Jozef Tiso a Slovensky stat

Diskusie na politické témy...

Bola poprava Dr. Tisa spravna?

Ano
159
30%
Nie
290
55%
Nezaujima ma to
75
14%

Celkom hlasov: 524

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Jozef Tiso a Slovensky stat

Príspevok od používateľa hughito »

Áno, máte pravdu, ide väčšinou o pozostatky červeného výkladu našej histórie.

Dôležité je však povedať aj to, že zo serióznych zdrojov som sa vždy dozvedel aj tieto "druhé strany mince."

Hlavne k výročiu vzniku štátu či začiatku SNP sa píšu rôzne články v spravodajských portáloch, ktoré sú nepresné, laické a obsahujú často i chyby a skreslené pohľady.

Ja si ale všímam aj to, že vy poniektorí tu máte do detailu rozobratú históriu červeného výkladu, ale zároveň sa tu oháňate Ďuricami a Vnukmi, čo je úplne opačný extrém a taká istá degenrácia výkladu histórie, aká bola za komanča.
KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Len pre to, že sa ti zdá akoby bol Ďurica a Vnuk opačný extrém to nemôže byť bližšie k pravde, história nieje exaktná veda takže pozor :) . To čo ma irituje je neúcta k Tisovi a k jeho pamiatke. Skrátka stále sa nájdu ľudi čo ho označia za nacistu len pre to lebo ho na jednej fotke vidia s hajlovať Hitlerom. (Treba dodať, že heilovanie vtedy nebolo nič neobyčajné takže si myslím, že to nieje relevantný prameň na hodnotenie jeho osobnosti a počínania)
hughito
Redeemer
Redeemer

To máš pravdu, ale súdny človek vidí, o čo ide týmto tzv. exilovým historikom. Proste to išlo z extrému do extrému - z červenej do čiernej. :wink:

Ja sa určite nestotožňujem s našou prvou republikou a tým pádom ani s jej hlavným predstaviteľom, Dr. Jozefom Tisom. Nebudem ho démonizovať, ale nebudem ho vychvaľovať ani uctievať, nie je začo.

Pravdou je, že z tejto sféry by sa našli aj oveľa viac negatívne postavy.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Dostal som s k ďalšej závažnej skutočnosti a dokonca ešte aj Hughito alebo niekto sa podieľal zrejme nevedome na pošpiňovaní mena pána prezidenta keď prezentoval aj tu na hojku fotku, na ktorej vraj pán prezident hajluje, tu sa pozrite ako "skutočne hajluje".

A tieto špiny špinavé budú niečo Tisovi vyčítať, pričom oni sú tí, ktorí luhajú klamú a zavázajú celý čas, robia fotomotáže a falšujú dejiny. /Nebolo myslené na Hughita ani prispievateľov hojka/
Prílohy
f_371187898_416f08564aa36ee6f534c733d24a0a76.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, táto fotka je fotomontáž, to je stará známa vec, avšak, nič to nemení na tom, že Tiso bol pri hajlovaní zachytený fotograficky.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Podľa mňa Tiso vždy ukazoval len na práve letiacu Halleyovu kométu, čiže Halleyuje a nie heiluje. A špinavá diabolská antislovenskokresťanská propaganda len takto zneužila jeho lásku k astronómii.

get a life Ivan :nono:
hughito
Redeemer
Redeemer

Toto je tiež fotomontáž, Ivan ?
Prílohy
tiso haj..jpg
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

hughito: nie, to len ukazujú že kde napadlo koľko snehu! ...len svine židoboľševické a ich bábkové médiá preonačili pôvodný, čistý a ideologicky nepoznačený význam tejto momentky.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

jaaaj a to su na balkone to by aj ted mohla prist taka kalamita ach to by boli prazdniny...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Hughito po prvé neviem pri akej príležitosti to bolo, po druhé nepripadá mi každý pozdrav ako hajlovanie. Asi nevieš, že hajlovanie má tiež isté pravidlá a nestačí na definovanie hajlovania iba zdvihnutá pravačka, to by každý kto pozdraví babičke ktorá odchádza na vlak bol nacista.

Okrem toho neviem o tom žeby špinavá fotomontáž o Tisovi bola všeobecne známa vec, opäť prekrúcaš moje okolie o tom vôbec netušilo. Pomaličky ale isto sa rúca táto boľševicko-slobodomurárska propaganda a neostáva z nej nič, iba chabé fotomontáže a klamstvá.
Z tej fotky nie je absolútne zjavné nič, nevieme či Tiso hajluje alebo len dvíha ruku na obyčajný pozdrav, alebo máva zástupom alebo len kýve rukou and Tukom. V konečnom dôsledku ani o nijaké hajlovanie nejde, ide o to čo Tiso robil a za to mu buď večná chvála a sláva i vďaka.

