Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa kali520 »

Neviem prečo mi chcete stále pripísať niečo, čo tu vôbec neprezentujem. Jednoducho vám nesedím do vašej presnej škatuľky, nemám väčšinový názor čo sa cigánov týka a hneď je z toho strašný problém, ktorí akosi neviete prekúsnuť. Pritom nepíšem vôbec nič, čím by som sa cigánov zastával, ani ich nejako obhajoval, len sa snažím pozerať na problém z viacerých pohľadov a nie len jednostranne.
Z akych pohladov? Hadzes vinu na kazdeho, snazis sa ciganov ocistit aj ked si sam uvedomujes ze vinna je len na ich strane.

Spravanie ciganov je jedna vec, ktoru treba riesit, spravanie statu zase druha, ktora pre ciganov vytvara len vhodne podmienky na nas ukor.

Snazis sa nam povedat aby sme cignaov neskatulkovali. Lenze my ich musime skatulkovat ked chceme problem riesit efektivne, nie kratkodobo (dokonca aj Kotlebove riesenia su kratkodobe), lebo problem sa tyka vacsiny ciganov a jednotlivci nikdy nikoho nezaujimali, neni su podstatny, dolezita je vacsina.

Pochop uz konecne ze zasah proti ciganom je len prevencia. Ani stat ani ja ani ty nikto nemame schopnost predvidat kto bude robit zle, bude pachat zlocin alebo jednoducho bude neprisposobivy. Ale vieme povedat ktora skupina je taka resp v korej sa najviac takych jedincov vyskutuje, a z toho musime tazit a tam musime zasiahnut.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

hughito: ja to tu prezentujem ako to, čo sa väčšine ľudí nepáči. Mňa nezaujíma, akú etiketu si sami novinári vytvorili a nevidím nič zlé na zverejňovaní čistých, jasných faktov - etnická príslušnosť k nim taktiež patrí. Ak to môžu robiť v USA a v UK, tak to môžu robiť aj tu. Žiadne také pravidlo nikdy neexistovalo, to iba banda liberálov u nás je butthurt, keď niekto zverejní niečo (kriminalita cigánov), čo škodí ich pôsobeniu (teda napríklad ĽPR, AI). To je všetko.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Zaujímavé že slovenskí novinári si vyberú to najdebilnejšie pravidlo a hovoria o ňom ako o nejakej cnosti... prečo asi?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://korzar.sme.sk/c/5578177/na-lunik ... radli.html Debili. Ani zvieratá si neničia vlastné príbytky. Mimochodom - šprtať sa v plne funkčnej trafostanici, v ktorej veselo šantí tuším 22 kiloVoltov striedavého - to je už teda znak totálnej retardácie. Do riti by ale potrebovali nakopať aj miestne zberné suroviny, ktoré niečo také kúpia, pričom je jasné, že cigáni nenašli desiatky kilogramov kvalitného medeného káblu len tak povaľovať sa niekde na ulici...Zaviesť vykupovanie zberu iba na občiansky preukaz a kto ho nemá, má smolu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Z akych pohladov? Hadzes vinu na kazdeho, snazis sa ciganov ocistit aj ked si sam uvedomujes ze vinna je len na ich strane.
Vôbec nehádžem vinu na všetkých ostatným okrem cigánov, čo trepeš.
Snazis sa nam povedat aby sme cignaov neskatulkovali.
Toto je nezmysel, takéto metódy sa presadzovali za a pred vojnou, keď sa určoval kolektívny nepriateľ. A vlastne aj po vojne. :wink:

