I/P Phenom II X2 560BE -> X4 B60 CPU

Zbytočné, duplicitné, nevhodné alebo zamknuté témy...
Zamknuté
zwARO
Light Star
Light Star

I/P Phenom II X2 560BE -> X4 B60 CPU

Príspevok od používateľa zwARO »

Zdar, takze behom tyzdna bude na predaj tento AM3 procesor.

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/amd-phenom-ii-x2-560-d186210.htm
Novy, iba otestovany.

Unlock na X4 B60 CPU na doske MSI 760GM-E51 (mala by to zvladnut kazda doska ktora ma na to potrebne veci v BIOSe)

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/amd-phenom-ii-x4-970-black-edition-d186470.htm

Dnes som stihol otestovat len 1 CPU, zajtra otestujem aj druhy .AK prejde 4 hodiny Prime95 Blend test, tak bude oficialne na predaj ako odomknutelny a stabilny kusok.

Predavam aj inde. Cenu ponuknite. Osobne v BA. Postu plati kupujuci. Ak nepojde unlock na vasej doske, tak moj problem to nie je. (Ja som tiez riskoval :) )

//autoeditácia príspevku (19 Okt 2010, 13:40)
Vysledky Prime95 Blend testu 4hod.
Ponuka na inom fore 80E.

Buy it now price : 90E

//autoeditácia príspevku (20 Okt 2010, 9:51)
up
Prílohy
ValidX4_2.jpg
Prime95_4.jpg
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: I/P Phenom II X2 560BE -> X4 B60 CPU

Príspevok od používateľa uplink »

zwARO - v ageme koštuje 89 eur, v alce 94 a Ty ho predávaš za 90? Aj keby šiel unlocknúť na Thuban 1090T by som zaň viac ako 50 nedal a keď Ti zaň nejaký hlupák ponúka 80 evri, tak šup šup predaj ho a buď štastný ako blcha.
zwARO
Light Star
Light Star

4jadro stoji 130
za 90 mas 2 jadro takze tak.
ja predavam 4 jadro :)
jednoducha rovnica
takze neviem preco hlupak :)

a na 6 jadro to bohuzial nejde :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Moc ľudí nevie čo to je otváranie jadier, tak to jemne priblížim. Na bežiacom páse v továrni fičí jeden druh procesoru, povedzme AMD PII X4 965 BE. Jeho nepodarené kúsky sa nazvú X3 a X2 [záleží od jadra]. Nepodarené jadrá sa zamknú, dôvod: chybné inštrukcie, vadná prevádzka, potreba vyššieho napätia ako je normované, nestabilita celého CPU. Asus či ktorý exot prišiel s tým že tieto jadrá odomknú, veď ľudia sú sprostí a kúpia to. Človek si odomkne jadro, všetko fičí ako má a potom po pol roku odíde celý CPU, alebo mu systém bsoduje, alebo je nestabilný a nie je toho čerta, ktorý by mu povedal že prečo...toľko ku core unlockovaniu.

AMD nezatvára jadrá z dlhej chvíle, alebo preto aby si ľudia kupovali dosky s core unlockerom, majú to dosť na háku. Zatvárajú ich preto, lebo sú vadné z nejakého dôvodu. Keď sa Ti podarí odomknúť jadro, nie vždy to znamená že bude pracovať dlhodobo správne a stabilne.

Odvôvodnenie core unlockeru je nasledovné:
It's almost like getting something for nothing, as some of the X2 and X3 chips are actually Phenom II X4 processors with one or more cores disabled due either to stability issues or to meet market demand.
čo ma celkom pobavilo, že due to market demand. Takže podľa Asusu aby AMD mohlo predávať aj lacnejšie procesory, tak zavrú softwarovo jadrá a predajú dobré kúsky ako vadné a lacnejšie. Asus Core unlocker my ass. Avšak, prvá časť ich výpovede je pravdivá, "one or more cores disabled due to stability issues".

To máš to isté ako keby som chcel predať môj 250 evriový Core i7 930 za 500-600 eur len preto, lebo beží stabilne na 4.2 GHz. Proste nezmysel. Toto core unlockovanie je len zneužívanie nevedomosti ľudí a krivý marketingový ťah Ešusu. A ešte k tomu si napísal že Ťa nezaujíma či človeku pobeží ako štvorjadro a nemáš ani ako zaručiť že pobeží stabilne. To môžem napísať aj ja, že ho treba chladiť NH-D14, alebo vodou a zvyšok ma nezaujíma. Ľudia by ma vysmiali. Myslíš že ten umelý test niečo dokazuje o stabilite? Tak veľké hnedé krútené maximálne. Stabilitu otestuješ len v teréne. Môj Core i7 930 beží "stabilne" na 0.95 vcore, avšak len v benchmarkoch a testoch stability [paradoxne] aj celé hodiny. V momente ako pustím photoshop, tak po pár minutách mi bsodne systém.
zwARO
Light Star
Light Star

zas sa sem musi pchat intel :) pretaktovanie a odomknutie jadra su 2 a velmi rozne veci.

vies tisice ludi si myslia nieco ine, kedze im to bezi, ked sa to odomkne, samozrejme, ze sa neda odomknut ani z daleka kazdy kus,tie co su vadne proste nejdu odomknut.alebo sa odomknu a nenabehne ani windows, to boz este nejaky benchmark.
pripadne su ako si pisal ti jadra slabsie, ale kedze presli zatazou tak default frekvenicu zvladaju, neviem ci zvladnu aj overclock
ty si paranoidny a hovoris tu ze za pol roka to prestnae ist. daj sem dokaz:)
ja som zatial videl len spokojnost s odomknutymi jadrami, ak sa samozrejme postastilo a ten clovek tie jadra stabilne odomkol.

bez dokazov ze sa tie jadra pokazia nema tvoje tvrdenie ziadnu vahu.
na nete mas xyz uspesnych odomknuti + testovane v praxi a nie benchamrkami, ked sa raz odomklo tak FUNGOVALO. thats all.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Len som napísal čo odomknuté jadra sú, to je všetko. Ako sa ku tomu kto postaví je na ňom.
mmm273
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mmm273 »

uplink- mas aj nemas pravdu... niekedy AMD zamkne jadra aj z toho dovodu ze je velky dopyt po X2 / X3 ... alebo ze nesplnaju tie " ich požiadavky" a to co vadi im, normalny clovek nikdy nepostrehne... každopadne ten CPU ma vacsiu cenu ako dvojjadro, ale zasa nema cenu praveho stvorjadra... to len tak, aby som nebol OT, tak si myslim ze 70-80€ je celkom fajn...
zwARO
Light Star
Light Star

uplink ty si napisal co odomknute jadra su PODLA TEBA nezabudni dodat a najdi mi tie pokazene procesory, ked tvrdis, ze sa do pol roka pokazia ked tie jadra idu stabilne teraz. Tie defektne jadra proste nejdu odomknut stabilne. preto sa niekomu podari otvorit len tretie a nie aj stvrte.

tak ci onak, uz je to neaktualne.
Zamknuté