Problém studených nôh a rúk

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Problém studených nôh a rúk

Príspevok od používateľa kafiatko »

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Mám takýto problém : Stále mám studené ruky myslím tým prsty na rukách a dlane, a tak isto aj nohy, chodidlá a prsty na nohách, jednoducho sa mi akosi prestali prekrvovať... no teraz som si to len všimla, a začalo ma to akosi trápiť že čo s tým ? ešte chcem dodať, že nohy mám studené aj vtedy ak mám na nich ponožky :( vedeli by ste mi poradiť nejaké prostriedky typu ako čaj, zelenina ovocie, alebo iný spôsob aby sa to zmenilo? poprípade píšte vaše skúsenosti ak ste mali tento problém... Ďakujem
(hladala som podobnú tému, ale nič...ak tu náhodou je môžte dať lock )
brm
Darca
Darca

Re: Problém studených nôh a rúk

Príspevok od používateľa brm »

Moja mama má s tým problém... a trochu aj ja. Ja to zatiaľ vážne neriešim, mama to riešila cez Ginko Bilobu... ale ani neviem, či to pomohlo.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

skús niečo na podporu krvného obehu. Začni viacej piť (nealko ako čaj, voda...). Každý deň si daj pohárik červeného vína.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

zalezi v akom prostredi si, pokial sa zdrzujes v pomerne chladnych izbach, tak je to prirodzene, ze telo menej zasobuje krvou konce koncatin...
...ale ja osobne by som ti skor poradil vyhladat internistu, moze to byt aj nieco so srdcom...alebo to moze byt aj vplyvom stresu...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

kafiatko napísal:Ahojte, potrebovala by som poradiť. Mám takýto problém : Stále mám studené ruky myslím tým prsty na rukách a dlane, a tak isto aj nohy, chodidlá a prsty na nohách, jednoducho sa mi akosi prestali prekrvovať... no teraz som si to len všimla, a začalo ma to akosi trápiť že čo s tým ? ešte chcem dodať, že nohy mám studené aj vtedy ak mám na nich ponožky :( vedeli by ste mi poradiť nejaké prostriedky typu ako čaj, zelenina ovocie, alebo iný spôsob aby sa to zmenilo? poprípade píšte vaše skúsenosti ak ste mali tento problém... Ďakujem
(hladala som podobnú tému, ale nič...ak tu náhodou je môžte dať lock )
su na to tabletky, ale ja osobne to sice mam ale nejako ma to az tak nehecuje, ... akurat v noci ked mam ladove nohy aj ked som v teple....
Empatik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Empatik »

Daj si horúci kúpeľ s vodou , zapál si sviečky , uvoľni sa , dopraj si pokoj a kľud pri mierne vychladenom červenom vínku , cíť , ako ti je teplo ... krásny pocit však ? :) A určite Ti pomôže .
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

presne toto iste mam 2 roky aj viac.. tiez mavam stale studene ruky a nohy a hlavne v zime.. v lete to ujde vtedy sa mi nejako zohreju.. prejavuje sa mi to hlavne teraz (teda ked je zimsie) ked sedim dlhsie pri pc a pod.. len mne ked uz zacne byt zima tak mi nepomoze ani tepla voda.. daval som si ruky aj do horucej vody a pod. ale teple mi ostali tak max. 5 min a potom ich mam zase ako lad.. taktiez som to este nejako neriesil ale tiez som pocul ze je nato dobry ten Ginko Bil co ti radil aj brm...
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Empatik napísal:Daj si horúci kúpeľ s vodou , zapál si sviečky , uvoľni sa , dopraj si pokoj a kľud pri mierne vychladenom červenom vínku , cíť , ako ti je teplo ... krásny pocit však ? :) A určite Ti pomôže .
s takymito radami chod do skolky ak chces na niekoho zaposobit :lol: :lol: aj ja mam studene ruky a nohy a kupel ci horuca voda stym nic nespravi.bud je to genetika alebo chyba ktora sa da liekmi odstranit.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Mne napadá gymnastika prstov na rukách a nohách, trošku s nimi precvičiť a skôr studenú vodu s teplou na striedačku, nech sa rozprúdi krvný obeh. Len horúcu by som si nedávala, aj tak by ti to len zbytočne vysuší pokožku a tiež ešte spomínané Ginko. :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

ja s tym mam v poslednej dobe tiez problem. Niekedy maju ruky aj taky "nadych" do fialova. :? V izbe mam okolo 21 stupnov a ruky a nohy mam ako lad.
Son-Goku
Darca
Darca

