Ako urobiť pizzu ako z pizzerie
-
zeto750
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Ako urobiť pizzu ako z pizzerie
Zdravím !
Neviete mi niekto poradiť ako doma spravím pizzu čo najpodobnejšiu tej v pizzerii? Viem ze taku pec mať nebudem ale aspon postup a ingrediencie.
Najlepsie ak sa najde niekto kto brigadoval/pracuje/vlastni pizzeriu...
Dakujem za vsetky rady...
Neviete mi niekto poradiť ako doma spravím pizzu čo najpodobnejšiu tej v pizzerii? Viem ze taku pec mať nebudem ale aspon postup a ingrediencie.
Najlepsie ak sa najde niekto kto brigadoval/pracuje/vlastni pizzeriu...
Dakujem za vsetky rady...
-
Grim
Darca
Re: pizza
...cesto neviem, to sa dá asi kúpiť aj hotové, len neviem aké to bude chuťovo, v pizzerii sa to cesto vyrába, nekupujú ho ako polotovar...objednaj si pizzu a nežer ju hneď ale trocha analyzuj, čo tam použili. V mojom meste čo sú pizzerie tak všetky majú na internetových stránkach napísané, čo na tej pizze je, samozrejme, tvorivosti sa medze nekladú a tak tam môžeš naklásť čo dom dá, od cibule po chobotničky (tie chobotničky sú síce roztomilé, ale nie veľmi chutné)...
Hľadaj na nete, sú tam plno dobrých receptov. Mne najviac chutí tento http://fitko.sk/strava-a-napoje/recept-na-domacu-pizzu/
Nech sa páči, rôzne druhy pizze
.
pizza na mnoho spôsobov
Megafileupload
//Dal by som to do prílohy, ale je to príliš veľké pdf-ko.
pizza na mnoho spôsobov
Megafileupload
//Dal by som to do prílohy, ale je to príliš veľké pdf-ko.
Re: Ako urobiť pizzu ako z pizzerie
hlavne ako zaklad treba pouzit paradajkovy pretlak a nie kecup. do toho mozes pridat cesnak, rozne korenia na pizzu, oregano alebo susenu bazalku, mozes to aj zriedit s vodou ak sa ti to zda huste. dolezity je tiez syr. neviem aky davaju v pizzeriach ale aidam na pizzu neni dobry lebo prekryje chut celej pizze takze to chce nieco slabsie najlepsie mozzarela, ale vyskusal som aj goudu a tiez nebolo zle. zvysok si mozes dat co chces a co mas doma 
to je pravda. Ale vacsina pizzerii pouziva prave eidam a zabiju to mrazenou zeleninou a hubami 
-
zeto750
Medium Star
mohol by si budem radadameeec napísal: to cim sa potiera vacsinou kupuju vo velkych konzervach v Metre. Znacku si teraz nespomeniem. Ale mozem ti zistit komplet vsetko(aj vyrobu cesta)
Dakujem za rady a nejaky recept ktory sa iste pouziva v pizzerii?
-
pryja
Darca
v ziadnom pripade nedavaj kecup ani slovensky rajcinovy pretlak, lebo to chuti vselijako, len nie ako rajciny. Je dost velky vyber konzerv s pasirovanymi rajcinami za par centov a dokonca som videla aj ochutene na pripravu pizze. Ja co som citala rady na nete, tak najcastejsie davaju ludia na pizzu mozarellu. Ak sa robi s mozarellou, tak sa ukladaju na pizzu tenke platky. Potom sa casto dava zmes mozarelly, eidamu a goudy. A v Nemecku je dostat napr. aj v LIDLi alebo PENNY uz hotovy nasturhany mix tychto syrov na pizzu, mozno aj u nas. Najprv sa nasype tenka vrstva syru na cesto, potom uz ochuteny rajcinovy zaklad/sol, oregano. popr. cesnak podla chuti/, zase posypat syrom a podom oblozit pizzu vsetkym ostatnym.
S mozarellou tak isto. Par platkov na cesto, potom rajciny, zase syr a nakoniec obloha.
S mozarellou tak isto. Par platkov na cesto, potom rajciny, zase syr a nakoniec obloha.
Ked som brigadoval v pizzerii boli to tiez tie velke konzervy z metra. Z nej si odobral do misi, zriedil s vodou a slo tam vari trocha bazalky a oregana. Syr sa struhal eidam a mozzarela 1:1. Cesto nebolo nic zlozite ale kolko coho islo si uz veru nepamatam.adameeec napísal: to cim sa potiera vacsinou kupuju vo velkych konzervach v Metre. Znacku si teraz nespomeniem. Ale mozem ti zistit komplet vsetko(aj vyrobu cesta)
-
mr_margera
Medium Professional
Pridám osobnú skúsenosť - pizzu čo ma naučila robiť mama a je celkom dobrá.
