Arabi - moslimovia

Diskusie na politické témy...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Arabi - muslimovia

Príspevok od používateľa ephramko »

preco? su indianske kmene, ktore nosia masky, maluju si tvar a pritom genitalie nosia odhalene... okrem toho ked mas nejake znalosti z anatomie, tak urcite vies, ze genitalie kazdeho jedinca sa odlisuju, takze teoreticky by sa dalo spoznavat aj podla toho...
videl som jeden dokument, kde jeden kmen niekde v indonezii tomu redaktorovi a kameramanovi dali dole trenky...a na penis im davali take blbosti, lebo u nich to indianski muzi nosia, lebo sa to tak patri...a tiez to tym europanom nebolo zrovna prijemne, ked im nejaky indian oblapaval "muzstva" a daval im tam a tam nejake perie z papagaja a nejake listy...
myslim, ze je dost rozdiel medzi tym, ked ty chces v europe strhavat burky...ako ked v islamskej krajine ti povedia, ze by si si mohol dat aj este viac svojho oblecenia na seba, lebo si privelmi odhaleny....

a nasa spolocnost sa neriadi dogmami ? co ti dava pravo hovorit, ze to my sme ich civilizovali a ze nasa kultura je lepsia a oni su davno za opicami ? a ze nase zeny su uz davno emancipovane ? ved v najvacsej, najstarsej a najkrajsej demokracii nemaju zeny pravo volit ani 100 rokov... okrem toho velmi vela pre nas beznych veci, europske narody prebrali od arabov...takze kto koho scivilizoval, je dost otazne...taktiez drviva vacsina poznatkov, ktore sa zachovali z antickeho grecka, sa zachovalo vdaka arabskym prekladom tych svitkov, kedze europania maju vo zvyku nicit a vypalovat svoje vlastne kniznice...

ich tradicna spolocnost je velmi podobna tej tradicnej europskej spolocnosti...v nazoroch, ze zena ma drzat hubu a byt doma s detmi a starat sa o domacnost...a muz ma zabezpecit rodinu...
ja nijak neschvalujem to, ked muz mlati svoju zenu, chcel som len povedat, ze u nas tiez statistiky nie su nejake lichotive a to aj napriek tomu, ze u nas neplati šaria a nevladnu islamski fundamentalisti...si nepocul nikdy o znamej veci, ze kazda piata slovenska zena zazila za svoj zivot od svojho partnera dlhodobe fyzicke alebo psychicke tyranie ?

stale spochybnujes to, ze moslimska zena vyrastajuca v tradicnej spolocnosti, berie to, ze jej niekto na verejnosti strhne burku, ako keby tebe niekto strhol na verejnosti spodne pradlo...proste je to velmi pohorsujuce, ponizujuce a ludia by si o tebe vselico pomysleli...ako by si sa ty citil, keby tebe niekto strhol burku ? a ako by si riesil ty to, ze niektore zeny sa v europe tiez zahaluju ? myslis, ze by pomohlo keby si behal po ulici a zahalenym strhaval burky ???

ako som uz povedal, na verejnosti mi je ukradnute co ludia nosia na sebe, nech si chodia tie zeny zahalene...vravis, ze tvar je zakladom toho aby si niekoho spoznal...na co ju ty chces spoznavat, ked ju odsudzujes a okrem toho by sa taka zena s tebou aj tak pravdepodobne nebavila...a tiez nepoznam jediny pripad, kde by niekto prepadol banku a bol takto zahaleny...
okrem toho vacsina moslimiek uz zijucich v europe, chodi odhalene...zahaluju sa najma starsie zeny, turistky, zeny diplomatov, niekto kto je v europe kratkodobo...ale mladi ludia, ktori uz vyrastali v europe, na nejake zahalovanie kaslu...

a na statnej pode, by mali byt akekolvek nabozenske symboly aj tie sekundarne zakazene...rovnako ako to plati v Turecku, a to hovorite o Turkoch ako o zaostalej primitivnej krajine...nahodou v tomto su ovela dalej ako Slovensko...sami si schvalili sekularizmus (odluku cirkvy od statu), na uradoch a skolach su satky zakazane...a dokonca samotne turecke zeny su hrde na svoju pokrokovost a vacsiu emancipaciu, v takom istanbule keby zena isla zahalena s burkou, tak na nu budu vsetci cumiet tak, ako ked taka zena ide po bratislave...a to pritom stale hovorime o krajine kde sa viac ako 95% ludi hlasi k islamu...

a pokial pokladas to, ze ledva pred 50 rokmi v amerike prebehla sexualna revolucia...a preto sme my lepsi ako araby, ktorych kultura "je za opicami"...tak to ti teda gratulujem k vitazstvu..mas byt na co hrdy :wink:
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ty *****, naštuduj si niečo o talibane a burkách! Si nekompletný? Vieš čo to je burka??? Za toto by som ti dal rovno ban..
Aj za to Turecko. Liberalistický homosexuál zakomplexovaný z toho, že mu uberajú práva ide proti všetkému čo si má človek vážiť. Je mi z teba zle...

