odpalena doska?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

odpalena doska?

Príspevok od používateľa smejo »

vec sa ma takto:

v menil som v mojom pc dosku, procesor, grafiku, ramky, disk.. no v podstate vsetko :D ked mi pc naposledy slapal, tak v nom bol ten "novy" procak s doskou, "nova" grafika a ramky, disky (pata) aj zdroj stare... dnes mi dosiel novy disk (sata) a kupil som aj novy zdroj (stary bol tiez EC, ale 300W a nemal sata napajanie a s nim to slo)

tak som napojil sata disk (stary pata ostal tiez napojeny, taktiez mechanika) a miesto povodnych 2x512MB 667 RAM som skusil napojit 2x2GB 800 (doska podporuje max 2GB 667), ci ich to nahodou nehltne... po zapnuti sa vsetko zaplo, roztocilo ako ma, akurat na monitore nic, akoby nebol pripojeny (dvi), tak som pc vypol (dlhym podrzanim power on gombika) a ze popozeram, ci je vsetko dobre zapojene, podotahovane a popripade zapojim monitor na VGA... tak som siel PC znova zapnut, ale po zapnuti sa nic nedialo, akoby nebl v elektrike, resp. sa na pol sekundy akoby fany (v zdroji a na procaku, grafiku som nevidel) zapli a hned vypli, trosku s nimi my/iklo... nieco som odpalil, alebo kde moze byt problem? :?

tie ramky to hadam nemali ako zapricinit (cakal som, ze mi zobrazi akoby som mal napojenu len jednu 2GB 667), ten sata disk som nikdy predtym neskusal, ale mal by byt funkcny (kupeny na fore), zdroj som kupil vcera od rovnakej znacky ako som mal predtym, akurat ma o 150W viac (akurat, ze som ho dostal len tak, bez krabice, ale eurocase su pravdepodobne oem, alebo? ... no vadny by mi hadam nepredali, navyse ked sa na prvykrat vsetko rozbehlo)... keby som mal merak na zdroje, tak by som ho aj premeral, ale nemam

any idea? :?
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: nieco som odpalil?

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

skusal si tie ramky vytiahnut a dat tam tie stare? inak problemy s nezopnutim monitoru sposobuju snad v 80% ramky..
smejo
Addict
Addict

jo, skusil som aj stare aj bez nich, ale nepomohlo (ani nepipalo bez nich, no nepamatam sa, ci tam mam alebo nemam speaker)

ps: momentalne kladme doraz na to, ze co moze sposobovat to, ze po zapnuti sa nic nedeje, nie na ten monitor (to som spomenul len kvoli tomu, ze co predchadzalo momentalnej situacii)

//autoeditácia príspevku (14 Okt 2010, 12:59)
bol som dat premerat zdroj a ten by mal byt OK, situacia pretrvava, aj ked som odpojil od dosky vsetky sata, pata, usb... cize doska KO?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

keď dáš grafiku na VGA stále to skratuje?? resp keď he v DVI tak sa roztočia fany a keď vo VGA potre tak iba blik a nezapne sa ?
smejo
Addict
Addict

opakujem, teraz neriesim ten obraz, to som spomenul len kvoli tomu, co predchadzalo aktualnej situacii... grafika je vytiahnuta (ako aj vsetky pata, sata, usb kable) a s fanmi (cpu a psu) to len cukne na pol sekundy
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak skrat, ak tam máš len dosku a CPU tak asi odošla doksa (poprípade použi ešte starý EC zdroj, ten 300W) nech vylúčime chybu PSU
smejo
Addict
Addict

ten zdroj odisiel so starymi komponentami, uz je to predane :( ... zdroj som bol dat premerat v predajni a hodnoty boli ok, cize tam by nemal byt problem

a co mohlo sposobit popravu dosky? som aj za prepatovkou
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: odpalena doska?

