Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Gothar »

Nie, nic take som nenapisal, len som chcel poukazat na to, ze to vobec nemusel byt totalny psychopat ale iba clovek unaveny susedskymi spormi a neschopnostou policie pomoct mu v tych sporoch.
Ale cakam, ze cosi take sa mozno zacne diat castejsie, pretoze coraz castejsie vidime v mediach taketo informacie http://tvnoviny.sk/spravy/regiony/geto- ... rkiza.html
Ked ludom nedokaze pomoct statna moc, tak si zacnu pomahat sami.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

presne...a ak sa tie lenive kur*y nespamataju tak takto bude dochadzat trpezlivost co raz viac ludom...a potom sa uz nebude mat kto stazovat na rasizmus a podobne sracky
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Inak aj vy mate pocit, ze "romsky problem" sa objavuje na verejnosti coraz castejsie?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Nezda, je to fakt suvisiaci s tym, ze ich je coraz viac a ze si viac uvedomuju to, ake maju prava a ze povinnosti po nich nikto nevyzaduje.
K tomu utoku - tu mate popisane co to bolo za cloveka: http://www.sme.sk/c/5528350/vlada-odsko ... nskej.html
"Bol zamestnaný v rôznych firmách, kde si riadne plnil povinnosti.
...sa neprejavoval nijak nezvyčajne.
...nebýval agresívny...
So susedmi veľmi nekomunikoval, ale vraj sa správal priateľsky"

//begbee: Samozrejme, ze to nie je dobre, ale oni v tej chvili zrejme nevidia ine vychodisko.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

GothaR napísal:Ked ludom nedokaze pomoct statna moc, tak si zacnu pomahat sami.
Presne. Ale nie som si istý, či je to dobre.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Keď nevie spravodlivosť (myslím skutočnú spravodlivosť, nie mnohokrát nedokonalé počínanie polície/súdov) zabezpečiť štátna moc, tak ju zabezpečí dav, sudca Lynch, poprípade podobní samozvaní Pomstitelia ako ten včera.... Ale ak mám pravdu povedať, do istej miery myšlienku spravodlivej odplaty chápem, ale tým konkrétne nemyslím na včerajšie udalosti (tam treba poznať všetky okolnosti a príčiny, kým si budem schopný urobiť vlastné stanovisko)..........
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ono to tak proste býva keď štát nerieši čo má ale rieši žabomyšie vojny medzi koalíciou a opozíciou, ľuďom puknú nervy a potom to riešia "naturálne" alebo ako by som to nazval. Civilizovanosť z človeka odpadne a rieši veci na vlastnú päsť. Samozrejme ako napísal Pinhead treba počkať kým sa vec vyšetrí potom zaujímať stanoviská, a tiež nehovorím, že toto konanie bolo správne.
Presne. Ale nie som si istý, či je to dobre.
Dobre nieje, že štát zlyhá. Dobré je, že z ľudí ešte nie sú ovce.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Nebudem tu písať zbytočne veci, len nadviažem na to video. To vážne už je možné si postaviť na cudzom pozemku dom alebo chatrč a potom žiadať náhradné ubytovanie od štátu alebo od majiteľa pozemku, ktorý sa dožaduje práv ? Však to je nonsenz. Kde toto nabrali, však keby to urobím ja tak ma policajti z toho pozemku vyvedú jak prašivého psa a neserú sa so mnou ani 5 minút. Toto už kde sme.

Inak aj ja by som chcel mať postavenú chatku v Slovenskom Raji alebo v inej chránenej krajinnej oblasti. Ktovie čo by ma čakalo keby si tam postavím chatku a keby mi ju zbúrajú žiadal by som inú chatku dakde inde. Nonsens ? Nie SLOVENSKO. Až nato, že na mňa by sa každý vykašlal a ešte by ma médiá prezentovali ako drzého h*jzla, čo si niečo také dovolil.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Scorpion90 napísal:Inak aj vy mate pocit, ze "romsky problem" sa objavuje na verejnosti coraz castejsie?
No dnes som otvoril vcerajsie noviny a opat mi raz stupol tlak:
http://korzar.sme.sk/c/5525662/napadli- ... nikov.html
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

K tomu gotharovmu príspevku : kamarát je hasič a hovoril mi pár prípadov kedy im po zásahu zmizla sekera, prilba, atď...
COTHW
Medium Star
Medium Star

