Iný projekt - poprosím len o názor, nech je akýkoľvek

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Mali by ste záujem o takýto projekt?

Áno - používal by som ho denne, možno by som sa zúčastnil na jeho tvorbe a vylepšovaní, je to skvelý nápad
43
15%
Áno - niekedy by som taký portál navštívil a využil jeho funkcie
155
55%
Je mi to jedno - možno by to bolo dobré
51
18%
Je mi to jedno - totálne nezmyselný projekt
4
1%
Nie - príde mi to ako zbytočnosť
20
7%
Nie - som zásadne proti, takýto projekt je len plýtvanie časom a prostriedkami ľudí, čo ho budú tvoriť
7
3%

Celkom hlasov: 280

uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Iný projekt - poprosím len o názor, nech je akýkoľvek

Príspevok od používateľa uplink »

Ahojte hojkáči,

Poprosil by som Vás o názor, či by sa Vám páčil takýto projekt, keby existoval [bol by 100% free, nekomerčný]. Ďakujem za každý názor:
Zdravím Vás, rád by som vám predstavil projekt ktorý pripravuejeme a chcel by som počuť na to Váš názor. Bude sa jednať o webstránku s kompletným zoznamom predajných miest (obchodov) a služieb s umiesnením na mape, a kompletními detailami o obchode či službe. Stránka bude mať niekoľko funkcií, napríklad od vášho zadaného umiestnenia na mape vám najde najbližší obchod vami určeného typu, stránka vám bude vedieť naplánovať cestovnú trasu napríklad z práce domov pričom vám najefektívnejšie naplánuje cestu z domu cez predajné miesta a služby zahrnujúc dobu otváracích hodín, dovolenky a iné zadané parametre. Keďže chceme docieliť kompletný všetkých miest na slovensku, stránka bude komplet free pre užívateľov aj pre správcov obchodov či služieb, obchody a služby budú môcť byť hodnotené užívateľmi a súčasne budú mať miniforum kde budú môcť prebrať problémy či otázky ohľadom obchodu či služby.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Iný projekt - poprosím len o názor, nech je akýkoľvek

Príspevok od používateľa DjBass »

Podľa mňa ide o celkom dobrý nápad, ale to, či sa to bude využívať (čo sa podľa mňa bude) sa uvidí až po nejakom čase. Častokrát by som aj ja niečo také potreboval, takže by som niečo také určite využil. Veľa šťastia. ;)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hmm díky moc za názor, aspoň K+ za odmenu :)
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

zdravim. mne sa to paci i ked je to pre mna nepotrebne ale vela ludom sa to hodi. len sa trosku obavam, ze narazis na lenivost/neochotu ludi aby tam pridavali obchody.
jedna vec co ma napada: na zaciatku to musi mat poriadnu databazu inak tam ludia nebudu chodit.
prajem vela stastia.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

urcite by sa to zislo, spociatku ked som to cital, tak som myslel ze sa to bude zameriavat na isty typ/kategoriu shopov, ale ako vidim tak to bude komplexne..tak potom gl pri zbierani shopov celeho slovenska:)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Stránka bude mať niekoľko funkcií, napríklad od vášho zadaného umiestnenia na mape vám najde najbližší obchod vami určeného typu
toto ponúka aj orange. Nájde mi najbližšiu lekáreň, obchod, beznínku, bankomat, kostol, ... čo len chcem. Je to cez mobil, takže síce si zaplatím nejakých 15 centov ale nemusím mať ani páru kde som, lebo si to zistia sami. Len mi príde sms že tá a tá ulica, a popis ako sa tam dostať
stránka vám bude vedieť naplánovať cestovnú trasu napríklad z práce domov
Aby som sa nevedel dostať z práce domov? To už aký argument? Keď som do práce došiel, viem prísť aj domov. Ak v tom meste žijem, tak viem kde čo je. Ak tam nežijem, viem si to nájsť cez google maps, takže v tomto nič revolučné nevidím
stránka bude komplet free pre užívateľov aj pre správcov obchodov či služieb, obchody a služby budú môcť byť hodnotené užívateľmi
To sa chápe že správca obchodu si tam sám hodí svoje údaje? Kto to všetko bude verifikovať? Kto overí že som tie otváracie hodiny zadal správne, že je to dokonca môj obchod, že sa tam nezadal niektorý dvakrát, že sa pri zmene otváracích hodín tento údaj aktualizoval, že... A hodnotenie takisto, už vidím ako si vlastníci prevádzok budú svoje hviezdičky naháňať sami, ako je to v každej ankete/súťaži/hodnotení na ľubovolnej internetovej stránke
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Urcite by sa jednalo o uzitocnu vec, samemu sa mi casto stava, ze zabudnem na nejake miesto, kam som si naplanoval ist a myslim ze prave tuto vlastnost by som vyuzival najcastejsie :) navyse ak by bola stranka rychla a dobre pouzitelna aj v telefone, tak by bola skvela funkcia najdenia najblizsieho jedla, benzinky, whatever

