SKODLIVOST normalnej fajky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

SKODLIVOST normalnej fajky

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:wink: okej, naucil som sa fajcit normalnu klasicku drevenu fajku. Mam dobry tabacik, naucil som sa ju plnit, a naucil som sa ju fajcit, bolo to celkom zaujimave trebalo sa naucit par zakladnych veci, ktore si asi musi vyskusat kazdy sam aby vedel ako nato. Chcem sa spytat v akom rozsahu je to vlastne skodlive ked sa to neslukuje a fajku po kazdom pouziti precistim niekolkymi kefkami az pokym nesu uplne ciste ked ich vytahujem.
V kombinacii s kavou je to take prijemne ukludnenie, hlavne je to pohoda, si tak bafkat, ked to mam v polke naplnene tak si pobafkam aj 40 minut, ked je plna aj nieco cez hodinu ...
je to taky kludny pocit, nie ako fajciari ktori daju cigu a az sa trasu aby ju mali, toto je taka pohodovka ale chcel by som vediet skodlivost alebo ucinky na moje zdravie, nerad by som bol aby sa mi nieco stalo, ficim bez filtra ....
:)
weroro
Flash coder
Flash coder
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: SKODLIVOST normalnej fajky

Príspevok od používateľa weroro »

No fajka a cigareta je fakt veľký rozdiel. Cigareta je rýchlovka a pri bafkaní fajky má človek čas v kľude porozmýšlať nad hocičím. Ako negatívnu vlastnosť (podľa mojich vedomostí) fajčenia fajky považujem to, že po niekoľko ročnom "bafkaní" človek môže dostať rakovinu pery. Tak isto skončil aj môj starý otec.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ako veľmi moc sa líši táto tvoja téma http://www.hojko.com/mal-z-vas-uz-niekt ... ilit=fajka od tejto?
Ďalšia téma bude "Myslíte si že bol dobrý nápad začínať s fajkou?" ?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

predpokladám tiež, že zuby to nevybieli.
Auruz
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Auruz »

Uz v predchadzajucej teme, ktoru tu pripomenul lekoklatik, som ti hodil 2 odkazy, v jednom z nich sa pise aj o skodlivosti(mozno aj v druhom, nie som si isty), co tak si to precitat?
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

sryy za OT ale nedalo mi :D
lekolaktikov odkaz a zakončenie vety :D
,, mal z vás už niekto fajku od tejto ? :D "
qwerty-xyz

Auruz napísal:Uz v predchadzajucej teme, ktoru tu pripomenul lekoklatik, som ti hodil 2 odkazy, v jednom z nich sa pise aj o skodlivosti(mozno aj v druhom, nie som si isty), co tak si to precitat?
:) ano viem, tie som aj precital a so zakladatelom som aj pisal maily, len mi to skor pride vies sa pytat na niekoho kto je tomu oddany dlhu dobu trocha divne, proste kazdy si haji to co ma rad. Asi mi tam nebudu pisat o tom ako to strasne skodi a je to nezdrave ked si to tam ti clenovia priamo uzivaju a tesia sa z toho nie ? A zase ten kto si nikdy nebafkal o tom tiez vediet vela nebude, .....
Chcel som vediet nejake ucinky, rakovinu by som nerad chytil. .....
Auruz
Medium Star
Medium Star

A od koho by si chcel este pocut nazor? :D Od niekoho kto v zivote nefajcil? teraz to trochu nechapem... Jasne, ze ti povie, ze je to fajn, pretoze on to ma rad. Ale tiez by ti povedal keby mal rakovinu ustnej dutiny, neututlaval by to pred tebou. Myslim, ze lepsi nazor ako od cloveka, ktory je v oblasti skuseny, nedostanes. Pozri, nic nie je na 100% zdrave alebo bezpecne, vsetko ma svoje plusy a minusy. Ja osobne si myslim ze fajka je "zdravsia" ako cigareta, pretoze ako si aj ty sam pisal, das si to preto, lebo sa chces uvolnit, chces si posediet a porozmyslat, plus to netahas do pluc, takze aj tam je to riziko mensie, ale predsa tam je ten tabak.
ferkoter1
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ferkoter1 »

dedo bafkal do 80tki,fajka urcite skodi ta ako aj cigarety tiez si obcas dam cigaretku,ale lutujem potom môj otec ma astmu staci ho vidiet ako sa trapi
qwerty-xyz

