Jozef Tiso a Slovensky stat
-
tehla
Re: Jozef Tiso a Slovensky stat
Na akej „bazy funguju naše analyzy“?
Ďalšia vec, kde som ja popieral holokaust?
Ďalšia vec, kde som ja popieral holokaust?
Už som napísal na akých + x iných. Prvotným spúšťačom môže byť nenávisť, predsudky či snaha obhájiť nejaký iný jav.

Písal som niečo konkrétne o tebe ?Ďalšia vec, kde som ja popieral holokaust?
Ja som zase pisal ze predsudky nevzniknu len tak z nicoho a vacsinou nato je nejaky padny dovod.Už som napísal na akých + x iných. Prvotným spúšťačom môže byť nenávisť, predsudky či snaha obhájiť nejaký iný jav.
A to ze zidia maju vplyv na USA je fakt potvrdeny mnohymi ludmi od Sarona az po Cartera.
http://www.forward.com/articles/14056/ tolko napr k Obamovi
Podľa mňa sú najväčším spúšťačom antisemitizmu určite "starodávne" primitívne náboženské predsudky. Od nich sa odvíjalo všetko ďalšie.
To, že Židia získali "kumšt" čo sa týka narábania z peniazmi, za to môžu sami kresťania a ich lateránske koncily. Sami si na seba uplietli bič.
Nie je sa čomu čudovať, že narábať s peniazmi v tej dobe bolo niečo zlé, nečisté (tak to bolo zverené podradným Židom), takisto sa v tých časoch ani nenosilo umývanie a základná hygiena (opäť v tom bol nejaký rozpor s vierou), čo malo za následok nespočetné množstvo obetí moru a iných chorôb.
To, že Židia získali "kumšt" čo sa týka narábania z peniazmi, za to môžu sami kresťania a ich lateránske koncily. Sami si na seba uplietli bič.
Nie je sa čomu čudovať, že narábať s peniazmi v tej dobe bolo niečo zlé, nečisté (tak to bolo zverené podradným Židom), takisto sa v tých časoch ani nenosilo umývanie a základná hygiena (opäť v tom bol nejaký rozpor s vierou), čo malo za následok nespočetné množstvo obetí moru a iných chorôb.
-
tehla
hughito napísal:To, že Židia získali "kumšt" čo sa týka narábania z peniazmi, za to môžu sami kresťania a ich lateránske koncily. Sami si na seba uplietli bič..
Opytam sa takto, môžu kresťania aj za to, že si sa dnes rano dobre nevysr..al? židia užerničili aj pred prichodom Krista a aj v nekresťanskych krajinach. V Biblii sa piše, že sam Kristus peňazomencom rozhadzal stoly a vyhnal ich z chramu
Samozrejme, hygiena bola až do prichodu Krista na vysokej urovni, potom to už išlo len dole vodou...že zakladna hygiena a "nejaky rozpor z vierou", to bude zas nejaky "historicky fakt" zo slobodomurarskeho portalu typu humanizmus.skhughito napísal:Nie je sa čomu čudovať, že narábať s peniazmi v tej dobe bolo niečo zlé, nečisté (tak to bolo zverené podradným Židom), takisto sa v tých časoch ani nenosilo umývanie a základná hygiena (opäť v tom bol nejaký rozpor s vierou), čo malo za následok nespočetné množstvo obetí moru a iných chorôb.
odporučam ti trochu sudnosti, lebo tvoj antikresťansky fanatizmus ti brani logicky uvažovať
História naozaj nie je tvoja silná stránkatehla napísal:Samozrejme, hygiena bola až do prichodu Krista na vysokej urovni, potom to už išlo len dole vodou...že zakladna hygiena a "nejaky rozpor z vierou", to bude zas nejaky "historicky fakt" zo slobodomurarskeho portalu typu humanizmus.sk
IvanSk napísal:Podľa štatistiky z roku 1930 na Slovensku sa zaoberalo činnosťou v priemysle z tisíc... 3,2 miliardy (45 percent), hoci na Slovensku ich bolo len 2,9 percent.
