Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Suffel
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Suffel »

VTEC su najkvalitnejsie motory co Honda ma.. takze motora by som sa nebal.. ta spotreba nuz treba pozerat aj nato ze to ma dost konikov pod kapotou takze tie si nieco cucnu... osobne si myslim ze tie km nemusia byt stocene ked sa pozries na vzhlad auta tak vypada pomerne ako nove.. ale v tomto by bolo lepsie keby sa vyjadria skusenejsi ako ja teda RATZI, Point, atd.. takze pockaj si na dalsie vyjadrenia od kolegov dufam ze ma "neukrizuju" co som to sem dal :D
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

acco je dalsia trefa do cierneho pohodlny sedan.. octavia, jetta a podobne napodobeniny sa jednoducho nechytaju, spolahlivostou ako aj pohodlim, vybavou..ale zasa pozor.. nie je vsetko zlato co sa blisti.. a auto chces do mesta..

ja som ale moc zaujaty..pre mna su vlastne vsetky hondy uplne super :D

///k tym kilometrom..stocit japonca je vseobecne vacsi problem ako stocit vw .. cize je tam vacsia pravdepodobnost, ze by mohli kilometre sediet.. ale zarucit ti to nezaruci nikto.. ci je to stocene je uplne jedno.. pozri.. kup mi 2 uplne nove, totozne auta.. jedno bude mat 100 000km a bdue v super stave.. druhe ti rozbijem behom 20-40 000km .. tym som cel povedat, ze kilometre nikdy nerozhoduju..chod s mechanikom.. povoz sa.. potom uvidis..dvihni auto a kukni podvozok.. toc sa s autom na mieste..najprv jedna strana, potom druha strana (poloosi, homokinetaky).. na kilometre sa nepozeraj..je to jedno
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

No ale znutra vyzera fakt super :) Je nejaka moznost zistit ci to neni stocene alebo tak ? Aj ked keby som si ho isiel pozret osobne urcite idem s nejakym automechanikom nech to oklepne ci je vsetko oka :wink:
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

chces to do mesta....kup si nizkoobjemovy vysavac co ma lahodnu spotrebu a mas po probleme...Fabia 1.2 TSI :smt006

//autoeditácia príspevku (10 Sep 2010, 0:56)
Point napísal:acco je dalsia trefa do cierneho pohodlny sedan.. octavia, jetta a podobne napodobeniny sa jednoducho nechytaju, spolahlivostou ako aj pohodlim, vybavou..ale zasa pozor.. nie je vsetko zlato co sa blisti.. a auto chces do mesta..

ja som ale moc zaujaty..pre mna su vlastne vsetky hondy uplne super :D

///k tym kilometrom..stocit japonca je vseobecne vacsi problem ako stocit vw .. cize je tam vacsia pravdepodobnost, ze by mohli kilometre sediet.. ale zarucit ti to nezaruci nikto.. ci je to stocene je uplne jedno.. pozri.. kup mi 2 uplne nove, totozne auta.. jedno bude mat 100 000km a bdue v super stave.. druhe ti rozbijem behom 20-40 000km .. tym som cel povedat, ze kilometre nikdy nerozhoduju..chod s mechanikom.. povoz sa.. potom uvidis..dvihni auto a kukni podvozok.. toc sa s autom na mieste..najprv jedna strana, potom druha strana (poloosi, homokinetaky).. na kilometre sa nepozeraj..je to jedno
ktore auto z roku 2001 ma 100 000 ? bezne pouzivane myslim..... keby malo 100 000 km tak vyzera jak nove...a dneska nieje problem stocit nove auto ktore je proti tomu zabezpecene.... nie stareho japonca......
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

poviem ti to narovinu - ak chces dobry sedan do 6, ber toho akorda, co postoval suffel, garantujem ti, ze ten na bazare dlho nevydrzi a potom si budes buchat hlavu o stenu... ser na to, ktory je to rok, ser na to, kolko ma kilometrov, ser na to ci je to stacane... zajtra hned zrana skoc do najblizsieho servisu, daj tam nejakemu mechanikovi 50e do vrecka, nech si napise marodku a nech ide s tebou sa nan pozriet... keby som zhanal takyto sedan, tak nevaham ani chvilu...

