovní na tých stretávkach, kecy o tom, ako ateisti nemajú zmysel života, lebo zmyslom života je prijať Boha.aky mate vlastne vy ateisti zmysel zivota??
Zmysel života si každý určí sám, bez ohľadu konfesie.
Stavím sa, že toto hlásajú tí duchovní na tých stretávkach, kecy o tom, ako ateisti nemajú zmysel života, lebo zmyslom života je prijať Boha.aky mate vlastne vy ateisti zmysel zivota??
no s tebou sa o logike velmi asi bavit neda... Ako konkretne ho logika popiera? stale tocis o tom kameni?Janio napísal:Takže boh stvoril logiku ktorá ho popiera ?
dalsia blbost, zase len prekrucas a trepes dve na tri. Ja som hovoril o beznych ludoch, farmaroch, remeselnikoch, ktori mali dost obmedzeny pohlad na svet a tieto veci ich nezaujimali.Roflskade si nabral že ľudia sa nestarali o to či Zem je guľatá ? O to sa nestarali len krestani ! tích čo sa o to starali upalovali, pretože zem je rovná doska ktora je na slonovy, a ten slon stojí na korytnačke ktorá pláva na vode.
napr. tu hovoris v co ja verim, a nemas o tom ani paru:Asi si nečítal pozorne neviem kto kde napísal niečo o tom ako veriaci berie svojú vieru ?
ty možno si predstavuješ že sedia na mráčiku a pozerajú na nás, spolu s nimi tam stoja ženy hore bez
aj keby to bola pravda, tak ja nekomentujem v co vy verite/neverite... a myslim, ze o vas viem dostTy tiež vieš o nás tiež prd.
no bohuzial, nevsimol som si ani jeden fakt, ktory by si tu napisal... ked nejaky mas, tak nech sa paci, ale napis aj co ten fakt dokazuje, aby som to aj ja hlupak pochopil.My tu len diskutujeme - dávame vám najavo fakty, ktoré vy popierate.
a kto hovori, ze vsetko co si spravil bolo zbytocne a len vdaka Bohu si to dokazal? Veriaci? dalsia blbost...Ja keď niečo dokážem tak som rád pretože viem že som to dosiahol sám pevnou vôľou a odhodlaním, a nie že všetko čo som spravil bolo zbytočné pretože len vďaka bohu som to a to dokázal
neviem, ale myslim si, ze otazka zacinajuca na "kde" nema zmysel...// Nič som nekomentoval len som sa pýtal kde sa nachádza v dnešnej dobe nebo a peklo. Pretože ja fakt neviem (Ty azda vieš).
To je zaujímavé, ale ak sa nieto ozval proti a spochybnil svätú knihu, išiel na hranicu.tusim uz v 5. storoci teologovia vraveli
sorry, ale toto je absurdne...Janio napísal:napr. Keď ja idem v sobotu spať o tretej ráno, prečo by som mal vstávať v nedeľu na omšu ? Ničím si tým vlastne telo atď....
aj o evolucii som pisal... ze sa nijako nebije s vierou. Aj ta evolucia nejak zacala. Ako presne to podla teba popiera stvorenie sveta Bohom? Popiera to doslovny biblicky obraz o stvoreni za 7 dni, a taktiez aj evolucia je len teoria, hoci dost pravdepodobna...Video nie je o veľkom tresku, ale o tom ako na zemy vznikli bunky z ktorých sa neskvôr začali vyvýjať zložitejšie a zložitejšie a konečný výsledok je dnešok. (popiera to že svet stvoril boh a aj človeka) A netreba to ani dokazovať veta:
"nič nebolo len duch lietal nad vodami" je totálna somarina. Duch je niečo, voda je niečo, a kedže lietal tak lietal vo vzduchu, voda musela byť zemy a kedže bola voda muselo byť aj slnko takže musel byť vlastne život - neviem si vysvetliť to slovo nič a on až potom začal všetko vytvárať alebo najpr. vytvoril vodu a všetko dookola a nazval to nič?
neviem, ci pravdivych, ale myslienky su tam obcas zaujimave... You see, I learnt something todaySouth Park by som do toho nezaťahoval, pretože boha tam stvárnili ako vtakopyska, alebo čo to bolo.. atď. (ale je tam dosť veci pravdivích...)
no mne to nejak zily netrha, ci sa Jezis narodil v roku 0, 5, alebo -21...Tak isto ako som počul že Ježiš sa nenarodil, alebo nezomrel (neviem čo presne) vtedy kedy vypočítali ale o niekoľko rokov neskvôr/skvôr (Neviem neni to overené a čítal som to už dávno...)
no to nikto nevie, ako konkretne vyzera nebo, co to je, kde to je... ale viem ake nebo je. Verim, ze nebo nie je v tomto svete, vesmire, cize sa nemozes spytat kde je, lebo presne miesto sa neda definovat.Je toho dosť... A ak nebo a peklo neni miesto čo je to potom ? Niekde sa to nachádza takže to miesto je, aj neviem no vysvetli mi to - budem len rád![]()
Preto, lebo v niektorych prispevkoch pises naozaj bludy, ktore pramenia z nedostatku vedomosti o tejto oblasti... A ja urcite nie som nejaky odbornik na Bibliu..Prečo myslíš že o tom nemám ani páru ? Ja si myslím že o tom viem. Netvrdím že viem viac ako ty - priznávam že určite v niektorých veciach vieš viac napr. čo sa týka toho starého zákona aťd.