seth: Však dobre, je to tvoj názor, ale už to tu dookola neverklíkuj ako nejakú najväčšiu novinárski konšpiráciu na svete sponzorovanú Bruselom. Len aby náhodou nevysvitlo, že píšeme o chudákoch cigánoch...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Budem to tu verklikovať dovtedy, dokým len budem chcieť :) A nepovažujem to za žiadnu novinársku konšpiráciu a už vôbec nie s Bruselom. My si doma s idealistickými humanistami bohato vystačíme aj bez Bruselu...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Toto je nezmysel, takéto metódy sa presadzovali za a pred vojnou, keď sa určoval kolektívny nepriateľ. A vlastne aj po vojne.
Lenze na tomto je postavena cela ludska spolocnost od jej vzniku. Nezijeme v rozpravke kde vyhovieme vsetkym a kde vseci budu stastny az do smrti.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Ten článok u rozobratej trafostanici som čítal dnes poobede :D Hneď ma napadlo že to sem postnem... Ale predbehli ma...
Lunik 9 je kapitola sama o sebe... Tam by som to vyhodil do vzduchu a vydezinfikoval napalmom...
Neplatia za tu elektriku a ešte aj prívody rozoberú... ZABIŤ takúto zberbu... prípadne nech idú žiť niekde inde, kde im nebudú stále niečo opravovať, prideľovať, rozdávať, pomáhať... A kľudne nech to aj robia... Len nech to konečne nie je Slovensko... :?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Čo takto začať neprispôsobivých cigánov vyvážať do Francúzska? :) Tam si už s nimi poradia.
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Áno a oni ich začnú vyvážať naspäť na Slovensko s 300 eurami a ešte prihodia pár ďalších z Rumunska :D.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Laster: omyl, oni ich vyvezú do Rumunska, v lepšom prípade až do ich pravlasti Indie :) Môj príspevok pôvodne obsahoval stať o tom, že im vezmeme pasy, no radšej som si to zmazal.

No teraz mi napadlo: to, že nám ich prípadne pošlú nazad s 300 eurami by sa dalo docela dobre využiť na zníženie štátneho dlhu, ktorý tak dlho snaživo pomáhali budovať: štát zaplatí hromadný odsun zlých cigánov do FR, oni nám ich pošlú s euráčmi nazad. 3/4 tých eur odovzdajú štátu (detaily ako to zrealizovať poriešime neskôr...) a zvyšok ostane im na prilepšenie. Takto by si aspoň trocha "odpracovali" tú finančnú škodu a ujmu, ktorú nám všetkým spôsobili a stále pôsobia. :D
KaptMichal
King
King

Pekná vec Stoporko, ale nevychádza to lepšie zaplatiť niekoľko tisíc nábojov? :D Budeme chudákov Francúzov zdierať... :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

KaptMichal - ty ale nevidíš pravú genialitu môjho plánu - náš štát si takto môže z cigánov spraviť DLHODOBÚ zárobkovú činnosť, pričom doteraz bol na cigánoch stratový! My ich tam predsa môžme vyvážať doaleluja. A keď už budú francúzi príliš opotrebovaní, začneme s inou krajinou, napr. Nemecko, Rakúsko, Británia... A keďže počet cigánov rastie podľa vzorca: dvaja cigáni x 1rok = 1 dieťa, pričom ich reprodukcia začína zrhuba od 13. roka života, tak zachvíľu budú môcť mať naši politici konečne pozitívne upravenie svojich platov voči štátnemu dlhu (ak si správne pamätám, táto vláda zaviedla, alebo chce zaviesť, aby politici mali upravený plat v závislosti od štátneho dlhu tak, že keď je Slovensko v mínuse, majú plat znížený a keď raz bude v pluse, dostanú pridané)
KaptMichal
King
King

hugihtko ku karme - z tohto sa dá už robiť len sranda a ty to zjavne nechápeš lebo život asi berieš príliš vážne ty dobrodinec... Jasné, že to je hyperbola ale čo ti budem hovoriť keď ty všetko berieš ako najzásadnejší problém...
stoporko - Už mi svitlo :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Prepáč, ale takúto "srandu" ja nemusím. :psssst:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://tv.sme.sk/v/17679/tv-spravy-romo ... triny.html

Tak. Nebojím sa konštatovať, že tento Eugen Korda je ďalší z krákajúcich blbcov zo západného Slovenska, ktorí musia v každom článku a príspevku o cigánoch zaskakovať za toto etnikum. Koho došľaka toto zaujíma? Ak by môj otec nezaplatil za elektrinu a odpojili by ho, tiež by doliezla telka a neviem kto ešte, aby natočila, že "žije v neľudských podmienkach"? Kto to tým cigánom spôsobil? Nebodaj to neboli práve oni, kto rozmrdal trafostanicu pod prúdom a pobral odtiaľ medené káble? A teraz to ešte ide kur*a protestovať, že majú neľudské životné podmienky. A Korda ešte povie, že mnoho rodín si za elektrinu poctivo platilo - jasné, určite ich bolo mnoho. Nie je dosť, že sa im všetci platiči budú skladať na novú trafostanicu, ešte by chceli aj elektrinu zadarmo. Takéto príspevky mi neskutočne dvíhajú tlak, až z toho nože v kuchyni poskakujú. A nech tam pošlú kontroly, či je všetko v tých rozpadnutých holubníkoch pozapájané podľa noriem - veď keď meter, tak rovnaký na všetkých.

