Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
COTHW
Medium Star
Medium Star

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa COTHW »

ephramko napísal: A na druhy zaver :D podla mna je na vine hlavne policia, nechapem ako moze mat clovek ktore dlhe roky zije sam, zucastnuje sa v klube vojakov, je trenovany v strelbe, 3 roky nezamestnany, ako clovek s takymto psychologickym profilom moze vlastnit automaticky utocnu zbran a 5 dalsich zbrani ??? Ja takyto psychologicky profil nazyvam "casovanou bombou"....
Mohol by si mi povedať, čo je čudné na tom, že dakto má doma zbrane, je (ja čom čítal len o dvoch rokoch nezamestnanosti a len o 8 zásobníkoch nie o 10, čo spomínaš ale hádať sa tu nebudem) nezamestnaný a je v dákych kluboch streleckých, poprípade vojak v zálohe. Ako nechápem, čo to má zbyť za psychologický profil. Nič chybné na tom nevidím, ty nebodaj áno ? Keď pracoval zadovážil si zbrane ako člen streleckého klubu a skrátka nechápem, prečo by ich mal odovzdať, keď príde o prácu. Mohol by si mi ukázať dáku časť smerujúcu k tomu, že jeho psychologický profil nebol v poriadku ?
GothaR napísal:1. Smrtelna rana to mohla byt - to, ze je smrtelna neznamena ze musel zomriet hned, mohol mat este 5-10 minut.
2. Mal pri sebe este 2 pistole, mohol sa zastrelit jednou z nich.
Páchateľovi podľa Lipšica zasadil smrteľný úder výstrel policajta, minister sa odvolal na výsledok súdnej pitvy. "Následne, zrejme, aby skrátil utrpenie, si páchateľ sám následne strelil samopalom do hlavy,"
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ephramko »

moze byt aj 2 roky nezamestnany...uz si to nepamatam...ale 2 alebo 3 roky...to mas jedno, kazdemu to udrie do hlavy, ze je doma...ze nema co na praci...urcite to kazdy pozna...ze ked prisiel o pracu, alebo ked zacali prazdniny...zrazu mate strasne vela casu a neviete co so sebou...okrem toho zil dlhe roky sam...to je dalsia znamka rizikovosti...nezamestnany, dlhe roky sam zijuci...takyto ludia su velmi nachylni na samovrazdy...a plus sa k tomu pripaja, poriadny arzenal zbrani...keby sa robili psychologicke previerky drzitelov zbrani kazdy rok, tak sa urcite nic take nestane...

pri nom nasli 8 plnych zasobnikov nachystanych do automatu...kolko zasobnikov vystrielal a nabojov...o tom ziadne informacie nie su...
COTHW
Medium Star
Medium Star

ephramko napísal:moze byt aj 2 roky nezamestnany...uz si to nepamatam...ale 2 alebo 3 roky...to mas jedno, kazdemu to udrie do hlavy, ze je doma...ze nema co na praci...urcite to kazdy pozna...ze ked prisiel o pracu, alebo ked zacali prazdniny...zrazu mate strasne vela casu a neviete co so sebou...okrem toho zil dlhe roky sam...to je dalsia znamka rizikovosti...nezamestnany, dlhe roky sam zijuci...takyto ludia su velmi nachylni na samovrazdy...a plus sa k tomu pripaja, poriadny arzenal zbrani...keby sa robili psychologicke previerky drzitelov zbrani kazdy rok, tak sa urcite nic take nestane...

pri nom nasli 8 plnych zasobnikov nachystanych do automatu...kolko zasobnikov vystrielal a nabojov...o tom ziadne informacie nie su...
Ako ty považuješ nezamestnanosť a to, že dakto žije sám ako rizikovosť ? A vieš koľko takých ľudí žije na Slovensku. Na základe čoho tohto človeka považuješ za nebezpečného ? Na základe týchto dvojich domnienok, že keď žil sám a bol nezamestnaný tak je rizikový ako. Však to nemá hlavu a pätu. Mali k nemu nabehnúť policajti pobrať mu zbrane a najlepšie ho ešte zbaviť svojprávnosti a šupnuť dakde do ústavu, alebo nechápem. Skutočne toto nemá žiadny pevný podklad, čo tu tvrdíš.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

opytaj sa na tieto faktory svojho psychologa, ze co si o tom mysli... :sly:
...preco by k nemu mali nabehnut policajti??? zase neprekrucaj a nedramatizuj...kazdopadne ludia ktori maju doma taky arzenal zbrani, by mali chodit casto na psychologicke previerky...ked sa zisti ze su v poriadku, tak nech si zbrane kludne nechaju dalej...
COTHW
Medium Star
Medium Star