Karmista : Ano presne, po ničom inom netúžim :shock: chcem byť mod :lol:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

ephramko absolutne nechape problemu multi kulti, nevie si poskladat suvislosti. Casom sa mozno zobudi ked sami mosliomovia budu vystupovat proti nemu cobi homosexualovi, co tiez patri k ich zvykom a tradiciam, ktore tu on tak obhajuje.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ephramko: pre kristove rany - nechápeš, že burka a iné sprostosti sú výplodom náboženstva, ktoré je v Európe v totálnej minorite a preto nie je žiaden dôvod, aby si Moslimovia takto vyskakovali? Zasa, ako zvyčajne, dávaš dohromady veci, ktoré spolu nesúvisia - zistiť identitu z tváre človeka trvá asi tak sekundu, pričom verím, že by istotne dlhšie trvalo zistiť identitu z genitálií. Tak prestaň už trepať do ľuftu.

Zároveň prestaň tmáriť - kdeže som ja napísal, že "chcem v Európe strhávať burky"?

Naša spoločnosť je NAŠA spoločnosť, presne tak, ako si to napísal. Nech aj máme svoje dogmy, sú to NAŠE dogmy a nejaká malá skupinka namosúrených Moslimov si predsa nemôže vyskakovať. Kdeže som ja niečo písal o tom, že my sme niekoho/niečo civilizovali? A kde som napísal, že naša kultúra je lepšia a že oni sú za opicami? Čítaš ty vôbec moje príspevky a svoje reakcie? Ja som predsa písal o ich náboženských zvykoch, ktoré sú teda riadne zaostalé. Takže vôbec nechápem, čo to tu melieš o tom civilizovaní. O histórii ma poučovať nemusíš, mám z nej nejaký ten srandapapier.

Čo to trepeš zasa o ženách - prečo sa vraciaš do histórie - veď predsa voliť môžu, všetko sa vyvinulo a Moslimovia stále nedosiahli ani len ten bod z pred sto rokov. Mimochodom - najstaršia demokracie bola na Islande, aj z právneho hľadiska, naštuduj si históriu.

Pokiaľ máš ty predstavu o európskej spoločnosti, že žena musí v domácnosti držať hubu a byť doma s deťmi a starať sa o domácnosť, tak potom nechcem vedieť, že v akej rodine si vyrastal - to u vás doma takto bolo? Alebo kde si niečo také čítal? Máš zaujímavé predstavy o svete, vieš o tom? Minimálne vrámci mojej rodiny (nie domácnosti, celej, širokej rodiny) to takto nikdy nebolo a nie je to tak ani teraz. Znovu spomínaš štatistiky u nás - a ja znovu poprosím o odkaz na tie čísla, nech to vidím na vlastné oči. A nie - o takej veci ako si ty napísal, som teda istotne nepočul. Dôkaz poprosím. Ja neverím v "jeden počul, jeden povedal".

Kto spochybňuje niečo o tom, že keď niekto Moslimke strhne z tváre burku, že sa cíti zle a že s toho bude mať prúser? Znovu sa spýtam - čítaš ty vôbec moje príspevky? Je jasné, že sa bude cítiť zle - a je to iba preto, pretože ju Moslimovia naučili bezhlavo nasledovať to skvelé náboženstvo a jeho super dogmy. Ja by som sa necítil nijako, pretože ja burku nenosievam a ani nosiť nebudem. A ktoréže to iné ženy v Európe sa tiež zahaľujú, okrem Moslimiek? Daj príklad. Zasa trepeš o strhávaní burky, pričom ja som nikde nikdy nič také neplánoval, prestaň tu tmáriť a zveličovať.

