Jozef Tiso a Slovensky stat

Diskusie na politické témy...

Bola poprava Dr. Tisa spravna?

Ano
159
30%
Nie
290
55%
Nezaujima ma to
75
14%

Celkom hlasov: 524

IvanSk
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Jozef Tiso a Slovensky stat

Príspevok od používateľa IvanSk »

jackb

Ivan, uz dlho je jasne ako velmi si ubohy, ale ze klesnes az takto? Je mi ta uprimne luto, ale je tu stale najdej, ze z toho raz vyrasties.
Že to hovorí človek, ktorý mení názory tak rýchlo ako štetka zákazníkov. :lol: Nuž pravda je taká, že ja ešte stále môžem klesnúť čo sa ale v tvojom prípade už udiať nemôže, nemáš kam klesnúť, nižšie sa už nedá. :D

:lol: Zverejňovať to čo vyhovuje môjmu názoru nezávisle na autorovi je tvoje poňatie objektivity?
Ako keby som videl tvoje články, pekne si sa opísal, modrý komunista :wink:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

IvanSk napísal:
Že to hovorí človek, ktorý mení názory tak rýchlo ako štetka zákazníkov. :lol: Nuž pravda je taká, že ja ešte stále môžem klesnúť čo sa ale v tvojom prípade už udiať nemôže, nemáš kam klesnúť, nižšie sa už nedá. :D

aha, takze prist na to, ze predosle nazory boli poriadne scestne a priznat to je klesnutie... zijes v zaujimavom svete... ak potrebujes riesit taketo svoje osobne pohnutky tak mi napis spravu a neudrzuj tu spam...
Sp!rit
Star
Star

Príspevok od používateľa Sp!rit »

Jozef Tiso nás zachránil, keď podpísal zmluvu s Hitlerom. V opačnom prípade by pravdepodobne zo Slovenska ostal vyrúbaný les...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Sp!rit napísal: zo Slovenska ostal vyrúbaný les...
To určite :lol: .

Tiso vtedy možnosť nemal, ja mu však najviac vyčítam, že zotrval s Hitlerom až dokonca, ako keby si neuvedomoval jasnú geopolitickú situáciu. :wink:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Škoda, že mu nevyčítaš, že ťa nechal prežiť :D
hughito
Redeemer
Redeemer

IvanSk napísal:Škoda, že mu nevyčítaš, že ťa nechal prežiť :D
Škoda reakcie. :wink:
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Za všetky drobné.

Nariadenie zo dňa 9. septembra 1941 o právnom postavení Židov
http://uloz.to/5809205/vlada-198-1941.pdf (free)
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

No a čo tým chcel básnik povedať??
Len doplním kto sa pod toto nariadenie podpísal.

Dr. Tuka v.r.
Sivák v.r.
Mach v.r.
Dr. Pružinský v.r.
Dr. Fritz v.r.
Dr. Medrický v.r.
Stano v.r.
Čatloš v.r.

Obhajuje tu azda niekto protižidovské zákony a opatrenia, ktoré sa diali v celej Európe a nie od nástupu Hitlera ale v Maďarsku už od roku 1920 Numerus clausus a v ČSR nápodobne?
Ale i tak je celkom sranda ako to točíš dookola čo keby si sem dal nejaké zákony z bývalej monarchie alebo uhorska tie nekrivdili Slovákom?
Každý národ si prežil svoje peklá.
Mňa už nejak nenadchýna tá hra na obete a nejakých zlých Európanov to si nechaj pre iných.
Odporúčam ti dielo Vajanského Židovstvo na Slovensku a napríklad prečítaj si niečo do Štúra, potom pochopíš vzťah židov k iným etnikám a zistíš prečo k takému niečomu došlo, môžem zacitovať F. Lista
Ten deň príde, kedy sa všetky národy, v ktorých prebývajú židia, budú musieť spýtať otázku ohľadom ich vyhostenia - čo je otázka života a smrti, zdravia a chronickej choroby, mierového spolunažívania alebo večnej spoločenskej horúčky.
Franz Liszt, citovaný v E.N. Sanctuary: Are These Things So?, str. 278
hughito
Redeemer
Redeemer

Ivan, ty chceš porovnávať Numerus clausus so Židovským kódexom ? :roll:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

NUmerus .. obmedzoval počty židov na vysokých školách už v roku 1920 bez toho aby na zavedenie takého zákona tlačilo Nemecko, potom tu bolo zasa Československo, ktoré obmedzovalo židov napríklad pri vlastníctve a sám Šrobár sa "antisemitsky" a "antihummáne" o židoch vyjadroval.
Teda židovský kódex nebol ani prvým ani posledným zákonom, ktorý by obmedzoval židov.

