Ako naklonovat HDD? Ako vymazat HDD?

Informácie o software, ankety...
Googler1
Star
Star

Ako naklonovat HDD? Ako vymazat HDD?

Príspevok od používateľa Googler1 »

caute chcem sa spytat mam NTB a chcel by som si spravit zalohu naklonovanim HDD a nasledne vymazat HDD tak, aby na disku neostal absolutne ziadny program, hra alebo subor chcem aby ostali v tom wine iba drivery nic ine mam na mysli nieco ako format HDD len bez vymazania driverov da sa to?

Ohladom toho naklonovania disku by som sa chcel spytat: Pocul som, ze ked sa robi obnova naklonovaneho disku na iny uplne prazdny nenaformatovany disk tak je potom problem s tym ze pokial ma novy disk (disk na ktory pojde zaloha klonovaneho disku) väcsiu kapacitu ako klonovany disk tak sa ten novy disk automaticky naformatuje na kapacitu klonovaneho disku.
To znamena, ze pokial ma novy disk kapacitu napr. 1TB a klonovany disk ma kapacitu napr. 250GB tak sa zaloha klonovaneho disku automaticky obnovi na novy disk tak, ze novy disk s kapacitou 1TB sa automaticky naformatuje na 250GB a na tychto 250GB budu ulozene data z klonovaneho disku, ale ostatnych 750GB z noveho disku bude nenaformatovanych = nevyuzitelnych CO JE NA TOM PRAVDY? DÁ SA TOMU ZABRÁNIŤ?

Ďalšia vec je, ze ked naklonujem celý disk tak sa naklonuju (zalohuju) aj drivery na pc, v ktorom ten disk bol. Ale problem je v tom ze ten novy 1TB disk pojde do ineho pc preto by som nechcel aby sa na novy disk zalohovali aj drivery zo stareho pc, ktore urcite nebudu fungovat a mohli by sa "hadat" s novymi drivermi pre novu zostavu
Takze da sa naklonovat disk tak, aby sa nezalohovali drivery pre pc/ntb?
Ake programy by ste mi na toto vsetko doporucili?

THX za odpovede.

PS: dufam ze som to vsetko napisal zrozumitelne je toho vela takze keby nieco nebolo jasne pytajte sa :D
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako naklonovat HDD? Ako vymazat HDD?

Príspevok od používateľa brm »

Otázka číslo 1: Ak som správne pochopil, chceš tam mať iba operačný systém s ovládačmi, ale žiadne iné programy? Jednoducho choď do ovládacích panelov, nájdi si položky pridať a odobrať programy.. a všetky programy odinštaluj. Ak máš nejaké uložené súbory (dokumenty, filmy, obrázky), tie musíš vymazať ručne. Najjednoduchšie by bolo urobiť formát celej partície a nanovo nainštalovať potrebné ovládače.

Otázka 2: Áno, keď si urobíš zálohu (naklonuješ) disk (partíciu) o veľkosti 250GB, tak na novom disku sa Ti urobí presne takáto 250GB partícia. Zo zvyšných povedzme 750GB si môžeš neskôr urobiť novú partíciu alebo ich jednoducho pridať k pôvodnej partícii. Na tento účel doporučujem Acronis Disk Director.

Otázka 3: V žiadnom prípade nedoporučujem robiť kópiu systémového disku z jedného disku na druhý, ak druhý disk má ísť do úplne iného počítača. Obzvlášť, ak si počítačový amatér. Do nového počítača jednoznačne nainštaluj nový operačný systém klasickou cestou a potom doinštaluj všetky potrebné ovládače a programy. Vyhneš sa tak množstvu problémov s chybnými hláškami, modrými obrazovkami a podobne.

Ak sa do toho nevyznáš, radšej si zavolaj nejakého kamaráta, ktorý sa do toho vyzná a ktorý Ti to všetko presunie na iný počítač. Vyhneš sa prípadnej strate dôležitých dát, čo sa kľudne môže stať.... obzvlášť, ak sa do toho vôbec nevyznáš.
Napísať odpoveď