No dal si mi link na nejakú stredoškolskú prácu, kde si ten autor nedal ani námahu aby pri dôležitých štatistikách uviedol aj zdroj. Vieš mi vypátrať aj konkrétnu knihu a historický prameň, z ktorého tie údajné štatistiky pochádzajú. Rozumej, nemám záujem ich primárne spochybniť, len by ma fakt zaujímalo ako k takým číslam došli. Keďže sú verejne prístupné aj cenzusy z rokov ako 1725, 1826 alebo tak.. nevidím naozaj problém dať konkrétny zdroj na cenzus z roku 1930. Chcel by som fakt vidieť ako to zisťovanie prebiehalo. Ako vedeli kto je žid a kto nie, aj keď sa židia hlásili k maďarom. Kto bol žid? Či brali len čistokrvných alebo aj takých ktorý mali jednu prababku židovku. A ako im tak pekne dokázali prisúdiť majetky. Že to židia nemali podchytené na tých úradoch, pravda.. A v neposlednom rade by ma zaujímalo, kedy sa štatistiky tohto typu prestali robiť. Lebo dneska nevedia vymámiť majetkové priznanie od jedného človeka, neviem o tom že by jestvovali dnes nejaké štatistiky o tom koľko slovenského majetku vlastnia napríklad rusíni. A mnoho ďalších štatistík, ktoré mi jednoducho nejdú do hlavy. Celkom sú mi známe dnešné pomery v štatistike, preto mi sú fakt záhadou tieto "zaručené informácie".. a opakujem nemám záujem ich spochybniť, ale skôr potvrdiť ak je naozaj čo. Myslím, že je aj v záujme tu prítomných antisemitov aby ich dôkazy nestáli len na 2000 ročnej ľudovej slovesnosti..IvanSk napísal:Židia držia v Uhorsku 70 percent všetkej pôdy, a to buď vlastnej alebo najatej. .... Židia v tom čase predstavovali necelých 5% obyvateľstva Uhorska. Podľa iných štatistík bola držba pôdy poväčšine maďarská. Táto skutočnosť je spôsobená tým, že vyše 70% Židov sa hlásilo k maďarskej národnosti.
HÚPV však v septembri 1940 realizovala súpis všetkého židovského majetku, ktorý sa zachoval v Slovenskom národnom archíve. Fond HÚPV predstavuje 188 kartónov, v ktorých sa nachádza súpis majetku jednotlivých židovských občanov, členených podľa okresov. Súpis sa týkal všetkých dospelých jednotlivcov, detí len v prípade, že dedičstvom - prípadne inak vlastnili nejaký majetok. Vo fonde sa nachádza aj súpis majetku židovských náboženských obcí.
http://www.holocaust.cz/cz2/resources/t ... y_komunita
Zaujímavé, že tu sa čísla zamlčujú.
Ja tu žiadneho antisemitu nevidím. Ja sám napríklad nemám nič proti arabom, ani židom pokiaľ si pokojne nažívajú vo svojej krajinke a nerušia pokojný vývoj ostatných, tak isto nemám nič ani proti černochom, ani hispáncom, ani mongolom. Každý nech si doma robí čo chce. Treba si uvedomiť, že Slovensko nie je charita ani ubytovňa pre cudzincov, v prvom rade je treba zabezpečiť tých, ktorý sa hlásia k slovenskému národu potom sa môžeme začať starať o vonkajší svet.
Kto tvrdí opak nemôže byť normálny. Pretože pokiaľ my sami nezhodnotíme to čo tu máme budeme len obyčajní montéri a otroci cudzincov za pár grošov.
//autoeditácia príspevku (17 Sep 2010, 10:33)
Tab. è. 1: Hodnota Židovského majetku k 1. januáru 1941
po odpočítaní pohľadávok voči veriteľom
druh Židovského majetku - hodnota majetku v mil. Ks
vklady v peňažných ústavoch 350,00
domový majetok 950,00
podnikový majetok 530,00
ostatné druhy majetku 1 920,00
celkom 3 150,00
Zdroj: Správa predsedu Ústredného hospodárskeho úradu na zasadnutí Štátnej rady 28. 3. 1942. Slovenský národný
archív, Ústredný hospodársky úrad – Štátna rada, kartón 242.
http://www.holocaust.cz/cz2/resources/t ... y_komunita
Zaujímavé, že tu sa čísla zamlčujú.
