Peticia za zrusenie poslaneckej imunity ako darcek od ludu

Diskusie na politické témy...

dali by ste podpis v peticii?

ano
85
92%
nie
7
8%

Celkom hlasov: 92

Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Peticia za zrusenie poslaneckej imunity ako darcek od ludu

Príspevok od používateľa Stoporko »

už som to raz v inej téme spomínal: volebné právo by mala mať iba skupina ľudí, ktorí sa o to nejakým spôsob zaslúžia (je jedno, či službou v ozbrojených silách, polícii, záchranke, baniach, zložením skúšok...to je na inú debatu). Volebné právo by mala byť výsada, nie všeobecné právo! Účasť na referende to len potvrdzuje.

Viem, že takéto systémové zmeny prinesie len občianska revolúcia a povstanie, lebo v tejto "demokracii" to nie je zrealizovateľné.

Ale som sa nasral po prečítaní tejto témy :( Nedá sa tu niekde nastaviť, že nebudem isté témy vidieť (napr. aj tú o cigánoch)?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ja tiež nechápem, ako mohol vzniknúť taký zmätok v médiách, ktorý sa rozšíril aj medzi verejnosť, o tom, či sú platné výsledky referenda záväzné. Kurnik, presne si pamätám, ako sme toto preberali na NOS - ke pred 2 rokmi a naša profesorka nám jednoznačne hovorila, že platné výsledky sú záväzné a v referende sa nemôže hlasovať iba o daniach, rozpočte, atď. Fakt nerozumiem, ako je možné, že to ovládam ja ako 20 - ročný študent, ktorý sa politológiou zaoberal tak 2 mesiace na gympli a novinári, ktorí dennodenne píšu na politické témy, si nie sú v tejto otázke istí... :roll:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Oni si v tejto otázke istí boli, v tom však bolo niečo iné...
Mimochodom, starý ujo: http://www.sme.sk/c/5555610/poslanecka- ... rovic.html

// "Príde Ivan Gašparovič do potravín a šepká:
Chleba, krájaný, ale celý, jeden kus myslím, a možno, že spolu aj viac kusov celého, ale krájaného, a že je dobre, keď je tu tá možnosť, mať vždy celý, aj keď len kúsok, dokonca celý národ môže, že aj keď možno nie všetci, tak niekto určite, aspoň na polovicu myslím, niekto viac alebo menej a som rád, možno aj viacerí, že môžem ja, a to nielen ja, ale všetci, ktorí môžu, tak spolu mať aj jeden aj dva kusy, pretože minimálne dve štvrtiny chleba to je celá polovica, aj keď len krájaná, ani nie veľká, ani nie malá, ale celá, a to je dobre si myslím. "
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Podľa mňa to bolo zo strany médií zámerné.A bol to pokyn od majiteľov.Nikde ani v jedných správach som nevidel nikde aby aspoň trošku rozobrali nález Ústavného súdu.Ústavný súd je práve od toho aby v prípade ak laici nevedia vyložiť Ústavu aby vidal nález a Ústavu takto správne interpretoval.Veď predsa Ústavný súd je najdôležitejší orgán čo sa týka výkladu práva.Napriek tomu všade púšťali politikov s ich "odbornými" výkladmi Ústavy.A tí ktorí pozerajú Narkózu a Hnoj každý večer o 19:00 si ich osvojili.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ešte aj včera sa rapotalo o "odporúčacom" charaktere v médiách. :roll: A aj kvôli tejto veci veľa ľudí neprišlo.

Ľudia nemajú vlastné mozgy, najradšej by boli vtedy, keby bola jednotná kandidátka, ako za komúny. To by bola 100 % účasť.

