mal by som par otazok ohladne programovania mikroprocesorov. mam akvarium a rozmyslal som ze by som ho trochu zautomatizoval. konkretne riadit osvetlenie (denne T5 trubice a nocne LED diody) a odvetravanie vlhkosti z krytu pomocou pc ventilatorov ktora vznika odparovanim vody.
vlastne je to iba jeden z prikladov kde sa to da vyuzit.
co vsetko je potrebne k naprogramovaniu niecoho podobneho? zaiste programovaci jazyk: pascal? assembler? "riadiacu jednotku": staci vyradeny, ale funkcny cpu z pc?
elektrotecnicke znalosti a zrucnosti: vypocty, letovanie, priprava DPS atd...
Programovanie mikroprocesorov
-
aughostino
Medium Professional
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Programovanie mikroprocesorov
CPU urcite nie
Potrebujes mikropocitac ( švab ), PIC, AVR ( napr A-TINNY ) alebo nejaky z jadrom HC08, vyber je len na tebe.
Programovat sa to da v asembleri alebo v ANSII C, budes potrebovat dokumentaciu k mikroprocesoru, nejake znalosti z uatomatizacie, cidla atd, skus najst na nete casopisy ARadio- Prakticka eketronika tam bolo strasne vela podobnych veci.
Ale toto co si napisal bude pre teba trochu zlozite,
ale ja ( vyuceny automatizer ) by som sa na tvojom mieste poobzeral po lacnom PLC , na jeho programovanie ti staci boolova algebra a znalost citacov, casovacov mozno aj multiplexerov a je s nim sranda .
Potrebujes mikropocitac ( švab ), PIC, AVR ( napr A-TINNY ) alebo nejaky z jadrom HC08, vyber je len na tebe.
Programovat sa to da v asembleri alebo v ANSII C, budes potrebovat dokumentaciu k mikroprocesoru, nejake znalosti z uatomatizacie, cidla atd, skus najst na nete casopisy ARadio- Prakticka eketronika tam bolo strasne vela podobnych veci.
Ale toto co si napisal bude pre teba trochu zlozite,
ale ja ( vyuceny automatizer ) by som sa na tvojom mieste poobzeral po lacnom PLC , na jeho programovanie ti staci boolova algebra a znalost citacov, casovacov mozno aj multiplexerov a je s nim sranda .
-
refr0
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Programovanie mikroprocesorov
na toto ti odporucim bascom a procesor od atmelu napr atmega8... bascom je klasika basic a robi sa cez to totalne jednducho na tvoje zalezitosti ti to staci...