Z akych pohladov? Hadzes vinu na kazdeho, snazis sa ciganov ocistit aj ked si sam uvedomujes ze vinna je len na ich strane.Neviem prečo mi chcete stále pripísať niečo, čo tu vôbec neprezentujem. Jednoducho vám nesedím do vašej presnej škatuľky, nemám väčšinový názor čo sa cigánov týka a hneď je z toho strašný problém, ktorí akosi neviete prekúsnuť. Pritom nepíšem vôbec nič, čím by som sa cigánov zastával, ani ich nejako obhajoval, len sa snažím pozerať na problém z viacerých pohľadov a nie len jednostranne.
Spravanie ciganov je jedna vec, ktoru treba riesit, spravanie statu zase druha, ktora pre ciganov vytvara len vhodne podmienky na nas ukor.
Snazis sa nam povedat aby sme cignaov neskatulkovali. Lenze my ich musime skatulkovat ked chceme problem riesit efektivne, nie kratkodobo (dokonca aj Kotlebove riesenia su kratkodobe), lebo problem sa tyka vacsiny ciganov a jednotlivci nikdy nikoho nezaujimali, neni su podstatny, dolezita je vacsina.
Pochop uz konecne ze zasah proti ciganom je len prevencia. Ani stat ani ja ani ty nikto nemame schopnost predvidat kto bude robit zle, bude pachat zlocin alebo jednoducho bude neprisposobivy. Ale vieme povedat ktora skupina je taka resp v korej sa najviac takych jedincov vyskutuje, a z toho musime tazit a tam musime zasiahnut.