Ako napísal jeden z diskutujúcich - Treba tam poslať vojsko a hotovo. Ak sa niekto búri a žiada o niečo, za čo nezaplatil, je to krádež alebo pokus o krádež. Poslať tam vojakov a elektrikárov, pozapájať iba tých, ktorí si za to poctivo platia a na ostatných dohliadať, aby sa nepripájali načierno. Ide zima, bude kosa, nebude ani kúrenie, ani teplá strava, nič - čo sa im stane a ako sa im bude vodiť, to môže byť každému JEDNO, tak ako by to bolo každému jedno, ak by sa to stalo bežnému zamestnanému človeku. Nebudú mať predsa výhody iba preto, lebo sú to cigáni, to by už bola diskriminácia väčšiny. HOWGH.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Neplatičov poslať do riti... Takýto sociálny štát nemá budúcnosť... Strieľať to žiaľ nemôžeme... Vyhodiť zo SR to tiež nemáme kam... Vidím to tak že ten barák ktorý ešte nie je dostavaný... po dokonční predáme.. 10ročné hypotéky nejak splatíme... Banky sú žiaľ neúprosné...a celá rodina vypadnem z tejto krajiny... A budeme sledovať jej úpadok z bezpečnej vzdialenosti...
Mali sme ísť na sociálku... Veď načo sa trápiť... Ale nie... Pardón... Ja nie som obeťou rasizmu... Ja by som byt zdarma nedostal... TENTO ŠTÁT je CHORÝ...
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

treba spraviť rázny ŠKRT, nestavať im domy, dať im k dispozícii len tie plechové "kontajnerové" domy. určite by odmietali, vyvreskovali a oháňali sa svojimi právami (ako to vlastne robia vždy) ale šak príde zima tak zalezú aj do tých...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak oni im to znovu zapojili...Mňa asi je***. Elektrárenský podnik URÝCHLIL proces a znovu to zapojil. No tak to je už teda na zaplakanie. Som zvedavý, či takto urýchlene postupovali aj pri opätovnom zapájaní oblastí, ktoré v minulosti postihli kalamity, napríklad povodne atď. Kdeže. Páči sa mi z diskusie jeden príspevok, tak ho sem skopírujem, pretože celkom presne vystihuje to, čo by som tam napísal aj ja:

...no vsak opravu zaplati majitel bytoviek, t.j. mesto. a odkial ma mesto peniaze? no predsa z dani kosicanov.
som proti tomu, aby sa na luniku do niecoho investovalo zo spolocneho. mesto im malo davno za symbolicke 1 euro odpredat byty, nech sa sami staraju o rozvody, elektrinu, opravy a kto nechce odkupit, sup ho na ulicu.

len ich cela spolocnost dotuje, oni sa len mnozia, cim je ich viac, tym viac prezeru, o to viac ponicia a su nakladnejsi. ved na luniku v jednom byte ich byva v priemere 10, za 25 rokov sa takto rozmnozili, za dalsich 25 rokov im budeme stavat dalsie dve sidliska, lebo sa na lunik jednoducho nezmestia a predsa ich prinutit sa prestat mnozit a zacat starat o svoju buducnost by bla diskriminacia a rasizmus.

obycajny clovek do tridsiatky maka, aby sa zmohol aspon na podnajom v jednoizbovom byte (a na velkometrazne 4izbaky pre ciganov na luniku), resp na 30 rocne hypo a ked si chce zalozit rodinu, tak horko tazko sa podari 1 dieta (vek, stres, vytazenost, nedostatok financii a x dalsich faktorov). a my stale skaceme okolo ciganov, aby mali zabezpecene byvanie, dodavky vody, elektriny, poriadok, vreckove... a ked nieco z toho nedostanu, tak sa opovazia ohanat strajkom (vid video).

ja mam chut strajkovat. strajkovat proti luniku IX a individuam odtial, ktore nas len vyciciavaju. s ich porodnostou, aktivnym neziskovkam, ktore okolo nich tancuju a pravidlami z eu, nasu buducnost vidim blede - totiz cierne...

//autoeditácia príspevku (13 Okt 2010, 19:36)
http://korzar.sme.sk/c/5592725/nelegaln ... triny.html Banda debilov - k tomu sa nič viac nedá napísať.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ok... postrieľať!!!
Napísať odpoveď