Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
prednedavnom som videl, ako sa TTcko tlacilo na autoskolu... sup ho za TTckom a tiez dialkovymi, ako som to videl na autoskole... skrotol a na najblizsej krizovatke sa radsej uz netlacil... na takychto chudakov treba podobne...
obdobne otca na starej audi 100 tlacilo volvo s peknou spz 999 hore hviezdoslavkou, ked uhol otec, tlacil dalej, az po vrch... len raz otec narazil na chytrolina na inom aute, spravil s nim to iste, odvtedy som ho par krat stretol a uz som nikdy nevidel, ako by sa na niekoho tlacil
obdobne otca na starej audi 100 tlacilo volvo s peknou spz 999 hore hviezdoslavkou, ked uhol otec, tlacil dalej, az po vrch... len raz otec narazil na chytrolina na inom aute, spravil s nim to iste, odvtedy som ho par krat stretol a uz som nikdy nevidel, ako by sa na niekoho tlacil
Na tomto videu ide nejaky slovacisko asi 150 cez dedinu v zime. Jeho dalsie videa tiez stoja zato. Toho radsej stretnut az ked bude v priekope.
je pravda ze podobnych pakov tiez nerad stretavam na cestach....ale videl som aj horsie veci... to ze isiel vyse 100 po obci je sice na hlavu ale zase to nebola niejaka husto obyvana oblast a navyse isiel v aute v ktorom takuto rychlost nieje vobec problem dosiahnut a zase v rovnakom case aj adekvatne zabrzdit....to ho vsak vobec neospravedlnuje a to co robil je hlupe a nezodpovedneKybelvody napísal:
Na tomto videu ide nejaky slovacisko asi 150 cez dedinu v zime. Jeho dalsie videa tiez stoja zato. Toho radsej stretnut az ked bude v priekope.
-
D4vid
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Očividne oblasť poznal... Inak si myslím že nikto nie je taký sprostý aby v zime išiel takto niekde kde to nepozná...
S otcom som toto leto išiel (síce pomalšie) podobnou rýchlosťou v takých oblastiach kde by som si netrúfol ísť ani polovičnou rýchlosťou... Spýtal som sa ako môže ísť tak rýchlo... Jednoduche vysvetlenie... Tú cestu prešiel mnohkrát a hneď mi popísal asi 10km úsek... Zákruta vľavo... Mierne doprava.... atď... takže vedel čo robí...
Auto treba mať tiež v lepšom stave... A ani v takej rýchlosti to neboli jeho limity... Bez nehody jazdí už niekoľko rokov... Vážnu nehodu nikdy nemal...
Takže keď vidíš také video netreba mu hneď nadávať... Možno to bolo bezpečnejšie ako keby si tam šiel ty nižšou rýchlosťou na nejakom 10 ročnom aute...
S otcom som toto leto išiel (síce pomalšie) podobnou rýchlosťou v takých oblastiach kde by som si netrúfol ísť ani polovičnou rýchlosťou... Spýtal som sa ako môže ísť tak rýchlo... Jednoduche vysvetlenie... Tú cestu prešiel mnohkrát a hneď mi popísal asi 10km úsek... Zákruta vľavo... Mierne doprava.... atď... takže vedel čo robí...
Auto treba mať tiež v lepšom stave... A ani v takej rýchlosti to neboli jeho limity... Bez nehody jazdí už niekoľko rokov... Vážnu nehodu nikdy nemal...
Takže keď vidíš také video netreba mu hneď nadávať... Možno to bolo bezpečnejšie ako keby si tam šiel ty nižšou rýchlosťou na nejakom 10 ročnom aute...
Lipšic chce schváliť zákon, že za alkohol automaticky väzenie + doživotná strata VP...
Súhlasím. Samozrejme, bude nejaká hranica, nebude to tak, že vás za pralinku pošlú sedieť.
Súhlasím. Samozrejme, bude nejaká hranica, nebude to tak, že vás za pralinku pošlú sedieť.
mozno trochu OT ale co hovoria nase zakony a pouzivani takychto veci ?
nemyslim hned taku zlozitu pri ktorej je klietka cez cele auto ako pavucina ale myslim skorej nieco jednoduhsie, umiestnene na spravnych miestach aby to malo aku taku ucinnost ze v pripade nehody alebo prevratenia nezostane auto pokrcene ako papier....
da sa podobna klietka legalne umiestnit do auta urceneho na beznu premavku ? par aut v premavke som uz takto videl tak preto sa pytam...
Kód: Vybrať všetko
http://www.jrt.sk/motosport/da sa podobna klietka legalne umiestnit do auta urceneho na beznu premavku ? par aut v premavke som uz takto videl tak preto sa pytam...
-
RATZINGER666
Darca
Header: samozrejme, ze ano, nema to ako prist do konfliktu so zakonom...
aha, nebol som si isty....dikRATZINGER666 napísal:Header: samozrejme, ze ano, nema to ako prist do konfliktu so zakonom...
otazka do plena
oplatilo by sa to do auta natrepat ? stoji to za tu robotu ?
moj nazor je ze ked to ma v pripade nehody pomoct tak urcite ano...ale ta prakticnost
cisto nahodou nema s tym niekto skusenost ?
-
Grim
Darca
...ale má...nesmie vadiť vo výhľade vodičovi...
-
RATZINGER666
Darca
grim: nema, vo vyhlade to prekazat nemoze uz len kvoli vlastnej homologizacii...
header: zbytocnost, hodit budu na civilnom aute sa nepodari len tak niekomu
to mi je jasne...ale ci to v konecom dosledku stoji za tu namahuRATZINGER666 napísal:grim: nema, vo vyhlade to prekazat nemoze uz len kvoli vlastnej homologizacii...
