Podvod

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
bakusgabor
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Podvod

Príspevok od používateľa bakusgabor »

Tak objednal som tento notebook: http://www.superlacno.sk/lanco/eshop/28 ... G-831G16Mi

cena tam este bol 250 euro euro+7 eu za postu, uz som poslal peniaze pred 2 tydnami na ucet, a neodpise cez skype,ani na mail. ani nezdviha telefon..... tak co mam robit?dakujem
markus
Light Professional
Light Professional

Re: Podvod

Príspevok od používateľa markus »

no podla tych cien co tam ma uvedene bolo snad jasne ze je to podvod

iPhone 3GS - 305e
Nikon D90 - 485e

keby boli take ceny mozne uz mam obe tieto veci doma

napisat sms(mail) ze ak neposle dany tovar obratis sa na policiu, nic ine robit nemozes
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Hm, ked si objednal notebook z takej stranky a nevahal im len tak poslat 250e.. vela stastia v zivote, asi ho budes potrebovat.
Cital si tie texty? Gramaticke chyby uz rovno v hlavnom menu, dalsie vsade na stranke, banner ako z paintu a dole "Vytvorené systémomwww.eshop-rychlo.sk"...
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

no ozaj ten web vyzerá :smt096 nic ine ako sa povyhrazat ti asi neostava
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

ako dlho ti neodpoveda? co ked je len na dovolenke alebo co...
ak vies ako sa vola najdi si ho na facebooku, pozri akych ma priatelov skus napisat im ci nevedia co s nim je
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Boze ten web to je katastrofa, aj chrome deti by urobili krajsi. Posobi velmi nedoveryhodne. K tvojmu problemu: policia, nic ine ti neostava. Zasadne by som peniaze vopred neposielal, a uz vobec nie, ak ide o taku velku sumu. Mas ponaucenie do buducnosti.
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

na webe uvedeny nie je ziadny kontakt na predajcu ani odkaz na registraciu v OR alebo ako zivnostnika, urcite by som nikdy nic od nich nekupil aj keby tie stranky boli zlate
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Takže typicky priklad klamneho webu :

1. podozrivo lacné ceny
2. chcú po tebe peniaze vopred
3. - čo ma až zarazilo na tej stránke - Platba môže byť v akejkoľvek mene.
a
4. to nieje až také podstatné, ale ten web vyzerá fakt divne, a je tam veľmi málo tovaru, žiadny kontakt na nikoho, len jeden mail....
Prečo to ľudia riešia až potom, ako sa vyskytne problém ? Veď si tu môžes založit tému, že chceš objednať NTB z tejto stránky, či s tým má niekto skúsenosti...
Pozerám, že tam majú udávané IČO aj DIČ, sú vedený aj na živnostenskom registri, hádam ti to príde :)
owerly
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa owerly »

Dúfam že ti to pomôže, alebo aspoň polícii.
1. Tu je meno Marek Jusko
2. Tu si to môžeš overiť aj sám

Kód: Vybrať všetko

http://www.dnsinfo.sk/domena/superlacno.sk/
3. Google mi pomohlo možno aj tebe

http://www.google.sk/search?client=opera&rls=en&q=Marek+Jusko&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
4. Na Facebooku je vytvorena stránka

http://sk-sk.facebook.com/people/Superlano-Superlacno/100001120308942
5. Medzi ludmi ktorým sa stránka páči je aj menovaný v prvom bode
6. Tu je jeho profil + foto ktore si môžeš pozrieť a viešo koho sa jedna

http://sk-sk.facebook.com/people/Marek-Jusko/100000307420639
7. Ak by to nepomohlo kontaktuj firmu ktora mu robila e-shop - stránku ma dole uvedenu :

http://www.eshop-rychlo.sk/
8. Ak ani to nepomôže tak potom firmu ktora poskytuje hosting a jeto firma forpsi.com to uvidiš aj na stránke ktoru som uviedol v druhom bode
9. Samozrejme že tebe udaje firmy v bode 7 a 8 neposkytnu ale iba polícii
10. Môj nazor je ale aby si ho skušal kontaktovať kde sa len dá pripadne nenapadne si ho pridať dopriateľov na facebooku a zistiť adresu
11. Odporučam počkať nakoľko su tam veci(mobily ktore ma na stránke) ktore sa predavaju lacno v čine a oproti originalu su ine lebo maju pomalšie cpu a horišie fotaky, iný vzhľad. Z Činy dokedy dojde k nám je to tak 2-3týždňe, potom ho držia ešte na colnici a tam ak neprejde tovar platiš Clo, čiže potrebuješ fakturu ktoru by ti on mal dať, a kde máš automaticky aj zaruku na tovar.
12. Ak pozeram dobre tak je tam uvedeny aj druhy email : [email protected]
13. Dal som ho do googla a po lepšom listovani som objavil bazar kde predava aj mobily

