Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa beardie »

my to spravit nemozeme, lebo su to nasi obcania
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

a co ako z toho zabozruti maju? Romovia si mozu dat doma kavicku s pribuznymi, pofotit rodny kraj a hor sa spat.. nikto im v tom nemoze zabranit
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

beardie napísal:my to spravit nemozeme, lebo su to nasi obcania
Samozrejme, že nie, nebolo to myslené tak, že úplne rovnakú vec. Si len zober aká vlna odporu je za "rómske" múry. Alebo keď v Belgicku vyšiel článok po vyhostení sl. rómov - redaktorka s nimi išla až domov na Luník a potom napísala, že sa vôbec nečuduje že nechcú ísť z Belgicka domov lebo v akej biede a izolácii žijú....
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Scorpion90 napísal:a co ako z toho zabozruti maju? Romovia si mozu dat doma kavicku s pribuznymi, pofotit rodny kraj a hor sa spat.. nikto im v tom nemoze zabranit
ked sa to zopakuje tak ich proste vyhostia a romovia sa mozu aj na hlavu postavit a cez hranice schengenu sa nedostanu

//autoeditácia príspevku (13 Sep 2010, 12:29)
a aj tak sa jedna hlavne o symbolicky akt toho, ze si francuzsko nenecha skakat po hlave a dobre robia !
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

heheh dobre som sa pobavil...lenze ich vyhostuje Francuzsko a nie cely Schengensky priestor !!! cize napriklad im staci aby v madarsku prekrocili hranice do schengenu a uz je cesta do francuzska zase absolutne volna...
a este im vyplacat 300 euro pri vyhosteni, tak to je tiez poriadna blbost...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ephramko ... no comment
oni im nevyplacaju 300 e pri vyhosteni ale pri deportacii ... zisti aky je medzi tym rozdiel a dovtedy mlc
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Velmi zaujimave, ale chcelo by to viac informacii, pretoze ak sa pozrieme na ine pripady kde vystupuju romovia a zachranne zlozky, tak by som sa necudoval, keby romovia v tomto pripade nehrozili zachranke, ktora dotycneho odviezla a kde zomrel. Dalej nechcem spekulovat, treba pockat.
No ale povodne som do tejto prisiel z ineho dovodu - nahodou som v radiu zacul info o tom, ze nejaka organizacia dava stipendium romskym studentom studujucim v zahranici. Chcel som najst konkretnu organizaciu, no presne toto stipendium som nenasiel, ale nasiel som ine, tykajuce sa slovenskych studentov: http://www.osf.sk/Default.aspx?CatID=82&GrantyId=24
Toto je podla mna jasny rasizmus, kriteria su prisne (dobry prospech, financny plan, talent), ale preco je to iba pre romov? Preco sa tam nemozu prihlasit aj bieli?
Organizacia moze dat svoje peniaze komu chce, ale vsetci vieme ako by to dopadlo, keby sa rozdavalo stipendium pre talentovanych studentov bielej pleti a roma by poslali prec len preto, ze je rom. Takto si rovnopravnost nepredstavujem.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

je to pozitivna diskriminacia, ale som ochotny tolerovat ju
akekolvek aj minimalne zlepsenie vzdelanosti romov ma vplyv na ich spolocnost
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ten článok ste tu viacerí zjavne nepochopili - netvrdím, že tí cigáni tam sú právom, resp., že francúzske úrady nemajú právo ich vyhostiť, ale ide o väčšiu hĺbku - nič sa tým nevyrieši.

Cigáni sa povracajú naspäť, kriminalita sa nezmenší tak či tak (aj keby sa nevrátili), situácia sa nenapraví. Jediný profit má z toho Sarkózy, politické body sa len hrnú (on s tými cigánmi ale zatočil !).

A inak ma fascinuje, ako tu niektorí diktujú, o akých cigánoch mám písať.

Scorpion90: Tebe sa nezdá, že nemáš o nič väčšie právo vyprávať a mudrovať o cigánoch, ako ja ?

Podľa starších zdrojov žije v osadách necelá jedna tretina cigánov (aktuálne údaje nemám, ale pochybujem, že by sa to extra zmenilo).
Preco si ziaden pseudohumanista nekupi dom (chatku) v blizkosti SKUTOCNEJ osady?
A čo by sa stalo ? Zistil by som, že cigáni z tej osady sú zlodeji a bordelári. A čo akože, aké iné závery z toho chceš mať ?
Ak nechceme aby sa situacia zhorsila -co vdaka pseudohumanistom realne hrozi - musime viest vojnu. A bohuzial, ziadna vojna nie je bez obeti..
Akú vojnu bez obetí chceš viesť ?