Politici spravili krásnu kampaň a navodili dojem, že referendum je stratové, zlé, nezáväzné, propagandistické :arrow: veď len nech ľudia nikdy nerozhodujú o veciach verejných sami, to by bol koniec tejto "demokracie".
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Bože a čo si myslíte, že by viac ako 50% ľudí išlo na to referendum aj keby bolo záväzné? Všetci dobre vieme ako dopadlo referendum o vstupe do EU... 51% fakt nenápadných ;-) Ľudia na to musia dozrieť aby boli schopní meniť zákony prostredníctvom referenda. Normálneho človeka médiá neovplyvnia až do takej miery aby nešiel voliť, hlasovať.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

KaptMichal: nádej umiera posledná :) Dúfal som, že keď už teda ide o takto priamočiare otázky a niečo, čo ušetrí ľuďom nejaké to Euro (čo sa dá čiastočne považovať aj za mierne populistické, tá vec s koncesiami, ale v podstate s tým súhlasím), tak že to "zaútočí" aj na tých menej chápavých...Horšie je, že dvojica blbcov ľudí od referenda odhovárala a koalícia sa taktiež nešla pretrhnúť...A bol by si veľmi prekvapený, akí ľudia mi tie veci o "informatívnosti" referenda vypisovali, drvivá väčšina z nich s vysokoškolským vzdelaním a celkom slušným prehľadom...takže masírovanie v médiách sa asi tentokrát fakt oplatilo...Čo už, za 50 rokov naša spoločnosť hádam dozrie, ale na to ja čakať žiaľ nemienim...
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

KaptMichal napísal:Bože a čo si myslíte, že by viac ako 50% ľudí išlo na to referendum aj keby bolo záväzné? Všetci dobre vieme ako dopadlo referendum o vstupe do EU... 51% fakt nenápadných ;-) Ľudia na to musia dozrieť aby boli schopní meniť zákony prostredníctvom referenda. Normálneho človeka médiá neovplyvnia až do takej miery aby nešiel voliť, hlasovať.
100% by prišlo viac ľudí...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Všetci mali v hlave pevne zakorenené to, že referendum je iba akási sranda, ktorá má trápny, odporúčací charakter.

K tomu sa nakopil balast o preflákaných 7 miliónov, sulíkovskou propagandou a dielo bolo dokonané.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

na Stareho Uja PreteKara s nikto nespomenie... keby mohol kandidovat v dalsich volbach, tak ho zase zvolia... on 7M€ zo svojho neda, aj ked za to prave ON moze...
ale bola to jasna lekcia z toho, ze bohuzial demokracia nie je vhodna pre vacsinu sucastnej spolocnosti na Slovensku...
aj z modrej strany bolo neferove sa ohanat Programovym vyhlasenim vlady... pred volbami o modrej kolicii uvazoval asi len malo kto... mal to byt prave bic na Vykosteneho... teraz sa vsak "zabudlo" na to, ze tie zmeny bez neho neprejdu...
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Stoporko napísal:už som to raz v inej téme spomínal: volebné právo by mala mať iba skupina ľudí, ktorí sa o to nejakým spôsob zaslúžia (je jedno, či službou v ozbrojených silách, polícii, záchranke, baniach, zložením skúšok...to je na inú debatu). Volebné právo by mala byť výsada, nie všeobecné právo! Účasť na referende to len potvrdzuje.

Viem, že takéto systémové zmeny prinesie len občianska revolúcia a povstanie, lebo v tejto "demokracii" to nie je zrealizovateľné.

Ale som sa nasral po prečítaní tejto témy :( Nedá sa tu niekde nastaviť, že nebudem isté témy vidieť (napr. aj tú o cigánoch)?
Tebe ocividne slovo "demokracia" niec nevravi. To co si napisal je nezmysel taky, ze brzdi mraky.
Jedine co potvrdzuje vysledok referenda je, ze bolo absolutne odflaknute a nepripravene. Jedine na co posluzilo (zial), bola PR akcia (aj ked nepodarena) SaS-ky. Vela ludom sa to iste nepaci, ale myslim si, ze to tak je. Sranda je to, ze sme sa na to poskladali vsetci.
KoCi napísal:kinjeril - zvratene nelogicke uvazovanie, referenda sa zucastnili aj ficovolici. Referendum bolo neuspesne nielen kvoli ficovi. Prakticky okrem SaS vsetci mlcali, pripadne priamo odhovarali volicov od ucasti. Co by najma v pripade ustavnych cinitelov malo byt nejako postihovane. Aj vykosteny sudruh sa vyfarbil - hlasovanie o imunite v parlamente odignoroval, aby ukazal ako velmi mu zalezi na nazore ludu v referende, ktore potom sabotuje podobnymi vyjadreniami.