http://mobily.slovenskainzercia.sk/mobilne-telefony/0/0_0_0_0_0_100_200_superlacno+sk_0_0_0_0_0/
pri jednom z ních ma uvedené aj mobilné tel.číslo

http://mobily.slovenskainzercia.sk/mobilne-telefony-bazar/inzerat/1469447-elegancia-dual-sim-ponuka/
číslo píšem aj tu ak by náhodou inzerát zmazal aby si mal aspôň niečo: 0944 016 368
14. Takže najprv skus zavolaťna mobil zisti info a potom sa rozhodni čo a ako.
15. Nechcem nikoho obvinovať ale dúfam, že to pomohlo. Mala odmena by sa zišla a potešila :oops:
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

a ak si myslis, ze s tym policia bude nieco robit, tak si dobry blbec :D,ale tak predpokladam, ze ked si posielal prachy na ucet, tak si mozes vypytat v banke potvrdenie o transakcii, kde bude jeho menoa potom nieco vyspekulovat, ale policia ti urcite nepomoze...
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

podvod nie, priestupok mozno, skor sud
womanorgirl
Novice
Novice

Príspevok od používateľa womanorgirl »

Ozval sa ti uz? ja som si tiez objednala, ale bol na dovolenke tyzden a pol..... od minuleho tyzdna funuje normalne, snad nam to dojde... ked budes mat nejake nove spravy daj vediet.
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

Womanorgirl - Marek J. ???
womanorgirl
Novice
Novice

Príspevok od používateľa womanorgirl »

ano Marek J., Ja som najprv objednavala cez jednu pani ona pre neho robii ako predajca a potom mi dala na neho kontakt, tak sme sa na vsetkom dohodli, este minuly tyzden..... a od vcera sa s nim neviem skontaktovat, riesi niekto nieco s nim??? Alebo ma niekto skusenosti ci dany tovar aj dosiel?
bakusgabor
Light Professional
Light Professional

no takto ze neozval tyzden, a teraz som mu volal a poslal peniaze naspat, a povedal ze do 3 dni dostanem naspat... neodpisal na skype,nezdvihal telefon atd. pockam ten 3 dni a napisem,zatial dakujem

//autoeditácia príspevku (18 Sep 2010, 14:53)
tazko som dostal naspat peniaze...... aspon som dostal naspat....
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

bakusgabor

tu ani nejde o to, ci je to podvod alebo nie, skor ma zaraza,ze sa este najde clovek, ktory je ochotny dopredu zaplatit len na zaklade nejakej velmi pochybnej neznamej webstranky. Skus sa zamysliet a trochu prehodnotit svoj pristup ku svetu, lebo inac je iba vecou casu kedy sa niekedy dostanes do riadneho pruseru.. :?
bakusgabor
Light Professional
Light Professional

gogo956 napísal:bakusgabor

tu ani nejde o to, ci je to podvod alebo nie, skor ma zaraza,ze sa este najde clovek, ktory je ochotny dopredu zaplatit len na zaklade nejakej velmi pochybnej neznamej webstranky. Skus sa zamysliet a trochu prehodnotit svoj pristup ku svetu, lebo inac je iba vecou casu kedy sa niekedy dostanes do riadneho pruseru.. :?
ano. :( rychlo som mu poslal peniaze lebo uz nebodo dlho ten akcia... pozrel som na obchodny register a nenasiel som ten superlacno stranku... :/
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

na obchodnom registri nenajdes webstranku len nazov firmy, konatela atd. a osobne pochybujem ze dotycny bude nejaka spolocnost skor by som hladal na zivnostenskom registri
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Mne sa strašne páčia podstránky "registrácia a zodpovednosť" a "Dalsie dolezite veci", kde sa píše o uplne nezmyselných povinnostiach zákazníka, su tam vymenovane všeliake možne postihy, ktore zakaznikovi hrozia a čerešnička na torte su Poplatky spojené so súdnym a exekučným konaním - ak by si si ten nakup nahodou rozmyslel :D
Sp!rit
Star
Star

Príspevok od používateľa Sp!rit »

Neviem, či to tu niekto písal, ale na 99 % ide pri mobiloch o čínske napodobeniny, napr. z ebayu...platba vopred, doba dodania atď...ak by ovšem ten tovar došiel...a ponuka na 19. 9. 2010: Iphone 4G 8 GB za 130 €, no nekúp to :D a ešte dokonca aj prispejú 5 € na Hodinu deťom :))
Napísať odpoveď