22" monitor na hranie

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
songuku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

22" monitor na hranie

Príspevok od používateľa songuku »

Ahoj, potreboval by som poradit pri kupe noveho monitoru, kedze stary mi odisiel. Vyuzijem ho na prilezitostne hranie, rozlisenie by bodlo 1680 x 1050 s dobrou odozvou, rozhodujem sa medzi timito
http://www.yasky.eu/zbozi/22-lcd-philip ... =z:185278&
http://www.yasky.eu/zbozi/22-lcd-iiyama ... p=z:131564
Dakujem za rady
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 22" monitor na hranie

Príspevok od používateľa uplink »

Jednoznačne iiyama.
songuku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

aha, no ja som myslel, ze skor ten philips, kedze ma led podsvietenie ale fakt sa asi nevyznam
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...jama je v pohode, ja ho mám, ale si si istý že ti bude stačiť 22"? Ja mám 27" a je mi malý :cry: ...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Pre mňa je už 22" kino. :D :D Tá iiyama je celkom dobrá..
songuku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ja by som aj 24'', ale mam to od seba asi na pol metra a bojim sa bolesti oci...a hardverovo nemam az tak silny pc, aby mi utiahlo take rozlisenia
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja to mám od seba 30 cm...keď sa zabudnem tak aj 20...ešte som to pre istotu meral, skoro som si s metrom vypichol oko...tak je to okolo 40 - 50cm...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

songuku napísal:aha, no ja som myslel, ze skor ten philips, kedze ma led podsvietenie ale fakt sa asi nevyznam
To že ma nejaky LCD (či už monitor alebo aj tv) led podsvietenie vôbec neznamena, že ma aj automaticky lepši obraz. Kvalita obrazu totiž nezaleži na podsvieteni, resp. veľmi okrajovo.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ako spomenul Ryan Giggs, technológie + zlý výrobca = katastrofa. HiPS od LG s v tomto desaťročí nevyrovná SiPS od EiZO atp. Tak isto je na mnohých notebookoch LED podsvietenie a je to galiba a hrôza. Čo som videl dosť kusov, tak mnohé z nich trpia efektom "mokrosti", niektoré z nich blikajú na rôznych miestach [veľmi jemne, ale mňa to rušilo] atp. A philips mimo ich "kina" [21:9] ultra widescreenu myslím nevyrobil nikdy nič hodné zamyslenia sa...
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

hlavne ide o to ze led podsvietenie robi zatial iba panely tv
takze zatial klasika tekute krystali s panelom s-ips nema konkurenciu

je otazkou casu kedy led prejde na tento standart dovtedy vsak budu vzdy kvalitativne horsie...

neskusal si najst nejake lepsie monitory ako dane dva? nakolko napr ta iiyama je tn!

aky mas rozpocet?
songuku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

polo-x ono rozpocet nemam, ale nechcel som zbytocne drahy, ked si myslim, ze aj tento mi odide po 2-3 rokoch ako moj predosli... btw odjednal som toho japonca a dakujem za rady...
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

Ja mam iiyamu e2209hds vise roka hram na nom v 1080p a predtym co som mal stary comp tak v 1280*neviem teraz co :) a uplne v pohode. Nebudes lutovat
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

songuku napísal:polo-x ono rozpocet nemam, ale nechcel som zbytocne drahy, ked si myslim, ze aj tento mi odide po 2-3 rokoch ako moj predosli... btw odjednal som toho japonca a dakujem za rady...
iiyamy sa nezbavíš najbližších 5-6 rokov a to nie preto, že by odišla, ale preto, že potom si proste kúpiš niečo lepšie. Tieto LCD panely neumierajú, podobne ako EiZO. Len LG a Samsung má vo zvyku opustiť zákazníka po vypršaní záruky :sly:
songuku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Dufam, ze sa nemylis... len skoda, ze telku mam tiez LG :(
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

songuku - ja mám Samsunga, už je 2 mesiace v oprave, lebo ho kkti v Ba do*ebali ešte viac. Trochu ma to mrzí, ale tak kúpiť si Panasonic, Sony, alebo inú značkovú telku nie je sranda. Navyše v týchto telkách sa ani divá sviňa nevyzná, ktorá je good a ktorá bad. Ja viem len jedno, v servise od Samsungu je narvané a čakacia doba je min 3 týždne, Panasonic a Sony má prázdno. Teraz je otázne či je to kvôli počtu predaných kusov, alebo skrze kvalitu. Ináč LG sú z mojich osob. skúseností trošku trvácnejšie ako Samsung, takže pohoda. Aj keď osobne preferujem Chladničky, ani neviem prečo.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

nic proti uplink ale takato analyza subjektivneho razu je nanajvys zavadzajuca a uplne chybna!

