Ziskanie zbrojneho preukazu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Ziskanie zbrojneho preukazu

Príspevok od používateľa Pinhead »

hojko,
neviem skadiaľ si, ale tie dôvody sú podľa mňa dostatočné......
ColdRain,
tendencia obmedzovať tu je, ale pokiaľ sa nezmení zákon a správny poriadok, tak do tej chvíle sa pri realizovaní tejto nezmyselnej tendencie nemajú policajti o čo oprieť, a v prípade napadnutia rozhodnutia na súde by prehrali. Viď príklad "záujmových" osôb, ktorým policajti na príkaz V. Palka policajti ZP odobrali, ale tí sa nedali, súdili sa a vyhrali.....
ufon
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ufon »

Ahojte,
mam zalusk na zbrojny pas skupiny A. Cital som celu diskusiu a potesil som sa ze mam sancu ho dostat. Prednedavnom totiz bol na mne spachany nasilny trestny cin skupinov utocnikov v podobe obmedzovania osobnej slobody, vydierania a ublizenia na zdravi po ktorom som sa spamataval na jednotke intenzivnej starostlivosti. Po incidente som sa stal predmetom anonymnich vyhrazok ze ublizia mne a mojej rodine. Dolapenych utocnikov, mimochodom uz viackrat predtym trestanich, idem usvedcit coskoro na sude. Nachadzam sa teda v situacii kde citim potrebu sa chranit a preto budem ziadat o preukaz skupiny A. Splnam vsetky kriteria, nebol som nikdy trestany ani nic podobne.

Podla toho co som tu cital by mi preukaz mal byt udeleny s dost velkou pravdepodobnostou, pravda? Ako dovod udam ochranu svojho zdravia, zivota a zdravia a zivota mojej rodiny. Len chcem vediet nazor ludi ktori maju s tymto skusenosti. Poradte co by som mohol este uviest, ako sa zachovat na pohovore aby som zvysil sancu ho dostat.

Momentalne sa nenachadzam na SK, kde zohnam tlacivo na ziadost o zbrojny preukaz? Da sa stiahnut na nete a poslat postou? Za odpovede vopred vdaka!
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

po tom co si zazil ti odporucam vyhladat psychologicku pomoc...miesto tendencie nosit so sebou vsade zbran...

netreba sa hanbit, chod za psychologom porozpravaj mu co sa ti stalo a aj to ako sa planujes proti dalsim utokom branit...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ephramko: prečo? Máš niečo proti noseniu streľnej zbrane na ochranu života a majetku?
Pokiaľ sa niekto začne vyhrážať jeho rodine + je ako svedok, tak by som zbraňami vybavil najlepšie celú jeho rodinu. Na ochranu polície v našom štáte zabudni.

Pokiaľ niekto spĺňa pravidlá pre Ačko a aj ho skutočne potrebuje (jeho prípad), tak by mal ísť do toho a ísť si tvrdo za tým.

Ideálny stav našej spoločnosti by bol: v každej rodine aspoň jedna streľná zbraň. Potom by si rozličné kriminálne živly rozmysleli, či budú robiť zlotu.

p.s. možno si Ephramko neuvedomuješ, no vlastnenie zbrane ešte neznamená, že je z teba psychopatický maniak, ktorý páli po svojom okolí a pri najmenšej provokácii siaha po zbrani :)
Waldo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Waldo »

