Programovanie mikroprocesorov

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
aughostino
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Programovanie mikroprocesorov

Príspevok od používateľa aughostino »

mal by som par otazok ohladne programovania mikroprocesorov. mam akvarium a rozmyslal som ze by som ho trochu zautomatizoval. konkretne riadit osvetlenie (denne T5 trubice a nocne LED diody) a odvetravanie vlhkosti z krytu pomocou pc ventilatorov ktora vznika odparovanim vody.
vlastne je to iba jeden z prikladov kde sa to da vyuzit.

co vsetko je potrebne k naprogramovaniu niecoho podobneho? zaiste programovaci jazyk: pascal? assembler? "riadiacu jednotku": staci vyradeny, ale funkcny cpu z pc?
elektrotecnicke znalosti a zrucnosti: vypocty, letovanie, priprava DPS atd...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Programovanie mikroprocesorov

Príspevok od používateľa harrison314 »

CPU urcite nie :D

Potrebujes mikropocitac ( švab ), PIC, AVR ( napr A-TINNY ) alebo nejaky z jadrom HC08, vyber je len na tebe.

Programovat sa to da v asembleri alebo v ANSII C, budes potrebovat dokumentaciu k mikroprocesoru, nejake znalosti z uatomatizacie, cidla atd, skus najst na nete casopisy ARadio- Prakticka eketronika tam bolo strasne vela podobnych veci.

Ale toto co si napisal bude pre teba trochu zlozite,
ale ja ( vyuceny automatizer ) by som sa na tvojom mieste poobzeral po lacnom PLC , na jeho programovanie ti staci boolova algebra a znalost citacov, casovacov mozno aj multiplexerov a je s nim sranda .
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Programovanie mikroprocesorov

Príspevok od používateľa refr0 »

na toto ti odporucim bascom a procesor od atmelu napr atmega8... bascom je klasika basic a robi sa cez to totalne jednducho na tvoje zalezitosti ti to staci...
Napísať odpoveď