Keď sa tu už zamiešal prípad z BA tak len jedna vec. Citujem z článku, ktorý sem dal GothaR.
Minister chce presadiť zákon, ktorý nepovolí používať automatické zbrane ani na športové účely.
Ako stane sa jeden prípad niečoho takého a oni chcú presadiť celú sadu zákonov proti takémuto niečomu ? Však to nemá jasné opodstatnenie. Kto bude chcieť tak si tú zbraň zaobstará tak či tak aj bez povolenia a je jasné, že keď si ju dakto plánuje zaobstarať bez povolenia asi nebude riešiť či to striela dávky alebo len jednotlivé nábojnice. Postrielal 7 ľudí a z toho 6 patrilo do jednej rodiny. Siedma obeť vraj prišla po nasadení polície a zastrelil ju na balkone alebo v okne, teraz presne neviem , keď už strieľaľ na všetko, pre mňa to znamená asi toľko, že úmyselne išiel po členoch jednej rodiny a mal v pláne v tom zrejme pokračovať. Po nasední polície zrejme spanikáril a bolo mu jasné, že proti nemu nasadia PPU a ostrelovačov tak inštinktívne okamžite strielal na všetko, čo sa pohlo a neštudoval, či ten človek má zbraň alebo nie, či je to policajt v civile alebo či ten pohyb v okne je ostrelovač alebo len civil. Úprimnú sústrasť pozostalým ale za názorom, že je lepšie keď sú občania ozbrojený legálnimi zbraňami akoby mali tieto zbrane zháňať iným spôsobom skrátka stojím. Každý vie, že tú útočnú pušku si ľudia, čo budú chcieť aj tak zaobstarajú a môžu tiež ísť na ulicu a strieľať, a čo potom urobí pán Lipšic pošle raziu do každého domu a nechá prehľadať každú stodolu a les ? Nech si ľudia uvedomia, že je to len jeden prípad z tisícok ľudí, čo majú zbrojný pas. Alebo si nebodaj myslia, že fajn, zakážeme takéto zbrane na športové účely, aj ich tak bude mať kopec ľudí z polície, vojska, SBS. A keď bude chcieť strieľať nepotrebuje ani samopal stačí mu pištoľ a strieľať sa môže zas. Čím viac sa bude okliešťovať možnosť legálneho ozbrojovania, tým viac sa bude rozrastať to nelegálne.

Ale ako ten zákon bude skvelý pre nahrabanie dáky volebných preferencií to nepopriem (ľudia sa teraz boja), ale podľa mňa sa minie výsledku, lebo akurat tak odzbroja malú časť ľudí, ktorí majú zbrojný pas, ktorým ale zostanú krátke zbrane, takže tam skutočne nevidím rozdiel.
Gothar
Moderátor
Moderátor

COTHW: mas pravdu, ze to asi nebude velmi ucinne, ale aspon sa uz nestane, ze niekto na vrazdu pouzije legalne drzanu automaticku zbran, ak by sa to zopakovalo, tak by Lipsicovi vycitali, ze takyto zakon nepresadil.
Inak dalsi clanok potvrdzujuci to, ze nebol v nejakom velkom amoku (teda az do prichodu policajtov):
povedala, že keď počula streľbu, zo zvedavosti otvorila dvere na chodbu. Zastihla tam stáť útočníka v oblaku dymu. "Otočil sa na mňa, povedal mi len toľko, že 'zatvor dvere, lebo ti odpálim hlavu', tak som zavrela dvere,"
Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5528873/strelec-doc ... z0yCrORy00
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

No teraz som si kukol tu 05 lamparen stou rodinou. No ked zacala hovorit ta zavrazdena ze: ja sa im vyhýbam ..... minule sme sa pobili, alebo nieco vtom zmisle. Bolo to z roku 2005 a vtedy boli neplatici. a v roku 2010 tam stale byvali, No kam sme sa to dostali. Keby to bola nejaka slusna rodina uz je davno na ulici. Proste Chlapovi preplo, zobral to do vlastnych ruk a vyriesil tento problem, len to vycinanie na ulici si mohol odpustit, ale to uz bol asi v amoku.

No a ked som niekde videl clanok zo zahranicia ze Vrah bol rasista hh. Ale to ze Cigani su Rasisti a utlacaju nas tu to nevadi nikomu.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Zasadil mu srmteľný zásah a potom sa sám zastrelil ? To je dáka blbosť nie ? Navyše čím sa zastrelil tou puškou vzor 58 ? Ako troška od veci sa mi to zdá byť. Po smrteľnom zásahu mal dosť síl na to zobrať utočnú pušku vzor. 58 a namieriť si ňou na hlavu a vystreliť, nevraviac, že kohútik musel stlačiť v dosť čudnej pozícii. Toto je nonsens, čo sa človek dočíta takto. Najprv hovorili, že sa zastrelil a zrazu dnes ho trafil dáky policajt ? Čím ho trafil, kde ho trafil a odkiaľ ho trafil sa už asi nedozvieme a ani ako sa ten policajt volal. Ani to či to bol policajt z poriadkovej polície, PMJ alebo PPU alebo kto ? WTF to sa len mne zdá alebo na tom dačo nehrá.