Ja tu žiadneho antisemitu nevidím. Ja sám napríklad nemám nič proti arabom, ani židom pokiaľ si pokojne nažívajú vo svojej krajinke a nerušia pokojný vývoj ostatných, tak isto nemám nič ani proti černochom, ani hispáncom, ani mongolom. Každý nech si doma robí čo chce. Treba si uvedomiť, že Slovensko nie je charita ani ubytovňa pre cudzincov, v prvom rade je treba zabezpečiť tých, ktorý sa hlásia k slovenskému národu potom sa môžeme začať starať o vonkajší svet.
Kto tvrdí opak nemôže byť normálny. Pretože pokiaľ my sami nezhodnotíme to čo tu máme budeme len obyčajní montéri a otroci cudzincov za pár grošov.
//autoeditácia príspevku (17 Sep 2010, 10:33)
Tab. è. 1: Hodnota Židovského majetku k 1. januáru 1941
po odpočítaní pohľadávok voči veriteľom
druh Židovského majetku - hodnota majetku v mil. Ks
vklady v peňažných ústavoch 350,00
domový majetok 950,00
podnikový majetok 530,00
ostatné druhy majetku 1 920,00
celkom 3 150,00
Zdroj: Správa predsedu Ústredného hospodárskeho úradu na zasadnutí Štátnej rady 28. 3. 1942. Slovenský národný
-
tehla
Už som si u teba zvykol, že takmer nikdy nie si konkretny a väčšinou nasleduje len nejaka invektiva alebo obvinenie z hluposti, no napriek tomu, môžeš uviesť citaciu z Biblie, pripadne nejake cirkevne nariadenie, ktore zakazuje, alebo obmedzuje osobnu hygienu?slay napísal: História naozaj nie je tvoja silná stránka. Čo takto si aspoň overiť informáciu, pre tým než na ňu hlúpo zareaguješ a zhodíš sa?
tehla: No s tebou sa klasicky diskutuje najhoršie, ale tak dôkazové bremeno je na mne, takže idem na to:
Bavíme sa tu hlave o infekčnom ochorení mor, ktoré je spôsobované baktériami Yersinia pestis, ktoré sa prenášajú na človeka cez blchy, ktoré sa predtým nachádzali na hlodavcoch.
Kresťanstvo od samotného počiatku zavrhlo antický helénsky ideál harmónie tela a ducha. Pestovanie tela, šport, časté kúpele, ktoré boli v starom Grécku samozrejmou súčasťou života sa stali pohanským kacírstvom a hriechom. Fyzické telo sa stalo podľa kresťanského učenia predmetom odporu, prekážajúce rozvíjať nábožného ducha, kúpať sa, umývať sa pravidelne mydlom sa vyhlasovalo za niečo v rozpore s „náboženskou skromnosťou.“ Prior na Sorbonne menom Jozef Lambert dokonca vyhlasoval, že : “Každé dotýkanie sa tela je už vážny hriech.“
Nečudo, že ľudia v dôsledku tohto učenia pokladali za veľkú cnosť zavrhovať akúkoľvek hygienu, spali v prachu na zemi, a preto ich telo sa hemžilo všami, blchami, svrabom a to aj u ľudí, ktorí boli bohatí, ba aj šľachtici, kniežatá a králi boli zavšivení, plní bĺch a svrabu. Ako náhle teda vznikol rezervoár morovej nákazy u krýs, blchy ich už okamžite preniesli na „pobožných kresťanov“, ktorí sa z pobožnosti neumývali a nekúpali. Toto vysvetľuje prečo v starom Grécku nepoznali mor, zatiaľ čo kresťanský stredovek bol ním strašne decimovaný.
