Zdravím, potrebujem poradiť ohľadom kúpy notebooku pre mamu.
požiadavky:
- dobrá mobilita (mama to bude často prenášať, keďže učí na Vysokej škole - prednášky etc.)
- relatívne dobrá výdrž
- možný downgrade na Windows XP (najlepšie cez USB kľúč, keďže notebooky sú prevažne už Windows 7, no to by bol pre mamu "nepredstaviteľný" problém)
- doma bude napojený notebook na 19" 1280x1024 monitor, ktorý ma VGA alebo DVI vstup, čiže nech to má aspoň VGA, najlepšie HDMI/DVI
- musí to vedieť potiahnúť ten 19" monitor na rozlíšení 1280x1024
- nemusí to byť vôbec výkonný notebook (mama teraz pracuje na desktop PC pentium 4 3GHz, 1GB RAM a úplne jej to stačí)
-
musí pekne vyzerať, najlepšie biela farba [design], mama by chcela i nejakú lepšiu značku (toto je veľmi dôležitá požiadavka - zásadná pre moju mamu, i keď sa to možno nezdá)
využitie:
office 2007/2010 (word, excel, powerpoint)
internet
mail
fotky (iba prezeranie)
- žiadne HD videá, žiadne hry nič, čo najlepšia cena
Otázka je zásadná ..
Oplatí sa ísť do netbooku, kvôli jeho dobrej cene a mobilite? S tým, že doma by bol netbook zapojený na na externý monitor (ten sa nám povaľuje v pivnici).
Niečo čo som našiel: tento
Sony Vaio 10":
http://www.alza.sk/sony-vaio-m12m1e-w-bily-d177471.htm
Mám k nemu tri otázky .. 1.) utiahne i 19" monitor na 1280x1024? 2.) má iba VGA vstup, je tam nejaký veľký rozdiel oproti DVI, či je to v tomto prípade úplne jedno? 3.) Viem, že to nie je vôbec výkonné, ale dá sa to aspoň na tieto veci, čo som hore napísal? Nebude to oproti tomu PC, čo používa teraz mama moc pomalé?
Cena +- 500 evri, najlepšie i s nejakou taškou, myšou.
Viem že to nie je moc racionálny výber, i požiadavky sú nezvyčajné, ale tak skúste mi niečo pls poradiť. Ďakujem