Auruz napísal:A od koho by si chcel este pocut nazor? :D Od niekoho kto v zivote nefajcil? teraz to trochu nechapem... Jasne, ze ti povie, ze je to fajn, pretoze on to ma rad. Ale tiez by ti povedal keby mal rakovinu ustnej dutiny, neututlaval by to pred tebou. Myslim, ze lepsi nazor ako od cloveka, ktory je v oblasti skuseny, nedostanes. Pozri, nic nie je na 100% zdrave alebo bezpecne, vsetko ma svoje plusy a minusy. Ja osobne si myslim ze fajka je "zdravsia" ako cigareta, pretoze ako si aj ty sam pisal, das si to preto, lebo sa chces uvolnit, chces si posediet a porozmyslat, plus to netahas do pluc, takze aj tam je to riziko mensie, ale predsa tam je ten tabak.
:) neviem, od nejakeho napr normalneho doktora alebo neviem fakt netusim, id niekoho kto fajci fajku prilezitostne, ako ja, proste pohoda a vramci nejakeho svojho volneho casu. Kludu.
Poviem ti na to take nieco, raz som zobral kamaratovi krabicku cigariet a na nej stalo nieco v zmysle, fajcenie je navykove a vas doktor vam pomoze odnaucit sa fajcit, moj kamarat to zobral do ruky a povedal-- Moj doktor fajci ako duha, ten by mi isto pomohol. Tak vies, pri doktoroch je tiez relativne ktory ti co povie, a nevedel by som ani ktoreho sa to spytat ked klasicka fajka nema s plucami nic spolocne. vlastne ktory doktor by to mohol vediet? zubne? krcno nosno usne? alebo onkolog? neviem ...
Auruz
Medium Star
Medium Star

Tak tu na Slovensku neviem ci by ti lekar velmi pomohol, u nas nie je fajka az taka bezna vec, skor ojedinela... Kto vie, asi by lekar zacal vykladat rovnaku prednasku ako o cigaretach, a na konci by ti ponukol zuvacky, ktore on odporuca a stoja "len" xyz €. Ako sa pise aj v tych clankoch hore, na Slovensku vidia v clovekovi s fajkou bud exota, alebo stareho dedula.. :) Ale myslim, ze pokial dodrziavas hygienu a nemas doma 15 fajok, ktore pouzijes 2x za den, nehrozi ti take riziko ako u cigariet. Kazdopadne je to relativne, skodi to tak ci tak...
qwerty-xyz

Auruz napísal:Tak tu na Slovensku neviem ci by ti lekar velmi pomohol, u nas nie je fajka az taka bezna vec, skor ojedinela... Kto vie, asi by lekar zacal vykladat rovnaku prednasku ako o cigaretach, a na konci by ti ponukol zuvacky, ktore on odporuca a stoja "len" xyz €. Ako sa pise aj v tych clankoch hore, na Slovensku vidia v clovekovi s fajkou bud exota, alebo stareho dedula.. :) Ale myslim, ze pokial dodrziavas hygienu a nemas doma 15 fajok, ktore pouzijes 2x za den, nehrozi ti take riziko ako u cigariet. Kazdopadne je to relativne, skodi to tak ci tak...
no jo, lenze ja to nerobim kvoli nikotinu ze som zavislak, ale tak proste pohoda, neviem to moc dobre vysvetlit, a to ze ju mam tak si ju musim vychutnavat len sam to ma stve este viacej, lebo ludia to proste nechapu, prve co sa ma niekto spyta ze ci som stary dedo ze fajku potrebujem pricom v zahranici to je normalne, plus fakt neviem ktory lekar by sa mohol vyjadrit k teme.
Auruz
Medium Star
Medium Star

No presne tak, teraz tomu chapes... Takze ti viac menej ostava len nazor skuseneho fajkara.
qwerty-xyz