-
RATZINGER666
Darca
ak tu budu naozaj hodis? no tak to ano, teda pokial si aj klietku zozenies poriadnu, nie len nejaky ksunt z polskej ocele za pat stoviek 
a k tej namahe: ani si nevies predstavit, co je to za robotu spravit nieco hentake v aute
a k tej namahe: ani si nevies predstavit, co je to za robotu spravit nieco hentake v aute
tak uz keby do toho investujem tak nech to stoji co to stoji !RATZINGER666 napísal:ak tu budu naozaj hodis? no tak to ano, teda pokial si aj klietku zozenies poriadnu, nie len nejaky ksunt z polskej ocele za pat stoviek
predstavit by som si mozno aj vedel.... len urobit to by bolo kapanek tazsie
no prr, pokiaľ to chceš mať legálne tak zas tak jednoduché to nie je. Pokiaľ firma, ktorá ti ten rám namontuje ho nemá schválený (homologovaný) pre konkrétny typ vozidla - o čom silno pochybujem, resp. si ho vyrobíš svojpomocne, musí to prejsť schvaľovacím procesom, len si nie som istý či to stačí zapísať na obvodný úrad alebo to musí isť do Žiliny na komplet prehliadku a schvaľovanie. + neviam aké sú tam poplatky, len zápis na úrade sa pohybuje okolo 1000€. Takže pokiaľ už niekto nemá homologácie konkrétne pre tvoje auto, veľmi sa to neoplatí.
Apropos, ak už rám kôli bezpečnosti, tak nebol by k tomu treba aspoň 4-bodové bezp. pásy ?
Apropos, ak už rám kôli bezpečnosti, tak nebol by k tomu treba aspoň 4-bodové bezp. pásy ?
do auta do premavky imho neprakticke... ak klietku, tak kusa vykonnejsie vozy alebo sutazne
a tiez, co som sa rozpraval s clovekom, co ma klietku v e46 m3, tak bucha si o to hlavu v prilbe, neviem si predstavit, ze by schytal supu bez prilby...
a tiez, co som sa rozpraval s clovekom, co ma klietku v e46 m3, tak bucha si o to hlavu v prilbe, neviem si predstavit, ze by schytal supu bez prilby...
zalezi od toho aka klietka a ake auto..... e46 je bez tak male, nie este ked je tam v kazdom smere niejaka tycEras napísal:do auta do premavky imho neprakticke... ak klietku, tak kusa vykonnejsie vozy alebo sutazne
-
RATZINGER666
Darca
do civilu tu homologizaciu nepotrebujes, avsak pokial chces ist s autom na nejake zavody, nastuduj si potrebne smernice a nariadenia danej triedy a tam mimo ineho zistis stupen homologizacie ochrannej klietky, sedacky, prilby, atd atd...
neviem, ci tu klietku chces iba na bezne vozenie alebo sa chces prihlasit do sutaze, ak to myslis so sutazenim vazne, kludne napis, trochu sa o tom rozpisem, je toho dost vela...
neviem, ci tu klietku chces iba na bezne vozenie alebo sa chces prihlasit do sutaze, ak to myslis so sutazenim vazne, kludne napis, trochu sa o tom rozpisem, je toho dost vela...
napr ja osobne som uvazoval nieco na bezne vozenie... obycajnu klietku ktora by mi v pripade nestastia zachranila rit.... nieco co nebude zavadzat a nepridem pri tom o nervy.... ide mi hlavne o to citit sa v aute ako tak bezpecne, pretoze pri dnesnom sposobne zivotaRATZINGER666 napísal:do civilu tu homologizaciu nepotrebujes, avsak pokial chces ist s autom na nejake zavody, nastuduj si potrebne smernice a nariadenia danej triedy a tam mimo ineho zistis stupen homologizacie ochrannej klietky, sedacky, prilby, atd atd...
a inak az vies nieco uzitocne ohladom tohto kludne pis
-
RATZINGER666
Darca
klietka ti bohvieako pri beznej buracke nepomoze, vlastne pri riadnej rane ti nepomoze nic... co sa tyka pasivnej bezpecnosti by pomohla poriadna sedacka, helma a kvalitne stvorbodaky, ale s nicim z tohto sa v beznej premavke jazdit neda, o tom niet pochyb...
neviem, co konkretne by ta zaujimalo, kludne sa spytaj, budem sa snazit poradit, vedel by som pripadne aj sprostredovat...
neviem, co konkretne by ta zaujimalo, kludne sa spytaj, budem sa snazit poradit, vedel by som pripadne aj sprostredovat...
-
Mateq
Medium Professional
No neviem.. Síce momentálne nie som schopný nájsť nejaké podklady, ale viem o tom, že sa bežne zložito riešia zápisy rámu to techničákov, ak máš napríklad homologovaný rám pre auto dovrchu. Takže si myslím, že ak by podobnú vec namontoval do interiéru, bude potrebovať zápis do TP... Ale možno sa mýlim.RATZINGER666 napísal:Header: samozrejme, ze ano, nema to ako prist do konfliktu so zakonom...
zbytocnost, hodit budu na civilnom aute sa nepodari len tak niekomu
S tou búdou by som si nebol taký istý, vďaka charakteru SK ciest. To znamená okresné cesty lemované alejami stromov a potom špecialita priekopy takmer popri každej ceste. Teda pokiaľ bude mať štastie, a pri strhnutí auta mimo vozovku sa náhodne trafí medzi dva stromy, cesta auta je ďalej cez priekopu, a tam už je nejaký rollover takmer istý. Stáva sa to veľmi, veľmi často...