Ide o cesto na celý veľký plech, takže ak chceš robiť menšiu, tak si vyrátaj ingrediencie
500g hladkej múky,
250ml vlažnej vody,
3 lyžičky oleja,
3 lyžičky mlieka,
1/2 balenia droždia,
štipka soli, korenia, oregana, čo chceš.
Toto vymiešaš na cesto, necháš kysnúť tak necelú hoďku. Do pohára si daj pol deci oleja, vymačkaj tam 3-4 strúčky cesnaku, oregano. Cesto daj na plech, kraje potri touto zmesou a zahni. Potom nahádž na pizzu na čo máš chuť a daj do pece na 200°C/cca 30 minút.
Čo sa týka toho pretlaku, ja kupujem v obchodoch také modré balenie pretlaku, 0,5l, neviem ako sa to volá, len viem, že je tam napísané "Pomodoro" a je to jediné modré balenie čo som videl, je trochu drahší, na SR stojí okolo 2€, tu v ČR 45kč.
Ide o cesto na celý veľký plech, takže ak chceš robiť menšiu, tak si vyrátaj ingrediencie
500g hladkej múky,
250ml vlažnej vody,
3 lyžičky oleja,
3 lyžičky mlieka,
1/2 balenia droždia,
štipka soli, korenia, oregana, čo chceš.
Toto vymiešaš na cesto, necháš kysnúť tak necelú hoďku. Do pohára si daj pol deci oleja, vymačkaj tam 3-4 strúčky cesnaku, oregano. Cesto daj na plech, kraje potri touto zmesou a zahni. Potom nahádž na pizzu na čo máš chuť a daj do pece na 200°C/cca 30 minút.
Čo sa týka toho pretlaku, ja kupujem v obchodoch také modré balenie pretlaku, 0,5l, neviem ako sa to volá, len viem, že je tam napísané "Pomodoro" a je to jediné modré balenie čo som videl, je trochu drahší, na SR stojí okolo 2€, tu v ČR 45kč.
Raz som videl niekde v telke, že treba si kúpiť žulovú dosku, tú dáš do šporáka a keď tá doska bude žeravá tak na ňu položíš pizzu a znova ju dáš do šporáka. A ďalej hovoril, že keď urobíš tento postup tak bude najviac pripomínať pizzu ako z pece.
Ale zas kto si kúpi žulový kameň, že?
Ale zas kto si kúpi žulový kameň, že?
Však sa prebehni po cmiteroch nejaký žulový kameň nájdeš, len aby ťa po zjedení tej pizze nestrašilo 
Back to topic: netreba zabudnúť na cesnak po okrajoch pizze.
Back to topic: netreba zabudnúť na cesnak po okrajoch pizze.
-
RomanB
Medium Professional
Len doplnim , ze podla mnozstva kvasnic sa odvija aj chrumkavost cesta , cim viac tym je to chlebovejsie.
Neodporucam pretlaky hame , lepsie si je priplatit za nejaky drahsi.
Ja osobne pridavam do toho pretlaku cesnak , pizza korenie trosku olivoveho oleja. Niekedy tam frcnem aj zanedbatelne mnozstvo kecupu.
Ak nemate pizza zmes , nemiesat oregano a bazalku (kdesi som pocul , ze sa to nehodi).
Neprehanat zo sirom a pouzivat cerstve suroviny.
Neodporucam pretlaky hame , lepsie si je priplatit za nejaky drahsi.
Ja osobne pridavam do toho pretlaku cesnak , pizza korenie trosku olivoveho oleja. Niekedy tam frcnem aj zanedbatelne mnozstvo kecupu.
Ak nemate pizza zmes , nemiesat oregano a bazalku (kdesi som pocul , ze sa to nehodi).
Neprehanat zo sirom a pouzivat cerstve suroviny.
Este taky tip - ked supnes rovno na cesto ten paradajkovy zaklad, tak cesto do seba z neho rychlo vpija vodu - je fajn cesto najprv potriet troskou olivoveho oleja.
tazko sa da doma taka spravit lebo potrebujes ktomu typicku pizza pec s otvorom
ja preferujem pizzu ristorante podla mňa je tato čo sa dá kúpiť mrazená sa najviac podobá tej z pizzerií,... a okraje ešte treba natrieť cesnakom aby neboli tvrde
-
RomanB
Medium Professional
Nechcem ta urazit , ale ten zmrazeny blaf ma daleko od pizze
Je sice pravda , ze spomedzi mrazenych je asi najlepsia , no stale to nie je ziadna slava ..
Je sice pravda , ze spomedzi mrazenych je asi najlepsia , no stale to nie je ziadna slava ..