3. reklamacia-pozadujem novy kus/vymenu za iny model

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Traktorista
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

3. reklamacia-pozadujem novy kus/vymenu za iny model

Príspevok od používateľa Traktorista »

takze, mam zmluvny telefon u eurotelu,...
minuly piatok som bol po mesiaci cakania konecne po neho v servise (http://mobilask.sk) a pricom som im jasne pri odovzdavani telefonu definoval, co presne to robi a co presne treba opravit, samozrejme sa na to vysrali a jedine co spravili je ze znova nahrali SW a vymenili nejaku dosku kvoli konektoru na USB kabel,...
a kedze uz mam dve razitka zo servisu a telefon nie je ani po dvoch opravach v stave akom by mal byt, tak som sa rozhodol, ze chcem bud novy kus, alebo zoberem iny model/znacku,... (mam na to pravo)...

dve otazky na vas:
1.Ako toto pravo vymoct? mate stym niekto skusenost? kedze to je zmluvny telefon, mam ist do servisu priamo? alebo mam telefon reklamovat u predajcu, ktory to aj tak posle do toho isteho servisu a zbytocne sa cela reklamacia predlzi o dobu jednania predajcu so servisom,..? mam to svoje pravo chciet uplatnovat uz pri odovzdavani reklamacie? alebo az po jej vybaveni sa mam ozvat?

2.jedna sa o Nokiu 6280... pausal 55viac,... ako som pozeral ponuku eurotelu, moc nie je z coho vyberat, cel by som nieco designovo zaujimave, ale necem ist s cenou vyssie ako je tato Nokia,.. nizsie mozem,... viete mi nieco odporucit? podstate ak by sa este predavala cokoladka tak ju hned berem, ale uz neni v predaji,.. proste chcem imidzofku,... funkciami nemusi hyrit, ale ten zaklad teda nech ma,... no a nech to je nieco z ich ponuky,.. ja viem ze je to tazke, ale tak skuste, mozno budete mat kreativnejsie napady ako ja :-)

edit:tak druhu otazku som uz viac menej vyriesil,.. velmi sa mi pozdava N6131... v podstate to iste co ta 6280, len ma slabsi fotak a video,... iny rozdiel som ani nenasiel,.. a osobne mi vecka hrozne vyhovuju... nejake namietky? :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Neviem ako v T-Mobile, ale podobné som riešil s akciovým mobilom od Orangu. Tam som musel mať tri reklamácie s tou istou chybou (3 pečiatky v záručnom liste) a potom som šiel na miesto predaja, kde so mnou spísali špeciálnu reklamáciu a zaslali ju do BA. Keďže 6111 už neponúkajú, tak mi navrhli, aby som vrátil telefón a zároveň by sa vystornoval dodatok ohľadom viazanosti. Do dvoch týždňov mi došla odpoveď z BA, že mi reklamáciu uznali a už som bol aj vrátiť telefón s komplet príslušenstvom. Peniaze, ktoré som za ten mobil pred rokom dal (5.490,-) mi vrátia buď na účet, alebo mi z tej sumy budú odrátavať mesačné faktúry. :)

Predpokladám, že niečo podobné bude aj v T-Mobile..
VAnS
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa VAnS »

ja by som si zobral asi Nokiu 5300 sivu...mne sa osobne celkom paci, a nemam nanu ziadne namietky...
alebo, mne sa este pozdava Nokia 6233 :wink:
rozhodni sa :wink:
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

2brm:nooo, esteze som z BA, snad to nebude trvat dva tyzdne,.. ale vidim to tak ze pojdem do predajne kde som to bral a budem sa informovat osobne, islo mi len o to, ci stym nerobia problemy,... pausal rusit necem, len proste cem iny mobil,.. snad nejaky na ktory sa bude dat spolahnut,...
a tretia peciatka je ista, bo co tento telefon dokaze, to snad ziaden iny,... sam sa rozhoduje kedy je najlepsie skoncit s pocuvanim hudby :D

a 6233 necem,.. cem tu 6131 ci jake to bolo cislo (to co som pisal v prvom prispevku dole) ale necem tu zlatu co je na reklamach,.. bych chtel to cierne prevedenie co som videl na nete,.. snad sa mi to podari zohnat,...
dik za rady
majlo01
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa majlo01 »

no ja som mal tiez teraz mobil na reklamacii v Orangei, a vyjadrenie mi poslali po mesiaci/na to maju pravo do 30 dni) no ja som mal 6280 a mal som tm dve opravy z mobilask a v Orangei mi povedali, ze staci to uz dat na diagnostiku kde potvrdia, ze problemy pretrvali, ale nezabudni, ze ti nestacia len peciatky v Zar. liste ale aj protokoly o oprave lebo v zarucaku nemas popis zavady. ked mi prislo vyjadrenie odovzdal som telefon a po dvoch dnoch som mohol brat novy fon. ale cod sa spytat do T-mobilu ako to maju oni a co vsetko potrebujes
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: 3. reklamacia-pozadujem novy kus/vymenu za iny model

