Má niekto podobný problém alebo ako ho riešiť,aby som sa nemusel učiť večer,keď sa mi nechce a nič si nezapamätám?
Poobednajšia únava
-
Stankoo
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Poobednajšia únava
Mám taký problém,že keď prídem zo školy domov,tak do hodiny príde na mna strašná únava,takže nemôžem sa učiť ani nič normálne robiť.Väčšinou si idem pospať,ale keď sa zobudím som taký omámený a tiež nemám veľa síl do učenia,potom aj neskôr idem spať,lebo sa nútim učiť a po tom poobedňajšom spánku sa mi ani nechce... Cez víkendy je to iné a dokážem sa učiť aj dlhé hodiny..
Má niekto podobný problém alebo ako ho riešiť,aby som sa nemusel učiť večer,keď sa mi nechce a nič si nezapamätám?
Re: Poobednajšia únava
Zacat robit daco co ta bavi...da sa proti tomu bojovat jedine nejakou cinnostou
-
Janio
Zablokovaný
Ja mám to isté každý deň, alebo lepšie povedane som mal. Rob dačo a hlavne ak už začína unáva sa prebehni a prejde to 
Málo vitamínu C
-
mirak2
Hardcore addict
nabehni na normalny spankovy rezim a problemy s unavou poobede mat nebudes. vlastne skusenosti.
normalny spankovy rezim = konstatna dlzka spanku (podla moznosti aspon podobna, cim viac to mas rozhadzane tym horsie), cas kedy ides spat a cas kedy vstavas tiez bez vacsich vykyvov...
normalny spankovy rezim = konstatna dlzka spanku (podla moznosti aspon podobna, cim viac to mas rozhadzane tym horsie), cas kedy ides spat a cas kedy vstavas tiez bez vacsich vykyvov...
-
drop
Medium Star
Ja mam to iste, hlavne, ze ked pridem domov zo skoly a uz nic nerobim. Staci lahnut na gauc pri kobre11 a zobudim sa az na Prve tel. noviny... alebo az teraz ako dnes. Ale ked som niekde vonku tak vydrzim v pohode bdiet. 
-
pryja
Darca
To je tema, ktora sa tu riesi asi kazdy rok, je to nieco ako jesenna depresia, je to uplne bezne u vela ludi. Skonci sa leto, dni su kratsie, slnko svieti stale menej a menej, chce to len cas, kym si clovek na to zvykne a prestavi sa na zimny cas. Aspon si myslimn, teda
Lebo u mna su take stavy kazdy rok, len by som spala a spala, ale za nejaky cas to prejde.
Lebo u mna su take stavy kazdy rok, len by som spala a spala, ale za nejaky cas to prejde.
-
Janio
Zablokovaný
mirak má asi pravdu, pretože ja som chodil spať raz o vždy neskoro a inak som vstával a aj keď som bol hore možno 4 hodiny som bol po obede K.O. teraz keď chodím pravidelne tak som toho roku (školskom) ešte s tým problem nemal...
Mimochodom ak to je tým vitamínom C ako ho zvýšim poprípade zistím že ho mám malo (len tak OT)
// Grim no dík, vyskúšam

Mimochodom ak to je tým vitamínom C ako ho zvýšim poprípade zistím že ho mám malo (len tak OT)
// Grim no dík, vyskúšam
zvysis ho jednoducho - pi citron s vodou, sumive tablety, "megacecko" a podobny stuff
je toho vela
je toho vela
-
bolek
Guru
Mňa napadlo, že ak to máš po obede, je to priamo po najedení? Vtedy je jasné, že sa všetka energia využíva na trávenie a človeku sa nič nechce, len ľahnúť na gauč. Spomínal sa tu aj vitamín C, v našich končinách je jeho nedostatok zriedkavý, pretože v strave ho máme dostatočne, ale ak by si chcel zvýšiť jeho príjem, tak stačí jesť viac ovocia a zeleniny. Inak dodržuj pitný režim a pohyb ideálne na čerstvom vzduchu. Skús sa poobede prejsť, mne pomôže, aj keď si len poležím alebo niečo prečítam, spánok na pár minút ma ešte viac oblbne.