ephramko ty mas tak naivny pohlad na svet ze to snad nie je mozne (aj co som cital tvoje nazory v teme o ciganoch). Svoje nazory cerpas z toho co sa ucite v skole (myslim, ze si niekde spominal ze studujes filozofiu alebo psychologiu), no kontakt s realitou mas viacmenej nulovy alebo aspon sa tak prezentujes (neviem ci zamerne). Mam pocit, ze ti do velkej miery chyba empatia. Ak by mne niekto po tom, ako ma napadnu a vyhrazaju sa mojej rodine povedal, ze chod k psychologovi tak by ma to prinajmensom urazilo. Ten clovek sa nepotrebuje vyrozpravat. Ma strach o bezpecie svojej rodiny a seba. Tvoje prehnane liberalne a mierumilovne nazory ti zatemnuju zdravy rozum.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ja len cumim, ephramko ty si jedinec natolko "prakticky" a uzitocny pre bezny zivot, ze len oci otvaram...ufon je dokonalym pripadom opravneneho ziadatela o zbrojny preukaz, ktory splna snad vsetky mozne aj nemozne "podpultove" predpoklady na jeho ziskanie a co je hlavne ma obrovske moralne pravo tu zbran nosit a vlastnit, chce ju preto aby chranil to co je mu najdrahsie, pretoze ma realnu a odovodnenu obavu, ze mu moze byt ublizene a ty mu povies aby sa isiel vyrozpravat? si ty normalny? ked sa niekedy stanes obetou nasilneho trestneho cinu ty alebo niekto z tvojich blizkych(a ze ti to teda naozaj nezelam) potom mozes hovorit o tom ako sa treba ist vyrozpravat... chory liberalizmus az za hrob, zoberme cloveku moznost sa branit, nech je len bezmocnym cislom v statistike...
co sa tyka tlaciv urcite sa daju najst na strankach ministerstva vnutra/spravodlivosti, ale urcite je treba opatrit ich prislusnymi kolkami, takze ako je to s posielanim postou neviem, ak mas slovenske kolky nevidim v tom problem, ale treba posielat doporucene
Pinhead
King
King

Už tu bolo povedané skoro všetko.... Všetky náležitosti sú splnené, takže si treba podať žiadosť a spraviť skúšky.... K tomu tlačivu.... Dá sa zohnať na oddeleniach polície. Lenže pokiaľ niekto chce robiť ZP, tak ten treba robiť priamo osobne, nie zo zahraničia. A taktiež má platnosť iba a jedine na území SR.
Plus aj to, že odporúčam žiadateľovi, aby sa naučil zbraň používať a ovládať, lebo to je alfa-omega úspešnej obrany....

A ephramkovým výlevom.... to snáď ani nemá cenu komentovať.... obmedzím sa len na jedno.... Vo chvíli keď bude môj život priamo ohrozený útočníkmi, viac ako rady psychológa mi bude užitočný nabitý SIG P228 a schopnosť to používať....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

najlepsie na tom je ako mi vycitate, ze som odtrhnuty od reality, zbesilo na mna utocite lebo svojim vyjadrenim som podla vas proti ozbrojovaniu a on chce len chranit to najcennejsie co ma...seba a svoju rodinu.

1/Na zaklade vasich tvrdeni usudzujem, ze nikto z vas nezazil to co zazil "ufon"...nikto z vas nebol na intenzivke, neliecil si nasledky z brutalneho fyzickeho napadnutia a nezazil dalsie sa vyhrazanie tychto pachatelov. Aj ovela mensie trestne ciny zanechaju na cloveku velmi silne traumaty.
2/ja nemam nic proti legalnej drzbe zbrani, ked sa citite ohrozeny a chcete chranit svoj zivot a majetok, tak nech sa paci kupte si zbran ked to pokladate za vhodne. Vy si ale neuvedomujete, ze clovek ktory je traumatizovany predchadzajucimi zazitkami ako bol prepad, znasilnenie, pokus o vrazdu, svedkovia vrazd...takyto ludia sa castokrat domnievaju, ze ked budu mat zbran, tak sa zbavia tej "krivdy" ktora bola na nich napachana...zaroven si myslia, ze zbran im da pocit bezpecia. No castokrat opak byva pravdou...tym ze si kupite zbran, tym si traumu z prepadu nevyliecite. Dalej sa budete vecer obzerat kazdu chvilu poza chrbat ci niekto podozrivy nejde za vami, dalej budete na to neustale mysliet, dalej budete prechadzat na druhu stranu ulice ked oproti vam pojde "nebezpecne vyzerajuci" clovek...a co je najhorsie, vzdy pritom budete mat ruku na zbrani...okamzite pripraveny zbran vytiahnut a branit sa strelbou...
3/pocul som o vela pripadoch, ked clovek po predchadzajucej nasilnej skusenosti, vykonanej na nom...si kupil zbran a potom podvedome vyhladavat rizikove situacie, rizikove stvrte a skor ci neskor sa takemu cloveku podari dostat do situacie kde sa moze zahrat na hrdinu. Vacsina takychto ludi potom skonci v truhle aj s dalsimi svedkami prepadu, pretoze len zbytocne vyprovokuje ozbrojeneho pachatela.... Alebo si kupil zbran a citil sa stale rovnako, stale sa bal...a v absolutne neskodnych pripadoch reagoval skratovo, postrelil nevinnych ludi...pocul som aj o pripadoch kedy niekto takyto zastrelil nevinnych ludi...