Príspevok od používateľa mathev »

Traktorista napísal:takze, mam zmluvny telefon u eurotelu,...
minuly piatok som bol po mesiaci cakania konecne po neho v servise (http://mobilask.sk) a pricom som im jasne pri odovzdavani telefonu definoval, co presne to robi a co presne treba opravit, samozrejme sa na to vysrali a jedine co spravili je ze znova nahrali SW a vymenili nejaku dosku kvoli konektoru na USB kabel,...
a kedze uz mam dve razitka zo servisu a telefon nie je ani po dvoch opravach v stave akom by mal byt, tak som sa rozhodol, ze chcem bud novy kus, alebo zoberem iny model/znacku,... (mam na to pravo)...

dve otazky na vas:
1.Ako toto pravo vymoct? mate stym niekto skusenost? kedze to je zmluvny telefon, mam ist do servisu priamo? alebo mam telefon reklamovat u predajcu, ktory to aj tak posle do toho isteho servisu a zbytocne sa cela reklamacia predlzi o dobu jednania predajcu so servisom,..? mam to svoje pravo chciet uplatnovat uz pri odovzdavani reklamacie? alebo az po jej vybaveni sa mam ozvat?

2.jedna sa o Nokiu 6280... pausal 55viac,... ako som pozeral ponuku eurotelu, moc nie je z coho vyberat, cel by som nieco designovo zaujimave, ale necem ist s cenou vyssie ako je tato Nokia,.. nizsie mozem,... viete mi nieco odporucit? podstate ak by sa este predavala cokoladka tak ju hned berem, ale uz neni v predaji,.. proste chcem imidzofku,... funkciami nemusi hyrit, ale ten zaklad teda nech ma,... no a nech to je nieco z ich ponuky,.. ja viem ze je to tazke, ale tak skuste, mozno budete mat kreativnejsie napady ako ja :-)

edit:tak druhu otazku som uz viac menej vyriesil,.. velmi sa mi pozdava N6131... v podstate to iste co ta 6280, len ma slabsi fotak a video,... iny rozdiel som ani nenasiel,.. a osobne mi vecka hrozne vyhovuju... nejake namietky? :D
prva vec bude mat na ten telefon minimalne 3 opravnene reklamacie na rovnaku zavadu. to jest napr : "mt mrzne a vypina sa" odpoved servisu : update sw test mt na testeri O.K. a takto opravena zavada 3 krat... tympadom mas istotu ze si v prave.. takto s tym telefonom dojdes potom do eurotelu a povypravas sa tam s typkom ze chces ten telefon vratit ze mas to 3 krat ostamplovane z servisu a nech si ho strcia a on ti uz najlepsie povie ze ako sa dalej postupuje :)
madmat
Novice
Novice

Príspevok od používateľa madmat »

Zdravim. Viete mi prosim niekto poradit? Mam telefon uz 3 krat v servise v ramci zaruky. Vyziadal som si spat peniaze. Otazka je ci potrebujem aj pokladnicny blok, alebo mi staci len zarucny list a vsetko prsilusenstvo.
Dakujem
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

nepises o aky telefon sa jedna, ci z akcie alebo kupovany za plnu cenu
ale vzdy ked ziadas vratenie, musis mat blocek (oni ho potrebuju na vydoklavovanie - tj. storno)

naviac ako uz bolo napisane pri telefone z akcie (tj. pri viazanosti) tj vratia len akciovu cenu tj. napr. 1e (v case zakupenia) a zrusia ti viazanost, nasledne mas moznost si zobrat novy telefon podla aktualnej ponuky + novu viazanost

inak vzdy sa musi jednat o 3x rovnaku zavadu (tj.3x UZNANU reklamaciu) alebo 4x UZNANU reklamaciu na rozne zavady, ak ti neuznaju tretiu reklamaciu tak nemas narok na nic
madmat
Novice
Novice

Telefon je kupovany normalne v obchode. Cize pokial uz nemam blocik, tak si nemozem narokovat na vratenie penazi, len na vymenu kusu?
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

no skusit mozes,ale podla mna budu pytat doklad
madmat
Novice
Novice

Este by som sa chcel opytat ci treba mat blok, aj ked ziadam vymenu za novy kus. Dakujem
Napísať odpoveď