//Navyše nikto nevie dôvod, čo sa stalo ? Človek sa len tak ráno nezobudí a nepovie si aaaaaaaa dnes vystrielam susedovcov už sa mi dáko zunovali.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

proste uboha romska rodinka chudobna hladujuca...tak ich siel nakrmit..
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Proste boli to neprisposobivi ludia, on si to naplanoval a problem vyriesil. Sice trochu sa mu to vymklo z ruk.

Zevraj ho trafili do lavej casti hrudnika, to ani ja inac nechapem ze ako to mohla byt smrtelna strela ked sa este aj sam zastrelil, ale mal aj male zbrane, nemusel sa tou velkou.
Gothar
Moderátor
Moderátor

1. Smrtelna rana to mohla byt - to, ze je smrtelna neznamena ze musel zomriet hned, mohol mat este 5-10 minut.
2. Mal pri sebe este 2 pistole, mohol sa zastrelit jednou z nich.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

K tomu ako to skoncilo, niektore media to prekrutili, treba mat presnu terminologiu, tak ako to povedal lipsic...smrtelny zasah mu sposobil prislusnik policajneho zboru a nasledne sa pachatel usmrtil sam. A ze ho trafili do lavej strany hrudnika, cize do srdca alebo do pluc...ked vas niekto takto trafi, nezomriete hned v tej sekunde, pokial dojde k vykrvacaniu a nasledne zlihaniu organov, moze to trvat par sekund, aj minut...takze ja na tom nevidim nic cudne, ze sa este stihol sam strelit do hlavy.
Okrem toho sa z cias francuzskej revolucie povrava, ze dokonca aj ked gilotinou odsekli hlavu, tak vraj este par sekund hovorila alebo sa hybala... :smt081 btw. dost ma dnes prekvapil lipsic svojou anglictinou, celkom slusnou...najma ked pred tyzdnom davala jojka, ze je skandal ako ministri strasne vedia po anglicky a ze Galko (SaS) dostal domacu ulohu doucit sa anglicky...a davali potom aj Jahnatka ako strasne hovoril anglicky, asi ako mne keby dali precitat mongolsky text... :D ale to je uz na inu temu...

Pan sused zil cely zivot sam, mal doma 6 zbrani v legalnej drzbe a poriadny arzenal municie, bol v klube vojakov v zalohe. Posledne 3 roky bol nezamestnany. Za susedov mal romsku rodinu, ktory boli neprisposobivy, casto robili hluk, casto tam boli navstevy, proste robili bordel, ale ziadne drogy v tom neboli !!! To bola taka chudobna rodina, ze mala maximalne na Hradnu sviecu. No a jedneho dna panovi susedovi riadne siblo v bedni, nachystal si automaticku pusku, 2 pistole, 10zasobnikov do automatu a isiel vystrielat tu rodinu...potom vybehol von, tak vypalil davku do prichadzajucich policajtov a potom zacal utekat a strielat po vsetkom co sa len pohlo, po nevinnych ludoch. Zabil babku na balkone a 15 dalsich nevinnych postrelil, 1 clovek lezi stale v kritickom stave, ak to aj prezije bude mat trvale nasledky...postrelil aj 1 troj rocne dieta, 12rocneho chlapca zastrelil...ludia budu mat trvale nasledky, minimalne psychicku traumu na cely zivot...a co si o tom myslite vy ??? schvalujete takyto utok ako primeranu obranu, alebo je to podla vas vycinanie psychopata ??? Podla mna to bol ubohy cin, uboheho cloveka, ktory nemal vsetkych 5 pohromade...a ublizil aj mnohym nevinnym ludom...