Preto som vyjadril svoj nazor, ze pokial ufon nieco take zazil, mal by v prvom rade vyhladat odbornu pomoc...a to bez ohladu ci si chce kupit zbran alebo nechce...
A pokial na nom ta skusenost nezanechalana ziadne traumaty ani patologie, tak nech si potom tu zbran kludne kupi...ja nemam nic proti tomu.

Nikto z vas nedokaze pochopit, co taky ludia zazivaju, ako sa citia po tom trestnom cine, ktory na nich spachali a hlavne ake velmi vazne nasledky to moze zanechat...ale kritizovat ma samozrejme budete, pretoze ked tu niekto napise ze si chce kupit zbran a ja mu napisem ze by mal najprv zajst za psychologom...tak to pokladate za utok na pravo nosit zbran...myslim, ze som vam moje dovody odporucania odbornej pomoci vysvetlil v tomto prispevku, pokial to stale nedokazete pochopit...tak dalej nemam co k tomu. A este ked mi tu jeden napise ze mam malu schopnost empatie, lebo nedokazem pochopit ze on chce len chranit svoju rodinu...tak take tvrdenia su na zamyslenie...ja velmi dobre dokazem pochopit co citi...ale vy si nekladiete otazku preco to tak ten clovek citi? a ake mozu byt dosledky ?
Waldo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Waldo »

"po tom co si zazil ti odporucam vyhladat psychologicku pomoc...miesto tendencie nosit so sebou vsade zbran..."

prepac ale jasne mi z tejto vety vypliva ze ma ist za psychologom namiesto toho aby mal so sebou zbran. Zjavne nie som jediny, kto to tak pochopil (a neviem ci sa da ta veta vylozit aj inak). A ja som tu nehovoril o ziadnej kupe len kvoli tomu aby si vyliecil traumu, alebo aby s nou chodil po nebezpecnych miestach atd co si pisal. Ale ked ma strach o svoju rodinu a seba a nemoze sa pritom spolahnut na policiu tak co ma robit? Kebyze napises, ze spojenie zbran + psycholog, ktory by mu pomohol po tom co sa mu stalo tak nic nepoviem. A predpokladam (nevyznam sa v tejto problematike), ze pri vybavovani ZP musis takisto prejst urcitymi psychotestami takze tie priklady o ktorych si pocul, ze clovek skratovo postreli nevinnych na Slovensku nie su velmi realne. Pravdepodobne sa taketo pripady mozu udiat v krajinach ako USA, kde sa ku zbrani dostanes hocikto a ovela lahsie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

take pripady sa udiali aj v SR, nie je to nic nerealne co sa deje len vo filmoch a v zahranici...ked chces u nas ziskat zbran, tak tvoj lekar potvrdi tvoju zdravotnu sposobilost (aj tu psychicku) a myslim, ze vseobecny lekar ktoreho ja osobne vidim raz za 1 rok na par minut...nevie dobre zhodnotit moj aktualny psychicky stav...
Pinhead
King
King