Simarill pokiaľ vidím jediný kto tam ukazuje akého veľkého má psa je Dr. Tuka. Ostatní majú pokrčené ruky a prsty smerom nahor. Čo sa stáva ak by si niekedy skúšal mávať zástupom- vrele ti to odporúčam, bohužiaľ ty asi nemáš na to aby si niekomu mával.

Takýchto "hajlovacích" fotiek sa dá po internete nájsť aha-
Prílohy
kimchong iljpg.jpg
pg002_1_05.jpg
pg002_1_05.jpg (3.26 KiB) 1201 zobrazení
hughito
Redeemer
Redeemer

Toto už nepotrebuje ďalší komentár, naozaj. :roll:

Okrem toho je Tiso zachytený pri hajlovaní v tejto publikácii. :arrow:

http://www.martinus.sk/?uItem=80860

Na obale tej knihy určite tiež nehajlujú, iba niekoho zdravia.

Si trápny, Ivan. :smt006
Prílohy
fotka.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pokusim sa to tu mierne ozivit citatciou zo Seinfelda
... I noticed that the Nazis in those movies always had like two separate heils. They had like the regular heil that they would do and then when they were around the offices they had like this casual heil. Remember that one? You ever notice that? They come in, yeah, heil, how are ya, is the kid back with the coffee yet? Come on, are you finished with the copier? Yeah. World domination, Aryan race, whose donuts are those? Yeah, heil, nice to see ya, can I have one of those donuts?
:)
slay
Addict
Addict

Ty Ivan, ty si proste skladáš všetko ako sa ti hodí. Ak dokážeš spochybňovať niečo len z relatívne nedávnej histórie o čom sú nevyvrátiteľné dôkazy, ako sa dá s tebou potom diskutovať o neurčitých veciach spred tisíc rokov ako Svätopluk, alebo ešte dávnejšia história Slovanov? No jednoducho nedá, ty si vlastne absolútne nepoužiteľný diskutér, ktorý žije vo vlastnej fantastike a ukojuje sa ňou.

Nechcel by si tak náhodou napísať vlastnú "tú pravdivú" verziu dejín od adama po súčasnosť? Smelo do toho :wink:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Každý kto si prejde túto diskusiu musí vidieť, že skrátka ani hughito ani ty slay ste do nej nič konkrétneho za tých x strán nenapísali samozrejme ak nepočítam obyčajné okydávačky a klamstvá či vaše mýty, ktoré padli skôr ako boli napísané na toto fórum. Naproti tomu všetky vaše mýty som nielen ja spoľahlivo vyvrátil, stačí čítať. Dokonca som dokázal že používate aj falošné zrejme na objednávku vyproducírované fotografie Tisa. Takže kto tu klame, mýtyzuje a falšuje a snaží sa znacizovať TISA? Ten obraz Tisa nacistu nie je skutočným obrazom Tisa ale vašou vyproducírovanou fantázoiu ktorou sa snažíte nakaziť celý slovenský národ a nielen vy ale komunistu už od 1945 roku. Tí komunisti ktorým tak vadil "nacista" Tiso že mu ponúkli byť prezidentom Slovenskej sovietskej republiky!!

Hughito mi tu dá nejakého Tisa, ktorý z balkóna zdraví občanov a povie že Tiso hajluje, potom mi tu postne nejakú fotografiu občanov, ktorí zdravia dnes kontroverzným vtedy bežným pozdravom. Nuž čo si o to myslieť?? Jednoducho že nerozumie dobe. Napríklad sovietsky veľvyslanec na Slovensku zdravil NA Stráž! Človeče podľa dnešných zákonov to bol minimálne extrémista. Uplatňovať dnešné náhľady na minulosť je scestné a hlúpe.
Jednak preto že dnešné náhľady sú náhľadmi nie našimi ale tými, ktoré nám ponúkli iní o nás samotných a taktiež i dnes tu vládne neslobodný režim ktorý cez masovokumunikačné prostriedky tiež vnucujú svoje idey, ktoré máme považovať za jediné správne a tolerovateľné v dnešnej spoločnsoti. Kto tieto hodnoty neuznáva mal by byť zo spoločnsoti vyradený, zabásnutý, skrátka prevychovaný režimom. Pritom multikulturalizmus a liberlaizmus je zvrátený do špiku kostí.

k tej fotke-
Aj atléti na olympiáde povinne zdravili týmto pozdravom, skrátka vtedy tento pozdrav nebol ani kontroverzný, ani nevyjadroval vraždenie židov. Vtedy nebol kontroverzný ani znak HG, ani Svätopluk.