Mor spôsobil niekoľko desiatok miliónové škody na ľudských životoch v 6.storočí a napr. v 14. storočí vykynožil polku Európy.
Kresťania toto všetko samozrejme opisovali tým, že je to "Boží hnev." Keď epidémia ustúpila, začali sa stavať ďakovné morové stĺpy rôznym dávno zomretým svätcom...
Helen Ellerbe's "The Dark Side of Christian History
Takisto nemali kresťania príliš vrelý vzťah k zvieratám, takisto ako celkovo nedbali na pozemský svet, ktorý bol v rozpore s ich náboženskými predstavami o nebi.
To ovplyvnilo aj zachádzanie so zvieratami, Akvinský povedal:"..zvieratá nemajú ani posmrtný život, ani žiadne prirodzené práva, takže o ich živote a smrti rozhoduje z vôle Božej človek.."
Zvieratá aj týmto následkom boli často pokladané za prisluhovačov Diabla, podľa Lewis Regensteina boli zvieratá dokonca mučené a odsudzované cirkevnými súdmi za to, že by ich Diabol mohol využívať k svojej vôli.
Kresťania sa zamerali hlavne proti mačkám, vlkom, hadom či líškam, čím sa narušila prirodzená rovnováha a premnožili sa hlodavce, ktoré následne šírili mor.
Celé toto sa dialo v podstate "do prieku" starému pohanstvu, ktoré naopak prírodu (i zvieratá) uctievalo.
Bavíme sa tu hlave o infekčnom ochorení mor, ktoré je spôsobované baktériami Yersinia pestis, ktoré sa prenášajú na človeka cez blchy, ktoré sa predtým nachádzali na hlodavcoch.
Kresťanstvo od samotného počiatku zavrhlo antický helénsky ideál harmónie tela a ducha. Pestovanie tela, šport, časté kúpele, ktoré boli v starom Grécku samozrejmou súčasťou života sa stali pohanským kacírstvom a hriechom. Fyzické telo sa stalo podľa kresťanského učenia predmetom odporu, prekážajúce rozvíjať nábožného ducha, kúpať sa, umývať sa pravidelne mydlom sa vyhlasovalo za niečo v rozpore s „náboženskou skromnosťou.“ Prior na Sorbonne menom Jozef Lambert dokonca vyhlasoval, že : “Každé dotýkanie sa tela je už vážny hriech.“
Nečudo, že ľudia v dôsledku tohto učenia pokladali za veľkú cnosť zavrhovať akúkoľvek hygienu, spali v prachu na zemi, a preto ich telo sa hemžilo všami, blchami, svrabom a to aj u ľudí, ktorí boli bohatí, ba aj šľachtici, kniežatá a králi boli zavšivení, plní bĺch a svrabu. Ako náhle teda vznikol rezervoár morovej nákazy u krýs, blchy ich už okamžite preniesli na „pobožných kresťanov“, ktorí sa z pobožnosti neumývali a nekúpali. Toto vysvetľuje prečo v starom Grécku nepoznali mor, zatiaľ čo kresťanský stredovek bol ním strašne decimovaný.
Mor spôsobil niekoľko desiatok miliónové škody na ľudských životoch v 6.storočí a napr. v 14. storočí vykynožil polku Európy.
Kresťania toto všetko samozrejme opisovali tým, že je to "Boží hnev." Keď epidémia ustúpila, začali sa stavať ďakovné morové stĺpy rôznym dávno zomretým svätcom...
Takisto nemali kresťania príliš vrelý vzťah k zvieratám, takisto ako celkovo nedbali na pozemský svet, ktorý bol v rozpore s ich náboženskými predstavami o nebi.
To ovplyvnilo aj zachádzanie so zvieratami, Akvinský povedal:"..zvieratá nemajú ani posmrtný život, ani žiadne prirodzené práva, takže o ich živote a smrti rozhoduje z vôle Božej človek.."
Zvieratá aj týmto následkom boli často pokladané za prisluhovačov Diabla, podľa Lewis Regensteina boli zvieratá dokonca mučené a odsudzované cirkevnými súdmi za to, že by ich Diabol mohol využívať k svojej vôli.