Stoporko: Toho Harmana kľudne vynechaj, to nemá s cigánmi nič spoločné (aj keď sa tento mýtus už pevne vžil do myslí ľudí).
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

hughito - ja sa nijakym sposobom nesnazim ovplyvnit obsah tvojich prispevkov, kludne si pis, tak ako to citis a podla toho ake mas podklady a vedomosti.

to s vojnou - ziadnu neboj sa, bolo to len obrazne napisane v zmysle ze ak sa maju robit urcite opatrenia voci neprisposobivym romom, urcite sa dotknu aj tych slusnejsich..
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito ako vzdy ignorujes ten rozdielny pomer a vysoku kriminalitu ciganov. Ti dobri nas tu nezaujimaju lebo ich je malo
hughito napísal:To nejde o to, či je niekto cigán alebo nie, ide o to, v akých podmienkach vyrastá, v akom prostredí.
ko*ot. Za tie podmienky si mozu sami.

ephramko, ti cigani ktorych Harman vystirelal resp chcel vystirelat, lebo po tej palbe mal namierene k zbytku rodiny, boli neprisposobivi zivel. Takze neviem co tu pises blbosti ako obcasna zabava, uvedomujes si jak si totalne mimo?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

kali520 napísal:hughito ako vzdy ignorujes ten rozdielny pomer a vysoku kriminalitu ciganov. Ti dobri nas tu nezaujimaju lebo ich je malo
Tu by som doplnil, ze: je ich malo a drvivej vacsine populacie taki romovia vobec nevadia. Ja sa vzdy potesim, ked vidim nejakeho slusneho, lenze to je tak 2x do roka.
A ta argumentacia, ze sa mame bavit aj o nich...ak by sa niekde rozoberali napriklad neprijemne predavacky v obchodoch, tak by nemalo zmysel neustale tam pisat, ze existuju aj slusne, o tom kazdy vie a vie tiez, ze su ok a netreba to opakovat.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ze "neprisposobivy zivel" :D zase ich demonizujes, ako keby si byval hned vedla nich...vies aj ja mam susedov "neprisposobivy vrtajuci zivel" a tiez nechodim strielat so samopalom...
kali520
Darca
Darca

ephramko napísal:ze "neprisposobivy zivel" :D zase ich demonizujes, ako keby si byval hned vedla nich...vies aj ja mam susedov "neprisposobivy vrtajuci zivel" a tiez nechodim strielat so samopalom...
Asi zbytocne ti budem vysvetlovat ze toto porovnanie je dost odveci, ze?
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Dnes som bol vybaviť zasielku na pošte a cestou naspäť domov na bicykli som stretol dvoch prvákov základnej školy, jeden bol róm a druhý bol biely rozprávali sa či sa stretnú po obede na školskom ihrisku zahrajú futbal, obidvaja sa dohodli a potom sa rozišli... Tým chcem povedať, že vy tu riešite rómske otázky, menšiny a pritom na základných školách (miešaných) nie je žiadna nenávisť ani predsudky medzi spolužiakmi (rómom a bielym) :P.
kali520
Darca
Darca

haha11 napísal: bicykli som stretol dvoch prvákov základnej školy, jeden bol róm a druhý bol biely
haha11 napísal:pritom na základných školách (miešaných) nie je žiadna nenávisť ani predsudky medzi spolužiakmi
To je co za priblblu logiku na zaklade jednej skusenosti dvoch deti urobit vseobecny zaver tykjuci sa vsetkych ziakov?
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Hovorím aj z vlastnej skúsenosti, vzájomne sme sa na základke rešpektovali, bez rozdielu farby pleti... jasné boli férovky, ale v rámci triedy nikdy sa to neriešilo cez triednu účiteľku alebo zástupkyňu riaditeľa :D.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

haha11 napísal:Hovorím aj z vlastnej skúsenosti, vzájomne sme sa na základke rešpektovali, bez rozdielu farby pleti... jasné boli férovky, ale v rámci triedy nikdy sa to neriešilo cez triednu účiteľku alebo zástupkyňu riaditeľa :D.
Prosím prečítaj si môj príspevok na strane číslo 113 adresovaný užívateľovi Lubo$. To sú totiž resp. bohužiaľ moje skúsenosti. Nevravím, že sú všetci zlí alebo niečo podobné, len sa pýtam, prečo to na jednej a dokonca väčšej škole bolo úplne inak. Aj tam bolo zopár asociálov ale nikdy nebola situácia takto vyhrotená ako na druhej škole.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Vy tu stále hovoríte o nejakej drvivej menšine tých "dobrých" cigánov, ktorí vám nevadia.

Aké na to máte podklady ? Na to, koľko je tých "zlých" a koľko tých "dobrých". Mne sa zdá, že sú to väčšinou vaše osobné zážitky, či zážitky druhých.
Opakujem to to, čo som už raz písal - keby som žil niekde vo vákuu a nevedel nič o "zlých" cigánoch, tak ma na základe mojich osobných skúsenosti (opakujem, som denne v styku s cigánmi, chodím s nimi v autobuse, dlhé roky som býval v jednom vchode, kde bola jedna rodina komplet cigánska a jedna polovičná) ani len vo sne nenapadne niečo také, ako sa tu prezentuje a čo je žiaľ aj pravda v mnohých prípadoch.

V meste, kde som žil sa momentálne stavia obrovský budova a pracuje tam cca 20-30 robotníkov. Samozrejme, drvivá väčšina cigánov. Od rána do noci, 7 dní v týždni !!! Na tej stavbe aj bývajú v unimobunkách, jednoducho, riadna makačka.
Napísať odpoveď