Boha, s tebou sa nedá diskutovať - kdeže som ja písal, že JA chcem nikoho spoznávať? Vieš, vrámci bezpečnosti, prehľade a poriadku v spoločnosti je dobre nemať celý ksicht zahalený, pretože nikdy nevieš, čo/kto je pod hábom a pokiaľ sa niečo stane a natočí to nejaká kamera, nedá sa identifikovať - to len ako príklad. Kde som písal o tom, že ľudia zahalení do burky prepadávajú banky? Si normálny? O čom to tu zasa melieš? Mňa nezaujíma, aké staré sú Moslimky, ktoré sa zahaľujú - mne vadí, že sa zahaľujú. Bodka.

Kto tu písal o Turecku ako o zaostalej a primitívnej krajine? Zasa si vymýšľaš a konštruuješ? Prestaň už blúzniť, prosím ťa, pretože takto sa nedá diskutovať, aby som ja reagoval na tvoje bludy, ktoré sú totálne od veci.

NETREP už konečne, nepísal som, že arabská kultúra je za opicami a že sme lepší ako Arabi (čo to tu stále trepeš, bavíme sa predsa o náboženstve, nie o národe, jeho kultúre a iných spojitostiach), NAUČ SA ČÍTAŤ a potom na mňa reaguj, áno?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

kali, KaptMichal, k vasim prispevkom sa uz nebudem vyjadrovat, ste typickymi prikladmi homofobnych ludi s predsudkami, uz niekolkokrat nech sme v akejkolvek teme, vzdy argumentujete len a len tym, ze ja som teply a preto o tomto viem hovno a mam drzat hubu...by som bol zvedavy, ako by ste argumentovali, keby som sa k homosexualite nepriznal ? ...zaujimave, aky strasny problem mate s homosexualitou, zaujimalo by ma z coho to pochadza, len aby to nevychadzalo z neschopnosti vysporiadat sa s vlastnou homosexualitou, minimalne tou latentnou...ale pravdu viete len vy dvaja :oops:

seth, k tomu ze 1z5 zien na slovensku je tyranych ti neviem dolozit ziadne statistiky a googlovat sa mi to nechce, neviem aj tak co by som ti tym dokazal, problemy s emancipaciou zien ma aj Slovensko a aj islamske krajiny...pamatam si ale, ze s tou statistikou prislo nejake obcianske zdruzenie a pred par rokmi to malo aj velku medialnu kampan s podporou nasich statnych organov...
nechapem co ti tak na tej burke vadi, hovoris, ze potrebujes niekoho spoznat a vediet kto sa skryva pod habitom, zaroven priznavas ze niekoho spoznas v momente...ale tiez priznavas, ze pripady ako keby niekto spachal lupez a podobne v burke, sa zatial neodohrali, takze argument, ze potrebujes v ramci bezpecnosti vediet kto je pod habitom neplati...o tom sa mozeme bavit, ked sa nejake trestne ciny spachaju lupicom zamaskovanym v burke a podla mna by v burke lupit isiel len debil, lebo v takej bratislave by na teba cumela uz cela ulica z velke dialky, to je velmi nenapadne...okrem toho, cisto teoreticky, keby sme sa spoznavali podla genitalii, nefungovalo by to tiez tak, ze v priebehu momentu by si vedel ci to je tvoj znamy alebo nie ? rovnako ako v pripade tvare ?
a preto som sa ta pytal, ze ako by si sa citil ty, keby tebe niekto strhol burku, aby si sa aspon trochu vzil do tej situacie, ked uz si priniesol clanok o dochodkyni ktora strhava burky v obchodnych centrach... no myslim, ze tvoja odpoved hovori o vsetkom..."Ja by som sa necítil nijako, pretože ja burku nenosievam a ani nosiť nebudem."...hovori tebe nieco hypoteticka situacia ?
suhlasim s tebou, ze burka patri k islamu a k pravidlam islamu...zaroven si povedal, ze sa bavime o nabozenstve, nie o narode a kulture...a v tomto je prave tvoja chyba, islam je vylucnou sucastou kultury tychto narodov a ovplyvnuje aj ich hodnoty, moralku a spravanie...to je presne rovnake, ako keby si mal hovorit o sucasnej europskej kulture, hodnotach a moralke europskej spolocnosti a akosi absolutne zabudol spomenut fakt, ze vsetko toto ovplyvnilo poslednych 2000 rokov krestanstvo...a ovplyvnuje spravanie a hodnoty spolocnosti dodnes, ci uz ste katolici alebo ateisti...