7 milionov nie je v zadku kvoli SaS (ti urobili len jednu chybu - logo strany v kampani o referende si mohli odpustit). 7 milionov je tam kvoli ludom, co sedeli doma a kvakali "nepojdem tam, zbytocne vyhodene peniaze, aj tak sa nic nezmeni". Takze tymto sa chcem(e) "podakovat". Nechceli by ste sa vystahovat na nejaky ostrov?

Zrusil by som zakonom stanovenu min. 50% ucast.
Nech sa rozhoduje podla tych, ktorym na tom zalezi, nie podla tych, ktori maju u prdele. Hoci by sa zucastnilo len 5%.
Neviem preco nelogicke a zvratene. Yop, vsetci okrem SaS boli ticho. Lenze, SaS nie je jedina koalicna strana. Za neuspech referenda je zodpovedna koalicia ako taka. V prvom rade mala prist SaS (ako iniciujuca strana) a rokovat s koalicnymi partermi, po dohode mali oslovit opozicne strany. Toto povazujem za standardny postup. To co spravila SaS-ka a to, ako sa k tomu postavili koalicne strany, povazujem za zlyhanie. Vysledok, rozumej ucast na referende, to len potvrdzuje. K tomu, aby referendum bolo uspesne jeden reklamny spot s ozratym "panom" poslancom Cuperom je velmi, velmi malo.
K tomu vyboldovanemu - to je hlupost.
seth82 napísal:Referendum bolo neúspešné kvôli ľuďom. Nie kvôli SAS, nie kvôli tomu, že sa na nich ostatní koaliční partneri vysrali (pretože SDKÚ a KDH majú istotne dosť za ušami, že áno) a nie kvôli tomu, že Fico spoločne s ujom Gašparovičom vedome odrádzali občanov od ich jediného priameho prejavu vrámci demokracie - dosrali to ľudia. Najviac sa mi páči, ako do mňa od rána každý j3be trkotaním otrepaných fráz "nebudem predsa podporovať Sulíka" alebo "Načo som mal ísť, aj tak by to nič nezmenilo" - isteže. Sulíkovi to môže byť jedno z dvoch dôvodov - prvý je ten, že je (zatiaľ) vo vláde. A druhý je zasa ten, že v nasledujúcom volebnom období už stopercentne vo vláde nebude, keďže bude znovu vládnuť Fico. Takže to je podľa mňa maximálne trápny argument. To isté aj prístup "veď sa aj tak nič nezmení" - na kieho boha chodíte voliť? Veď predsa, Fico vyhral voľby, 40 percent ho volilo, aby vládol a nakoniec vôbec nevládne - nie je náhodou aj účasť vo voľbách úplne zbytočná, keď nikdy nevieme, ako dopadnú? Ak by sa takto správal každý a vždy, dodnes máme červené hviezdy na strechách, komunistické fonty nad dverami obchodov a naše deti by ešte zopár rôčkov kreslili na výtvarnej výchove Auroru.

Teda: 77 percentám občanov je ukradnuté, že mohli vyjadriť svoj názor na imunitu, na koncesionárske poplatky, na papalášske autá, na počet darmožráčov v parlamente. Dúfam, že si počas najbližších rokoch nebudú otvárať klapačky v krčmách a na internetových diskusiách, pretože mali šancu vyjadriť svoj názor, ktorú ale kvôli ľahostajnosti, debilnému prepočítavaniu politických hier a príslušností a okopávaniu zemiakov v záhradkách počas krásneho počasia, premárnili.