No, ephramko, takže poďme na to pekne postupne eins-zwei.....
Tvoj úsudok sa mýli, pretože keď som mal trochu menej rokov, tak som bol napadnutý a 5 dní som si poležal na Anesteziologicko-resuscitačnom oddelení.... A ver mi, že to žiadna sranda nebola a lekári nevedeli povedať či prežijem prvú noc.... Podľa neskoršieho vyjadrenia lekára ma zachránila iba obrovská vôľa k životu a dobrá fyzická kondícia, pretože tie zranenia boli fakt ťažké. Takže som si to prežil sám na vlastnej koži a viem o čom to je.... A či to vo mne zanechalo nejakú traumu???? Nemám taký pocit.... Proste sa to tak stalo a asi mi to bolo súdené. Neskôr som situáciu spätne analyzoval a poučil som sa z nej.... Je to proste súčasť mojej minulosti ako každá iná udalosť....
Pocit krivdy a pocit bezpečia....
Dôležité je mať určitú sebareflexiu a schopnosť pochopiť čo, ako a prečo sa stalo.... Proste príčiny a dôsledky a pochopiteľne sa z nich poučiť.... Ale nie sa iba "ukájať" nad tým čo sa stalo a vyplakávať o tom aký je svet zlý.... Holt svet najlepší nie je, ale proste to treba brať ako fakt a nie sa kvôli tomu trápiť a deprimovať.... Je to ako v posteli.... raz je človek hore a potom zasa dole.... S tým súhlasím, že sú ľudia, ktorým samotné vlastníctvo zbrane dáva pocit bezpečia.... Ale to je úplne chybná idea.... Zbraň ako taká je proste kus kovu.... Treba ju vedieť používať a hlavne zapojiť do riešenia situácie rozum (ktorý by mal poznať základy taktiky a psychológie boja).... To je najúčinnejšia zbraň, aká existuje.... Pretože ono vytiahnutie zbrane je úplne poslednou možnosťou, keď už všetky ostatné zlyhali a keď sa vytiahne, už sú len dve možnosti - kapitulácia útočníka alebo streľba.... žiadna stredná cesta.... Proste zbraň sa vyťahuje len vtedy, keď stopercentne pôjde o majetok/zdravie/život.... Nie frajeriť a machrovať s búchačkou - "aha, ja som veľký kápo, mám kvér"... To nie... to je cesta do pekla.... Takým ľuďom zbraň do ruky nepatrí.....
O tom obzeraní sa za chrbát....
Opatrnosti nikdy nie je dosť.... Netreba zabúdať na to, že prípadný útočník sa isto pokúsi využiť moment prekvapenia.... práve preto je dôležité mať neustále prehľad o situácii okolo seba.... a pokiaľ niekto vidí partiu podozrivých ľudí, tak je úplne logické, že si radšej prejde na druhú stranu ulice a nie stredom cez nich....
K tým rizikovým situáciam....
Normálny človek sa im, ak má možnosť radšej vyhne.... Pokiaľ ich niekto cielene vyhľadáva, tak pokiaľ nejde o jeho náplň práce, ide o nevyzretého človeka, ktorému zbraň do ruky nepatrí....
O tej "odbornej pomoci" v prípade ťažkej situácie....
Vraví sa podľa seba súdim Teba.... Tým chcem povedať to, že behom svojho života som zažil rôzne vyhrotené situácie (mám veľmi špecifickú prácu) a nikdy som tieto veci neriešil s psychológmi či terapeutmi.... Za prvé, zrejme by tomu nerozumeli, keďže to neprežili sami (teoretizovanie je síce pekné, ale prax to nahradiť nedokáže) a za druhé nikdy som takúto potrebu nepociťoval.... a vždy sa viem s vecami v kľude vyrovnať sám.... si sadnem a bilancujem, preberám všetky možnosti v danej chvíli a pokiaľ mám pocit, že sa niekde stala chyba, tak sa ju snažím nájsť a poučiť sa z nej pre budúci krát.... A čo tým chcem povedať?????
Že človek by mal najprv stopercentne spoznať a kontrolovať samého seba (to predpokladá určitú mentálnu a snáď aj morálnu vyzretosť), zvážiť svoje schopnosti a možnosti a na základe toho sa rozhodnúť či zbraň potrebuje alebo nie.... Ale na to rady a úvahy cudzieho človeka nepotrebuje.... To je prísne individuálne rozhodnutie....
ufon
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ufon »

