Nadprirodzene javy

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

stretli ste sa s nadprirodzenym javom

ano
112
33%
nie
228
67%

Celkom hlasov: 340

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Nadprirodzene javy

Príspevok od používateľa hughito »

Napríklad.
suli
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa suli »

Jaaj Bože preberáte tu blbosti veď každý určite pochopil čo myslel.Sa tu len zbytočne ukazujete že kto má väčšiu slovnú zásobu.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

suli, podľa mňa je veľmi veľký rozdiel nazvať nejaký jav nadprirodzený a nezvyčajný, abnormálny :wink:

Takže preto sem hughito písal ten príspevok o naštudovaní si presného významu tohto slova, pri takejto téme je význam týchto 2 slov sakra rozdiel...
suli
Amateur
Amateur

No jo, máš pravdu.Ale aj tak to tu rozoberáte aš príliš dlho :roll:
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

pinco napísal:Adulko, musí tu byť predsa niekto, kto ťa z toho tvojho životného omylu vyvedie a hughito to robí viac ako dobre :wink:
Pinco, keby som bol v omyle, tak to zistim, resp. viem to. Nepotrebujem k tomu nejakeho cloveka, ktory nic nezazil na vlastnej kozi a tlacha a prekruca tu podla seba ... Tiez to plati aj pre teba, predsa nicim si tu este neprispel, iba prikyvujes.

Dalsia vec, nadprirodzeny jav nie je nutne dokazat vedecky. Ak proste nieco vidis na vlastne oci, tak ti to proste staci a je ti jedno co druhi pisu, vravia, ked to sami nevideli. Ty sa len delis o zazitky, ktore si nazivo naozaj zazil. Takze tak.

A nepotrebujem, aby si mi veril, len prosim ta nepis take prekrucacky, ktore sa tebe hodia.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Prepáč, už nebudem. Ja len chcem, aby si pochopil, že bez opozície by ste tu boli len skupinka užívateľov, ktorí slepo veria, že vidia niečo nadprirodzené aj keď to tak vôbec nie je. Všetko má svoje vysvetlenie...
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

Adulko1 napísal: Pinco, keby som bol v omyle, tak to zistim, resp. viem to. Nepotrebujem k tomu nejakeho cloveka, ktory nic nezazil na vlastnej kozi a tlacha a prekruca tu podla seba ... Tiez to plati aj pre teba, predsa nicim si tu este neprispel, iba prikyvujes.

Dalsia vec, nadprirodzeny jav nie je nutne dokazat vedecky. Ak proste nieco vidis na vlastne oci, tak ti to proste staci a je ti jedno co druhi pisu, vravia, ked to sami nevideli. Ty sa len delis o zazitky, ktore si nazivo naozaj zazil. Takze tak.

A nepotrebujem, aby si mi veril, len prosim ta nepis take prekrucacky, ktore sa tebe hodia.
spytaj sa niekoho kto bral/berie drogy co vsetko videl...alebo si precitaj niekde popis pri klinickych skuskach. a potom sa zamysli a pochop, ze zmysly nas klamu (vid jednoduche opticke iluzie)
ak chces priradit "nadprirodzenemu" javu nejaku pravdivostnu hodnotu, chces ho skumat, klasifikovat alebo kvantifikovat musis na to pouzit nejake postupy, ktore musia mat urcite kriteria. a to su postupy vedecke.
ak to nespravis tak o danom jave nevies tvrdit dokopy nic
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Pinco, ale ak nevies nieco vysvetlit - nicim, tak co sa ako tomu povie?

3PO - videl som viacej takych pripadov, ze brali drogy, resp. sa snazili prist az na hranicu zivota a smrti, viem co myslis, ale nie je to to co pises. Vonkoncom nedrogujem a toto s tym nema nic spolocne!
hughito
Redeemer
Redeemer

Na to, aby človeka klamali zmysli netreba žiadne drogy. :wink:
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ak to je naozaj ničím nevysvetliteľné a teda sa to nedá skúmať, popísať, alebo vedecky dokázať, tak to nadprirodzené je. Ale ide o to, čo považuje človek za nadprirodzené. Ak si ja nejakým spôsobom vsugerujem, že mám doma ducha alebo odfotím tebou spomínané orby, neznamená to automaticky niečo nadprirodzené. Možno pre toho jednotlivca áno, ale ostatní ľudia to môžu brať ako absurditu a daný človek aj po predložení vysvetlení, to nedokáže alebo nechce pochopiť, že nič nadprirodzené neexistuje.

Takže slovo "nadprirodzený" je skôr jeden z uhlov pohľadu a každý ho môže brať inak.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

Adulko1 napísal:Pinco, ale ak nevies nieco vysvetlit - nicim, tak co sa ako tomu povie?

