(hladala som podobnú tému, ale nič...ak tu náhodou je môžte dať lock )
Problém studených nôh a rúk
Problém studených nôh a rúk
Ahojte, potrebovala by som poradiť. Mám takýto problém : Stále mám studené ruky myslím tým prsty na rukách a dlane, a tak isto aj nohy, chodidlá a prsty na nohách, jednoducho sa mi akosi prestali prekrvovať... no teraz som si to len všimla, a začalo ma to akosi trápiť že čo s tým ? ešte chcem dodať, že nohy mám studené aj vtedy ak mám na nich ponožky
vedeli by ste mi poradiť nejaké prostriedky typu ako čaj, zelenina ovocie, alebo iný spôsob aby sa to zmenilo? poprípade píšte vaše skúsenosti ak ste mali tento problém... Ďakujem
Re: Problém studených nôh a rúk
Moja mama má s tým problém... a trochu aj ja. Ja to zatiaľ vážne neriešim, mama to riešila cez Ginko Bilobu... ale ani neviem, či to pomohlo.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
skús niečo na podporu krvného obehu. Začni viacej piť (nealko ako čaj, voda...). Každý deň si daj pohárik červeného vína.
zalezi v akom prostredi si, pokial sa zdrzujes v pomerne chladnych izbach, tak je to prirodzene, ze telo menej zasobuje krvou konce koncatin...
...ale ja osobne by som ti skor poradil vyhladat internistu, moze to byt aj nieco so srdcom...alebo to moze byt aj vplyvom stresu...
...ale ja osobne by som ti skor poradil vyhladat internistu, moze to byt aj nieco so srdcom...alebo to moze byt aj vplyvom stresu...
-
qwerty-xyz
su na to tabletky, ale ja osobne to sice mam ale nejako ma to az tak nehecuje, ... akurat v noci ked mam ladove nohy aj ked som v teple....kafiatko napísal:Ahojte, potrebovala by som poradiť. Mám takýto problém : Stále mám studené ruky myslím tým prsty na rukách a dlane, a tak isto aj nohy, chodidlá a prsty na nohách, jednoducho sa mi akosi prestali prekrvovať... no teraz som si to len všimla, a začalo ma to akosi trápiť že čo s tým ? ešte chcem dodať, že nohy mám studené aj vtedy ak mám na nich ponožkyvedeli by ste mi poradiť nejaké prostriedky typu ako čaj, zelenina ovocie, alebo iný spôsob aby sa to zmenilo? poprípade píšte vaše skúsenosti ak ste mali tento problém... Ďakujem
Daj si horúci kúpeľ s vodou , zapál si sviečky , uvoľni sa , dopraj si pokoj a kľud pri mierne vychladenom červenom vínku , cíť , ako ti je teplo ... krásny pocit však ?
A určite Ti pomôže .
-
Suffel
Guru
presne toto iste mam 2 roky aj viac.. tiez mavam stale studene ruky a nohy a hlavne v zime.. v lete to ujde vtedy sa mi nejako zohreju.. prejavuje sa mi to hlavne teraz (teda ked je zimsie) ked sedim dlhsie pri pc a pod.. len mne ked uz zacne byt zima tak mi nepomoze ani tepla voda.. daval som si ruky aj do horucej vody a pod. ale teple mi ostali tak max. 5 min a potom ich mam zase ako lad.. taktiez som to este nejako neriesil ale tiez som pocul ze je nato dobry ten Ginko Bil co ti radil aj brm...
s takymito radami chod do skolky ak chces na niekoho zaposobitEmpatik napísal:Daj si horúci kúpeľ s vodou , zapál si sviečky , uvoľni sa , dopraj si pokoj a kľud pri mierne vychladenom červenom vínku , cíť , ako ti je teplo ... krásny pocit však ?A určite Ti pomôže .
-
bolek
Guru
Mne napadá gymnastika prstov na rukách a nohách, trošku s nimi precvičiť a skôr studenú vodu s teplou na striedačku, nech sa rozprúdi krvný obeh. Len horúcu by som si nedávala, aj tak by ti to len zbytočne vysuší pokožku a tiež ešte spomínané Ginko. 
ja s tym mam v poslednej dobe tiez problem. Niekedy maju ruky aj taky "nadych" do fialova.