Sranda je, že poniektorí silou - mocou nevedia pochopiť, že tu nešlo o politickú príslušnosť účastníkov referenda. Z vlastných skúseností viem, že na koncesie nadávajú všetci, či už volili SMER, KSS alebo SDKÚ, to isté aj v prípade Bavorákov a iných limuzín papalášov a samozrejme aj na imunitu poslancov. Takže bez rapotania sprostostí, že referendom podporujú SAS, sa ho mali zúčastniť. Tí, ktorí sa ho nezúčastnili a mohli tak urobiť, strácajú podľa mňa právo v najbližších rokoch vyjadrovať sa negatívne na úkor šiestich bodov, pretože mali možnosť svoj názor prezentovať nie v krčme, nie na diskusnom fóre, ale priamo celej verejnosti, na čele s členmi zo Zbojníckeho Vŕšku v BA.
Ciastocne s tebou suhlasim. No referendum nie je jediny priamy prejav demokracie.
Medzi priame prejavy demokracie patria:
  • - Priama volba obcianskych zastupcov
    - Imperativny mandat
    - Ludove hlasovanie (Plebiscit)
    - Referendum
Samozrejme, ze tam neslo o politicku prislusnost. No to mali ale ludom vysvetlit. Z ich strany nebola ziadna osveta, ziadna kampan, nic. Referendum bolo robene na rychlo a chaoticky. Zo strany iniciatora absolutne nepripravene. Ludovo povedane, mali na to referendum ludi pripravit. Predmet referenda sam o sebe nebol zly, ale myslim si, ze si tym SaS len pohorsila. Nie len u ludi, ale aj v radach koalicnych partnerov.

J.O.S.E - ten "prepocet" co som hodil, neber ako smerodajny. Bola to len taka mala uvaha. ;) Viem, ze v reale je to uplne inak. Ten post ber ako take male odlahcenie.
Anem napísal: Nechápem to mali povedať že sry ľudia sme radi že sa našlo 400 tisíc fajn ludí ale povedzme si na rovinu bude to uspešné? či áno alebo nie 400 tisíc ľudí je dosť veľká skupinka ľudí.
Nie, ale ale mali spravit veci a podniknut kroky, ktore som uz popisal vyssie.
skuki napísal:kinjeril - To vieš sám prečo si bol.A za neúspech môžu v prvom rade hlavne ľudia ktorí nešli hlasovať a nechajú sa riadiť politikmi, a s ich názormi, že ajtak nebude platné tak načo pôjde.Tak asi keď si to každý povie a zostane doma na riti tak nie je šanca aby bolo platné.A v druhom rade politici ktorí sa buď na to vysrali alebo napádali ľudí aby sa referenda nezúčastnili na čele s našim krásnym prezidentom(nenapádal aby sa ľudia nezúčastnili, ale svojim postojom to nepriamo vyjadril).A tých 7 ml. € nebolo vyhodených kvôli SaS, ale ľudia presne 400 000 ľudí sa podpísalo za vyhlásenie referenda pod záštitou SaS.A je pekne vidieť, ako sa každý vyjadroval, že SaS klesnú preferencie že je to strana na jedno volebné obdobie.Práve naopak SaS ešte stúpli preferencie.Viď. posledný prieskum verejnej mienky.A príde mi to akokeby ľudia potrebovali povel ako za socializmus od politických predstaviteľov, poďte voliť.To nemajú vlastnú hlavu?A nechajú si natlačiť do hlavy to,že sa mi nepáči Sulík tak nepôjdem hlasovať. Nesúhlasím s touto vládou, nejdem hlasovať.Referendum nie je o podpore vlády alebo o podpore strany, ale o tom že sa môžu občania priamo vyjadriť k otázkam v referende.
Poviem ti otvorene, myslim si, ze SaS je strana na jedno volebne obdobie (mozno menej). Suhlasim s tebou, politici to odflakli. Otazne je, ktori. Aku vierohodnost ma vyhlasenie referenda, s ktorym nesuhlasia (nepriamo) koalicni partneri? That's the point...Prezident je kapitola sama o sebe. Toho riesit je asi zbytocne.
Ludia maju vlastnu hlavu, ale su jednoducho otraveni. Referendum nie je o podpore vlady a o podpore strany - jo, suhlasim. Nie je to priamy prejav podpory, skor nepriamy. Vysledok vieme.
Kybelvody napísal: Uz je jasne kolka bije. Co ma s celym referendom spolocne Sulik okrem toho, ze vyzbieral podpisy a sformuloval otazky? Toto nie su volby politikov, tu islo o nazor ludi, ktori mohli nieco zmenit a ziadny politik by z ich uch ucasti nemal prospech prave naopak. A odpusti si nabuduce oplacanie karmy ty ,,moderator" .
SaS je strana, ktora prisla s tym navrhom, ktora bola uz ked, tak zodpovedna za dotiahnutie celeho divadla okolo referenda do konca. A logo SaS v referendovej kampani? ...niekde to tu uz tusim Seth spominal. (ak nie, sry...)
Ty "user" - teba nech netrapi, komu, kde, ako a kedy dam/zoberiem karmu, jo? ; )
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kinjeril:
Ibaže priamou voľbou zástupcov nemáme možnosť MY priamo meniť/stanovovať zákony, na náš podnet...To isté v prípade plebiscitu a voľby hlavy štátu (ktorú sme, dovolím si tvrdiť, ešte nikdy nemali adekvátnu, doteraz to boli fakt iba pajáci).