Dakujem za rozvinutu debatu. Pacia sa mi vsetky nazory co tu odzneli okrem tie od ephramka. Na tvojom prizemnom komentari som sa schuti pobavil.
Podla teba som automaticky maniak s narusenou osobnostou, nebezpecny pre spolocnost, chcejuci pomstu.. si naozaj dobry ze si to takto vycital z par riadkov na monitore, urcite sa velmi vyznas :) V minulom prispevku som uviedol ze som sa spamataval na jednotke intenzivnej starostlivosti. Avsak toto si zjavne nepochopil ty hnup. Tu som sa spamataval zo zraneni a nie z psychickej ujmy. Nepotrebujem sa nikomu vyplakat na ramene, to urcite nie a do detailov incidentu nebudem zachadzat lebo by sa ti stiahol zaludok a najezili vsetky chlpi na riti a napisal by si mi rovno dalsiu psychoanaliticku diagnozu a zoznam poruch.
Celu situaciu som zvladol velmi dobre, so stastim som nazive a v potencionalnom nebezpeci. Chcem zbrojny pas a kedze nemozem ist na policiu lebo niesom na SK, tak sa snazim ziskat cim viac info touto cestou.

Ephramko vyhrazali sa ti uz niejaky sadisti ze ublizia tvojej rodine? Ze sa pomstia? Tam by bol psycholog velmi napomocny, dakujem za uzitocnu radu a dufam, ze nebudes nikdy mat podobny problem. A tak ako povedal Pinhead, podla seba sudim teba. Ja niesom mentalne labilna osoba ktora sa po takomto zazitku zruti a nevie co dalej. O tebe som si nie isty..

Ostatnym vdaka za komentare. Budem vas informovat v momente ked dostanem zbrojak ;) Hodne zdaru!
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ufon napísal:Pacia sa mi vsetky nazory co tu odzneli okrem tie od ephramka.
pravda sa obcas tazko pocuva... :shock:
ufon napísal:V minulom prispevku som uviedol ze som sa spamataval na jednotke intenzivnej starostlivosti. Avsak toto si zjavne nepochopil ty hnup. Tu som sa spamataval zo zraneni a nie z psychickej ujmy.
mozes mi vysvetlit na zaklade coho si vydedukoval, ze som nepochopil to, ze na intenzivke si bol po napadnuti...kde som tvrdil ze po napadnuti si bol na psychiatri???
ufon napísal:Ephramko vyhrazali sa ti uz niejaky sadisti ze ublizia tvojej rodine? Ze sa pomstia?

pomstit sa mi nemaju zatial za co, takze taky motiv vyhrazania vylucujem...ale ano vyhrazali sa mi zoparkrat...a to neratam internetove vyhrazanie z anonymnych nickom, to je kazdu chvilu...
ufon napísal:Ja niesom mentalne labilna osoba ktora sa po takomto zazitku zruti a nevie co dalej. O tebe som si nie isty..

v uvode tvojho prispevku si vyjadril nesuhlas s tym, ze na zaklade jedneho kratkeho prispevku ta sudim a podla teba robim z teba sociopata nebezpecneho pre spolocnost...no pritom ty sam ma sudis presne rovnako

Neviem ako vam ostatnym, ale mne posledny prispevok od ufona, pripada velmi taky "silacky"...az privelmi...tak zeby to bol predsa ten druhy typ, clovek ktory si po prepade potrebuje nieco dokazovat, zvysit si sebavedomie zbranou a hrat sa na hrdinu ?