Toho psychologa by musel dakto zaplatiť. Psychologicke testy trvajú niekoľko hodín, čo tiež nie je žiadna výhra. Bohužiaľ psychiatra som vživote nenavštívil takže žiadneho nemám, ale ty možno hej keď ma za ním posielaš aby som sa svojho psych. opýtal na tieto faktory. Tiež psychicky stabilný človek by mal byť schopný sa vysporiadať s týmito dvoma faktormi a keďže dostal zbrojny pas psychicky zdravy bol. Pokračujem ešte tvojim predchádzajúcim príspevkom, kde píšeš, že každý rok by sa mali konať psych. testy pre ľudí so zbrojným pasom. Nechcem ti teraz klamať ale mam pocit, že každý rok sa nerobia psychotesty ani v silových zložkách štátu, kde ide o stresovejšie prostredie a tak isto o väčšiu zodpovednosť.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

ephramko napísal: 31.08.2010, 15.43 Ephramko
35 Páči sa /-38 Nepáči sa
"prosim ta kazdy clovek, ktory byva v panelaku, ma urcite aj hlucnych susedov alebo susedov ktorych nema rad z roznych dovodov...to mi teraz dava pravo zobrat samopal a strielat po vsetkom co sa pohne ???"

31.08.2010, 15.46 frambueso
71 Páči sa /-17 Nepáči sa
"ak su cierni tak ano"
Nie je to z diskusie nejakeho dennika? Tam sa totiz ludia neboja pisat taketo veci, kedze anonymita je velka. Tu je tiez urcita anonymita, ale ak si niekto vytvori 2-3 nicky, tak ho caka IP ban a preto si vacsina uzivatelov snazi zachovat nick a nesklzavaju k takymto prostoduchym vyhlaseniam. To mohol pokojne napisat nejaky 15 rocny blbecek, ktory nema co robit kym pojde do skoly. Ja tie diskusie pod clankami beriem s velkou rezervou, zvlast pokial su tam taketo prispevky :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

nemam psychologa...zatial :) studujem psychologiu...tak isto ako zdravie cloveka to fyzicke, nie je stabilna zalezitost...tak ani psychicke zdravie nie je stale...clovek je ziva osoba, na to treba mysliet...rychlo sa moze zmenit stav cloveka...
ked zbrojny pas dostal, tak mozno bol v poriadku, ale ked vcera dokazal nieco take urobit, tak podla mna rozhodne nebol v poriadku...

no a tie psychologicke testy si budu samozrejme v plnej vyske platit ludia, co chcu mat zbrane...zbrane su draha zalezitost, ked maju peniaze na zbrane, udrzbu, municiu...tak budu mat prachy aj na psychologicky test raz rocne...
no a to ze u policajtov je tiez taka biedna situacia, je este zarazajucejsie...a mame co vylepsovat...

//autoeditácia príspevku (31 Aug 2010, 21:28)
GothaR napísal: Tam sa totiz ludia neboja pisat taketo veci, kedze anonymita je velka.
ludia si len myslia, ze su v anonymite...keby som podal trestne oznamenie, na toho co sa mi a mojej rodine vyhrazal smrtou dnes...tak neni problem zistit cez ten portal z akej IP sa tam clovek prihlasuje a cez providera na koho ta zmluva je...keby sme zili v pravnom state, tak aj z takehoto vyhrazania sa vysudim nemale peniaze, minimalne trestne stihanie pre toho co sa mi vyhrazal...