v tomto sa proste nezhodneme a nema zmysel sa ani o tom dalej bavit...ja zastavam nazor, ze na verejnosti v europe si mozes nosit oblecene co chces, teda pokial nechodis nahy...na statnej pode (urady, skoly) by som zakazal akekolvek nabozenske symboly...a pre mna za mna, nech si postavia v BA aj mesitu, pokial si ju sami zaplatia a sami budu financovat aj jej chod, nemam nic proti...jediny kto by mohol mat problem s mesitou v BA su ateisti, lebo ateisti su proti kazdemu nabozenstvu, s tym suhlasim ale pre mna je prijatelnejsia 1 mesita na ktoru nepojdu peniaze z mojich dani...ako kostoly a bandu v ciernych habitoch, ktora vyciciava kazdorocne miliony eur z penazi nas vsetkych...a krestania proti mesite nemozu mat nic, ved aj moslimovia su bozie tvory, nasi bratia a sestry a vy o laske k bliznemu kazete, tak ju aj praktizujte...

tiez ma dost pobavila reakcia, ked som pisal o tom ako to chodi v Turecku, napriek tomu ze je to islamska krajina, dovolim si povedat, ze liberalizacia spolocnosti je tam na vyssej urovni ako na Slovensku, pripadne minimalne rovnaka...a ako vas to strasne poburilo niektorych, pritom su to fakty (ako napr. o sekularizme a pod.)...a ked vas pravda a skutocna situacia v Turecku natolko poburila, je to len dokaz, ze som asi udrel klincek po hlavicke...tak co teda chcete, dalej slepo verit svojim fanatickym idealom alebo dokazete este vnimat aj realitu a mate zmysel aj pre sebakritiku ?

a na margo toho, ze tu niekto napisal, ze moslimovia su prasata podla toho ako sa spravaju k zvieratam a zenam, tak tu mate jednu spravu z dnesnych sprav...europania su presne rovnaki...ako by sa vam pacilo, keby na nejakom islamskom fore niekto dal tento clanok a zrazu by tam vsetci hromadne nadavali na vsetkych europanov a krestanov, ze sme primitivne opice, lebo sa takto spravame k zvieratam ?
http://www.topky.sk/cl/13/819767/VIDEO- ... ala-pokutu
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ephramko: prekristoverany, písal som ti už, že sa máš naučiť, čítať - to sa tu mám neustále opakovať? O čom to píšeš, kde ja chcem niekoho niekde spoznávať? Veď som ti predsa už v predchádzajúcom príspevku napísal, že ja nikoho spoznávať nechcem, tak o čom to točíš? A čo to má s prípadmi prepadov v burke? Ty nevieš pochopiť písanému textu? "Hovorí ti niečo hypotetická situácia?"

Nesnaž sa mi navodiť žiadne citové pochody, mňa nezaujíma, ako sa cíti tá v burke, ona je v drvivej menšine, ale zato viem, že ako sa cítim ja a viem, že to ich obliekanie mi vadí.

Islam nie je výlučnou súčasťou ich kultúry, netrep už - ak sa kopa z nich dokázala prispôsobiť tu v UK a nenosia burky a chodia na diskotéky, ženské sa obliekajú normálne, tak si na to môžu zvyknúť aj iní. Prečítaj si už niečo konečne o ich zvykoch a o burke a pochopíš, že tú vyžadujú od svojich žien iba fundamentalisti - ak chcú radikálne uctievať Islam, mali zostať tam, odkiaľ prišli, pretože tunajšej spoločnosti sa to proste nepáči a basta.

Vieš čo, nechcem znieť ako nejaký majster sveta, ale ty, 21-ročný Bratislavčan, mi tu ideš vypisovať o tom, ako je Islam spojený s ich hodnotami, morálkou, správaním - čo ty o tom vieš? Koľko tých Moslimov ty poznáš a ako často sa s nimi bavíš na túto tému? Pretože ja som mal dlhé roky Moslima kolegu a od neho som sa toho dozvedel požehnane veľa, plus Moslimov je tu nepomerne viac, ako na Slovensku, alebo v Bratislave a to tu žijem už 5 rokov a sledujem, čo sa tu deje. Takže by som fakt strašne rád vedel, kde chodíš na tie básnické výplody typu "islam je vylucnou sucastou kultury tychto narodov a ovplyvnuje aj ich hodnoty, moralku a spravanie". Neber to osobne, ale jednoducho mi to proste nedalo.

Ešte raz - kde tu kto písal niečo o Turecku a hlavne, kde niekto popieral tvoje tvrdenia o ňom? Neviem, možno to tu v diskusii je, ale akosi som to prehliadol.