// a vobec - prestante tu uz riesit to vase stacanie kilometrov... ak chcete kupovat auto a neverite udajom, tak sa na to vykaslite rovno a nepolemizujte tu nad tym... alebo neverte rovno a zoberte si so sebou cloveka, ktory tomu rozumie a povie vam, v akom stave je auto a co sa bude v dohladnej dobe menit... zapamatajte si akurat orientacny udaj, ze po kazdych 120 - 150kkm sa robi vacsi servis poloosi a komponentov okolo, servis na motor 250-300kkm, a aj keby malo byt na tom aute cosi doj*bane, tak to mozes opravit za facku, napr. point spominal homokinetaky - novy diel nipparts 70e/kus... ale uz kaslite, prosim vas, na to stacanie, ked ja budem predavat auto, tiez ho stocim, co to pojde, kupim nevyplnenu servisnu knihu z ebayu, orazim si ju v servise a budem sa tesit z radosti ludi, ktori najdu "neojazdeny zachovaly kus" zrovna u mna doma... a to iba preto, lebo zijem na slovensku, kde sa auto s viac ako 200 000km predat neda...
ko5o
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ko5o »

Potreboval by som "dáke" auto. Cena do 5000€ max 6000€ využitie auta si predstavujem ako bežný človek robota,obchod sem tam dáky trip. Palivo neviem čo sa viacej oplatí ale mne osobne je to jedno čize nafta/benzín. Rok výroby od 2004 hore, chcem aby bolo 4/5dverové a výkon alebo ako sa to označuje bolo od 1,4hore. Auto by malo byť malé ja zatiaľ pozeram peugot206 ale kľudne môže byť aj iné a to nechávam na vás či mi dáte dáke rady, ponuky. Ďakujem
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

skus pohladat, auto do 6k sa tu uz parkrat riesilo, dokonca aj na poslednych 2 stranach tejto temy... akurat ti poviem, ze kupit 206 za 6 litrov by bola neskutocna hlupost, tolko to nema hodnotu ani nove... pozeraj mazdu 3, corollu, focusa, male nissany, oply, za take peniaze si mozes v klude vyberat...
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Jedina skoda toho accorda ze to je automat radsej by som manual no :? teda na fotke vyzera jak manual(neviem jak to ma riesena honda) ale v popise je A4 tak nwm...

Asi si zriesim mechanika a pojdem to kuknut osobne :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

je to manual...

ak mas on vazny zaujem, tak si ho telefonicky zarezervuj, dlho tam nebude...
eldorado08

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Ahojte, aký máte názor na Fiat Punto II. 1.2 8V a na Peugeot 206 1.1 alebo 1.4? Zaujíma ma spoľahlivosť, dostupnosť a cena náhradných dielov, antikorózna ochrana atď... Dopredu sa ospravedlňujem, ak sa to tu už riešilo. Ďakujem
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Alebo co poviete na druhu moznost Polo 1.4 2004r ma najazdenych len 65tis mam pri nom zase istotu ze viem co sa s autom robilo a ze je v dobrom stave atd. lebo tatko ma panicky strach kupovat pouzite auto o ktorom nevie co je, aj ked on o tom nerozhoduje lebo prachy su moje a ide o to jak sa ja rozhodnem...

Ale na druhu stranu by to zralo menej, ma to ovela menej najazdene a do mesta staci...
Co poviete ? :)
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

pishta - ak by som sa mal rozhodovat medzi tym akordom co si dal a nejakym koncernom tak urcite berem tu hondu tam nie je o com
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

zober to polo.. (ked mas istotu super stavu auta) ked mas istotu kilometrov, je to nejaky znamy.. do mesta to uplne staci..budes mat pokoj, ziadne skryte vady, ziadne problemy.. otec vie preco ma panicky strach kupovat ojazdene auto.. je to risk vzdy.. ber polo a mas istotu.. budes to mat ako presuvadlo, vyzera to celkom dobre.. baby ten rozdiel aj tak nepoznaju :)

honda je super, pohodlna, vykonna, spolahliva.. polo je koncern ktory ja osobne neznesiem.. chod pozriet obidve, chod sa previezt v obidvoch a sam uvidis, ci pojdes istotu alebo to risknes.. lebo servisovat si to budes sam, resp nie sam ale za svoje :) ked bdue honda v super stave samozrejme by som jej dal prednost pred polom, a to, ze je o 4 roky starsia, alebo to, ze ma o 40000km viac nehra vobec rolu.. len a len stav zohrava ulohu
ko5o
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ko5o »