ak by sa nasla nejaka vec, ktorou by som mohol pripadne prispiet k takemuto projetku, tak to rad urobim :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja osobne v tom veľkú budúcnosť nevidím...čo ale vidím je až k epileptickému záchvatu prirovnateľné nadšenie z projektu na ktorý je nazerané cez ružovučké okuliariky, pusinka...všetko čo na tej stránke chceš už ponúka niekto iný a celé to vyzerá tak hegemonisticky ako Facebook. V podstate mi to pripadá, že to bude veľmi rozsiahla stránka ponúkajúca skoro všetko od otváracích hodín (http://www.otvaracie-hodiny.sk), cez hľadanie trasy (http://www.maps.google.sk) až po fórum na ktorom sa ľudia môžu na jednotlivé obchody posťažovať (http://www.staznosti.sme.sk)...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Pripada mi to ako obedovat.sk ale v prevedeni s obchodmi. Co nemusi byt na skodu. Obedovat ma tusim aj nejakych svojich agentov, co obchadzaju podniky. A menu si tam podniky aktualizuju aj same a funguje to. NE/Aktualnych dat by som sa teda moc nebal.
To planovanie cesty, snad ako bonus. Napr. ja som 3 roky v BA a poznam len malu cast, takze ked idem niekam kde to nepoznam tak google maps + navigacia. Ale inak v tom nevidim velky zmysel.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Aj negatívne názory sú vítané, všetky, díky moc. Mne nejde o to obhajovať to, ale zistiť či by to niekto používal, alebo nie, toť sjo :)
A2C
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa A2C »

audiotrack napísal:toto ponúka aj orange. Nájde mi najbližšiu lekáreň, obchod, beznínku, bankomat, kostol, ... čo len chcem. Je to cez mobil, takže síce si zaplatím nejakých 15 centov ale nemusím mať ani páru kde som, lebo si to zistia sami. Len mi príde sms že tá a tá ulica, a popis ako sa tam dostaťAby som sa nevedel dostať z práce domov? To už aký argument? Keď som do práce došiel, viem prísť aj domov. Ak v tom meste žijem, tak viem kde čo je. Ak tam nežijem, viem si to nájsť cez google maps, takže v tomto nič revolučné nevidímTo sa chápe že správca obchodu si tam sám hodí svoje údaje? Kto to všetko bude verifikovať? Kto overí že som tie otváracie hodiny zadal správne, že je to dokonca môj obchod, že sa tam nezadal niektorý dvakrát, že sa pri zmene otváracích hodín tento údaj aktualizoval, že... A hodnotenie takisto, už vidím ako si vlastníci prevádzok budú svoje hviezdičky naháňať sami, ako je to v každej ankete/súťaži/hodnotení na ľubovolnej internetovej stránke

Dovoľ mi ťa poopraviť lebo myslím že som nevysvetlil všetko, avšak niekedy sa to ťažko napíše, na prvý krát
jedná sa o komplet zoznam tj všetkých ktorý existujú nie všetkých ktorý zaplatili alebo ktorých vzal do databázy Orange. Sám často krát mám problém a neviem aké shopy sa nachádzajú okolo mňa na sídlisku pretože nemajú vlastný web a sú tak maximálne zapísané v dajakom registri čo ti o nich nepovie nič.

Nejde tu o to aby si našiel cestu z práce domov tú predsa poznáš alebo ti pomôže GPS, ide tu o to že potrebuješ kúpiť niečo v železiarstve v kvetinárstve, krmivo pre rybičky alebo rybičku a dajaké maso na grill a nemáš pri sebe billu či hornbach aby si si mohol nechať systémom naplánovať cestu, teda myslím že také niečo by to malo byť aby to malo úspech. Samozrejme bude na výber doprava pešo, MHD, autom a neskôr to zintegrujeme aby si si mohol vybrať odkiaľ kam chceš ísť čím.