Čo to má spoločné so sebakritikou? O čom to zasa melieš...Minimálne moje ideály sú založené na o dosť vyššom leveli skúseností, ako máš ty a žiadna dovolenka v Turecku ti korunku na hlavu istotne nedá. Pretože predpokladám, že si tam nebýval, alebo áno?

NA záver zopakujem - nevymýšľaj si, nedomýšľaj si a nekonštruuj - neviem o tom, aby tu niekto písal, že Moslimovia sú primitívne opice. Takže klídek.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

ephramko, nemyslím že burka je pre nich niečo ako pre nás spodné prádlo. burka je pre nich symbol toho, že žena je len majetkom muža a nikto sa na ňu nesmie pozerať. určuje postavenie ženy v spoločnosti, ktorá ju nepokladá snáď ani za ľudskú bytosť, keďže ju môžu beztrestne zabiť, zmrzačiť alebo predať. burka je rovnaká vec ako keby nosili naše ženy na krku psí obojok s identifikačnou známkou "je majetkom XY". je symbolom viery ktorá umožňuje toto.

toto oblečenie určite nevyplýva z kultúry, ale z ortodoxnej islamskej viery. niečo podobné bolo aj v kresťanskom svete, v starom zákone je napríklad napísané že muži si nesmú strihať fúzy a brady. takisto podľa SZ môžeš zabiť kresťana ktorý sa obráti na inú vieru alebo že pracuje v nedeľu. keby u nás kresťanstvo "nezmäklo" tak by sme boli rovnakí ako arabi! síce boli kedysi kultúrne aj technologicky popredu pred kresťanskou európou, no vďaka nášmu osvietenstvu a postupnému rozširovaniu ateizmu u nás sme postúpili o dosť dopredu.

spomínal si že sú to len desiatky rokov čo majú ženy u nás volebné právo. áno, máš pravdu. ale vieš čo za to môže? zase len nejaké skur- náboženstvo... napríklad ženy nesmeli ísť do kostola keď mali menštruáciu. podľa SZ môžeš svoju dcéru predať do otroctva. vzdelanie sa získavalo len v kláštoroch kde študovali len muži-kňazi, ženy tam mali prístup leda tak ako slúžky. či bolo teda postavenie žien výsledkom našej európskej kultúry alebo opäť výsledkom nejakých šialených svätých písiem a organizácií parazitujúcich na ľudstve je myslím celkom jasné. to však nemôžme brať ako obhajobu toho, ako nakladajú so ženami oni. pretože to nie sú kultúrne rozdiely, je to psychická choroba zvaná náboženský fanatizmus.

a mešitu v BA radšej nechci, pretože bude jedna, potom ďalšia, ďalšia, ďalšia.... potom prídu rôzne nároky vyplývajúce z ich viery a budeme tu mať ten istý stav čo holanďania, briti, francúzi a nemci.
KaptMichal
King
King

s ephramkom nemá zmysel diskutovať, vidí svoju pravdu, nepríjma iné názory a už vôbec nie argumenty (nehovorím, že som tu niekde argumentoval...ja na to nemám silu). Naštuduje si veci ani nie do polovice, prečíta si akurát prvú vetu v knihe alebo nejaký "intelektálny" blog a už mudruje. Keby si vedel čo i len minimum o burkách nenapísal by si také kraviny.

zena ju nosi preto (burku), lebo sa chce ukazat len manzelovi, alebo rodine, detom
Ty sa chlapče skutočne daj liečiť.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

seth a ako sa citis teda ty, ked vidis zahalenu zenu? preco sa tak citis? a preco ti prekaza, ked niekto na verejnom mieste je obleceny inak ako vacsina okoloiducich ?
to ze zijes v UK, je sice fajn...ale to ze tam zije vela roznych ludi, aj moslimov, tak nie je zarukou nejakej objektivity a vedomosti...moze sa kludne stat, ako napriklad v sekcii romovia, ked sa vyjadruju na ich adresu "experti" na ich kulturu a myslenie, len pretoze byvaju pri romskej osade a vidia ako niektori kradnu...
islam sa deli na 3 zakl.druhy...zaroven sa tieto druhy delia na niekolko "cirkiev"...treba posudzovat moslimov konkretne...rovnako ako su krestanske cirkvy, ktore sobasia homosexualov v kostole a na druhej strane je vatikan a nejaki mormoni...atd.

