Školské domáce úlohy na fóre
Re: Školské domáce úlohy na fóre
Hold Chester, takúto úlohu si budeš musieť napísať sám. Keby si to skopíroval alebo niekto za teba spravil, tak by to bolo tvojej učiteľke určite podozrivé.
-
Chesterka
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
To je celkom v pohode námet s tím by sa dalo niečo dobré vymyslieťaudiotrack napísal:veverička na bicykli išla s kamarátom medveďom do lesa na hríby, ale zabudli si košík. Cestou si vyprávali príbeh o...
a zvyšok A4 píš o čom chceš
Re: Eruner - Ja nechcem aby to za mňa niekto spravil len sa vás pýtam či nemáme nejaký dobrý nápad na dej toho príbehu, len tak v skratke ako to napísal audiotrack
Nie je to sice domaca uloha, ale zakladat kvoli tomu novu temu nechcem.
Potreboval by som od niekoho ochotneho, keby mi vzorovo vypocital krok po kroku nasledovne tri priklady na vypocet limity postupnosti - prave odmocniny a exponenty mi robia problem (su to roky co som sa to na strednej ucil), nech pochopim postup riesenia.
Vopred dik
Potreboval by som od niekoho ochotneho, keby mi vzorovo vypocital krok po kroku nasledovne tri priklady na vypocet limity postupnosti - prave odmocniny a exponenty mi robia problem (su to roky co som sa to na strednej ucil), nech pochopim postup riesenia.
Vopred dik
- Prílohy
-
- lim.gif
- (3.52 KiB) 967 stiahnutí
skus toto (nebralo tu url dobre tak si to radsej skopiruj)
rozklikni si show steps a postuduj
Kód: Vybrať všetko
http://www.wolframalpha.com/input/?i=limit+(7^n%2B4)/(2-3*7^n)+as+n-%3Einfinityrozklikni si show steps a postuduj
Dik, je to namakane, len.. ako v tom napisem siestu odmocninu? 
(aha prisiel som na to ^(1/6) )
no ten prvy priklad, aj ked mi ho spravne vypocita, mi kroky nevie ukazat, nejaky je z toho zamotany
... a druhy tiez ne 
//autoeditácia príspevku (29 Sep 2010, 23:54)
Po skuseni viacerych prikladov zistujem ze wolfram alpha je vo faze experimentu, kedy nie je spravnost vysledku vzdy zarucena + svoje vysledky castokrat nedokaze znazornit zobrazenim postupu, pricom niektore z postupov vie tak uzasne prekomplikovat, ze tazko uverit, zeby to takymto sposobom vyratal clovek.
A teda, nadalej sa na vas obraciam s prosbou o riesenie aspon tych prvych dvoch uvedenych prikladov. Dakujem.
(aha prisiel som na to ^(1/6) )
no ten prvy priklad, aj ked mi ho spravne vypocita, mi kroky nevie ukazat, nejaky je z toho zamotany
//autoeditácia príspevku (29 Sep 2010, 23:54)
Po skuseni viacerych prikladov zistujem ze wolfram alpha je vo faze experimentu, kedy nie je spravnost vysledku vzdy zarucena + svoje vysledky castokrat nedokaze znazornit zobrazenim postupu, pricom niektore z postupov vie tak uzasne prekomplikovat, ze tazko uverit, zeby to takymto sposobom vyratal clovek.
A teda, nadalej sa na vas obraciam s prosbou o riesenie aspon tych prvych dvoch uvedenych prikladov. Dakujem.
-
audiotrack
VIP
tie príklady sú príliš jednoduché, a dajú sa vypočítať z hlavy intuitívne. Na prvom vidím že menovateľ sa limitne blíži k mínus nekonečno. V čitateli je to komplikovanejšie, ale šiesta odmocnina z nekonečna je nekonečno. Rovnako tak 2 krát nekonečno na ľubovolnú (teda aj na druhú) je nekonečno. Ten súčet je teda tiež nekončno, a aj jeho odmocnina. Rovnakou dedukciou zistíme že celý čitateľ je nekonečno, a plus nekonečno lomeno mínus nekonečno je -1. Možno som niekde spravil chybu, lebo je pozdná hodina na limity
ale pointa počítania je takáto
Beriem, ze su to trivialne priklady, no na prednaske sme limity len preleteli na slabej ukazke prilis jednoducheho prikladu. Na toto sa nechytam a pre pochopenie potrebujem vidiet postup (uznaj, ze matika sa tazko uci z "viet" a definicii
)
btw vysledok by mal byt 0.
btw vysledok by mal byt 0.
-
javatar
Hardcore addict
to dufam myslis ako vtipaudiotrack napísal:...Rovnakou dedukciou zistíme že celý čitateľ je nekonečno, a plus nekonečno lomeno mínus nekonečno je -1...
Ahojte. Po dvoch tyzdnoch som konecne otvoril matiku a zacal ratat priklady zo zbierky. Vacsinu som vedel, ale s tymito(v prilohe) som nevedel pohnut.
V prvom priklade za a) som vychadzal z toho, ze ln e=1 a preto by malo byt prvych 5 clenov 1,1,1,1,1 alebo nie? Vo vysledkoch vsak bolo: 1,2,3,4,5.
Pre niekoho su to primitivne priklady, ale ja som matiku nevidel pol roka a dost som toho pozabudal.