Sprvoti sa budeme snažiť nahádzať do databíze čo najviac my sami, avšak bude tu možnosť aj pre normálnych userov aby si tam pridali svoje obchody do ktorých chodia alebo ktoré spravujú či ich vlastnia.

Hold hodnotenie je na každom užívateľovi, je to jeho svedomie a každý užívateľ bude mať možnosť hlasovať jedným hlasom ktorý bude môcť neskôr vziať aby obchod nestagnoval a mal čo najlepší feedback.

zatiaľ takto
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Napad je to zaujimavy, lebo neraz hladam obchod so specifickym tovarom alebo hoci len nejaku drogeriu ci co, aj tak zvitazi hypermarket, pretoze o tych ostatnych ani neviem. Problem by som videl v plneni databaz, pretoze sa to ludom a ani majitelom obchodov nebude chciet, nie to este zadavanie GPS pozicie a podobne... Staci sa pozriet na volne dostupne POI body pre GPS, tie su takmer prazne a nebyt par bank+bankomatov, cerpacich stanic, hypermarketov a velkych obchodnych sieti, tak taketo POI databazky ostanu uplne prazdne.

Edit: Este ma napada samotna otazka k realizacii, konkretne ku zacleneniu obchodou do katalogu ako takeho. Mam obchod, ktory ponuka len topanky, tak ho zaclenim len medzi obuv. Mam ale sportovy obchod, ktory ponuka lyze, topanky, hokejky, zimne bundy, tricka, mikiny, kratasy, plavky, slnecne okuliare, vitaminy a doplnky vyzivy, okrem toho v tomto obchode predavaju aj bicykle a robi sa servis bicyklov, ba dokonca k tym turistickym veciam vo forme oblecenia a topanok obchod predava aj GPS zariadenia. A co teraz, do ktorej kategorie pridam obchod, pojde to len do sportu, ci to pojde do nejakej podkategorie sport - bicykle, ci to dam do kategorie obuv, resp. optika, resp. elektronika - navigacie..., ci radsej medzi posilnovne kvoli tym doplnkom alebo lekarne, ci kde to teda zaradim??? Jedno z riesni je spravit moznost viacej kategorii, napriklad 5 kategorii na obchod, ale co ak sa to zacne zneuzivat a obchod predavajuci obuv pre nalakanie zakaznika svoj obchod zadeli aj do inych kategorii ako je napriklad sport, potraviny, drogeria, lekaren alebo hodinarstvo??? Kto bude kontrolovat taketo zneuzitie, ktore je velmi pravdepodobne, vsak aj ked nepredavam to v akej kategorii sa nachadzam, tak sa nic nedeje, vsak navstevnik pride, nedostane to co chcel kupit, ale mozno si kupi nieco z toho co predavam. Ako toto vyriesit, bude to mat kto kontrolovat??? Alebo sa bude delenie medzi viacej kategorii spoplatnovat???
žeby?
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa žeby? »

Napad podla mna good, ja by som to pouzil hlavne na to aby som sa dozvedel kde je najblizsie shop ktory hladam, cele by to bolo len o tom ci by to bolo pouzitelne (ci by tam boli naozaj vsetky shopy ktore sa tu nachadzaju)
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

ja na niečo podobné používam Google Maps, takže podľa mňa ten projekt je zbytočný ak tam nebude plná databáza, ktorá sa bude aktualizovať (a bude tam všetko!!!) a ak to nebude mať jednoduchý názok a kvalitné spracovanie.
Ja konkrétne sa niekedy potrebujem dostať na "Ulicu č.X", pozriem google maps + mhd ba a hotovo.
Nápad chválim, ale úspešné to asi nebude, to je taký môj názor
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

nekomercny je hlopost, vytvarat web bez myslienky na zisk nema vobec zmysel

bude velmi tazke naplnit databazu, o aktualnosti ani nehovorim, neviem ako v Blave ale sa pozri v Kosiciach na hlavnu tam sa obchody menia aj po 3 mesiacoch(podla mna pracka spinavych penazi)

viem si predstavit obchodny model postaveny na reklame - zadam kde som co chcem a podla toho mi zobrazujes reklamu => presne cielena reklama = moze byt drahsia

ale osobne by som do toho svoj cas a peniaze asi neinvestoval
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ja na tieto ucely vyuzivam google a ich mapy...do tohto by som velmi cas neinvestoval
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Neviem, ci som to dobre pochopil, ale ak ano, tak je dost zbytocne podla mna..