mne osobne zena v burke vadi rovnako ako vysmiaty neupraveny europan v starom obleku s plnou hrstou letakou o tom ako ta jezis velmi miluje...fanatici su proste fanatici...jednoducho ich ignorujem a zijem si po svojom...a zastavam nazor, ze pokial oni dalej ignoruju nas a tiez si ziju po svojom, nezasahuju do nasich prav...tak preco by sme im my mali nieco zakazovat a prikazovat ? len preto, ze sme vacsina ? ...pokial budu radikali na slovensku nieco pozadovat, nieco co ma obmedzovat prava vacsiny...tak sa proti tomu okamzite razne postavim a je mi jedno ci to budu moslimovia, katolici, vyholene hlavy alebo duhovy...
pokial, ale niekto pozaduje iba presne rovnake prava a povinnosti ako ma vacsina...tak proti tomu nemam nic...zijeme v rezime, ktory sa aspon snazi tvarit ako demokracia...a zakladnym pilierom demokracie, je chranit mensiny, pokial samozrejme ta mensina neohrozuje vacsinu...

silmarill s tebou suhlasim vo vsetkom, okrem tej burky a spodneho pradla...ten pocit ked ti niekto strhne burku a tebe boxerky v nakupnom centre je presne rovnaky a je jedno ci sa jedna o burku alebo slipy...my nosime spodne pradlo preto, lebo sa snazime zakryt nase telo, genitalie, ktore pokladame vylucne za nase vlastnictvo a preto sa ukazeme iba tym komu chceme...burka je rovnaka, zena ju nosi preto, lebo sa chce ukazat len manzelovi, alebo rodine, detom...je to urcity symbol toho, ze k niekomu patri, ze je vydata ale v tom pozitivnom vyzname...da sa to ale vidiet aj v tom negativnom vyzname, ze burka je urcity "obojok" ze ta chudera zena patri nejakemu muzovi...a ja sa pytam, nie je to nahodou to iste, co nase svadobne prstene ?

no a pre tych homofobnych, su islamske krajiny, kde sa popravuju aj malolete deti za homosexualne spravanie...a na druhom pole, su islamske krajiny ako libanon, kde sa od roku 2006 kona pravidelny duhovy pride (cize skor ako v niektorych europskych krajinach, vratane slovenska)...beirut sa prirovnava k amsterdamu alebo las vegas...je to jednoducho metropola, kde su vsetky "hriechy" absolutne tolerovane a spolocnost je silne liberalizovana, napriek tomu ze drviva vacsina obyvatelov sa hlasi k islamu...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ephramko: prečo sa tak cítim? Pretože viem, že jej háby sú výsledkom debilných náboženských zvykov a nemám rád, ak sa niekomu nemôžem pozrieť do tváre. Je tam ešte mnoho ďalších faktorov, ktoré sa mi nechce vysvetľovať, pretože sú kompletne irelevantné.

Neviem, prečo sa staviaš do pozície, ako keby si o Moslimoch a o cigánoch vedel viac, alebo minimálne toľko, ako tí, ktorí s nimi prišli / prichádzajú do styku na dennom poriadku. V Blave istotne s Moslimským etnikom nebiješ partiu a s cigánmi to taktiež istotne nepreháňaš, tak neviem, kde berieš tú odvahu ironizovať "expertov", prípadne pochybovať o mojich vedomostiach o Moslimoch, ktoré vôbec nie sú nejako extenzívne, ibaže minimálne väčšie, ako tie tvoje z kníh a dovoleniek. Nevysvetľuj mi, na čo sa delí Islam, v tejto diskusii o to vôbec nejde, tu ide o to, že nám tu poniektorým vadia jeho fundamentalistické odnože a výsledky ich dogiem, ich intruzívnosť a vyskakovanie v Európe.

O tom Europanovi by si aspoň vedel, že je vysmiaty :3 To je ten rozdiel. Oni neignorujú nás a nežijú si po svojom - oni chcú, aby sme sa MY prispôsobili IM a to mi vadí. A buď rád, že to na Slovensku ešte tak ďaleko nedošlo, ako tu v UK. A snaž sa pochopiť, že burka je iba začiatkom. Nevieš totiž pochopiť, že Moslimom sa ponúkol v iných európskych krajinách prst a oni schmatli celú ruku. Asi tak to je. A ak si myslíš, že to zostane iba pri mešite v Blave, alebo iba pri nosení burky, tak to si na veľkom omyle a také zmýšľanie je dosť naivné. Až ti začnú Moslimovia hučať, že si neželajú psov v dopravných prostriedkoch, alebo zakázať vianočné stromčeky vo firmách, lebo je tam zamestnaných zopár Islámcov, tak ti to začne prekážať tiež. Ibaže tvoja prehnaná liberalita ti zatieňuje zrak.
silmarill
King
King

ephramko: myslím že sa nedá porovnávať spodné prádlo = burka, snubný prsteň = obojok...