FSB a násobič na procesore sa asi nepohodli s tými ramkami a nedali sa tak podtaktovať aby to sedelo a to si odniesla doska
len moja domnienka
smejo
Addict
Addict

update: odpojil som aj PCI zvukovku a RAMku, napojil zdroj a vsetko sa roztocilo... pripojil som ramku (jednu povodnu 512), grafiku a monitor napojil cez VGA, pripojil som aj disk (sata) a teraz sa po zapnuti vsetko kruti, disk ma tiez stavu, ale na monitor je bez signalu :D

skusim pohladat nejaku staru AGPckovu grafu, ak to nepomoze, tak co skusit?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

skúsiť inú dosku, to že ti to skratuje v dual-chanelli nieje náhoda
ešte to skús s tými ramkami v dual a single channeli či bude skratovať alebo nabehne bez obrazu
smejo
Addict
Addict

nastartoval aj s oboma starymi, stale vsak bez obrazu

//autoeditácia príspevku (14 Okt 2010, 19:59)
grafika odskusana v inom pc, je funkcna a stale bez obrazu (skusal som aj inu, funkcnu, tiez pcie - rovnaky vysledok)... whats goin on?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

smejo napísal:vec sa ma takto:

v menil som v mojom pc dosku, procesor, grafiku, ramky, disk.. no v podstate vsetko :D ked mi pc naposledy slapal, tak v nom bol ten "novy" procak s doskou, "nova" grafika a ramky, disky (pata) aj zdroj stare... dnes mi dosiel novy disk (sata) a kupil som aj novy zdroj (stary bol tiez EC, ale 300W a nemal sata napajanie a s nim to slo)

tak som napojil sata disk (stary pata ostal tiez napojeny, taktiez mechanika) a miesto povodnych 2x512MB 667 RAM som skusil napojit 2x2GB 800 (doska podporuje max 2GB 667), ci ich to nahodou nehltne... po zapnuti sa vsetko zaplo, roztocilo ako ma, akurat na monitore nic, akoby nebol pripojeny (dvi), tak som pc vypol (dlhym podrzanim power on gombika) a ze popozeram, ci je vsetko dobre zapojene, podotahovane a popripade zapojim monitor na VGA... tak som siel PC znova zapnut, ale po zapnuti sa nic nedialo, akoby nebl v elektrike, resp. sa na pol sekundy akoby fany (v zdroji a na procaku, grafiku som nevidel) zapli a hned vypli, trosku s nimi my/iklo... nieco som odpalil, alebo kde moze byt problem? :?

tie ramky to hadam nemali ako zapricinit (cakal som, ze mi zobrazi akoby som mal napojenu len jednu 2GB 667), ten sata disk som nikdy predtym neskusal, ale mal by byt funkcny (kupeny na fore), zdroj som kupil vcera od rovnakej znacky ako som mal predtym, akurat ma o 150W viac (akurat, ze som ho dostal len tak, bez krabice, ale eurocase su pravdepodobne oem, alebo? ... no vadny by mi hadam nepredali, navyse ked sa na prvykrat vsetko rozbehlo)... keby som mal merak na zdroje, tak by som ho aj premeral, ale nemam

any idea? :?
A co monitor,je funkcny?
smejo
Addict
Addict

ano, monitor mi bez problemu funguje niekolko rokov, ale pre istotu som ho skusal tiez na NB cez VGA a nemal problem
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

CMOS Clear si robil? Inak sú dosky, ktoré si nevedia podtaktovať RAMky a jednoducho sa nespustia.
smejo
Addict
Addict

jasne, skusal som aj clear cmos.. Ak doska jednoducho ramky nevezme (nepodtaktuje), tak to moze dosku poskodit? Monitor je bez signalu aj so starymi ramkami, aj bez nich. Monitor, grafika, zdroj su odskusane a funkcne, procesor som zatial v inej doske po tychto udalostiach netestoval..
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Nemalo by ju poškodiť, ale spustiť sa nespustí. Skús tam dať pomalšie ramky, vybrať CMOS baterku na pol hodinku a skúsiť znova.
smejo
Addict
Addict

skusim vybrat batt na dlhsie, uvidime... RAMky ine nemam, len tie 667 (s nimi som to mal predtym spustene bez problemu) a tie "nestastne" 800vky, no ako hovorim, aj ked nezapojim ani jednu, tak monitor signal nema
Napísať odpoveď