Třídíte odpad?
Třídíte odpad?
Dobrý den,
dělám sociologický projekt do školy a potřeboval bych i nějaké respondenty ze Slovenska. Tady je:
http://mnhs.cz/dotaznik/
Díky moc všem!
dělám sociologický projekt do školy a potřeboval bych i nějaké respondenty ze Slovenska. Tady je:
http://mnhs.cz/dotaznik/
Díky moc všem!
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Třídíte odpad?
Mas tam odpoved.
Inak mozem za seba napisat, ze v poslednom case som sam od seba zacal triedit. Vedla PC mam igelitku do ktorej hadzem zasadne papier, noviny pekne idu do sacku v garazi, sklenene flasky idu do krabice v garazi a flasky taktiez do sacku. Pred vyvozom smeti sa to vyhodi pred dom a roztriedeny odpad pekne odvezu. Ani neviem co ma k tomu viedlo, ale co si dlhsie vsimam na ulici, tak aspon u nas sa ludia naucili triedit odpad, najviac je to vidiet pri vyvoze plastovych flias, ze su velke sacky pred domami. Napriklad v takej Australii, ked clovek hodi obycajnu skatulu ako je od trvanliveho mlieka do obycajneho odpadu, tak moze dostat pokutu 250 australskych dolarov v pripade, ze si to smetiari vsimnu pri vyvoze. U nas nieco take nehrozi, takze by som do kosa mohol kludne dat aj autobaterie ci radioaktivny odpad.
Inak mozem za seba napisat, ze v poslednom case som sam od seba zacal triedit. Vedla PC mam igelitku do ktorej hadzem zasadne papier, noviny pekne idu do sacku v garazi, sklenene flasky idu do krabice v garazi a flasky taktiez do sacku. Pred vyvozom smeti sa to vyhodi pred dom a roztriedeny odpad pekne odvezu. Ani neviem co ma k tomu viedlo, ale co si dlhsie vsimam na ulici, tak aspon u nas sa ludia naucili triedit odpad, najviac je to vidiet pri vyvoze plastovych flias, ze su velke sacky pred domami. Napriklad v takej Australii, ked clovek hodi obycajnu skatulu ako je od trvanliveho mlieka do obycajneho odpadu, tak moze dostat pokutu 250 australskych dolarov v pripade, ze si to smetiari vsimnu pri vyvoze. U nas nieco take nehrozi, takze by som do kosa mohol kludne dat aj autobaterie ci radioaktivny odpad.
-
audiotrack
VIP
naša rodina vrátane mňa podstivo triedi odpad už niekoľko rokov odkedy nám pribudli tieto kontajnery. Na intráku je to trošku horšie, tam triedime iba plast, papier a ostatné. na konzervy a tetrapak tu nemáme totiž kôš
ja netriedim vobec, lebo byvam v dedine, kde nie su schopny zabezpecit kontajnery na triedenie. keby som chcel triedit odpad, tak pve kontajnery mame nejaky 1km daleko.
co sa tyka nebezpecneho odpadu, tak je to u nas celkom slusna katastrofa. minule bol kamarat vyviezt odpad a zamestnanec skladky, co bol na brane mu k odpadu pribalil autobateriu od kamionu, ze nech to vyhodi ked uz tam ide.
co sa tyka nebezpecneho odpadu, tak je to u nas celkom slusna katastrofa. minule bol kamarat vyviezt odpad a zamestnanec skladky, co bol na brane mu k odpadu pribalil autobateriu od kamionu, ze nech to vyhodi ked uz tam ide.
-
mr_margera
Medium Professional
podobne ako audiotrack. Keď som býval na priváte v TN (4 študenti), triedili sme odpad, na ktorý sme mali koše pred domom, teda papier a plasty. Na tetrapaky a konzervy nebol koš široko ďaleko a do zberných surovín na opačný koniec mesta sa nám to veru nehcelo nosiť.
Teraz žijem v Prahe a tu je takých košov na každom rohu 5. Takže triedime všetko čo sa dá.
Teraz žijem v Prahe a tu je takých košov na každom rohu 5. Takže triedime všetko čo sa dá.
-
pryja
Darca
tak ja mam pri dome asi 8 kontajnerov, kazdy na nieco ine, takze tu sa netriedit ani neda, to uz ti neda svedomie slahnut to vsetko spolu do jedneho. A tiez som uz davnejsie zistila, ze ked som doma chcela vyhodit plastovu flasu do kosa, tak som sa nejako automaticky zastavila, ze co to robim. To sme vtedy este netriedili, v tej dobe boli vonku len tie klasicke komunisticke kontajnery. Zvykla som si na to v Rakusku a podvedome som chcela triedit aj doma.
A tu v Bavorsku, ked niekto zbada, ze miesas napr. tmave sklo s bielym, tiez mozes mat z toho problemy. Tu sa triedi este aj podla farieb
Doma na sidlisku mame jeden spolocny kontajner na sklo a plechove madoby, co je dost divna kombinacia, ale tak snazia sa, to musim uznat.
A tu v Bavorsku, ked niekto zbada, ze miesas napr. tmave sklo s bielym, tiez mozes mat z toho problemy. Tu sa triedi este aj podla farieb
Doma na sidlisku mame jeden spolocny kontajner na sklo a plechove madoby, co je dost divna kombinacia, ale tak snazia sa, to musim uznat.
-
zuzkazuzka
VIP
Triedim, zvykla som si na to pred pár rokmi keď som žila mimo SR, tam to bolo bežné, boli na to špeciálne sáčky, koše atď, takže tam triedil každý. A triedenie ma vôbec neobťažuje.
-
Janio
Zablokovaný
M142 tak ako ja tiež bývam na dedine a kontajnere sú v strede dediny... ja to nemám tak ďaleko ako ty, ale keď sa chce tak raz týždene sa to dá, aspoň plasty a sklo 
Najviac som sa bavil ked som bol v taliansku a stale o 5 rano šla čašnička vyhodit smeti a ked prišlo smetiarske auto tak to sypali to jedneho kontajneru
ona chudera to pracne triedila a postupne vynašala 
-
pryja
Darca
Inak, ja som tiez casto pocula od Rakusanov, ze to vsetko spolu ide do jedneho auta a potom to zamestnanci pri pasoch nanovo triedia.
odoslané
.
-
bolek
Guru
Čo mi trošku vadí na tých kontajneroch je, že sú skoro vždy plné a nedá sa kam už ten papier/ plasty ani dať, prípadne tam nejaké indivíduá nahádžu aj to, čo tam nepatrí.
Oproti iným krajinám sme v tomto dosť pozadu, ale určite je to lepšie ako pred pár rokmi.
Odoslané.
V meste sa to dá v pohode (aspoň v našom), na dedine je to horšie, prakticky nezrealizovateľné.
V meste sa to dá v pohode (aspoň v našom), na dedine je to horšie, prakticky nezrealizovateľné.