viem že to bude tretí článok za sebou, ale toto momentálne koluje po FB...ešte šťastie že nebývam priamo pri L9
> Vážená redakcia, > > Aj mňa a mojich blízkych šokovala udalosť, ktorá sa stala v Devínskej > Novej Vsi. Ešte viac ma prekvapil Príspevok v TV, "Lampáreň", ten musel > byť zrejme pod nátlakom verejnosti odvysielaný. > > A teraz Vám napíšem, ako bývam ja....
> Bývam v Košiciach a sme obyčajná, normálna rodina ako tisíce iných na > Slovensku. Bývam na sídlisku, ktoré je vzdušnou čiarou ani nie km od > sídliska Lunik IX. Naše sídlisko je malé, príjemné, na konci mesta. Domy > sú nízke, dvojposchodové, lebo sme blízko > letiska. Za domami je pole a krásny výhľad na okolité kopce, polia a LUNIK > IX. Sídlisko Lunik IX je postavené asi v najkrajšej časti KE. Z jednej > strany je les a z druhej strany ho obmýva Myslavský potok. Jedným slovom > idylické bývanie keby.... > > Keby som sa nezobudila pred pár dňami a rovno pod mojimi oknami ležal > súložiaci cigán s cigánkou. Začala som ich vyháňať, no asi 10 minút nič > /vedro s vodou tam nemalo dolet/. Tak som začala hádzať paradajky. Vtedy > vstal cigán s gaťami spustenými "na pol žrde" pobral sa preč > obchytkávajúc polonahú cigánku jednou rukou > a druhou päsťou mi hroziac a nadávajúc... > > Inokedy ráno otvoriac dvere na chodbu som dobre nezamdlela od smradu. > Stála tam cigánka od pása dole nahá, nohy celé obtečené od výkalov. Ani > neviem ako sa dostala dnu, kedže brána sa zamyká.... > > Po takomto niečom s radosťou vykročíte do práce. Vyjdem pred dom a dúfam, > že sa nestrafím do psieho ani ľudského. Okolo tváre mi preletí "použitý" > leták so zľavami a teším sa, že iba preletel a nezasiahol. Cestou ku autu > očami kontrolujem, či nemám > urvaté spätné, stierač, alebo navrtaný druhý či tretí zámok /mám centrál/ > Musím pridať, lebo oproti mne kráča cigán s vystrčeným penisom, močiaci > za pochodu.... > Zdá sa Vám to vulgárne a sprosté? > Aj mne... > Nereálne? > Aj mne.... > > Zvyšuje sa životná úroveň aj na L IX. Už aj tam parkujú autá s volantami > na pravej, či ľavej strane, bez STK a majiteľmi bez vodičákov. Nič im nie > je zakázané, keďže pravidlá nepoznajú, idú kedy a kam chcú, vždy a všade > majú prednosť. Neexistujú > nijaké prekážky, keďže ani policajti ich nekontrolujú. A Ty obyčajný > človek, záchraň sa kto môžeš. Aj Myslavský potok sa zmenil na umyvárku > áut. Každý deň sa tam umyje minimálne 10 tátošov. Pán primátor, polícia aj > odbor životného prostredia tu udelili výnimku. Čo na tom, že tu ešte pred > pár rokmi boli pstruhy. Nech sa občania sťažujú, nech sa majú "rómovia" > dobre a hlavne nech majú čisté autá. > > S príchodom jari, prichádza aj :"výpalnícka sezóna" , okrem toho na pár > týždňov sa dá vidieť ôsmy div sveta - Melírovaný les. Za celú zimu aj > predošlé obdobie vietor pozachytáva milióny sáčkov, tašiek a neporiadku na > konároch a kým sa les nezazelená celkom, tak má melír. Približne jeden > mesiac v kuse sa ocitáme v > plameňoch ako v stave vojny. Cigáni asi nemajú radi zelenú, lebo každý > kúsok zeleného miestečka musia vypáliť. Hasiči zasahujú minimálne 3x denne > aspoň mesiac. Zrátajte si koľko výjazdov a koľko peňazí to musí stáť. Keby > niekoľko ľudí sezónne > zamestnali na stráženie pred podpaľačmi, či inak vyriešili... > > Vtedy proste horí všetko a všade. Je to ďaleko od magistrátu a úradu > vlády, tak načo sa starať. Ak by hasaiči zverejnili napr. počet výjazdov > za mesiac apríl na L IX, tak by ľudia ostali zdesení, čo sa to deje. > Koncom mája začína "oberačka" /tzv, skorý zber/ > jabĺk a sliviek na stromoch, ktoré rastú po sídlisku. Nedokážem pochopiť > ako sa tieto stromy po týchto nájazdoch dokážu každý rok zregenerovať a > opäť zarodiť.... > > No a potom prichádzame na radu my občania a začíname po zime upratovať > sídlisko /je to pre veľmi silné žalúdky/ . Tohto roku prišla horda cigánov > a ked nás videli upratovať, tak sa smiali a vraveli "Pani, ta načo > upratujete. Šak Vam pride mesto popratať." Vyrabujú bedne a všetko čo > vytriedia a nehodí sa im pohádžu po sídlisku. > > K večeru si tiež neoddýchneme, lebo cigán nikdy neoddychuje. Zaviedli im > tam niečo ako miestny rozhlas a ten v kuse vyhráva vo dne v noci všakovaké > rezké melódie. V lete, ked boli horúčavy a človek musel priebežne vetrať > /lebo