zial, tie diskusie casto odrazaju skutocny stav slovenskej verejnosti...nechcem byt zly...ale Slovaci su strasne divny narod, tolko odbornikov co u nas je...vieme o niecom totalne prd, ale aj tak mame potrebu sa ku vsetkemu vyjadrit a komentovat to casto silne negativnymi predsudkami a urazkami...uz davno sme mali byt svetova vedecka velmoc, ked je u nas tolko odbornikov...najma tych krcmovych...
ja ked o niecom nic neviem, tak aspon mlcim...a idem si nejake informacie o tom nastudovat (nie z bulvarnych medii)...takto sa ale vacsina slovakov nesprava...
COTHW
Medium Star
Medium Star

ephramko napady to nie sú zle ale chýba im dáka možná podoba realizácie, lebo takto znejú troška ako sci-fi. Za ďalšie sám píšeš, že sa môže rýchlo zmeniť stav človeka, príde podnet a je to a teda je veľmi naivné si myslieť, že sa týmto každoročným testom podarí odbúrať takýchto ľudí. Bohužiaľ väčšina takýchto prípadov sa deje pod vplyvom omamných látok, pri silnom psychickom vypätí alebo v afekte a títo ľudia cez tie testy za normálnych okolností prejdú, lebo v takejto situácii neboli a dostanú sa do nej v nejakom okamžiku.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

psychologicke testy vedia velmi dobre odhalit predispozicie osobnosti k roznym javom...napr. aj k afektovym stavom, sexualnym uchylkam (bez toho aby to ta osoba realne niekedy praktizovala) --- proste psychologicky profil osobnosti hodnoti do akej miery je tvoja osobnost schopna urobit to a to...a nachylnost, pravdepodobnost k tomu konaniu...

takym ludom by zbrane nedali vobec...a potom su tu ti "normalni" ktori zbrane dostanu, ale aby boli schopni urobit nieco ako sa stalo vcera, za tym musela byt niekolko mesacna frustracia...a to sa testom raz rocne da podla mna velmi dobre ucinne zistit...
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Tak, bude to ťažký OT, ale nemôžem inak....
ephramko,
neviem ako dlho študuješ psychológiu, ale jedno viem isto.... Skratové konanie nastáva behom veľmi krátkej doby, na to žiadny test nepríde.... Koniec koncov, isto sám vieš, že psychológia nie je exaktná veda ako napríklad matematika, či nejaký technický smer.... Osobne považujem psychológiu za nevedecké šarlatánstvo, ktoré vždy do konečného výsledku testu či posudku vždy zahŕňa aj časť osoby samotného psychológa (a teda aj jeho názory a tak)....
Jeden môj veľmi dobrý známy psychológiu študoval (v súčasnej dobe je magister, ale venuje sa iným zárobkovým činnostiam ako bol predmet štúdia), a tento človek mi sám povedal, že veľká časť študentov psychológie sú svojím spôsobom chorí ľudia, ktorí sa toto dali, aby zistili čo im vlastne je.... A takýto človek, ktorý si nevie urobiť poriadky sám so sebou má rozhodovať o tom, či iný dostane zbrojný preukaz alebo nie????
Súčasná platná právna úprava hovorí o tom, že spôsobilosť na zbrojný preukaz vydáva praktický lekár a v prípade pochybností môže poslať človeka na psychotesty.... Je predpoklad, že práve praktický lekár pozná svojho pacienta najlepšie a teda vie, čo je za človeka.....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ty veris tomu, ze ho rano susedia nastvali, tak zobral automat a zacal strielat??? ...tam sa muselo nieco velmi dlho diat...
Myslim, ze dobry psycholog vie zistis z testov, ked ma niekto nachysnost k takemu chovaniu v afektivnej situacii...(ako ze raz ma nastves, tak si hned berem zbran a strielam...)

...na zaciatku studia nam jasne zdoraznili, ze pokial niekto chce studovat psychologiu preto, aby zistil sam co mu vlastne je...tak skor ci neskor to vyjde najavo, ked trpis nejakymi poruchami, alebo ochoreniami to nie je len tak...najma ked uz psychologov demonizujes do postavenia, ze su to blazni, len bez kazajky....
...tak isto su ludia, ktori idu studovat psychologiu lebo chcu vediet lepsie ovladat inych ludi...garantujem ti, ale ze taky clovek nikdy nebude mat vlastnu prax a nikdy nebude chciet ludom pomahat...

a moja prakticka lekarka ma vidi tak maximalne raz za rok a to jej poviem, mam zapal hrdla, horucku...dajte mi antibiotika...a to je asi tak vsetko. ako taka osoba moze posudit tvoj psychicky stav?? ked ma pozna menej ako teta v supermarkete pri pokladni ?

