Sankcie za zanechanie štúdia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
weronyka
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weronyka »

spirki napísal:no ak máš takých rodičov ani nerozmýšlaj, ostaň na škole, a máš rok aby si ich pomaličky pripravila na to že meníš školu ...
noo, ja im to rovno predložím a zvyšok toho roku sa s tým budú môcť vyrovnať... :D nech vedia, čo mám za lubom, aspoň ma neskôr nebude hlava bolieť, ako zareagujú... a ešte keby sa dozvedeli, že už mesiace viem, čo spravím... :D ale tak nakoľko poznám mojich rodičov, bude to len nejaká pár minútová búrka a potom sa to všetko upokojí... keď im to pekne vysvetlím, určite nebudú protestovať... :)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

uz sa mi to nece znova citat ale neodchadzaj zo skoly dako to skus prekusat lebo co ak ta na tu skolu co chces ist nezoberu :-/ az ked budes prijata tak potom hura systemom
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

noo, tak to máš dobré, daždopádne by som ten odchod zo školy, neunáhľoval, dobre si to rozmysli, preber popr. aj s rodičmi, držím place
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weronyka »

Runes napísal:uz sa mi to nece znova citat ale neodchadzaj zo skoly dako to skus prekusat lebo co ak ta na tu skolu co chces ist nezoberu :-/ az ked budes prijata tak potom hura systemom
no však tento rok sa s tým nejak popasujem, nech mi nepadne štipko a podobné veci a až keď podám prihlášku a budem mať isté, že ma tam vezmú, tak zamávam ekonomickej... :) hm... ono to tu smrdí podvodom, ale myslím, že euba prežije môj úder pod pás... :D
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

sak to je ok :-) potom jedine co spravis je to ze sa nezapises do dalsieho rocnika to je uplne normalne
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mfp »

Mam rovnaky "problem" akurat studujem na ceskej skole a tiez to planujem ukoncit a potom pripadne ist na nejaku (lahsiu) skolu na SR... ako je to v tomto pripade? tiez si budem potom treti rok bc. platit sam?
SlimEm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa SlimEm »

Pantinela napísal:Čo sa týka štipendií, tak prospechové ti to neovplyvní a sociálne tiež nie, síce to zas neviem, či ho nevyplácajú iba do nejakého veku.
no pozor, na prospechove uz nebude mat narok. Teda aspon ja nemam, chodim teraz na UKF, pred rokom som ukoncil studium na UK, a kedze som prekrocil standardnu dlzku studia tak uz nemam narok na prospechove. Myslim ze je to tak v zakone a nie je to len vymysel UKF. Socialne by to nemalo ovplyvnit.

Weronyka, ak to chces ukoncit uz po prvom semestri tak uz teraz si hladaj pracu.
SlimEm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa SlimEm »

fizz napísal:Preco?
pretoze najst si teraz pracu so stredoskolskym vzdelanim nie je lahke.

btw co si spominala ze uz teraz si moze zbalit kufre a vyhodia ju az k 31.8., tak to podla mna nie je pravda a vyhodia ju uz po prvom semestri.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

zalezi od skoly, u nas sa kredity a ine srandy kontroluju az na konci roka resp. zaciatku pri zapise (nedostavenie sa na zapis = zanechanie studia)...po zimnom semestri sa nekontroluju kredity...aspon u nas na upjs nie
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

EUBA taktiez vyhadzuje az na Letny Semester. Kedze maju Kreditny System ktory sa da este v Letnom Semestri dohnat.

Tak ci tak ... Neobtazuj sa zo Studijnym oddelenim ... Len zbal veci a chod domov.
Ziadne poplatky nie su ... Zatial som nepocul o skole ktora Sankcionuje ukoncenie studia pocas semestra.
petruska26
Novice
Novice

Re: Sankcie za zanechanie štúdia

Príspevok od používateľa petruska26 »

keď som sa len tento týždeň zapísala do prvého ročníka VŠ ale cez víkend som si našla ešte jednu a zajtra idem posielať prihlášku a je strašne veľká pravdepodobnosť že ma príjmu, ako to je aj tak mi odpadá ten jeden rok zo štandartnej dĺžky štúdia?? aj keď som vlastne študovať nezačala??
SiS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa SiS »

Petruška, študentkov sa stávaš dňom zápisu. Takže áno prišla si o jeden rok, čiže ak by si na novej škole študovala viac ako 3 roky bakalársky stupeň tak za každý ďalší rok by si si platila sumu akú má určená daná škola pre prípady nadštandardnej dĺžky štúdia.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

weronyka napísal:Neviete, ako je to s poplatkami, keď chcem zanechať štúdium? Myslím tým, či budem musieť platiť škole nejaké "odškodné" alebo čosi také. Ide konkrétne o Ekonomickú univerzitu v Bratislave. Tak ak ste múdrejší, rýchlo píšte... :)
ja som bol tiež na EU... napísal som žiadosť o zanechanie štúdia a tým to bolo vyriešené :) ešte som im doniesol index a bye bye :smt059
Julek585
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Julek585 »

Ako je to na fiit stube? Vyhadzuju tam po semestri alebo az 31.8? a s ISICom je to ako, ked uz nebudem student ale stale tam budem mat MHD predplateny listok(elektricenka) na pol roka dopredu...tak to bude fungovat alebo sa to zablokuje?
Napísať odpoveď