Pre pinheada ...som rad, ze zvladas zatazove situacie velmi dobre... pokial sa citis stastny, nepocitujes ze ta tieto situacie a zazitky zmenili do takej formy ze by si sa s tym nevedel vysporiadat...tak je vsetko uplne v poriadku a nie je dovod na sedenia u psychologa...
uvedom si ale, ze rovnako ako sa neustale meni tvoje fyzicke telo, rovnako sa meni aj tvoja psychika, veci ktore si zvladal kedysi neskor uz zvladat nemusis az tak dobre...alebo naopak...clovek je neustale vo vyvine, neviem kolko mas rokov, ale predpokladam ze krizu stredneho veku mas este daleko pred sebou...

chapem ze psychologom nedoverujes, na Slovensku stale proti psychologom panuju dost velke predsudky...stale si ludia myslia, ze psychologom je ten stary ujo ktory sa na teba uprene pozrie a hned ti diagnostikuje paranoiu a podobne...pripadne je caste tvrdenie "ja psychologa nepotrebujem, ja predsa nie som blazon" ...clovek nemusi byt blazon na to aby potreboval psychologa...pokial ale clovek nieco zazil, a jeho skusenosti ho obmedzuju v beznych dennych cinnostiach, nejakym sposobom poskodili a poskodzuju kvalitu jeho zivota, vtedy je na mieste psychologa vyhladat...rovnako ako ked ta nieco boli, obmedzuje ta to v zivote, tak vyhladas lekara....

psycholog sice nezazil presne to co ty, ale ubezpecujem ta ze si velmi dobre vie predstavit vsetky tvoje emocie a nasledky ktore to moze zanechat na tvojom psychickom, fyzickom zdravi a aj na tvojom spravani...na to je psycholog odbornik. Zaroven sa psychologovia specializuju na urcite oblasti, takze ta ubezpecujem ze ten psycholog mal pred tebou X klientov, co zazili velmi podobne situacie a mali velmi podobny problem ako mas ty...psycholog tu nie je na to aby ti daval nejake rady, alebo hovoril co mas a co nemas robit...psycholog ma byt akymsi "sprievodcom", mal by ti ukazat ine cesty, pretoze castokrat ma nad danou vecou nadhlad, a kedze teba sa tie veci priamo dotykaju tak tvoje usudzovanie je znacne neobjektivne a preto nemusis byt schopny vidiet aj ine, lepsie riesenia daneho problemu...

Prajem kazdemu z vas, aby psychologa vyhladat nemusel...rovnako ako lekara...ale ked uz sa nieco stane, viete ze su tu ludia co su vam ochotni kedykolvek pomoct...
levron
Novice
Novice

Príspevok od používateľa levron »

Čavte,mal by som jednu otazku..mozno je hlupa ale je moja :oops:
Dajú sa strielat z normalnej ostrej pištole aj slzne a nervove naboje ako z plynovej pištole?
Ak ano co by sa stalo keby mam pri sebe niekde na ulici ostru zbral nabitu s tymito nabojmi a som drzitelom ZP skupiny B.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Nemalo by sa to dat. Plynove zbrane su upravene len na pouzitie slepeho (blank) streliva, ktore obsahuje krystaliky ucinnej latky.
Myslim, ze pri zbrani s "ostrym" strelivom nie je mozne plynove strelivo pouzit. Asi by sa musela upravit, co je protizakonne.
Pinhead
King
King

Kvôli iným rozmerom komôr by použitie plynového streliva v skutočnej zbrani asi nešlo.... Keď, tak v revolveri by sa malo dať použiť strelivo určené do plynových revolverov.... A celkom si viem dobre predstaviť, že by to ten revolver z titulu svojej funkcie celkom obstojne zvládol na rozdiel od samonabíjacej pištole....
V každom prípade nosenie zbrane na, ktorú je vydaný ZP sk.B, je priestupkom a môže to skončiť od pokuty až po odobratie ZP pri recidíve....
levron
Novice
Novice

a este by som sa spytal ako nje to s B ckom.. snim by nemal byt problem ho dostat?ci?..lebo mal by som zaujem o A cko ale tak ako citam sam neviem co by som napisal ako dovod preco ho chcem..Ja chcem ZP koli tomu ze chcem vo volnom case chodit na strelnicu..vlastne na to by mi stacilo to B cko ,ale radsej by som chcel A ..da sa stym nejak vydrbkat aby som dostal Acko? sprisnilo sa to este kvoli tomu ostrostrelcovi v Devinskej?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