Vdaka za kazdu radu
V prvom priklade za a) som vychadzal z toho, ze ln e=1 a preto by malo byt prvych 5 clenov 1,1,1,1,1 alebo nie? Vo vysledkoch vsak bolo: 1,2,3,4,5.
Pre niekoho su to primitivne priklady, ale ja som matiku nevidel pol roka a dost som toho pozabudal.
Vdaka za kazdu radu
-
mirak2
Hardcore addict
keby si tam nemal e^n tak by to bolo 1,1,1,1...ln e^1 je jedna, ln e^2 je dva, to je uloha pre vedecku kalkulacku 
deviatka - najdi si vzorec pre vypocet suctu aritmetickej postupnosti...prvy clen je 1 a prirastok je 2...dufam ze je vidno preco
10tka - kedze od An k An+1 prejdes tak ze An vynasobis kvocientom, tak od An ku An+2 prides tak ze ho dvakrat vynasobis kvocientom...teda daj do pomeru A6 a A4 a mas kvocient na druhu...potom k prvemu sa uz dostanes ked budes delit A4 kvocientom...
deviatka - najdi si vzorec pre vypocet suctu aritmetickej postupnosti...prvy clen je 1 a prirastok je 2...dufam ze je vidno preco
10tka - kedze od An k An+1 prejdes tak ze An vynasobis kvocientom, tak od An ku An+2 prides tak ze ho dvakrat vynasobis kvocientom...teda daj do pomeru A6 a A4 a mas kvocient na druhu...potom k prvemu sa uz dostanes ked budes delit A4 kvocientom...
-
javatar
Hardcore addict
neplati nahodou ze log x^n = n*log x ???mirak2 napísal:keby si tam nemal e^n tak by to bolo 1,1,1,1...ln e^1 je jedna, ln e^2 je dva, to je uloha pre vedecku kalkulacku
no a tie ostatne, vzorec na vypocet suctu aritmetickej postupnosti je 0.5*pocet_prvkov*(prvy_prvok+posledny_prvok)
sucet geometrickej postupnosti je tu http://sk.wikipedia.org/wiki/Geometrick ... pnos%C5%A5
-
mirak2
Hardcore addict
plati
mat. analyzu som mal pred dvoma rokmi a nepamatam..
-
javatar
Hardcore addict
ja pred piatimi a presne chapem ako sa clovek citi ked sa pozrie na tie priklady a povie si ze kedysi take vypocital do 5 minutmirak2 napísal:platimat. analyzu som mal pred dvoma rokmi a nepamatam..
AHOJ!
V skole robime spolocnu rocnikovu pracu(velky projekt). Ludske telo.
ja mam konkretne na starosti nieco so zmyslom SLUCH.
Potreboval by som pomoct s rebrickom 5 najhlucnejsich prac. Uz som hladal vsade ale nikde som nenasiel tak som namieril sem.
vopred DAKUJEM za pomoc!
V skole robime spolocnu rocnikovu pracu(velky projekt). Ludske telo.
ja mam konkretne na starosti nieco so zmyslom SLUCH.
Potreboval by som pomoct s rebrickom 5 najhlucnejsich prac. Uz som hladal vsade ale nikde som nenasiel tak som namieril sem.
vopred DAKUJEM za pomoc!
uplne dole mas priklady k urcitym hladinam hluku. Povolania od toho si dako odvod
http://ekologie.xf.cz/temata/hluk/hluk.htm
http://ekologie.xf.cz/temata/hluk/hluk.htm
Ahojte, mohol by mi prosím niekto vyjadriť z Bernoulliho rovnice v1 a v2? Zatiaľ sa mi podarilo vyjadriť len p2=1/2.ró.(v1^2-v2^2) + p1 a p1=1/2.ró.(v2^2-v1^2) + p2 Ďakujem pekne.
Základná rovnica je:
Základná rovnica je:
- Prílohy
-
- bern.png (1.45 KiB) 1658 zobrazení
ahoj. tento tyzden som nebol v skole a ucili sme sa cosi o zlomkoch. ze vraj "najmensi spolocny nasobok". CO TO JE? pls poradte. a este ako sa davaju zlomky do zakladneho tvaru. NAPR:
5
_
10
(päť desatín) do zakladneho tvaru
DAKUJEM!
5
_
10
(päť desatín) do zakladneho tvaru
DAKUJEM!
-
audiotrack
VIP
5/10 dáš do základného tvaru tak, že čitateľa aj menovateľa podelíš najväčším spoločním deliteľom. To hneď vidím že je 5, takže v základnom tvare to bude 1/2
Najmenší spoločný násobok dvoch čísel je číslo, ktoré je deliteľné oboma týmito číslami. Takých je pochopiteľne viac, preto sa uvažuje ten najmenší. Napríklad majme čísla 4 a 5, tak násobky štvorky sú 8,12,16,20,24,28... a násobky päťky sú 10,15,20,25.. tak vidíš že spoločným násobkom je 20
Najmenší spoločný násobok dvoch čísel je číslo, ktoré je deliteľné oboma týmito číslami. Takých je pochopiteľne viac, preto sa uvažuje ten najmenší. Napríklad majme čísla 4 a 5, tak násobky štvorky sú 8,12,16,20,24,28... a násobky päťky sú 10,15,20,25.. tak vidíš že spoločným násobkom je 20
-
mirak2
Hardcore addict
neberie sa to niekedy v 5. alebo 6. rocniku na ZS? zas niekto co nevie citat prvu stranu pri registracii (vek 13+)