Zaujimave je, ze na diskusiach sa stretavam s tym, ze dostavam vela minusiek, lebo to vraj boli romovia a zasluzili si to a mal ich postrielat viac...atd. Proste zacinaju tie predsudky. Ale ked vcera sa este nevedelo ze to bola romska rodina, v spravach bolo len ze zastrelil 7 ludi a ja som napisal ze uprimnu sustrast vsetkym pozostalym, tak som nemal ani jedno minusko...akonahle sa ludia dozvedeli, ze sa jednalo o romov, tak sa hned situacia radikalne meni a hned zacinaju stradicne stereoripy a predsudky....dokonca ho niektori obhajuju.
Povedzte kazdy na srdce, kto z vas nemal problem s nejakym susedom, susedkou? lebo boli hlucni? alebo boli spinavi? alebo sa na vas stazovali a vymyslali si, proste bezne susedske spory ktore zazije kazdy z nas...a kolko z tych ludi bolo romov a kolko bielych ??? V drvivej vacsine boli urcite biely (teda pokial nebyvate na luniku).

Keby kazdy z nas riesil bezne susedske spory, vypoved z prace, to ze pani na poste sa k vam nechova milo...atd. Riesil tak, ze si pripavim automaticku utocnu zbran a nabehnem tam, vystrielam vsetkym a potom zacnem strielat po vsetkych na ulici, po vsetkom co sa pohne...kam by sme sa tak dostali ??? To by boli taketo masakre na dennom poriadku...

A tiez sa zamyslite nad tym, keby vystrielal neprisposobivu hlucnu bielu rodinu, kazdy by ho oznacil za psychopata...teraz ked sa ludia dozvedeli, ze vystrielal neprisposobivu romsku rodinu, tak uz s nim viacery zacinate sympatizovat...keby strielal rom, tak to nechcem vediet co by sa na slovensku zacalo diat, genocida ??? len sa zamyslite nad tym, ta ista situacia, ten isty pocet mrtvych, len ina narodnost...a ako hned ludia menia postoje...a to radikalne a protichodne...to hovori o riadnych predsudkoch, ktore maju niektori ludia...

Na zaver, pokial aj po mojich argumentoch, sa zastavate toho psychopata, tak vam poviem jedno...chodte svoj nazor prezentovat aj muzovi zastrelenej zeny na balkone, jej pribuznym, rodicom 3rocneho dietat, matkam, otcom vsetkych postrelenych ludi...by som bol zvedavy co by vam oni na vas nazor povedali.
Ale keby ste vy poslali dieta do obchodu, idete do prace, na rande...a zrazu nejaky psychopat postreli vase dieta, mamu, otca, brata, sestru, babu...ako by ste sa citili potom ???

A na druhy zaver :D podla mna je na vine hlavne policia, nechapem ako moze mat clovek ktore dlhe roky zije sam, zucastnuje sa v klube vojakov, je trenovany v strelbe, 3 roky nezamestnany, ako clovek s takymto psychologickym profilom moze vlastnit automaticky utocnu zbran a 5 dalsich zbrani ??? Ja takyto psychologicky profil nazyvam "casovanou bombou"....
Gothar
Moderátor
Moderátor

ephramko: pekny prispevok, ale zas to sklzava k tomu, ze v suvislosti s rasizmom sa casto zovseobecnuje. Tu (na tomto fore) nikto nepovedal, ze je to ok kvoli tomu, ze to boli cigani, skor islo o vysvetlenie utoku tym, ze boli neprisposobivi a to, ze boli cigani je vedlajsie. Rasovy utok by to bol keby na nich zautocil kratko po ich nastahovani a nie po dlhodobych susedskych sporoch.
Tu ti (dufam) kazdy povie, ze cigani ako taki mu nevadia, ale vadia mu neprisposobivi a lenivi prizivnici bez ohladu na farbu pleti.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

uznavam tu na fore som to zatial nepostrehol...na toho forum chodia prevazne mladi ludia, a je zname ze coraz viac a viac mladych slovakov je liberalne zmyslajucich...ale dnes na diskusii, som sa stretol s poriadnym rasizmom...a typickymi priznakmi rasizmu...

1/zovseobecnovanie a hadzanie vsetkych do jedneho vreca na zaklade 1 podobnosti...(Rasa, narod, povod, nabozenstvo, sexualita...)
2/ked sa zastavam romov...musim byt urcite tiez cigan
3/ked nezabrali ani vulgarizmy a urazky, tak uz sa aj mne na diskusii niekto vyhrazal strielanim mojej rodiny...

zober si napriklad:

31.08.2010, 15.43 Ephramko
35 Páči sa /-38 Nepáči sa
"prosim ta kazdy clovek, ktory byva v panelaku, ma urcite aj hlucnych susedov alebo susedov ktorych nema rad z roznych dovodov...to mi teraz dava pravo zobrat samopal a strielat po vsetkom co sa pohne ???"

31.08.2010, 15.46 frambueso
71 Páči sa /-17 Nepáči sa
"ak su cierni tak ano"
Napísať odpoveď