Třídíte odpad?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
haxorik
Novice
Novice

Třídíte odpad?

Príspevok od používateľa haxorik »

Dobrý den,
dělám sociologický projekt do školy a potřeboval bych i nějaké respondenty ze Slovenska. Tady je:
http://mnhs.cz/dotaznik/
Díky moc všem!
Ninx
Star
Star

Re: Třídíte odpad?

Príspevok od používateľa Ninx »

mas to tam ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mas tam odpoved.

Inak mozem za seba napisat, ze v poslednom case som sam od seba zacal triedit. Vedla PC mam igelitku do ktorej hadzem zasadne papier, noviny pekne idu do sacku v garazi, sklenene flasky idu do krabice v garazi a flasky taktiez do sacku. Pred vyvozom smeti sa to vyhodi pred dom a roztriedeny odpad pekne odvezu. Ani neviem co ma k tomu viedlo, ale co si dlhsie vsimam na ulici, tak aspon u nas sa ludia naucili triedit odpad, najviac je to vidiet pri vyvoze plastovych flias, ze su velke sacky pred domami. Napriklad v takej Australii, ked clovek hodi obycajnu skatulu ako je od trvanliveho mlieka do obycajneho odpadu, tak moze dostat pokutu 250 australskych dolarov v pripade, ze si to smetiari vsimnu pri vyvoze. U nas nieco take nehrozi, takze by som do kosa mohol kludne dat aj autobaterie ci radioaktivny odpad.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

naša rodina vrátane mňa podstivo triedi odpad už niekoľko rokov odkedy nám pribudli tieto kontajnery. Na intráku je to trošku horšie, tam triedime iba plast, papier a ostatné. na konzervy a tetrapak tu nemáme totiž kôš
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ja netriedim vobec, lebo byvam v dedine, kde nie su schopny zabezpecit kontajnery na triedenie. keby som chcel triedit odpad, tak pve kontajnery mame nejaky 1km daleko.
co sa tyka nebezpecneho odpadu, tak je to u nas celkom slusna katastrofa. minule bol kamarat vyviezt odpad a zamestnanec skladky, co bol na brane mu k odpadu pribalil autobateriu od kamionu, ze nech to vyhodi ked uz tam ide.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

podobne ako audiotrack. Keď som býval na priváte v TN (4 študenti), triedili sme odpad, na ktorý sme mali koše pred domom, teda papier a plasty. Na tetrapaky a konzervy nebol koš široko ďaleko a do zberných surovín na opačný koniec mesta sa nám to veru nehcelo nosiť.
Teraz žijem v Prahe a tu je takých košov na každom rohu 5. Takže triedime všetko čo sa dá.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

tak ja mam pri dome asi 8 kontajnerov, kazdy na nieco ine, takze tu sa netriedit ani neda, to uz ti neda svedomie slahnut to vsetko spolu do jedneho. A tiez som uz davnejsie zistila, ze ked som doma chcela vyhodit plastovu flasu do kosa, tak som sa nejako automaticky zastavila, ze co to robim. To sme vtedy este netriedili, v tej dobe boli vonku len tie klasicke komunisticke kontajnery. Zvykla som si na to v Rakusku a podvedome som chcela triedit aj doma.
A tu v Bavorsku, ked niekto zbada, ze miesas napr. tmave sklo s bielym, tiez mozes mat z toho problemy. Tu sa triedi este aj podla farieb :D
Doma na sidlisku mame jeden spolocny kontajner na sklo a plechove madoby, co je dost divna kombinacia, ale tak snazia sa, to musim uznat. :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Triedim, zvykla som si na to pred pár rokmi keď som žila mimo SR, tam to bolo bežné, boli na to špeciálne sáčky, koše atď, takže tam triedil každý. A triedenie ma vôbec neobťažuje.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

M142 tak ako ja tiež bývam na dedine a kontajnere sú v strede dediny... ja to nemám tak ďaleko ako ty, ale keď sa chce tak raz týždene sa to dá, aspoň plasty a sklo ;)
sten32
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sten32 »

Najviac som sa bavil ked som bol v taliansku a stale o 5 rano šla čašnička vyhodit smeti a ked prišlo smetiarske auto tak to sypali to jedneho kontajneru :lol: ona chudera to pracne triedila a postupne vynašala :roll:
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Inak, ja som tiez casto pocula od Rakusanov, ze to vsetko spolu ide do jedneho auta a potom to zamestnanci pri pasoch nanovo triedia.
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

odoslané :).
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Čo mi trošku vadí na tých kontajneroch je, že sú skoro vždy plné a nedá sa kam už ten papier/ plasty ani dať, prípadne tam nejaké indivíduá nahádžu aj to, čo tam nepatrí. :( Oproti iným krajinám sme v tomto dosť pozadu, ale určite je to lepšie ako pred pár rokmi.
Frankie21
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Frankie21 »

Takto nejak vyzera triedenie u nas v Dubnici

http://www.youtube.com/watch?v=PVeKvPJlGTs
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Odoslané.

V meste sa to dá v pohode (aspoň v našom), na dedine je to horšie, prakticky nezrealizovateľné.
Napísať odpoveď