Ale pýtal som sa aj na uhorské zákony tie neobmedzovali Slovákov, židov, mohamedánov?

žid. kódex by sa dal porovnať napríklad so žid. Talmudom. Táto židovská kniha predsa tvrdí to isté len z opačnej strany- gojim - nežid je pre žida predsa len sviňa, ktorú možno okrádať, nechať zhynúť, przniť a pod..

Len nechápem čo má toto spoločné s Dr. Tisom? Vieme dobre, že Slovenský štát bol nezávislý len do tej miery do akej nám to dovolili vonkajšie podmienky a nemecký sused a taktiež čo si vybojovali našinci. Vieme dobre, že tu existovala skupina radikálov, vieme že existovala židovská otázka, ktorú bolo treba riešiť, vieme že tu boli nátlaky. Čo je treba k tomu dodať? Nikto predsa nehovorí, že Slovenský štát bol bezchybný a že ho treba obnoviť presne v takých zákonoch a situácii ako predtým, ten patrí minulosti. JA si vážim prácu našincov na záchrane tohto národa, uvedomujem si ťažké postavenie našinca v tejto situácii a preto oceňujem, že z tejto situácie vyťažili čo sa dalo na našu záchranu aj na záchranu židov i keď Nemci si v niektorých veciach s pomocou radikálov presadili svoje. Keď si pripomínam slovenský štát, nepripomínam si židovský kódex, ani vývozy, pripomínam si Dr. Tisa, človeka ktorý obetoval život aj za to aby som ja prežil a ctím aj vytvorenie štátu, ako aj hospodárske úspechy. To čo sa vykonávalo na nátlak Nemecka si logicky nepripomínam ani neoslavujem pretože pre mňa je prvoradá snaha ako Dr. Tisa tak aj iných zachrániť čo sa dá teda aj židov.
To ešte neznamená, že schvaľujem iné zákony, ktoré boli prijaté aj na nemecký nátlak.

Ako by si ty riešil židovskú otázku? Keď 50 percent národného majetku vlastní jedna konfesia, ktorá tvorí 3 percentá v štáte a ostatní trú biedu? Je toto humánne?
slay
Addict
Addict

Je fajn Ivan, že som dokopy nič nepovedal, dal som tu len jeden link. A ty si dokázal vyprodukovať v reakcii toľko slov, na všetky možné varianty toho čo som tým mohol chcieť povedať a tebe by to náhodou nerezalo.. :lol:, ale pobavilo ma to. Úsmev ako dar.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Slay reaguj vecne, môžeš aj na mnou položenú otázku-
Ako by si ty riešil židovskú otázku a potom si to môžeme spolu preložiť do reči tej doby, či by to bolo alebo nebolo reálne.
slay
Addict
Addict

V prvom rade si nemyslím, že na Slovensku v 1941 tým niekto naozaj riešil nejakú židovskú otázku. Nemyslím, že vtedy vôbec niekto na Slovensku mal na výber. Slovensko bola skôr len bábka. Nevytvárajme ilúziu veľkého silného štátu, ktorý o sebe sám rozhodoval. Čiže odpoveď, z pozície bezvýznamného Slovenska v tejto veci nešlo o riešenie židovskej otázky, ale o primitívnu snahu prežiť s najmenšou újmou.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Pokiaľ nazývaš snahu prežiť primitívnou, čo je pre teba vznešeným? Asi patríš k tým odvážnym, ktorý by za určité presvedčenie položili život, tak to ti gratulujem. V budúcnosti ti to pripomeniem a možno dostaneš príležitosť ukázať svoje hrdinstvo.

Židovskú otázku by bolo skôr či neskôr aj tak potrebné riešiť, lebo sociálna štruktúra štátu kde 3 percentná menšina vlastní 50 percent všetkého majetku nie je zdravá ani žiadúca. Takto štát fungovať nemôže.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ivan máš nejaké podklady na tvrdenie o tom, že Židia všetok ten svoj majetok nadobudli krádežou či podvodmi ?

Ak áno, tak to dokáž.