-
adox
Light Professional
Presne to isté mám aj ja keď vstávam o 5 do školy a prídem z nej, tak ľahnem a spím...minule som spal 4 hodiny čo som bol taký unavený a keď som vstal sa mi chcelo spať ešte viac...ale to bol len ten pocit ako si ty písal že si ból taký oťapený 
-
DjBass
Darca
Tak toto poznám aj ja. Ja to riešim tak ako už napísali vyššie, proste treba niečo robiť. Ak by som si ľahol k televízoru, zaspím. Môžem ísť spať aj o ôsmej večer, no ak vstávam skoro, tak som proste unavený. Pri vstávaní napr. o 10:00 tento problém nemám. Najlepšia je na to nejaká fyzická aktivita (stačí aj malá) a určite unavený nebudeš. Pomôž mame, určite bude rada - povysávaj alebo také niečo.
Ak ti nič nepomôže, tak sa premôž a skús sa učiť hneď po príchode zo školy.
skor by som povedal, ze to sposobuje nedostatok pohybu a malo kyslika.
Snaz sa pocas prestavok hybat a v triede vetrajte.
Mne sa deje toto vzdy po praci, ked mam vela roboty a zabudam pit, vyvetrat sa a poprechadzat sa.
Po skole nesed doma, ale chod na bicykel, alebo behaj, hraj tenis alebo sa proste hyb, daj si sprchu a zacni sa ucit
Snaz sa pocas prestavok hybat a v triede vetrajte.
Mne sa deje toto vzdy po praci, ked mam vela roboty a zabudam pit, vyvetrat sa a poprechadzat sa.
Po skole nesed doma, ale chod na bicykel, alebo behaj, hraj tenis alebo sa proste hyb, daj si sprchu a zacni sa ucit
Poobedňajšia únava môže vyplývať z poruchy nazývanej spánková deprivácia.
Koľko spávaš (cez noc) ?
Koľko spávaš (cez noc) ?
-
Stankoo
Light Expert
Posledny rok neranajkujem,spim tak 6-7 hodin,v skole malo pijem
-
hojko
Site Admin
Nie zbytocne sa hovori, ze ranajky su najdolezitejsim jedlom dna.
ja by som ti navrhla, aby si pravidelne kazde rano ranajkoval, poobede mozno si na chvilu odpocinut a vecer ist skorej spat - tak o desiatej, kazdy den v ten isty cas ist do postele
myslim, ze by sa ti mal trosku preladit biorytmus na staly nocny spanok.
myslim, ze by sa ti mal trosku preladit biorytmus na staly nocny spanok.
Jo pozname..ja to volam kriza lol..a ked sa pritrafi tak ako dnes ked mam do vecera vyse hlavy prace,tak riesim energy drinkmi,zeleny caj etc
-
bolek
Guru
Vo svojom príspevku si si aj objasnil svoje dôvody únavy alebo časť z nich.Stankoo napísal:Posledny rok neranajkujem,spim tak 6-7 hodin,v skole malo pijem
Ithory spomína zelený čaj a energy drinky. Zelený čaj je fajn, ale nalievať sa energy drinkami všedný deň mi príde zbytočné a pre organizmus nezdravé.
Tak tak. To vo mne evokuje spomienky na hodiny účtovníctva na strednej škole, ked niektorý zo spolužiakov prišiel na prvú hodinu neskoro tak náš učiteľ účtovníctva to bez väčšich protestov toleroval a vždy doložil takú otázku: "Raňajkovali ste ?" a každy sa viac menej rehotal, že ignoruje rešpektovanie dochádzky a stara sa o take blbosti ako sú raňajky, pritom však dodal, že raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa....dnes už viem, že je to pravda...hojko napísal:Nie zbytocne sa hovori, ze ranajky su najdolezitejsim jedlom dna.
btw. aby som nebol mimo tému, ja tiež pocitujem poobede slabšiu únavu a ked sa potrebujem učiť tak sa snažim ju zahnať šalkou popradskej kávy