3PO - videl som viacej takych pripadov, ze brali drogy, resp. sa snazili prist az na hranicu zivota a smrti, viem co myslis, ale nie je to to co pises. Vonkoncom nedrogujem a toto s tym nema nic spolocne!
aby nedoslo hned k nedorozumeniu. nevravim, ze drogujes.
ale prave stym to ma vela spolocne. netreba ti drogy, zmysly su nedokonale i bez nich. ako som uviedol napriklad opticke iluzie. alebo zle psychicke rozpolozenie,fyzicky stav napriklad poranenie hlavy atd.
to co vidis ty alebo niekto iny nemusi mat s realitou nic spolocne.
preto tvoje tvrdenie o tom, ze ti to staci vidiet na vlastne oci je uplne bezcenne a nepouzitelne.
(pre doplnenie spracovanie vsetkych podnetov z vonku sa odohrava v nasom mozgu, tam hladaj pricinu)
suli
Amateur
Amateur

Nadprirodzený jav ostane nadprirodzený dovtedy pokiaľ niekto nedonesie nejaké fakta ktorými dokáže potvrdiť že to nadprirodzený jav neni.A pochybujem že už niekto dokázal vedecky vysvetliť čo sú to orby.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

suli, samozrejme že je už dlho známe, čo sú to tie orby. To, že o tom nevieš, neznamená, že vysvetlenie neexistuje...
hughito
Redeemer
Redeemer

suli to týmto konštatovaním zabil. :lol:
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ako som uz davnejsie pisal, ja nevylucujem omyly ani skepticizmus. Ale vsuvat sem nasilu drogy, halucinacie, rozbitu hlavu, zly psychycky stav, to je nepredmetne.

Vsugerovanie rozhodne nie je na mieste teraz spominat. Pozor, netreba hadzat do jedneho vreca vsetkych! Priklad - zato, ze kamarat je fetak, tak automaticky aj ten jeho najlepsi kamarat musi byt?? Resp. vysinuty ma byt?

Dalsia vec, ked je clovek v uplnej psychyckej aj fyzickej pohode a uvidi nieco taketo, tak to je uz halucinacia?? A vidi to na vlastne oci? Je samozrejme, ze ten co to nevidel, nebude nikdy verit! Cize zbytocne tu spamujeme.

Hughito: a cim to zabil suli?? Ved, ked nevies vedecky vysvetlit hocijaky nadprirodzeny jav, tak sa inam ani zaradit neda. Je to potom nevysvetlitelne, resp. nadprirodzene, vymykajuce sa ludskemu rozumu a chapaniu. V opacno pripade je to iba spekulacia vedecky to dokazat a vyvratit, lebo clovek samotny musi mat na vsetko odpoved, lebo sa toho niecoho boji ... A boji sa to priznat si.

Este spomeniem ako sme sa bavili o vesmire a inych galaxiach, ci moznych druhych zivotov. Isto si kazdy kladie tuto otazku - sme sami? Urcite kazdy odpovie, ze min. jedna civilizacia tam urcite niekde je. Aj vlada ututlava roznymi kecmi UFO, aby ludia nezacali panikarit. Tak to prekrucuju. Chcem tym povedat, ze ak je tam niekde nejaka civilizacia, ktora prisla preskumat nasu Zem, ma urcite lepsiu techniku - ovela lepsiu ako u nas. Cize nasa sucasna veda je iba v plienkach. Tym padom nema dostacujuce vedecke postupy ako kvalitativne vysvetlit nadprirodzeny jav. Tak ako vlada, tak aj vedci vedia velmi pekne vedecky fantazirovat, aby sa pochlapili, ze na nieco "vedecke" prisli, aby to mohli ukazat ludom a zozat uspech. Cest vynimkam! Ale tie samozrejme nikto nebude pocuvat ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja sa tu už márne dožadujem toho dôkazu, resp. toho javu, ktorý nie je vedecky ani nijako inak vysvetliteľný. Samozrejme, ak vylúčime nejaké osobné "zážitky", ktoré sa jednoducho nedajú verifikovať nijakým spôsobom a teda nemôžu platiť ako dôkazový materiál.

Čo sa týka mimozemšťanov - vedci úplne seriózne hľadajú stopy mimozemskej činnosti alebo aktivity, ale zatiaľ sa nič také neobjavilo - všetko ostatné sú výmysly a konšpirácie.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Chces mi povedat, ze vsetky tie videa co ma NASA a vlada Ruskaci USA su podvrh?? Je jasne, ze vela pripadov je zmanipulovanych alebo sa jedna o nejake balony, ale vela z nich si myslim, ze nie je podvrh! Chces mi povedat, ze v nasom obrovskom vesmire sme jedini?? A samozrejme, ze sa nepocitaju nejake primitivne formy zivota, ale normalne mysliace bytosti s vlastnou kulturou a technikou.
hughito
Redeemer
Redeemer

Videá z NASA a neviem z čoho...veď my ani nevieme, čo to je a odkiaľ to video je.

Opakujem, vedci život seriózne hľadajú, v akejkoľvek forme :arrow: zatiaľ sme však nič nenašli.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tieto pseudovideá a "dôkazové" materiály konšpirátorov netreba brať vážne. Fakt si myslíš, že keby sa našla nejaká stopa mimozemskej civilizácie, tak by sme o tom nič nevedeli? Veď to by bol objav tisícročia :!: Aj ja som skôr presvedčený o tom, že vo vesmíre existujú nejaké civilizácie, ale tie môžu byť vzdialené tisíce svetelných rokov, takže je dosť možné, že ľudstvo ich neobjaví ani za milióny rokov. No a som presvedčený, že doteraz sa žiadny dôkaz nenašiel :wink:
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Akože NASA asi sťahuje videá z YouTube od nejakých deciek ... :D nepíš blbosti aspoň. Schvalne odkiaľ sú tie videá podľa teba?
Napísať odpoveď