Ja však viem jedno iste - Židom sa ich majetok sprosto ukradol - jedna z najväčších krádeží 20.storočia (spolu so znárodňovaním a privatizáciou).

Až potom, čo sa "doarizovalo", tak vyvstala otázka, "čo so Židmi" (obrovský sociálny problém).
slay
Addict
Addict

IvanSk napísal:Pokiaľ nazývaš snahu prežiť primitívnou, čo je pre teba vznešeným? Asi patríš k tým odvážnym, ktorý by za určité presvedčenie položili život, tak to ti gratulujem. V budúcnosti ti to pripomeniem a možno dostaneš príležitosť ukázať svoje hrdinstvo.

Židovskú otázku by bolo skôr či neskôr aj tak potrebné riešiť, lebo sociálna štruktúra štátu kde 3 percentná menšina vlastní 50 percent všetkého majetku nie je zdravá ani žiadúca. Takto štát fungovať nemôže.

Snaha prežiť je primitívna. Je to totiž elementárna vlastnosť všetkých živých organizmov. To čo si z toho slovíčka už vyfabuloval ty sám od toho sa ja dištancujem, to už poukazuje len na tvoju primitívnosť (teraz však už v trošku inom kontexte).

Ešte taká otázočka Ivan, isto mi budeš vedieť povedať. Odkiaľ pochádza tá štatistika 3 percentá vlastnia 50 percent?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Podľa štatistiky z roku 1930 na Slovensku sa zaoberalo činnosťou v priemysle z tisíc obyvateľov židovskej národnosti 202 v obchode a peňažníctve 530. V roku 1940 sa urobil súpis majetku. Z celkového majetku 7 miliárd korún vlastnili Židia 3,2 miliardy (45 percent), hoci na Slovensku ich bolo len 2,9 percent. Dr. Tiso 29. septembra 1940 v Ružomberku vyhlásil:

„Spreneverili by sme sa duchu Hlinkovmu, keby sme slovenský majetok nechali v rukách Židov. Čo Židia od Slovákov nazhŕňali, to statočnou prácou, čestným spôsobom za jeden život statočným spôsobom sa zarobiť nedá ...”
http://beo.sk/historia/36-t/128-slovens ... -republika
Pomýlil som sa o 5 percent, ospravedlňujem sa.
Liberalizácia ekonomického pôsobenia a zrušenie mnohých obmedzení pre Židov opäť spôsobili, že získali v hospodárstve disproporčný vplyv. Židia koncom 18. storočia a neskôr takmer úplne ovládli uhorský priemysel, ba celé Uhorsko:

„(Židia) Majú hostince po dedinách, mestách i kúpeľoch, majú statky, píly, vodné i parné mlyny, paliarne, veľké továrne, ohromný obchod drevársky a veľkoobchod vôbec je bezmála celý v rukách židovských. (...) V Uhorsku vychádza 1 000 novín, z ktorých 835 je Židovských. (...) Židia držia v Uhorsku 70 percent všetkej pôdy, a to buď vlastnej alebo najatej. (...) Obchod s drevom majú Židia. (...) Vôbec všetok obchod a veľký priemysel akoby bol výsadou Židov. (...) Na Slovensku je 21 peňažných ústavov slovenských a 133 židovsko-maďarských, ktoré Slováci nazývajú všeobecne židovskými, pretože ich najviac riadia Židia (...) ...takže Židia sú pánmi Uhorska...“ (K. Kálal, Slovákofilské spisy)

Židia v tom čase predstavovali necelých 5% obyvateľstva Uhorska. Podľa iných štatistík bola držba pôdy poväčšine maďarská. Táto skutočnosť je spôsobená tým, že vyše 70% Židov sa hlásilo k maďarskej národnosti.

Na konci 19. stor. v liste K. A. Medveckému Andrej Kmeť píše:

„Žid je pánom v sklepe, žid je pánom v krčme, žid je pánom vo veľkých dielňach, žid je pánom v palácoch, v kráľovských dvoroch, žid je pánom v súdnej stolici, vo dvoranách zákonodarných, a žid je pánom v chalupe roľníkovej, v rodine, v škole, ba i v kostoloch a v súkromnosti sŕdc, poneváč je pánom v novinách, a pánom groša, chleba, odevu a celého nášho bytia a hnitia.“ [1]
http://sk.metapedia.org/wiki/Hist%C3%B3 ... _Slovensku
Hughito o metódach židovského úžerníctva sa dočítaš v anglických, nemeckých ale aj slovenských spisoch či už od Ľ. Štúra Vajanského alebo aj ďalších, bohužiaľ nemám v hlave bibliotéku. Odporúčam ti len dielo od Vajanského židovstvo na Slovensku a potom hľadať, hľadať a hľadať ak ťa téma naozaj zaujíma aj z druhej strany.

