Samozrejme, na to ten ccleaner je A on ti nebude mazať registre ako sa mu zapáči. On len vyčistí registre od starých, už nepoužívaných a nepotrebných kľúčov takže bez obáv
CCleanru by som do rúk registre nezveroval. Vlastne žiadnemu softu po dlhoročných skúsenostiach. Paradoxne zvyknú tieto softy narobiť dlhodobo viac škody ako osohu. Používam len jeho funkciu vymazania dočasných súborov.
Uplink no neviem, CCleaner používam už vyše 2och rokov a zatiaľ sa mi nič takého nestalo, pravidelne každý deň čistím PC a aj Registre hneď po zapnutí PC.
...ja som tiež nezaznamenal žiadne problémy, či to bol Registry Mechanic, CCleaner, TweakUP...jediný program, ktorý mi požuval registre bol Ashampoo...
uplink napísal:CCleanru by som do rúk registre nezveroval. Vlastne žiadnemu softu po dlhoročných skúsenostiach. Paradoxne zvyknú tieto softy narobiť dlhodobo viac škody ako osohu. Používam len jeho funkciu vymazania dočasných súborov.
súhlasím, CCleanerom som si čistil registre, kopec programov a hier mi zrazu prestalo fungovať... odvtedy takéto utility radšej nepoužívam.
Už dlhú dobu používam CCleaner a nahadzujem ho na takmer každý počítač, ktorý sa mi dostane do ruky (cca 20 počítačov)... a na každom jednom kompletne vyčistím všetky registre, čo mi CCleaner ponúkne...... a zatiaľ som nepostrehol žiadne problémy (ani nikto sa ešte nesťažoval).
hacking222.. ak sa bojíš čistiť, nezabudni si registre zazálohovať (CCleaner defaultne ponúka pred vymazaním ich zálohu). V prípade problémov ich obnovíš. Ja už prestávam robiť zálohy vymazaných registrov, pretože je to asi zbytočné.
Zhrniem to jednoducho, tam kde nie je RegCure, CCleaner, TuneUp a iné používané na optimalizáciu registrov, tam nereinštaluvávam systémy, tam kde sú min. raz za rok/rok a pol, lebo je systém nestabilný.
uplink.. možno zhoda náhod.. napr. teraz som na kompe s XP, ktoré bolo inštalované v apríli 2004, pričom posledné dva roky používam aj CCleaner.. asi 2x mesačne. Systém pravda nie je bezproblémový, ale nebol už ani pred použitím CCleanera. V podstate práve kvôli tým problémom som ho začal používať. Určite však nemôžem tvrdiť, že odkedy používam CCleaner, že sa stav PC zhoršil.