To, že mala koalícia a SAS nulovú kampaň, je jasné...Mňa to dosť sklamalo, hlavne prístup KDH (o ktorých si už fakt nerobím žiadne ilúzie) a SDKÚ. Ak by spojili sily, čo by ako koaličníci robiť mali, tak by do dopadlo inak. Veď poniektorí ľudia ani nevedeli, že sa nejaké referendum koná. Ja byť Sulíkom, tak by som bol dosť nahnevaný, nie len na seba, ale aj na koaličných partnerov...

SAS síce podľa mňa na jedno volebné obdobie nie je, ale v budúcich voľbách už tak neuspeje, bude rada, ak bude mať 5 percent a verím, že už nebude v koalícii (pretože koalíciu bude budovať SMER, možno s KDH). A ak sa nedostane do parlamentu, tak to bude jej koniec.

//LOL, mimochodom, na diskusiách SME zasa nejaký exot presviedča ľudí, že referendum by aj v prípade jeho platnosti nebolo záväzné...Ak sa človek spýta, že kde na toto prišiel, tak neodpovedá. Kocúrkovo par excellence.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

SAS mi pripomina strany modelu SOP ci ANO: pred volbami nalanarit mladsie vekove kategorie a v dalsich volbach sa uz ku korytku nedostat, lebo ludom opadli iluzie
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

kinjo: predstav si, že pojem Demokracia mi niečo hovorí (a s láskou spomínam na svoju triednu zo strednej, čo ma učila NOS). No podľa môjho názoru, to, čo dnes vidím okolo seba je všetko možné, len nie demokracia. A ak ty nazveš súčasný stav dnešnej politiky Demokracia, tak v tom prípade som za zmenu politického režimu.

p.s. ty vidíš niečo nedemokratické v tom, aby si hlasovacie právo a právo byť zvolený, ľudia niečim zaslúžili? Ak áno, v tom prípade musíš byť isto spokojný, že o našej krajine rozhodujú aj také živly, ako nepracujúci cigáni, úmyselne dlhodobo nezamestnaní, zlodeji, mafia, ľudia absolútne sa nezaujímajúc o politické dianie ako je rok dlhý - voliaci tradične "svoju stranu" a podobne.

do riti, opäť som sa nasral a tak sa tento semester dobre začínal
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Stoporko - v podstate viem co myslis, no je to nezmysel. Ano, som za to, aby dianie v state mali ludia prostrednictvom zastupcov, ktorym na tom zalezi. No nemozes upierat ludom pravo na slobodnu volbu. To proste nie je v demokracii myslitelne.
Ja by som to mozno trocha poupravil - volebne pravo by som poskytol ekonomicky aktivnym ludom (rozumej platcom dani a odvodov), ludom, ktori odrobili min 25 rokov (dochodcovia).
No este raz, nemozme v dnesnej dobe rozdelovat ludi na tych, co mozu volit/hlasovat a na tych, co nemozu volit/hlasovat. Toto sa podoba uz na diktaturu.

PS: Ako mozes ukazat na niekoho a povedat, ze je zlodej a mafian bez toho, aby si mu to dokazal? Ci myslis ludi vo vykone trestu?
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