tato tema nie je psychologia a psychologovia...kazdopadne si myslim, ze zdrzitelia zbrojnych preukazov, by sa mali podrobovat raz za rok psychologickemu vysetreniu...ked maju peniaze na zbrane, budu mat aj na psychologa...prvorade je dostat tych ludi ku psychologovi, ked to budete odmietat a stavat sa k tomu, ze "vsak ja nie som sibnuty, ja nepotrebujem cvokara"...ked sa ten clovek nedostane ku psychologovi, tak psycholog tazko moze nieco zistit...faktom ale zostava, ze ten clovek ma dalej doma zbrane, co mu brani v tom zobrat zbran, dat do nej naboj a namierit to na prveho cloveka hned z okna ?
Pinhead
King
King

Ty tu dávaš psychológov do role 100% znalcov ľudskej povahy a mysle. Ale tak to vôbec nie je a vždy ide o subjektívny názor konkrétneho psychológa... Jednoducho to nie je exaktná veda....
Právo vlastniť zbraň je nespochybniteľné právo každého slušného človeka a aby tam hral rozhodujúcu úlohu nejaký psychológ je scestné....
Quis custodiet ipsos custodes - a o tom to je....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ty chces pravo na obranu a ozbrojovanie dat nad pravo na bezpecnost spolocnosti ??? agresivnym, labilnym ludom dat moznost drzat taky arzenal zbrany ako mal ten vcerajsi "sused" ? pokial by ti psycholog dal zly posudok a ty by si nemohol drzat zbran a mal by si pocit, ze to je nespravodlive, tak mas predsa vzdy pravo ist na testovanie k inemu psychologovi...

alebo mozeme dopadnut rovnako ako v USA, kde ma kazdy zbran...poschovavanu pod vankusom, v sufliku...ked sa pohadaju, tak prve co urobia je ze siahnu v afekte po zbrani a zacnu strielat...v USA su take pripadny na dennom poriadku... u nas drviva vacsina ludi, nema po ruke hned zbran, a preto bezne spory riesia inak...
mozes argumentovat pravom na obranu a ze keby tam bol nejaky civil so zbranou, tak mohlo zomret menej ludi, lebo chvilu trva pokial sa tam dostavia profesionali...ale pozri sa na statistiky v USA, take pripady kedy civil ucinne zasiahol je velmi malo a media ich strasne heroizuju...a pripady ludskych zlihani a strelby v USA su na dennom poriadku, take bezne, ze ked nezomrie viacej ludi, tak sa o to media ani nezaujimaju...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Súhlasím s tým, čo tu píše ephramko, ak niekto vlastní doma malý muničný sklad, mali by sa robiť častejšie psychologické previerky, snáď nechceme dopadnúť ako americkí kovboji.

Dosť ma zarazilo aj to, koľko ľudí sa ihneď postavilo k tomu prípadu inak, keď zistili, že išlo hlavne o cigánov. Zaujímalo by ma, či by bola táto rétorika zachovaná aj potom, čo by bola tá zlá a neprispôsobivá rodina biela.

Každopádne, tak či onak, nič ho neoprávňovalo spraviť to, čo spravil. Navyše, ten človek nepostrieľal len ich, ale aj ďalších ľudí a ešte sa aj ďalších zabiť pokúsil. Keby tam prišli policajti dajme o tomu 5 minút neskôr, stavím sa, že je mŕtvych a zranených priamoúmerne ubehnutému času viac. To nemá s normálnosťou nič spoločné.

Toto je čin psychopata a nie normálneho človeka.

Inak, ja sa celkom desím z takej spoločnosti, v ktorej by mal mať "každý slušný človek" zbraň.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Mal na to dovod, bezdovodne toto clovek nespravi.