Ak som doma alebo v okoli, tak logicky viem kde sa obchody nachadzaju

Ak som v cudzom meste:

a) opytam sa
b) ak je mesto velke a ma hyperkmarkety, tak je dost bilboardov kade tade
c) ak je to dedina tak obchod najdem vacsinou do 5 minut
A2C
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa A2C »

Ospravedlňujem sa že meškám.

Hojko: skvelý nápad, musíme to doriešiť, ďakujeme :-)

žeby?: budeme sa snažiť aby tam boli skutočne všetky, podobných pokusov tu už bolo ale ich obsah bol mizerný, defakto aj google maps a ovi majú tam toho žalostne málo.

Eruner: databázu sa budeme mať snažiť komplet inak by projekt nemal zmyseľ, vidím že práve ty takýto web potrebuješ nakoľko sa to snažíš nahradzovať tými dvoma. :-)

markus: nekomerčný tým sme mysleli aby bol free pre každého, web bude žiť z reklamy/ bannerov, avšak nebudú vás neustále otravovať ako na niektorých zahraničných stránkach budete ich môcť ignorovať rovnako ako letáky tesco u vás v bráne. Aktuálnosť je samozrejme v našom záujme avšak aby služba ľudom slúžila je to v záujme aj ľudí a preto budú našimi predlženými rukami a očami.

mirak2: je to chválihodné, problém je v obsahu že tam takmer nič nieje.

Scorpion90: teší ma tvoj názor, ty teda nevyužívaš ani iMHD ani google maps, ani žiadnu službu pretože si všade bol a všetko vieš, to je veľmi chválihodné avšak nie každý je tak dokonalý aby poznal svoje okolie, ako chodia autobusy kde stoja atď. Hlásim sa k nedokonalým ktorý takéto služby rádi využívajú a chcem prispieť a uľahčiť život ostatným ktorý sú rovnako nedokonalý ako ja.

Teším sa na vaše ďalšie názory a podnety, Hojko mal zatiaľ najgeniálnejší ktorý mi pripraví nejednu prebdenú noc, ďakujem :)
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

ludia vam nebudu len tak pre nic za nic doplnat obchody, mozno obchodnici ale len vtedy ked bude projekt uspesny a bude pouzivany a to zase bez dobrej databazy nepojde

len sa pozri kolko je v cechach projektov typu obedovat.sk, ani jeden nieje dobry pretoze nemaju databazu

ono nieco naprogramovat je lahke ale donutit ludi aby to pouzivali je o dost tazsie a aby este pomohli s plnenim databazy je skoro nemozne

napad sice pekny ale skoro nemozne ho zrealizovat a ak tak za take peniaze ze sa to asi neoplati
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

sam za seba by som to využil prilezitostne - napr. idem do ineho mesta a chcem kupit nieco specificke, tak si pozrem kde to kupim ... samozrejme v 99,9% pripadov, kedy chcem nieco kupit nic podobne nepotrebujem - skocim do prveho vacsieho obchodaku co vidim a nakupim :-)

mozno by to bolo atraktivne, keby tam kazdy obchod mal aspon priblizne zverejneny sortiment - trebars chcem koselu, ale chcem ju od vyrobcu Handry a.s. - v likvidacii - usetri mi teda cas, ked nemusim obehnut vsetky handrárne v meste, ale si pozrem, kde to vedú :-) ... to uz je ale forma projektu, kde sa firmy propaguju do detailov ... a to je utopia, pretoze firemnici su casto na rozne ponuky reklamy, propagacie a pod. alergicki - sami ta hufne nepojdu, pretoze su presvedceni, ze zakaznik si ich najde a nejakym obchodnym zastupenim ich tiez tazko presvedcis ... na to nieje v SR klíma - tu je 90% presvedcenych, ze zakaznik je od toho aby hladal... :-)

markus -> v cechach mi prave strasne vyhovuje Lunchtime.cz .. skvela vec - vidim co ktora restika ma na menu, vidim co to stoji, ci ma wifi, ci bere karty, alebo stravenky a pod. info ... sice tam neni vsetko, ale chodim na obedy do tyhc restik, ktore su tam a nikdy inak ... restika, ktora tam nieje, nechce byt, alebo si to tam neaktualizuje bude velmi pravdepodobne v podobnom duchu pristupovat aj k zakaznikovi ;-) ...
Napísať odpoveď