kinjeril - No ale na Slovensku máme len referendum ako formu priamej demokracie :) A neboj sa tie ostatné dobré poznám keďže študujem právo.Nepáči sa mi že média stále opakujú, taký plebiscit a vtedy plebiscit, keď je to referendum.Je to asi to isté ako keď Herman-ovi Van Rompuy pridelujú titul prezident EÚ.Neviem ako ty ale keď je to nepriama podpora strany tak si podporil SaS :) Pre mňa to nie je ani nepriama podpora.Zišiel by sa na SVK imperatívny mandát ale to by sa museli úplne zmeniť voľby do NRSR.A nevnímam SaS ako stranu na jedno volebné obdobie.Dúfam že dosiahnu podobný výsledok ako v tohtoročných voľbách.A k tomu, že neprebehli širšie rokovania o podpore referenda, tak za tým vidím to že SaS videla že samotné koaličné strany vo svojom vnútri nie sú jednotné, či ísť alebo neísť, a že hľadať podporu u nich by bola strata času.Tiež SaS nemá nekonečné finančné zdroje ako SMER, tak nemohli spraviť rozsiahlejšiu kampaň.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

kinjeril napísal:SaS je strana, ktora prisla s tym navrhom, ktora bola uz ked, tak zodpovedna za dotiahnutie celeho divadla okolo referenda do konca. A logo SaS v referendovej kampani? ...niekde to tu uz tusim Seth spominal. (ak nie, sry...)
Ty "user" - teba nech netrapi, komu, kde, ako a kedy dam/zoberiem karmu, jo? ; )
SaS sa snazila ludi presvedcit, aby na referendum isli, robili kampan cez media, Matovic aj svojraznym sposobom. Co mali viac robit? Vycucat si peniaze z prsta a skupit vsetky volne reklamne plochy? Oni toho urobili dost, to ostatni politici mali radsej mlcat ako prikazovat svojim oveckam nech nejdu vyjadrit svoj nazor. Mna to trapi, kedze si porusujes pravidla(na ktore mas dozerat) ako sa ti zachce a o tie minusky vazne nejde, mozes si podat ruku s Packom. ;-)

// A co mal robit voci Ficovi a Smeru, ked evidentne im lezi v zaludku? V ramci kradnutia volicov to Ficovi vyhovuje takto ako to je. Pokial viem, hlavna otazka referenda bola imunita a ked ani ta neprilakala opravnenych volicov ako ich mohli prilakat ostatne otazky?

Pravidlo 16:
Výhrady na prácu administrátorov alebo moderátorov budú ignorované. Ak sa Vám nepáči, nájdite si iné fórum.
Odkedy je karmovanie praca moderatora? Radsej si precitaj pravidlo 28.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

skuki napísal:kinjeril - No ale na Slovensku máme len referendum ako formu priamej demokracie :) A neboj sa tie ostatné dobré poznám keďže študujem právo.Nepáči sa mi že média stále opakujú, taký plebiscit a vtedy plebiscit, keď je to referendum.Je to asi to isté ako keď Herman-ovi Van Rompuy pridelujú titul prezident EÚ.Neviem ako ty ale keď je to nepriama podpora strany tak si podporil SaS :) Pre mňa to nie je ani nepriama podpora.Zišiel by sa na SVK imperatívny mandát ale to by sa museli úplne zmeniť voľby do NRSR.A nevnímam SaS ako stranu na jedno volebné obdobie.Dúfam že dosiahnu podobný výsledok ako v tohtoročných voľbách.A k tomu, že neprebehli širšie rokovania o podpore referenda, tak za tým vidím to že SaS videla že samotné koaličné strany vo svojom vnútri nie sú jednotné, či ísť alebo neísť, a že hľadať podporu u nich by bola strata času.Tiež SaS nemá nekonečné finančné zdroje ako SMER, tak nemohli spraviť rozsiahlejšiu kampaň.
A co tak priama volba prezidenta? To nie je forma priamej demokracie?
Ad podpora SaS - ano, z casti mas pravdu. Tym, ze som sa zucastnil som nepriamo podporil SaS. To tu niektori odmietaju, ale ciastocne mas pravdu. No mne neslo o ich podporu, ale o vyjadrenie nazoru k predmetu (otazkam) referenda.
Ad podpora koalicie - presne to, co si popisal, bol najvacsi Sulikov fail vo vztahu k referendu. "Videl, ze strany nie s jednotne, ...". Prave preto ze to videl, mal ich zvolat a dohodnut sa na jednotnej koncepcii, rozumej podpore vsetkych koalicnych a prei troche nadsazky aj opozicnych stran. Za kazdou parlamentnou stranou su ludia, volici. Nemyslim, ze ludia maju jasno v podpore, ked samotni nimi voleni zastupcovia nemaju v tom jasno.
Kybelvody napísal:
SaS sa snazila ludi presvedcit, aby na referendum isli, robili kampan cez media, Matovic aj svojraznym sposobom. Co mali viac robit? Vycucat si peniaze z prsta a skupit vsetky volne reklamne plochy? Oni toho urobili dost, to ostatni politici mali radsej mlcat ako prikazovat svojim oveckam nech nejdu vyjadrit svoj nazor. Mna to trapi, kedze si porusujes pravidla(na ktore mas dozerat) ako sa ti zachce a o tie minusky vazne nejde, mozes si podat ruku s Packom. ;-)
Referendum malo celkovo 6 otazok, no ja som zaregistroval v mediach len nakup limuzin (radio) a spiteho Cupera (TV).
Vysledok referenda je dokazom aj toho, ze nerobili dost. Ako vo vztahu k mediam, tak aj vo vztahu k tym "ostatnym politikom".