V izbe mam okolo 21 stupnov a ruky a nohy mam ako lad.
zas si sa potrebovala predviest zebolek napísal:Mne napadá gymnastika prstov na rukách a nohách, trošku s nimi precvičiť a skôr studenú vodu s teplou na striedačku, nech sa rozprúdi krvný obeh. Len horúcu by som si nedávala, aj tak by ti to len zbytočne vysuší pokožku a tiež ešte spomínané Ginko.
no zistila som si niečo o tom, táto choroba sa volá RAYNAUDOV SYNDRÓM, Najviac postihnutou skupinou sú ženy. Najmä fajčiarky, ale aj tie, ktoré užívajú hormonálnu antikoncepciu a tiež ženy trpiace poruchou štítnej žľazy. Nesprávne dokrvovanie končatín môže spôsobiť aj stres, nedostatok pohybu, zablokovaná chrbtica aj tvorba krvných zrazenín. Aj Bolek mala pravdu : jednoduché cvičenie na rozohriatie zmrznutých rúk. Ruky spustite pozdĺž tela a švihajte nimi dozadu a dopredu tak rýchlo, aby ste dosiahli 80 švihov za minútu. Taktiež pomôže otužovanie a Ginko... skúsim najprv nejaké Ginko čaje, nechcem to hneď riešiť tabletkami..a potom ak sa nezlepší tak navšítivim lekára, lebo sa mi objavilo aj podozrenie ochorenia štítnej žlazy... Ďakujem za rady 
Son-Goku , ty tu čo prosím Ťa riešiš ? Pozri na boleka , náhodou sa mi jej zmýšľanie páči a poradila dobrú teóriu gymnastiku prstov , čo tu trepeš o nejakých genetikách . Genetika je úplne o niečom inom . Ty máš čo hovoriť o nejakých knižkách a mozgových závitoch , keď ty sám tu filozofuješ a a prepáčením hovno o tom vieš . Mám rád takých , ako si ty , všetci radi pi č ujete ale sami pi ču viete ... Tak buď to zabaľ a nefilozofuj nad debilinami a radšej poraď , ty génius .
ty tu pises aby sme si dali horuci kupil nejake sviecko a nadrbali sa vinom.ale to nieje take jednoduche.to su mozno kratkodobe ucinky ale studene ruky mavame aj v lete.nejamy cvicenim to nepomoze na veky vekov.len lieky ktore sa daju kupit v lekarni bez problemov.
-
Janio
Zablokovaný
Tak to isté mám aj ja keď je v dome chladnejšie a celý deň hrám na PC...
nemusí to byť hneď choroba... neviem akú máš doma teplotu, ale môže to byť aj tým... ponožky nestačia skús si zobrať papuče... poprípade sveter
Sprav si teplý čaj a ak to zaberie tak vieš že to nič iné nie je 
Tabletky pchať do seba nie je dobrý nápad... (samozrejme ak nemusíš)
BTW - ten kúpeľ je na relax skvôr a nie aby jej bolo teplejšie (aj keď...)
nemusí to byť hneď choroba... neviem akú máš doma teplotu, ale môže to byť aj tým... ponožky nestačia skús si zobrať papuče... poprípade sveter
Tabletky pchať do seba nie je dobrý nápad... (samozrejme ak nemusíš)
BTW - ten kúpeľ je na relax skvôr a nie aby jej bolo teplejšie (aj keď...)
moj konkretny problem je ten ze studene ruky mam stale..o cosi teplejsie su samozrejme v lete..inac asi to bude prekrvovanim ale co ine robit ked nebrat lieky?suchat rukami ako pako cely den na zastavke,v praci,doma?bohuzial asi len tie lieky
Ja píšem , aby sa nadrbali vinom ? Ja som povedal pripiť si mierne vychladeného vina na prekrvenie , totiž to sú v ňom červené krvinky , a nie do seba pchať tabletky . Hovorím , dať si teplú sprchu / kúpel na relax , dať si čaj na ohriatie , dať si župán , papuče a bude to O.K , keď nie , vtedy už treba ísť k tomu lekárovi . Inak ako to tak čítam , väčšina tu má problém s tými studenými rukami a nohami ( aj ja niekedy ) je to asi normálne ...
-
Janio
Zablokovaný
Son goku nesúhlasím s tebou, sám vieš že pohybom bude človeku teplejšie a taká masáž rúk, je vhodná a určite pomôže...
A ona nepovedala že vždy to to má robiť aj keď to bude mať slabý účinok, je to jedna z možností tak prečo ju nevyskúšať ? Stále lepšie ako pchať do seba lieky... Mimochodom neviem, ale sa mi zdá že to s genetikou nič spoločné nemá
A ona nepovedala že vždy to to má robiť aj keď to bude mať slabý účinok, je to jedna z možností tak prečo ju nevyskúšať ? Stále lepšie ako pchať do seba lieky... Mimochodom neviem, ale sa mi zdá že to s genetikou nič spoločné nemá
ono je to nepríjemné ak niekomu podám ruku, a vzápätí mi na to odpovie, vy máte ale studené ruky..a to je vždy tak
a v izbe je teplota normálna 21- 22 stupnov..
lol zle napisane..studene ruky ma aj moja mama ak sa nemylim takze to moze byt dedicne u mna..tak som myslel genetiku.