Kresťania sa zamerali hlavne proti mačkám, vlkom, hadom či líškam, čím sa narušila prirodzená rovnováha a premnožili sa hlodavce, ktoré následne šírili mor.
Celé toto sa dialo v podstate "do prieku" starému pohanstvu, ktoré naopak prírodu (i zvieratá) uctievalo.
Uhm, vďaka a sú nejaké zdroje aj s pred vojnových rokov? Vieš niečo čo by nebolo tendenčné a propagandistické. Vieš ten rok 1930 o ktorom bola reč. Prípadne niečo ešte skoršie. Alebo to sa robili tieto zistenia len tak príležitostne?IvanSk napísal:Zdroj: Správa predsedu Ústredného hospodárskeho úradu na zasadnutí Štátnej rady 28. 3. 1942. Slovenský národný
Ty si bez urážky obyčajný gádžo. Ja nie som tvoj učiteľ dejepisu, kapiš? Toto je elementárna znalosť histórie. Fakt o hygiene v istých dobách ľudstva sa toho popísalo až až. Ja nebudem strácať ani sekundu tým aby som nejakému nafúkancovi hľadal zdroje. Máš toho všade tony.. ja ti len vravím, že si gádžo ak niekoho buzeruješ bez toho aby si si overil čo tvrdí. Thats all folks..tehla napísal:
Už som si u teba zvykol, že takmer nikdy nie si konkretny a väčšinou nasleduje len nejaka invektiva alebo obvinenie z hluposti, no napriek tomu, môžeš uviesť citaciu z Biblie, pripadne nejake cirkevne nariadenie, ktore zakazuje, alebo obmedzuje osobnu hygienu?
Súdruh slay má pravdu, naozaj sú toho tony.
Stačí zadať strýčkovi Googlovi slovné spojenie "hygiena v stredoveku" a hneď na prvej strane nájdeš napr. toto: http://korzar.sme.sk/c/4631411/najvacsi ... oveku.html.
Stačí zadať strýčkovi Googlovi slovné spojenie "hygiena v stredoveku" a hneď na prvej strane nájdeš napr. toto: http://korzar.sme.sk/c/4631411/najvacsi ... oveku.html.
As already mentioned, the most important school in Alexandria was the methodical school. This did not no rest on the philosophy of the four elements, but to the rival philosophy, the atomistic theory of Democritos (who lived between the V and the IV centuries B.C.). The Hippocratic conception was finalistic, analogous to that of Aristotle, whereas the theory of Democritos was based on the case. According to this school the pores had great importance: so, according to whether the pores were open or closed, the patient had a condition of looseness or tension respectively. It was necessary to do everything to keep the pores in their normal open mode, and attention had to be paid to how one washed, to the water's temperature This concept, reported by Galen, became the cause of extremely poor hygiene in Medieval times because it was interpreted wrongly and taken to mean that water was condemned for causing the pores to close.
http://pacs.unica.it/biblio/lesson2.htm
A čo to mení na veci ?
Kresťania často vychádzali (síce je to postavené na hlavu) aj od pohanských filozofov.
Veď Aristotelovu koncepciu prvotného hýbateľa opakujú prakticky dodnes.
Kresťania často vychádzali (síce je to postavené na hlavu) aj od pohanských filozofov.
Veď Aristotelovu koncepciu prvotného hýbateľa opakujú prakticky dodnes.
z kiny :Pozdej v devedesátých letech se dokumentováním sovětských represí na Slovensku kromě prešovského okresního výboru konfderace politických věznů začaly zabývat další slovenské organizace, ale bohužel zřejmě dosud se nedospělo k žádnému ověřenému souhrnému počtu odvlečených. Celkový počet odvlečených ze Slovenska do sovětského svazu je však odhadován na 60 tisíc nebo dokonce až 120 tisíc osob.12
V roce 1991 shromaždil okresní výbor konfederace politických vězňů v Prešově již údaje o téměř 40 000 odvlečených zejména Slováků a na Slovensku žijícich Maďarů.