bolek napísal:Mne napadá gymnastika prstov na rukách a nohách, trošku s nimi precvičiť a skôr studenú vodu s teplou na striedačku, nech sa rozprúdi krvný obeh. Len horúcu by som si nedávala, aj tak by ti to len zbytočne vysuší pokožku a tiež ešte spomínané Ginko. :)
zas si sa potrebovala predviest ze :lol: :lol: cvicit mozes ty s mozgovymi zavitmi doma pri knihach lol...nechapes to je genetika ze sa ti slabo prekrvuju konce koncatin..co mam si macgat ruky od rana do vecera a suchat si ich o kolena?ty si vsetko predstavujes taaak jednoducho boha tvoj svet je teda dokonaly :lol:
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

no zistila som si niečo o tom, táto choroba sa volá RAYNAUDOV SYNDRÓM, Najviac postihnutou skupinou sú ženy. Najmä fajčiarky, ale aj tie, ktoré užívajú hormonálnu antikoncepciu a tiež ženy trpiace poruchou štítnej žľazy. Nesprávne dokrvovanie končatín môže spôsobiť aj stres, nedostatok pohybu, zablokovaná chrbtica aj tvorba krvných zrazenín. Aj Bolek mala pravdu : jednoduché cvičenie na rozohriatie zmrznutých rúk. Ruky spustite pozdĺž tela a švihajte nimi dozadu a dopredu tak rýchlo, aby ste dosiahli 80 švihov za minútu. Taktiež pomôže otužovanie a Ginko... skúsim najprv nejaké Ginko čaje, nechcem to hneď riešiť tabletkami..a potom ak sa nezlepší tak navšítivim lekára, lebo sa mi objavilo aj podozrenie ochorenia štítnej žlazy... Ďakujem za rady :)
Empatik
Medium Star
Medium Star

Son-Goku , ty tu čo prosím Ťa riešiš ? Pozri na boleka , náhodou sa mi jej zmýšľanie páči a poradila dobrú teóriu gymnastiku prstov , čo tu trepeš o nejakých genetikách . Genetika je úplne o niečom inom . Ty máš čo hovoriť o nejakých knižkách a mozgových závitoch , keď ty sám tu filozofuješ a a prepáčením hovno o tom vieš . Mám rád takých , ako si ty , všetci radi pi č ujete ale sami pi ču viete ... Tak buď to zabaľ a nefilozofuj nad debilinami a radšej poraď , ty génius .
Son-Goku
Darca
Darca

ty tu pises aby sme si dali horuci kupil nejake sviecko a nadrbali sa vinom.ale to nieje take jednoduche.to su mozno kratkodobe ucinky ale studene ruky mavame aj v lete.nejamy cvicenim to nepomoze na veky vekov.len lieky ktore sa daju kupit v lekarni bez problemov.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Tak to isté mám aj ja keď je v dome chladnejšie a celý deň hrám na PC...

nemusí to byť hneď choroba... neviem akú máš doma teplotu, ale môže to byť aj tým... ponožky nestačia skús si zobrať papuče... poprípade sveter :) Sprav si teplý čaj a ak to zaberie tak vieš že to nič iné nie je :)
Tabletky pchať do seba nie je dobrý nápad... (samozrejme ak nemusíš)

BTW - ten kúpeľ je na relax skvôr a nie aby jej bolo teplejšie (aj keď...)
Son-Goku
Darca
Darca

moj konkretny problem je ten ze studene ruky mam stale..o cosi teplejsie su samozrejme v lete..inac asi to bude prekrvovanim ale co ine robit ked nebrat lieky?suchat rukami ako pako cely den na zastavke,v praci,doma?bohuzial asi len tie lieky
Empatik
Medium Star
Medium Star

Ja píšem , aby sa nadrbali vinom ? Ja som povedal pripiť si mierne vychladeného vina na prekrvenie , totiž to sú v ňom červené krvinky , a nie do seba pchať tabletky . Hovorím , dať si teplú sprchu / kúpel na relax , dať si čaj na ohriatie , dať si župán , papuče a bude to O.K , keď nie , vtedy už treba ísť k tomu lekárovi . Inak ako to tak čítam , väčšina tu má problém s tými studenými rukami a nohami ( aj ja niekedy ) je to asi normálne ...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Son goku nesúhlasím s tebou, sám vieš že pohybom bude človeku teplejšie a taká masáž rúk, je vhodná a určite pomôže...
A ona nepovedala že vždy to to má robiť aj keď to bude mať slabý účinok, je to jedna z možností tak prečo ju nevyskúšať ? Stále lepšie ako pchať do seba lieky... Mimochodom neviem, ale sa mi zdá že to s genetikou nič spoločné nemá
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

ono je to nepríjemné ak niekomu podám ruku, a vzápätí mi na to odpovie, vy máte ale studené ruky..a to je vždy tak :( a v izbe je teplota normálna 21- 22 stupnov..
Son-Goku
Darca
Darca

lol zle napisane..studene ruky ma aj moja mama ak sa nemylim takze to moze byt dedicne u mna..tak som myslel genetiku.
Napísať odpoveď