stav by nám mohol objasniť leda tak objektívny nezávislý prieskum u islamských žien. i keď sa obávam že pokiaľ im od detstva vtĺkajú že sú len veci ktoré patria mužovi a že musia byť zahalené a ony nikdy nevideli že by to mohlo byť aj ináč, tak to budú pokladať za prirodzený stav...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

samozrejme, ze to budu pokladat za prirodzeny stav...rovnako ako vacsina slovakov poklada za prirodzene sa obliect ked ide na verejnost...

seth, preco sa chces vyhnut svojim pocitom a dovodom? to vobec nie je irelevantne...potom to nemame sancu pochopit, preco zastavas take nazory, ked sa nikdy nedozvieme priciny a tvoje pocity, ked sa priamo stretnes s tym co ta tak irituje, cize so zahalenou zenou...a to ze ty radsej vidis ludom do tvare? no a co? ved to je tvoj problem...ja by som zase rad niektorych ludi na ulici videl bez oblecenia :smt033 resp. niektorych by som radsej videl celych zahalenych...ale to je len a len moj problem s ktorym sa musim vysporiadat...nemam pravo ludom zacat rozkazovat to ako sa maju podla mna obliekat, len pretoze mne to vadi...
a s tou kompetenciou mat nazor na nieco si zacal ty, ja som tiez rovnako spochybnil tvoju kompetenciu, tak ako si ty spochybnil moju...

no a tomu vysmiatemu europanovi, sice mu vidim tvar...vidim ze sa smeje...ale aj tak neviem, ci sa smeje preto, lebo chce aby som aj ja mal pocit, ze ked pridem k jehovistom tak budem stastny rovnako ako on, ale v skutocnosti je ten clovek smutny a ma len spolocensku masku...alebo sa smeje pretoze mu je naozaj s jehovistami fajn...chapes ?

inak niekedy mam chut sa mrknut, ze co ma taka zena pod burkou...aspon co som pocul a aj videl...tak ked ma peknu burku, znamena to, ze je to vysoko postavena zena z bohatej rodiny a vraj pod tym nosia velmi drahe zapadne handry...a sam som aj videl, ake vecicky si nakupovali zeny diplomatov tu u nas...skoda ze to mozu ukazat len manzelovi... :wink:

zvedavost je prirodzenou sucastou ludskej povahy a ludia ked vidia nieco nove, zahadne, tak chcu zistit ako ta zena vyzera pod burkou...a zrazu sa z takej banalnej veci ako je sekundovy pohlad na tvar stava megalomansky spolocensky problem...ako keby sme denne nepresli po meste okolo tisicky ludi, ktorym mame moznost vidiet do tvare a napriek tomu ich ignorujeme...

nezijem v krajine, kde by si moslimovia vyskakovali a pritom boli v mensine, takze ked budem zit v takej krajine alebo sa nieco zmeni na Slovensku, tak sa o tych pravach moslimskej mensiny a majoritnej spolocnosti mozeme bavit...zatial k tomu neviem zaujat nejaky nazor, pretoze taka situacia nema vplyv na moj zivot...a zo zahranicia sa k nam dostavaju zmiesane spravy...na jednej strane niektori moslimovia, ktori ti s prstom zoberu aj celu ruku, na druhej strane ludia, kde multikulturna spolocnost funguje a vsetci maju rovnake prava...a potom su tu ludia, ktorych je vacsina...a ktori su niekde uprostred, maju dobre aj zle skusenosti...
Prílohy
36709_130813300273583_100000347424455_232548_251981_n.jpg
36709_130813300273583_100000347424455_232548_251981_n.jpg (49.38 KiB) 1140 zobrazení
silmarill
King
King

myslím že prekrúcať to na nejaký náš európsky chtíč že "xem vedieť ako tá ženská vyzerá" nemá zmysel. seth to (predpokladám) myslel tak že úplným zahalením odoberajú tej žene identitu a strhnutím burky jej ju vrátime a zmením jej status z "majetok" na "ľudská bytosť s právamia potrebami".

a keď ti dáva ten vysmiaty kresťan letáčik tak to vníma (svojím tunelovým videním) ako to že ti chce pomôcť. si v jeho očiach človek ktorý potrebuje zachrániť svoju dušu a on je presvedčený že by ti mal pomôcť.
koná rovnakým spôsobom aj arab, keď vyhlasuje že neveriaci nie sú pre neho ľudia? keď vyhlasuje že neveriacich treba pobiť ako škodnú zver?