pinhead - potvrdzujem z vlastnej skúsenosti možnosť streľby poplašákmi a plynovými nábojmi z revolveru (cal. 357)

levron: NA ČO by ti to A bolo? Nechcem ťa odrádzať, vydrbkať sa s tým dá pomerne jednoducho, no zváž, či to A skutočne potrebuješ. A či si uvedomuješ všetky obmedzenia a ZODPOVEDNOSŤ, ktorú na seba berieš. Ja si ho vybaviť môžem, no zatiaľ necítim potrebu chodiť po ulici s nabitou zbraňou za opaskom. A to sa o zbrane, military veci a podobne dosť zaujímam :)
levron
Novice
Novice

no vlastne sam to este nema urovnane v hlave ci vazne potrebujem A cko :) Ako na obranu na ulici by som asi radsej pouzil plynovu pistol..neviem ci by som mal gule dakome strelit gulku do hlavy..sice keby som v ohrozeni zivota,alebo niekto z mojich blizkych tak by som to asi dokazal,ale to sa mi chvalabohu este nestalo..a dufam ze ani nestane.. A proti takym drobnostiam ze by na mna dakto vytiahol noz by mi mala plynova pistol postacit (dufam) :) A ako je to stym B ckom..to mi daju bez mensich problemov? alebo aj tam musim uvadzat nieaky dovod vaznejsi?
Pinhead
King
King

No, B-čko by malo byť relatívne v pohode.... Ale zase na SVK je to tak, že to riešia v každom okrese inde.... Niekde úplne bez problémov a niekde sú moc múdri.... Napríklad u nás v TN mi v čase keď som si podával žiadosť odporúčali najprv B-čko, ale nakoniec som si A-čko vydupal.... To som už rozoberal na inom mieste v tejto téme....
O tom, či teda chceš skutočne A-čko musíš pouvažovať sám, lebo ako sa už vyjadril kolega Stoporko, ono je to v prvom rade o zodpovednosti - ako voči sebe, tak aj voči iným.... A je to o tom, či túto zodpovednosť budeš schopný niesť.... a takisto aj o tom, či budeš v prípade potreby schopný niekoho odposlať na cestu, odkiaľ už nemusí byť návratu. Rovnako si treba položiť aj otázku, či budeš v prípade spravenia ZP a prípadného nosenia zbrane ochotný investovať čas, peniaze a námahu do výcviku (strelnica, technika nosenia a vytiahnutia zbrane, psychológie konfliktu, poznanie základov anatómie, znalosť ľudských reakcií, celkové ovládanie základov taktiky obrany strelnou zbraňou a mnohé iné dôležité veci). Pretože bez odpovedajúceho výcviku Ti zbraň bude užitočná, tak ako ťažítko, ale nie ako nástroj na ochranu Teba a Tvojich blízkych.... Taktiež či budeš schopný zrieknuť sa vecí ako dať si pivo niekde v podniku, keď máš pri sebe zbraň.....
Nad týmito vecami sa poctivo zamysli a pokiaľ Tvoja odpoveď čo i v jednom prípade bude "NIE", tak si ZP nerob.... Lebo na to môžeš veľmi nepríjemne doplatiť....

K tej plynovke....
Neviem, či je to až taký dobrý nápad. Pretože starý známy argument - pokiaľ ju vytiahneš či už na niekoho alebo v blízkosti niekoho, kto má skutočnú zbraň, úplne legitímne sa môže stať, že budeš mať o nejaký ten otvor v tele naviac. Plus ďalší dôležitý fakt - vlastnou dobrovoľnou skúškou som prišiel na to, že plynovka nezaručuje skutočne účinnú obranu.... Je to síce nepríjemé, ale odhodlaného človeka to nezastaví....
Konflikt nôž vs. plynovka je zaručený spôsob samovraždy, pokiaľ je ten s nožom čo i len trochu skúsenejší....
Použitie skutočnej zbrane proti nožu je na krátku vzdialenosť pomerne neistá lotéria, nieto ešte plynovka....
Napísať odpoveď