HDD Raid

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
vikko78
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

HDD Raid

Príspevok od používateľa vikko78 »

tak chlapi. viem, že tu je niekde táto téma, ale priznám, že sa mi nechce hľadať, takže by som si len rád overil či mám zapojenie dvoch hdd v raide0 v poriadku..pc nerobí žiadny problem, len si chcem overiť, či je benchmark a rychlosť tak ako má, či poprípade ešte niečo nastaviť vo wine atď. ďakuejm
Prílohy
raid 0 .jpg
Sapo
Addict
Addict

Re: HDD Raid

Príspevok od používateľa Sapo »

Tie vysledky sa mi zdaju byt nejake slabe. Take dosahujem ja na mojom WD Blue 1TB
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

neviem, nerozumiem tomu.....to mam 2x 1TB WD caviar
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Sapo - schválne sem hoď Tvoj HD Tune test, myslím že nebudeš mať ani 2/3 z jeho výsledkov, jediný single disk čo tak šlape a to tiež slabšie je Samsung F3.

K téme, je to okay, WDčka sú neni nič extra v raide, Bohu žiaľ. Moje RE3 dávajú ledva tých 220 na read v peaku :) samsung F3 dával 280-320 ;). Daň za kvalitu, Bohu žiaľ.
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Tu je
Prílohy
WD Blue
WD Blue
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Čiže 144 a 176 v peaku + 113 a 133 ustálene je:
Sapo napísal:Take dosahujem ja na mojom WD Blue 1TB
Nuž asi ťa sklamem, ale aj to je rozdiel, aj keď nie taký aký by človek očakával. Proste WDčka v raide sú také. Za mmnt sem hodím svoje WD Black Abys, sú okolo 200 MB peak a 150 ustálene. Oproti tomu čo dokázali Samsungy je to hanba, ale tak je to daň za spoľahlivosť.
Prílohy
wd-raid0.gif
(52.01 KiB) 133 stiahnutí
samsung-raid0.gif
(63.96 KiB) 136 stiahnutí
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

dobre chlapi. ďakujem za odpovede. Mne v podstate išlo len o to, či to mam v poriadku v ohlade pc...V biose som nastavil RAID enabled na sata 1 aj sata 2, po potvrdení sa mi hodila tabulka na výber RAIDU, tam som dal STRIPE, potvrdil a hotovo.po instalácii nového winu som potom toto už neriešil /teda aspoň neviem, že by sa aj tam niečo nastavovalo/ je to o troška rýchlejšie /hlavne ked spúšťam hru/. Ešte jednu vec som si všimol, po instalácii winu /win 7 64 bit/, ked som istaloval chipset, tak som musel manuálne vybrať potrebné veci..akonáhle som pustil autorun z CD, tak sa mi naistaloval komplet aj s /nejakým ďalším Raidom/, vyžiadal si restart, po restarte win nabehol, ale okamžite zamrzol...po obnove systému, ako som hore spomínal, bez instal toho Raidu z CD, pc šlape ako hodinky...bez chyby...Ten Raid na CD je nejaký softwarový? či má inú funkciu?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ten RAID na CD sú drivery, ktoré sa inštalujú keď windows nerozpozná pri inštalácii korektne raidové pole, alebo po inštalácii používa nejaký iný driver na raid radič, ako by mal.
Napísať odpoveď