Bohužiaľ musím ťa upozorniť, že takáto literatúra je v nemilosti a nehovorí sa o nej, respektíve sa takéto diela dopredu označujú za antisemitské a ich autori aj keď sa jednalo o významné osobnosti európskej kultúry sú za antisemitov ktorí všadevedelič o píšu len pri židoch im z ničoho nič "drblo". Tým sa pozornosť pekne odvádza od podstaty židovského problému, ktorým je ich nenávsitné náboženstvo a presvedčenie, že ľudia sú len oni, druhí sú len nástroje, ktoré treba vedieť ovládať aby hrali ako oni chcú.

Preto sa nečudujem že sa nič nevie o židovskom nadobúdaní majetku ani o židovskom vraždení.
Jednoducho taká literatúra v tejto krajine je zakázaná a nešíri sa, dokonca ani v učebných osnovách nemá miesto.

Preto sem dám aj jeden odkaz

Židovská tematika na slovenských školách
http://www.ajc.org/atf/cf/%7B42D75369-D ... lovak1.pdf

Tu je krásne vidno ako židia ovplyvňujú respektíve by chceli ovplyvňovať učivo na slovenských školách.

Napriek tomu proti židom ako takým nič nemám, pretože pre mňa sú neškodní, mne nemôžu ublížiť. Uškodiť môžu len nevedomím.

V tomto malom dielku priamo akoby navrhovali aké knihy sa majú na Slovensku v školách používať. Ktoré knihy sú "vhodné" a ktoré nie, to mne osobne pripomína totalitu.

Problémom Sr je, že táto republika je mladá, neskúsená, nevybojovaná v krutých bojoch, inak by si ju Slováci vážili a nedovolili by ju prevziať všelijakým šarlatánom. Na národe sa odzrkadlili maďarizačné snahy, čechizačné snahy a vlastný štát sme mali len 6 rokov, teraz ďalších 17. To je dosť málo na to aby Slováci skutočne pocítili, čo to znamená mať svoj vlastný štát a byť Slovákom, aj tento dnešný štát je len paródiou na nejaký slovenský v rokoch 1939-45 pretože ani tomu nesiaha po členky. Vtedy vládli Slováci závislí na Nemecku, dnes vládnu cvičené opice, slobodomurári a kadejakí šmejdi, ktorí sú platení cudzími a pracujú pre cudzie záujmy a dokonca ešte ani v parlamente sa nevedia vyjadrovať. Teda ak nepočítame ani 17 rokov terajšieho vraj Slovenského štátu skutočne sme boli relatívne slobodným štátom len 6 rokov. ZA 6 rokov je nemožné vytvoriť akýkoľvek pocit hrdosti. Ale verím, že do budúcnosti budú všetky zlé elementy vypudené zo svojich stoličiek a nastúpi nová skutočne slovenská vláda o to sa budem snažiť aj ja.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ivan, tvrdenie, že v rokoch 1939-1945 sme boli slobodnejším štátom, ako v teraz, je neudržateľné.

To, že dnes sme ako štátik len také malé hovienko, to uznávam (aj keď reči o slobodomurároch a Židoch neberiem), problém vidím najnovšie v EÚ, kde sme úplne zovretí.

Ale štát v rokoch 1939-45 ani nebol štát, to bol nemecký satelit.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

hughito napísal:aj keď reči o slobodomurároch a Židoch neberiem
Dôvod?
hughito
Redeemer
Redeemer

Lebo viem na akej bázy fungujú vaše dôkazy a analýzy.

Inak, všetkým odporúčam knihu Popíraní holokaustu. Je to brilantná analýza taktiky týchto všetkých popieračov:ako pracujú, ako tmária, ako manipulujú s dokumentami a ako týmto svojim konaním dokážu vyvolať (zdanlivo) legitimitu ich tvrdení.

Keďže všetci známi popierači ako Butz, Faurisson, Rassinier, Zundel, Harwood, Irving atď., boli aj fanatická antisemiti (a niektorí aj rasisti), dobre sa to hodí.
Napísať odpoveď