no to mi je luto, ze z mojich prispevkov mas taky dojem, ale urcite na nikoho neutocim... Ked napisem nieco tvrdsie, tak len vtedy, ked ma vytoci nejaka hlupost. A naozaj sa krotimA skade som nato prišiel neviem z tvojích príspevkov cítim útok na ateistou kvôli tomu že majú/nemajú vieru v boha
// Nevravím že ty si taký, ale ako pozerám o príspekov nižšie nie len ja mám dojem že veriaci sa k nám správaju inak...
dodnes je plno mormonov, jehovistov, scientologov... su aj rozne "krestanske" sekty. A co je take zle na tom, ze veria v doslovny vyklad? Pravdepodobne sa mylia, no a co? Aj evolucia je len teoria, mozno sa zisti nieco nove a evolucia sa nepotvrdi... V tejto veci sa Cirkev nestavia do role sudcu co je pravda. O upalovani, kriziackych vypravach a neviem com este sa tu uz viedli siahodlhe debaty, fakt sa mi nechce rozpisovat a ja ani nemam dost informacii, aby som o tom hovoril.To je zaujímavé, ale ak sa nieto ozval proti a spochybnil svätú knihu, išiel na hranicu.
Dodnes deň je plno zarytých kreacionistov, hlavne v Amerike, ktorí veria na doslovný výklad Biblie a všemožne sa snažia poprieť evolúciu.
Áno ? A kde sa ja vysmievam veriacim ?Ja mam skor dojem, ze vacsina vasich prispevkov je len o vysmechu z veriacich... ze hughito?
???no hughitove clanky su kapitola sama o sebe...
Nemal som na mysli sekty (ale i keby áno, tak v čom sa vlastne odlišujú od teba?)dodnes je plno mormonov, jehovistov, scientologov... su aj rozne "krestanske" sekty. A co je take zle na tom, ze veria v doslovny vyklad? Pravdepodobne sa mylia, no a co?
Nenechaj sa vysmiať a radšej si niečo zisti o terminológii. Dobrá rada nad zlato, odo mňa, ateistu.Aj evolucia je len teoria
Kód: Vybrať všetko
"Je pravda to, co tvrdí pacient? Byl skutečně nemocen? Měl skutečně tu nemoc, kterou udává? Jak byl ve skutečnosti léčen? A je už skutečně vyléčen? Na všechny takové otázky by dala odpověď jen podrobná analýza na základě veškeré zdravotnické dokumentace, event. i nové objektivní vyšetření pacienta. Musíme si také uvědomit, že průběh nemoci není vždy standardní, často probíhá nemoc atypicky a lékař může být překvapen neočekávaným rychlým vyléčením právě tak jako jindy naopak nečekaným zhoršením nemoc. Člověk není stroj a nemoc je složitým dějem, na kterém se podílí tělo i psychika pacienta, původce nemoci i náhoda. S nezvyklými případy se během své praxe setkává lékař často. A jednou, dvakrát v životě se setká i takovými případem vyléčení, který vypadá jako zázračný." citováno z článku Zázraky nebo jen léčba vírou? - Leoš Kyša Kód: Vybrať všetko
Ježíš jim odpověděl: „Amen, pravím vám, budete-li mít víru a nebudete pochybovat, učiníte nejen to, co se stalo s fíkovníkem; ale i kdybyste této hoře řekli: ‚Zdvihni se a vrhni se do moře‘ – stane se to. A věříte-li, dostanete všecko, oč budete v modlitbě prosit.“hughito ne predstav si ze si to nepamatam ze zeby to nejaky knaz spominal... ale aky ma zivot zmysel ked aj tak nakoniec zomries a nic?hughito napísal:Stavím sa, že toto hlásajú tí duchovní na tých stretávkach, kecy o tom, ako ateisti nemajú zmysel života, lebo zmyslom života je prijať Boha.
Zmysel života si každý určí sám, bez ohľadu konfesie.
Zmysel zivota je prezit ho a vytvorit potomstvo. Nic viac nic menej. To ze po smrti by bolo nic, je relativne, stracas vedomie a to nic si neuvedomis.hughito ne predstav si ze si to nepamatam ze zeby to nejaky knaz spominal... ale aky ma zivot zmysel ked aj tak nakoniec zomries a nic?
suhlas, až na to nikdy - veľa bolo takych, ktori to po nejakych životnych skusenostiach pochopili, tak im držme palcejozefitko napísal:zacal som Boha citit a toto mi uz nevyvrati nikto a ateista toto nikdy nepochopi
Ked veriš v Boha, to ti nebrani prežiť život a vytvoriť potomstvo. Ale nič ti nebrani starať sa spolu s materialnymi vecami, aj o veci duchovne. Kresťanstvo sa zaobera tym, ako ten život ešte zlepšiť., prípadne posilniť svojho ducha tak, aby si pocítil večnosť svojej podstaty, je to každeho osobny duchovny boj (alebo neboj) a voľbakali520 napísal:Zmysel zivota je prezit ho a vytvorit potomstvo.
Niektoré ťažké životné situácie, v drvivej väčšine negatívne, ktoré privedú človeka k viere sa dejú, to je fakt.suhlas, až na to nikdy - veľa bolo takych, ktori to po nejakych životnych skusenostiach pochopili, tak im držme palce
A zase veľmi veľa ľudí ktorí verili v boha prestali, a stali sa z ních ateistisuhlas, až na to nikdy - veľa bolo takych, ktori to po nejakych životnych skusenostiach pochopili, tak im držme palce