vyrastol som na monitoroch samsungu a nikdy som nemal s tym absolutny problem a ani nikdo koho poznam...
na posudenie treba citat analyzy odbornych portalov ktore dane monitory testuju...

a neporovnavajte monitor a televizor, tam je to o uplne niecom inom... LG vyssieho radu su vysoko kvalitne televizory... co sa tyka samsungu tak ten v poly televizorov vysoko preraza konkurenciu uz v zakladnych radach nemusi to byt len vyssia trieda...

panasonic telky bohuzial nefiguruju s najlepsim obrazom coz im ubera na kvalite...

co sa tyka monitorov samsung ma v dnesnej dobe velmi kvalitne veci, taktiez hp... teraz hovorim o beznych monitoroch pre beznych ludi nie o znackach eizo alebo nec to su uz profesionalne veci za velmi vela penazi a skor pre firmy ako graficke studia a podobne
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

viem že samsung má dlhé skúsenosti s elektronikou atď ale oči by som si nikdy nenechal zničiť od tejto značky. vôbec ale vôbec neverím tejto značke v oblasti mob. telefónov a pc periférii
telku máme panasonic (plazma) s tou nie sú žiadne problémy (má cca 1.5 roka)
a monitor podľa referencií a testov som vsadil na LG a neľutujem , zobral som jeden z ich najmenej kazivých lcd panelov a fakt je perfektný + tie featurky ako smart sú fakt cool, aspoň nemusím ručna nastavovať jas ale nastavuje mi ho sam monitor podľa osvetlenia v miestnosti
osobne odporúčam pozrieť po nete neaké testy že ako sú spokojný hlavne obyčajný zákazníci
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

iiyama > Samsung, či sa vám to páči alebo nie, takže rozhodne by som šiel do tejto značky (keď sa rozhoduješ len medzi tými dvoma).
Ale keď to chceš na hry, je možnosť v tej cene kúpiť aj FullHD monitor, osobne mám vyskúšaný Samsung P2270 a je to veľmi slušný monitor.
Polo-X napísal:hlavne ide o to ze led podsvietenie robi zatial iba panely tv
takze zatial klasika tekute krystali s panelom s-ips nema konkurenciu

je otazkou casu kedy led prejde na tento standart dovtedy vsak budu vzdy kvalitativne horsie...
Nemýľ si OLED s LED podsvieteným LCD. LED podsvietené LCD sú furt len tekuté kryštály, jediný rozdiel je v tom, že sú presvetľované svetlom z LED diód a nie svetlom z CCFL.
Kdežto OLED nie je o presvetľovaní, ale o svietení, čo je diametrálne odlišné. Táto technológia je len v plienkach a zatiaľ nie sú komerčne dostupné PC monitory čo by túto technológiu využívali. Každopádne OLED má veľmi vysoké predpoklady byť technológiou oveľa kvalitnejšou ako LCD, a to v každom smere (zatiaľ teda okrem životnosti)

Telky Panasonic, hlavne tie plazmové, sú absolútny TOP pokiaľ ide o televízory do domácnosti. Lepšie, cenovo dostupné televízory sa snáď u nás ani nepredávajú
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ja si nic nemylim, len som reagoval na danu diskusiu, televizorov som sa dotkol len okrajovo a nie celkove porovnavanie druhov

na technologiu ledky si ja este pockam a co sa tyka monitora na pc tak si pockam ked bude led s technologiou s-ips
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

A čím je podľa teba lepšie LED podsvietenie oproti CCFL okrem spotreby?
Napísať odpoveď