Ok, posledny koment k tebe a k pravidlam - checkni si 16. ;)
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Tebe ocividne slovo "demokracia" niec nevravi.
Skôr vládnucej vrstve a ich spoločníkom to nič nevraví...
No este raz, nemozme v dnesnej dobe rozdelovat ludi na tych, co mozu volit/hlasovat a na tych, co nemozu volit/hlasovat. Toto sa podoba uz na diktaturu.
Ja by som sa diktatúry nebál, demokraciu netreba povyšovať nad hocaký iný režim. Je to zasa systém, kde sa úzka skupina podieľa na chode štátu a obyčajných ľudí "ovladajú" tzv. slobodou prejavu.
Mňa to dosť sklamalo, hlavne prístup KDH (o ktorých si už fakt nerobím žiadne ilúzie) a SDKÚ. Ak by spojili sily, čo by ako koaličníci robiť mali, tak by do dopadlo inak.
Im to takto pekne krásne vyhovovalo.
SAS mi pripomina strany modelu SOP ci ANO: pred volbami nalanarit mladsie vekove kategorie a v dalsich volbach sa uz ku korytku nedostat, lebo ludom opadli iluzie
Presne tak, škoda, že ešte vždy sa nájde 5%< nepoučiteľných ľudí.

Skrátka politikom zas vyšlo to čo chceli a radšej sa zahrali na mŕtvych chrobákov (koalícia) alebo urazené víťazné strany(SMER). SaS "splnila" svoj najväčší záväzok a všetci sú spokojní. Iba občania sú zasa za blbcov.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kinjeril: voľbu prezidenta nemôžem považovať za priamu formu demokracie, keďže prezident u nás je "slabý" (i.e. reprezentatívna hlava, má akurát tak právo veta a podpisovanie zákonov). Okrem toho prezident je debil a od vzniku republiky sme nemali ani jedného normálneho. Voľbou prezidenta nemôžeme zmeniť alebo navrhnúť legislatívu, ktorá bude ustanovená ako zákon...Tam je podľa mňa ten rozdiel...Verím, že AK by bolo toto referendum úspešné, tak by to Národná Zrada ustanovila ako zákon (teda tých 6 otázok) a to aj napriek špekulantom, ako je napríklad Ernest Valko, ktorý splieta piate cez deviate. Ak by to nespravili, ľudia by im Zbojnícky Vŕšok podpálili a ten šerbeľ na kopci asi tiež (môj osobný názor)...

KaptMichal: nepovažujem sa za nepoučiteľného. Aj napriek tomu, že som SAS volil. Šiel som do toho s nádejou, že nebudú takí istí, ako ich predchodcovia. Bez nádeje sa to proste nedalo. Ale ako sa ukázalo, všetko je to jeden pes a pokiaľ u nás nenastane nejaká radikálna zmena, parlament bude vždy iba miestom na rozkrádanie štátu a hlúpe naťahovačky. Po týchto voľbách a po tomto referende som už stratil všetky ilúzie a aj poslednú štipku nádeje, takže sám neviem, či vôbec budem v nasledujúcich voľbách voliť a či by ma to ešte malo zaujímať, keďže na 90 percent sa na Slovensko nikdy nevrátim...To, že sme zasa za blbcov, je pravda...
Napísať odpoveď