obe tie náboženstvá sú pre mňa vypatlané, kresťanstvo je však pritom len otravné a mierne obmedzujúce, no islam je doslova neľudský a nepriateľský.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

zalezi ake krestanstvo a zalezi aky islam...myslim, ze islam a krestanstvo maju toho az privelmi vela spolocneho vo vsetkych vyznamoch slova...

hej chcete jej strhnut burku a urobit z majetku ludsku bytost...lenze co ked ona sama to nechce a vnima to presne opacne ?
Prílohy
36709_130770613611185_100000347424455_232420_1754246_n.jpg
KaptMichal
King
King

Čo to burka vlastne je? Pôvodne bola z hodvábu vytvorená aby zakryla krásu ženy a tým aj nežiadúci "chtíč" a pohľad iných mužov. Zaviedol ju emir Habiball Khan počiatkom 20.storočia.
V Afghanistane s príchodom Talibanu sa burky zmenili - vážia okolo 7kg, vytvárajú extrémny tlak na hlavu, bránia v chôdzi, v perifernom a dokonca aj v normálnom videní, hlavne videní na diaľku - vidia maximálne do 1 metra, takisto keďže siaha až po zem bráni prípadnému úteku.
Len tak z okraju nech sa tu normálni ľudia nenechajú zmanipulovať.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

KaptMichal netaraj tu prosim ta debiliny...zahalovanie tvare islamskych zien sa nezaviedlo v 20.storoci...ale zmienky o tom su uz v korane...a prve zmienky o zahalenych arabskych zenach su stare viac ako 1500rokov...
si daj na seba vrece zo zemiakov, tiez ti bude asi branit v perifernom videni a v chodzi...

obliekanie muzov a zien - moslimov, sa nazyva hijab, zial tak isto ako biblia aj koran je napisany velmi vseobecne...preto rozne skoly ho interpretuju rozne...a konkretne aj v tom, v akom vyzname sa maju ludia obliekat na verejnosti...v korane sa o tom hovori, len sa to zase rozne interpretuje...a vysledok je taky, ze niekto nenosi nic, niekto nosi satku a niekomu nie je vidiet ani oci...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Chápem sethov aj silmarillov postoj, ale faktom zostáva, že čo sa týka oblečenia na verejnosti, ja si môžem nosiť kľudne kuklu (z akýchkoľvek príčin) a aj keby vás to akokoľvek štvalo, nič s tým nespravíte. Jedine, že by ste sa mi ju pokúsili strhnúť. :wink:

Búrka symbolizuje primitívne dogmy a nadradenosť muža - súhlasím, takto to vidíme my, ale my proste musíme pochopiť, že kultúra je všade iné a takisto spoločenské normy sú iné.

Mne na verejnosti zrovna táto búrka nevadí, fakt ma to nezaujíma, takisto ako ma vo svojej podstate nemôže zaujímať to, keď sa nejaký chlap na Slovensku správa k žene ako k majetku.

Vadia mi veci, ktoré ma priamo ovplyvňujú - teda ústupky, ktoré by sme nelogicky mali robiť my im (už spomínané stromčeky alebo psi v autobuse).
KaptMichal
King
King

Chlapče máš vážne medzery... naštuduj si niečo o pojmoch hidžáb (hiyab), burka, nikáb, shayla, chador.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Inak, teraz ma napadlo: nejakí domorodci v pralese si musia myslieť, akí sme my muži voči našim ženám despotickí - nútime ich nosiť podprsenky. :shock:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

mne napriklad tiez tie vianocne stromceky na pracovisku vadia...tak je to miesto sluziace na pracu a zarabanie prachov, alebo miesto sluziace na praktizovanie nabozenstva a uctievanie jeho symbolov ??? ...a komu to vadi, ze mu v praci zakazali postavit stromcek, nech sa ide kukat na vianocne stromceky do tesca...tam su vystavene uz od septembra... :D

no a s tym psom v MHD, vsak nech vystupia, ked sa im nepaci, ze tam mam so sebou chlpaca... :wink: ...tiez ale zalezi od pravidiel prepravy tej spolocnosti, niektore spolocnosti zakazuju prepravu akychkolvek zvierat...a niektore vam dovolia si zobrat aj slona, ked slon nebude robit problemy a vy mu kupite patricne drahy listok...
Napísať odpoveď