videl som jeden dokument, kde jeden kmen niekde v indonezii tomu redaktorovi a kameramanovi dali dole trenky...a na penis im davali take blbosti, lebo u nich to indianski muzi nosia, lebo sa to tak patri...a tiez to tym europanom nebolo zrovna prijemne, ked im nejaky indian oblapaval "muzstva" a daval im tam a tam nejake perie z papagaja a nejake listy...
myslim, ze je dost rozdiel medzi tym, ked ty chces v europe strhavat burky...ako ked v islamskej krajine ti povedia, ze by si si mohol dat aj este viac svojho oblecenia na seba, lebo si privelmi odhaleny....
a nasa spolocnost sa neriadi dogmami ? co ti dava pravo hovorit, ze to my sme ich civilizovali a ze nasa kultura je lepsia a oni su davno za opicami ? a ze nase zeny su uz davno emancipovane ? ved v najvacsej, najstarsej a najkrajsej demokracii nemaju zeny pravo volit ani 100 rokov... okrem toho velmi vela pre nas beznych veci, europske narody prebrali od arabov...takze kto koho scivilizoval, je dost otazne...taktiez drviva vacsina poznatkov, ktore sa zachovali z antickeho grecka, sa zachovalo vdaka arabskym prekladom tych svitkov, kedze europania maju vo zvyku nicit a vypalovat svoje vlastne kniznice...
ich tradicna spolocnost je velmi podobna tej tradicnej europskej spolocnosti...v nazoroch, ze zena ma drzat hubu a byt doma s detmi a starat sa o domacnost...a muz ma zabezpecit rodinu...
ja nijak neschvalujem to, ked muz mlati svoju zenu, chcel som len povedat, ze u nas tiez statistiky nie su nejake lichotive a to aj napriek tomu, ze u nas neplati šaria a nevladnu islamski fundamentalisti...si nepocul nikdy o znamej veci, ze kazda piata slovenska zena zazila za svoj zivot od svojho partnera dlhodobe fyzicke alebo psychicke tyranie ?
stale spochybnujes to, ze moslimska zena vyrastajuca v tradicnej spolocnosti, berie to, ze jej niekto na verejnosti strhne burku, ako keby tebe niekto strhol na verejnosti spodne pradlo...proste je to velmi pohorsujuce, ponizujuce a ludia by si o tebe vselico pomysleli...ako by si sa ty citil, keby tebe niekto strhol burku ? a ako by si riesil ty to, ze niektore zeny sa v europe tiez zahaluju ? myslis, ze by pomohlo keby si behal po ulici a zahalenym strhaval burky ???
ako som uz povedal, na verejnosti mi je ukradnute co ludia nosia na sebe, nech si chodia tie zeny zahalene...vravis, ze tvar je zakladom toho aby si niekoho spoznal...na co ju ty chces spoznavat, ked ju odsudzujes a okrem toho by sa taka zena s tebou aj tak pravdepodobne nebavila...a tiez nepoznam jediny pripad, kde by niekto prepadol banku a bol takto zahaleny...
okrem toho vacsina moslimiek uz zijucich v europe, chodi odhalene...zahaluju sa najma starsie zeny, turistky, zeny diplomatov, niekto kto je v europe kratkodobo...ale mladi ludia, ktori uz vyrastali v europe, na nejake zahalovanie kaslu...
a na statnej pode, by mali byt akekolvek nabozenske symboly aj tie sekundarne zakazene...rovnako ako to plati v Turecku, a to hovorite o Turkoch ako o zaostalej primitivnej krajine...nahodou v tomto su ovela dalej ako Slovensko...sami si schvalili sekularizmus (odluku cirkvy od statu), na uradoch a skolach su satky zakazane...a dokonca samotne turecke zeny su hrde na svoju pokrokovost a vacsiu emancipaciu, v takom istanbule keby zena isla zahalena s burkou, tak na nu budu vsetci cumiet tak, ako ked taka zena ide po bratislave...a to pritom stale hovorime o krajine kde sa viac ako 95% ludi hlasi k islamu...
a pokial pokladas to, ze ledva pred 50 rokmi v amerike prebehla sexualna revolucia...a preto sme my lepsi ako araby, ktorych kultura "je za opicami"...tak to ti teda gratulujem k vitazstvu..mas byt na co hrdy