Ešte by ma zaujímalo kde okrem autobazar.eu sa dá dačo schopné pozerať, plus dáke zahraničné mobile.de ak dačo vlastne také jestvuje.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pista: polo jasne, moze byt, ak je v stave, v akom pises...ale porovnavat to stou hondou je nemyslitelne...

ko5o: skus autoscout24.de, sauto.cz, yauto.cz, autobazar.sk ...

eldorado: na oboje sa radsej velmi rychlo vykasli, podla tvojho vyberu mas rozpocet tak 3000e a zhanas hatchback, porozhliadni sa po almere, corolle, 323, 323F, astre, civicu apod. :)
doug
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa doug »

Vidím, že tu skutočne veľa znalcov čo sa vyznajú a vedia dobre poradiť tak preto by som sa chcel radu i ja :-)
V dlhodobejšom horizonte (najskorej na jar, najneskôr cez leto) potrebujem kúpiť auto. Hovorím úplne vo všeobecnosti auto, pretože niesom ten typ čo rozhoduje podľa výzoru a to hlavne nie pri kúpe praktickej veci ako je auto. Napíšem vám sem kritéria ktoré by to malo spĺňať:
Ročne stým nabehám (18 000 - 25 000 max.) , väčšinou diaľnica. Využívať ho budem najmä na prepravu seba :-D ale pravdepodobne viacerých ľudí + dosť batožiny. Auto by nemalo byť staršie ako ročník 2004 a zároveň dostatočne veľké a komfortné (meriam 198cm a vážim 130kg). Som študent preto musím hľadieť najmä na spotrebu. Môj rozpočet je cca 8000e + to čo dostanem za Toyotu Yaris VVTI 1.0 r.v 2001, 175 000km.
Osobne som sa pohrával s myšlienkou niečo typu C-max, Meriva, Touran, ale taktiez sa mi veľmi páćia sedany.
Vopred dik za rady :)
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ides dobrym smerom.. podla mna.. priestranny diesel, aj ked za tu cenu by si si mohol dopriat aj napriklad e39, rocnik 01-03 a to si myslim, ze je vozba pre panov.. mam dvoch znamych, vyssich od teba a podla ich slov je ta e39 naozaj jedine auto v ktorom sa necitili stiesnene.. ked si pozries nejake fotky interieru alebo tak..
e39 530d mozno by som rozmyslal tymto smerom..ale to je na tebe..ci ces novsi rocnik alebo ci by ti nevadilo vozit sa v takejto limuzine
doug
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa doug »

Ide o to, že skutočne potrebujem spoľahlivé auto s ktorým budem mať čo najmenej nákladov čo sa týka servisu. Viem, že Bmw sú veľmi kvalitné autá ale skutočne by som nechcel auto staršie ako r.v 2004 (optimálne by bolo 2005-2006, čo však pri mojom rozpočte asi neni príliš reálne).
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

doug: pokial nechces auto za 2-3 roky menit, nerozmyslaj a ber nejaku octaviu II predFL s 2,0tdi s cca 100kkm a v plnke, nic pohodlnejsie, spolahlivejsie a lepsie na tvoj najazd, spotrebu a za tie peniaze nedostanes... nieco na tento sposob: http://skoda-octavia.autobazar.eu/20-td ... 91588.html

point: ta e39 je naozaj prekraaaasna :) ale vzhladom na pozadovany najazd by som volil nieco mladsie, dalsich 100kkm spravi za 4 roky...
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