Dr. Tiso bol nepochybne veľká Slovenská osobnosť a aj svedomitý človek, dobe ktorej čelil, čelil statočne a svedomie mal aj pred smrťou čisté, preto nemal čo ľutovať nemal sa za čo ospravedlňovať. Moja vďaka tomuto človeku je neotrasiteľná a nekonečná. Nerobil nič s úmyslom poškodiť nikomu, chcel pre tento národ čo najlepšie podmienky a videl že to sa dá dosiahnuť len takým spôsobom aby nebola ohrozená existencie našej krajiny a národa.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

Ivan ako nehnevaj sa, ale napises ze ten a ten boli spolu na fotke, a ket ti nekto odpise ze aj tiso je na fotke z hitlerom tak uz sa ohradzujes, a ket ti tu postnu x fotiek kde tiso hajluje, tak to neje pravda, on iba dviha ruku na pozdrav.. sorry s tymto fakt mozes uspiet jedine v ustave pre mentalne zaostalych aj ti neviem ci bi ti na to skocili.. toto bolo fakt ubohe....
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Ešte raz tento pozdrav bol vtedy bežným javom a nevyjadroval z ich pohľadu nič zlé.
Treba chápať dobu, bol tu predsa nezanedbateľný vplyv nemeckej ríše. Ešte aj tá kniha má názov v tieni tretej ríše.

Presnejší by bol názov- V Tieni tretej ríše alebo v hrobe.
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, keď som dodal materiál, kde Tiso hajluje, tak už je to zrazu len bežný dobový pozdrav.

Ale predtým si sa (už dosť dávno) proti tomu strašne ohradzoval, vraj Tiso nikdy nehajloval, atď.

Načo si sem posielal tú fotomontáž ? Veď čo, aj keby naozaj na tom prejavuje hajloval, tak čo, veď to bolo úplne normálne.

A posledná vec - neviem, kde tom tvrdil, že Tiso bol nacista. :wink: Ja som z toho, že hajloval, nevyvodzoval žiadne závery, ale tak na to, že si trošku viac horlivý, Ivan, sme si už zvykli. Len pozor na tlak, aby ťa tá tvoja nekonečná vďačnosť nepriviedla do hrobu.
slay
Addict
Addict

IvanSk napísal:slay ste do nej nič konkrétneho za tých x strán nenapísali samozrejme ak nepočítam obyčajné okydávačky a klamstvá či vaše mýty, ktoré padli skôr ako boli napísané na toto fórum. Naproti tomu všetky vaše mýty som nielen ja spoľahlivo vyvrátil, stačí čítať.
No len mi cituj, kde som kedy okydával, alebo klamal o Tisovi? Ešte keď som došiel na toto fórum kedysi dávno, tak som do témy vstúpil tým, že sa o problematiku nejako nezaujímam, ale že Tisa treba brať s ohľadom na to, že keď sa rozhodoval nevedel, to čo vieme my dnes. A v tomto pohľade zotrvávam do dnes, ja ho negánim ani nevelebím, jednoducho rešpektujem túto časť slovenskej histórie tak ako bola. A keď vidím fotku kde hajluje, tak sa netvárim, že nehajluje ani tu z toho nerobím cirkus, to je už skôr tvoja domýšľavosť. Nikdy som ho tu nenacizoval, ani nedával jeho fotografie, ani neútočil na Slovenský štát z iného ako ekonomického pohľadu.

Takže z mojej strany si nemal čo vyvracať. Ja proste okolo Tisa vôbec nepotrebujem robiť haló, má to u mňa len okrajovú prioritu. Ak by nebol Tiso bola by iná osoba.
Komplex
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Komplex »

Neviem čo na tom je, že Tiso hajloval tak si to žiadala situácia. Pre mňa je Jozef Tiso jeden z hrdinov minulosti Slovenska. Bol to človek, ktorý zachránil mnoho životov a išlo mu o Slovensko čo v dnešnej dobe v politike nenachádzame. Ano mohol urobiť viac zomrelo až príliš veľa ľudí ale keby sa postavil proti Hitlerovi tak by nezachránil žiadnych a nebol by žiaden Slovenský štát.
hughito
Redeemer
Redeemer

To teda mohol urobiť viac, napríklad nestáť slepo po boku Hitlera až do konca, že ? To by sa zachránilo životov = neboli by možno vypálené dediny, obnovené transporty, tisíce mŕtvych a prenasledovaných.
Napísať odpoveď