Únosy československých občanů do sovětského svazu.
1945-1955
Vladimír Bystrov
Slovenský holokaust?
To je zaujímavé, lebo podľa ústavu pamäti národa dosiaľ naobsiahlejší zoznam obsahuje rádovo menej ľudí 7 a pol tis. (http://www.upn.gov.sk/data/publikacie/c ... vanych.pdf ). A ťažko povedať, koľko bolo medzi nimi nacistických kolaborantov a podobne. V tvojom zozname sú asi aj deportácie rusínov na ukrajinu, maďarov do maďarska, nemcov a neviem čo.. ale to už z gulagmi nemalo veľa spoločného.
Je to zaujímavé ak to nejaký okresní výbor konfederace politických vězňů len nedávno v 91 zhromaždil, prečo to nikde nieje? Prečo to nemá UPN?
Je to zaujímavé ak to nejaký okresní výbor konfederace politických vězňů len nedávno v 91 zhromaždil, prečo to nikde nieje? Prečo to nemá UPN?
Slay netáraj v knihe sa jasne píše, že sa jedná väčšinou o Slovákov a menšiu časť Maďarov, žiadni Rusíni ani nič podobné, prečo vymýšľaš?
Inak sa v tomto dokumente uvádza aj nasledovné
Bývalý ředitel sekce rehabilitace a odškodňovaní Ministerstva spravedlnosti Slovenské republiky Ladislav Boroň ve své stati z roku 2001 odhaduje však počet odvlečených až překvapivě daleko nižší aniž by však jakkoliv vysvětlil, jak k tomuto závěru dospěl
Tento človek odhadoval odvlečených na 5 až 7 tisíc. A už teraz je zaznamenaných oveľa viac.
Bývalý ředitel sekce rehabilitace a odškodňovaní Ministerstva spravedlnosti Slovenské republiky Ladislav Boroň ve své stati z roku 2001 odhaduje však počet odvlečených až překvapivě daleko nižší aniž by však jakkoliv vysvětlil, jak k tomuto závěru dospěl
Tento človek odhadoval odvlečených na 5 až 7 tisíc. A už teraz je zaznamenaných oveľa viac.
je dolezity pocet?
No veď ja sa ťa jasne pýtam kde sú tie záznamy ak ich v 91 zhromaždili? Prečo dnes najobsiahlejší zoznam na ÚstavePamatiNároda má niečo vyše 7 tisíc. Veď ty si nič nedokázal. Len si tu odcitoval niečije odhady. Ja neviem koľko ich bolo odvlečených. Pre mňa za mňa aj tristo tisíc, ide mi o to aby si tu netáral dve na tri a poskytoval podložené informácie. Chcem vedieť ako sa dospelo k tým číslam a kde sa podeli tie informácie z 91? Ja tvoje odhady kľudne akceptujem ak mi dokážeš, že sú pravdivé.IvanSk napísal:Slay netáraj v knihe sa jasne píše, že sa jedná väčšinou o Slovákov a menšiu časť Maďarov, žiadni Rusíni ani nič podobné, prečo vymýšľaš?
-
tehla
reč nebola o hygiene v stredoveku, ale o tom, ako suvisi kresťanska viera s hygienou ty gádžo, načo reaguješ, ked nie si schopny pochopiť o čom je reč?slay napísal:
Ty si bez urážky obyčajný gádžo. Ja nie som tvoj učiteľ dejepisu, kapiš? Toto je elementárna znalosť histórie. Fakt o hygiene v istých dobách ľudstva sa toho popísalo až až. Ja nebudem strácať ani sekundu tým aby som nejakému nafúkancovi hľadal zdroje. Máš toho všade tony.. ja ti len vravím, že si gádžo ak niekoho buzeruješ bez toho aby si si overil čo tvrdí. Thats all folks..
LoLtehla napísal:
reč nebola o hygiene v stredoveku, ale o tom, ako suvisi kresťanska viera s hygienou ty gádžo, načo reaguješ, ked nie si schopny pochopiť o čom je reč?