co takto Fiat Stilo :) napr vo verzii Multiwagon mas batožinový priestor s objemom 510 litrov. Sklopis zadne sedacky a mas 1480 litrov. Tam uz sa da previezt dost veci. Za cenu tych tvojich 6000 € zozenies 2005, 2006 prip 2007 ale zase v slabsej vybave ale s lahodnymi kilometrami. Co sa tyka vybavy za tu cenu dostanes priam nadstandartnu. Kazde Stilo ma uz v zaklade posilovač riadenia, nastaviteľný volant, palubný počítač, centrálne uzamykanie, nastaviteľné sedadlo vodiča, predne zadne hmlovky, ABS atd atd...porovnaj to s konkurenciou za tu ceu dostanes hole auto ledva s radiom.. Napr za tych 6000 € zozenies 2005 Stilo vo verzii Dynamic cize veci ako automaticka klima, el. okna v predu aj v zadu, ESP, 8 airbagov, radio na CD, laktova opierka v predu vzadu, tempomat, kozenny multifunkcny volant su samozrejmostou!!! Niektore maju este aj vstavanu GPS navigaciu priamo na velkej obrazovke ale tie uz su cenovo vyssie. Dost zalezi aj od motorizacie. Treba najst hlavne optimalne riesenie najviac vyhovujuce tebe :) Pri tomto modely mas na vyber 4 benzinove a 2 dieslove motory.

benzinove:
-1.2i ma 59 kW/80 koni
:plus: 6 rychlosti, optimalna spotreba
:minus: maly objem, maly krutiaci moment

-1.4i ma 70kW/95 koni
:plus: 6 rychlosti, optimalna spotreba
:minus: mensi objem treba hnat viac do otacok, nizsi tah, pri verziach s klimou nedostatocny vykon

- 1.6i ma 76kW/103 koni
:plus: zlata stredna cesta, optimalny vykon aj spotreba.
:minus: pri maximalne nalozenom aute, prip s klimou mierna strata vykonu

- 1.8i ma 98kW/133 koni
:plus: dobry vykon aj tah
:minus: vyssia spotreba

-2.4 Abarth ma 125 kW/170 koni (len kupe a sedan)
:plus: paradny tah, velky vykon, prevodovka selspeed
:minus: spotreba, cena

dieslove:
- 1.9 JTD ma 85kW/116koni
:plus: lahodna spotreba
:minus: pri starsich modeloch pozor na pal. cerpadlo, turbo a pod...
- 1.9 MultiJet ma 88kW/120PS
:plus: novsi motor, slusny zaber v nizkych otackach, spotreba
:minus: klasicke zavady dieslov...

Je pravda ze starsie Stila (cca 2001-2003) mali rozne zavady, najcastejsie elektronika. U novsich modelov je to vsak minulost. Neviem aku verziu by si chcel ale ja osobne odporučam veziu Multiwagon cize kombi, 1.6. Pokial potrebujes viac vykonu tak 1.8 ale ako som spominal ma o nieco vyssiu spotrebu. Pokial nenajazdis viac ako 30-35 tisic kilometrov ročne diesel je zbytocny. V slusnej vybave a s dobrymi kilometrami by si nemal mat problem za 6000€ najst slusny kusok. Vela stastia 8)

pre predstavu pridavam par obrazkov:
Prílohy
Fiat-Stilo_Multi_Wagon_Dynamic_2002_800x600_wallpaper_09.jpg
Fiat-Stilo_Multi_Wagon_Dynamic_2002_800x600_wallpaper_14.jpg
Fiat-Stilo_Multi_Wagon_Dynamic_2002_800x600_wallpaper_14.jpg (49.37 KiB) 1580 zobrazení
fiat-stilo-multi-wagon-1-9-jtd-115-7.jpg
fiat-stilo-multi-wagon-1-9-jtd-115-7.jpg (35.11 KiB) 1580 zobrazení
fiat-stilo-multi-wagon-1-9-jtd-115-8.jpg
fiat-stilo-multi-wagon-1-9-jtd-115-8.jpg (34.71 KiB) 1580 zobrazení
Napísať odpoveď