to sa musí byť v tej > izbe ak je otvorené okno/, tak sa pre ten hluk nedalo vydržať. Ozvena > donášala hluk z L IX v nenormálnych dávkach. Pán prímátor sa iba smial, > však nech sa cigáni bavia, veď aj on má iba spoločenské povinnosti s pánmi > konšelmi, preberá, ocenenia, > medaily, čestné občianstva. Treba im dopriať zábavu vo dne v noci, čo na > tom, že pracujúci občan nemá pokoja, však ráno pôjde aj tak drieť na > panské... > > Obchodné aktivity cigánov prebiehajú 24 hodín, nepoznajú prestávky, vo > dne v noci tiahnu v obrovských tlupách po kontajneroch a rabujú všetko čo > im príde do cesty. Rabujú vo > dne i v noci, všetko a každého. Nedávno sused volal policajtov, lebo > cigáni kradli starej susedke, vdove na sídlisku Š 100, ktorú používala na > cestu k lekárovi. Po niekoľkých urgenciách prišli policajti a rovno > povedali, že oni také vraky ani nebudú hľadať!!! Nám už ukradli 5 > bicyklov z pivnice /je už ako trezor/, synovi > 2 týždňový mobil a ešte všeliaké maličkosti. Policajti sa len smejú, načo > to kupujeme a tak!!!.... > JE NA TOM NIEČO SMIEŠNE AK SI ČLOVEK NIEČO KÚPI A CIGÁNI HO OKRADNÚ?????? > > Minulú zimu sme videli na sídlisku obrovskú policajnú akciu /6 policajných > áut v akcii/. na poli za domami urobili policajti rojnicu. Bola to akcia > ako z Funesových komédií. naháňali jedného cigána a ten ako pred nimi > prchal, hádzal petardy. vyzeralo to akoby na nich strieľal. Ked ho > chytili, pod našimi oknami, dozvedeli sme sa s úžasom, prečo toto > "nevídané Nasadenie" . Prominentnému dieťaťu > cigán ukradol mobil a na to použili 6 áut PMJ a kukláčov!!! > > Keď voláme policajtov my bežní občania, tak sa boja sem prísť robiť > poriadky. Občas urobia spanilú jazdu na policajnom aute po sídlisku. Raz > dokonca pricválali na parádných koňoch a to sme s nádejou dúfali, že nám > svitá na lepšie časy. No žiaľ, prišli len ukázať pekne koníky.... Kto vie > kto na nich jazdieva vo voľnom čase... > > Každý deň čakáme, ako naše deti docestujú do a zo školy. Keďže cestujú > MHD, tak sú diskriminovaná väčšina. To, čo robia cigáni v autobusoch MHD, > nemá obdobu. Okrem toho, že chodia samozrejme úplne zadarmo tak tam pijú, > fetujú, súložia, vracajú, pľujú po zemi i ľuďoch, robia neporiadok , bijú > nás , deti, vahrážajú sa, režú > sedadlá a ja neviem čo všetko.... Cestujú neobmedzene po celom meste. Plné > kontajnery sú všade.... > > Prádlo na balkónoch, sa nemôže sušiť, lebo vylezú až po druhé poschodie a > kradnú všetko čo nie privarené. Keď je teplo v byte, musí sa vetrať tak, > že dospelý človek stojí pri okne ak je to byt po prvé poschodie. Nedávno > ukradli našej susedke mixér z kuchyne, ked šla pozrieť do druhej izby čo > to buchlo. Niekedy mi je ľúto malých detí, ked vidím čo jedia z > kontajnerov. Vyhodím im z okna keksík či chlieb s niečim. Oni sa mi za to > odvďačia vďačným hrejivým úsmevom, no na druhý deň mi prídu rozbiť okno. > > Cigánske deti fetujú už od dvoch rokov, neviem, či im to rodičia dávajú > aby zahnali hlad, alebo prečo... To čo robia, nebudem rozoberať, lebo je > toho strašne veľa. Tiahnu v obrovských tlupách v kuse. Hulákajú, hrešia, > bijú sa, súložia, kadia, močia, pijú, vracajú, chodia štvornožky po zemi, > spia hoci kde .... Je im proste > jedno kde sú, kedy sú a čo robia. Keď ku mne niekto príde a toto vidí, > pripadám si ako asociál, nie len ja. > > Mnohokrát sa ma pýtajú "ako tu môžte bývať". A kde mám bývať, každý > bývame tam, kde máme byt. Častokrát je to pod ľudskú dôstojnosť na čo sa > dívame a hlavne naše deti. Aj ja už niekedy strácam svoju dôstojnosť keď > bránim svoje okolie, majetok a deti, keď človek musí ziapať a báť sa > ich.... Keď policajti sa smejú. Keď posielame petície poslancom, pánu > primátorovi a je to presne ako v tej Lampárni.... Oni sa iba > usmievajú..... > > Myslite si , že som pre toto rasista? Ja som cigánom nič neurobila, ani > moji susedia. Ja im nič nekradnem, ja nechodím ani na ich sídlisko kadiť > popod okná.... Nech nás tú oplotia a zavrú do rezervácie ako indiánov /to > by bola zase diskriminácia "romov"/. Ja chcem od nich iba pokoj..... > > Ten pokoj chcel asi aj "ujo" čo strieľal.... Koľko vlastne vydrží človek, > ak ho vytáčajú každý deň? Aké silné nervy musí mať aby toto všetko > vydržal????? Len toľko som chcela napísať....