Par rokov psychyckej tyrany zo strany 'susedov' taktiez spravi svoje ... a vsetci dobre vieme co cigani dokazu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:
Inak, ja sa celkom desím z takej spoločnosti, v ktorej by mal mať "každý slušný človek" zbraň.

presne aj ja, hlavne ked vieme aky maju Slovaci vztah k alkoholu...neprejde den, co by niekomu nezobrali vodicak, lebo jazdi ozraty...a neprejde na slovensku tyzden, ze by nejaky ozran nezabil aj svoju manzelku, dieta, brata, kamarata...lebo bol ozraty jak prasa...tolerancia tejto spolocnosti voci alkoholu je naozaj otrasna... (ale to uz je na inu temu)

bol to proste psychopat, ludske zlyhanie...preto sa cudujem ako sa ho este niekto moze zastavat...a najviac zarazajuce je to, ze mal vsetky zbrane v legalnej drzbe, ked sa potom stane nieco take, tak by kazdemu cloveku malo dojst, ze v niecom zlyhavaju aj statne organy, ktore takym ludom povolia mat arzenal...
Pinhead
King
King

To, čo Ty vieš o USA a ich zákonoch o zbraniach je dosť málo... skús hľadať relevantné zdroje a nie bulvárne nezmysly.... Proste keď ma niečo zaujíma, idem do hĺbky, a nie iba povrchne.... A keď o niečom viem iba povrchne, tak to nebudem uvádzať ako absolútne neomylné Písmo sväté..... Už som o tom na inom mieste na fóre písal pred časom dosť veľa....
Právo na obranu a ozbrojenie sa je veľmi úzko prepojené s právom na bezpečnosť spoločnosti.... Aj keď takí "velikáni" ako Lenin, Mao a Himmler si to nemysleli... a spolu s nimi aj dnešní pseudohumanisti, ale to sem nepatrí....
Quis custodiet ipsos custodes - znovu sa opakujem, len toľko k tým psychológom.....
Na základe jedného individuálneho zlyhania paušálne potrestať všetkých???? Veď to je choré..... To isté treba urobiť vždy a po každej smrteľnej autonehode všetkým držiteľom vodičských preukazov odobrať autá a zakázať ich používanie.... Toto zaváňa komunistickým totalitárstvom....
A aby som nezabudol..... čo sa týka zbraní a pojmu "slušný človek"..... Slušný človek nie je alkoholik a pod vplyvom alkoholu by sa zbrane či auta ani nedotkol.... a pokiaľ áno, tak už sa nejedná o slušného človeka a takému zbraň do ruky nepatrí.....

Aby sme sa rozumeli, tomu chlapovi muselo dobre je*** v hlave, ale verím tomu, že jedným z rozhodujúcich motívov vedúcich k skratu bolo dlhodobé zúfalstvo, spôsobené podľa mňa aj životom medzi takými asociálmi (a už je jedno či Cigánmi, či bielymi, či Aborigéncami).... Proste bez vetra sa ani ten lístok nepohne..... A tá rodina zjavne bezproblémová nebola.....
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Pinhead má pravdu... Tým že takto zoberieme ľudom možnosť útočiť im zoberieme aj možnosť brániť sa... A ten ktorý útočiť chce si na to prostriedky aj tak nájde...
Tie pravidelné psychologické posudky podľa mňa nič nevyriešia... budú len ďalšie naťahovačky na úradoch...
Nikto isto nevie prečo to spravil... Preto nemôžeme robiť nejaké konkrétne opatrenia...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ked sme pri tom, tak ja osobne by som minimalne polovici ludom na slovensku odobral aj vodicaky, dnes jazdia naozaj ako sialeni...a potom niekolkonasobne posilnil MHD...je to aj ekologickejsie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pinhead napíšeš sem, že sa ľudia nemajú povrchne dívať na nejaký problém a sám tu brojíš proti psychológii. Zaujímalo by ma, koľko máš o nej naštudované. Či stačí ti na to jedna formulka ?

Neviem čo je trestanie na tom, ak by sa zaviedli častejšie psychologické testy u osôb, ktoré vlastnia zbrane. Samozrejme, toto je len prvoplánový návrh, ale určite by sa mala spraviť nejaká kontrola, aby nedochádzalo k takýmto prípadom.

Ak niekto vlastní zbrojný pas, tak si určite uvedomuje, aká je to v istom smere aj zodpovednosť a neviem prečo by mal byť problém v tom, spraviť raz za rok nejaký psychologický či iný test.

Inak, tu je úplne jedno či akí boli, to riešenie situácie samotnej bolo jednoducho neprijateľné. A to, čo nasledovalo potom (strieľanie do ľudí len tak), to už tým duplom.
Napísať odpoveď