Auruz napísal:No presne tak, teraz tomu chapes... Takze ti viac menej ostava len nazor skuseneho fajkara.
pozeram vies aj ostatne fora, a nazory a kopec dalsich veci a nikto sa nevie na nicom zhodnut, nikde nie je nic dane, dokonca ani lekari nevedia co a ako, trochu ma to stve ved fajky tu boli uz ako davno a nikto o tom nespravil studiu? alebo vyskum? jezisi, .... vecne vsade len o cigaretach, ale o fajke klasickej nikde nic, fakt ze ne.... :(
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

pridám svoj dotaz sem, lebo to so škodlivosťou fajok pomerne súvisí: je možné bafkať z fajky bylinky? - myslím tým mätu, materinu dúšku a podobné veci. Kedysi sa predávali cigarety, ktoré boli robené len z takýchto bylín (kamarát sa tým pokúšal odnaučiť sa fajčiť cigarety). Existuje taká verzia tabaku do bežných fajok? Resp. dá sa ako "tabak" do fajky použiť bežná domáca bylinná zmes, niečo ako bylinkový čaj?
RBG
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa RBG »

Ja nechapem ludi co "fajcia" a neslukuju. FAIL
qwerty-xyz

Stoporko napísal:pridám svoj dotaz sem, lebo to so škodlivosťou fajok pomerne súvisí: je možné bafkať z fajky bylinky? - myslím tým mätu, materinu dúšku a podobné veci. Kedysi sa predávali cigarety, ktoré boli robené len z takýchto bylín (kamarát sa tým pokúšal odnaučiť sa fajčiť cigarety). Existuje taká verzia tabaku do bežných fajok? Resp. dá sa ako "tabak" do fajky použiť bežná domáca bylinná zmes, niečo ako bylinkový čaj?
:shock: fuuuha, tabaky poznam ale s tymto som sa este nestretol, zeby niekto tahal bylinky, pocul som o par ludoch co skusali trocha ine bylinky, ale takto normalne tieto nie. A este do fajky. fuf. Neviem o tom, ....

//autoeditácia príspevku (22 Okt 2010, 16:54)
RBG napísal:Ja nechapem ludi co "fajcia" a neslukuju. FAIL
to nie je FAIL, to je normalne, pretoze keby si slukoval tak ta zlozi k zemi, fajkovy tabak je silnejsi o dost, a niektore su strasne silne, ako cigaretovy, to je jedna vec a druha vo fajke nemas filter, iba chladic, ktory sa aj tak vybera (mas aj filter ked chces, ale v drahsich fajkach a aj tak ho vela fajkarov nepouziva) cize tahas podstatne viacej toho a ide ti nikotin cez sliznice v ustach, plus tahas dobru hodinku (ja 35 az 55 minut pohoda, klidek tabacek, ziaden stres, kavicka alebo cierny caj, ..... boze to je proste super!!!! )
Auruz
Medium Star
Medium Star

RBG napísal:Ja nechapem ludi co "fajcia" a neslukuju. FAIL
pretoze fajka sa neslukuje. fail.
SnipE_88
Novice
Novice

Príspevok od používateľa SnipE_88 »

Ak ma pamäť neklame tak Kružment voľakedy ľudia používali do fajky. Je to jednoduchá bylina ktorá u nás (liptov) rastie hodne. Odborne sa volá pamajorán obyčajný. Okrem fajky je výborná, keď si robíš zemiakový koch, tak namiesto majoránky

A keď píšem o majoránke tak aj tú fajčievali, ale tuším je to narkotikum takže opatrne ;-)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

pockat este 3 dni, tak pises do presne 5 rokov starej temy :)

mna ked raz davno popadla tuha fajcit fajku, tak som si jednu kupil, telo fajky sa dalo otvorit a vlozit do nej specialny filter.
urcite to nespravi z fajky nieco zdrave, ale v kombinacii s tym ze fajku neslukujes to urcite nebude tak skodlive ako klasicke cigarety...

dnes je fajka schovana niekde v krabici a ked dostanem chut na take nieco tak si skor zapalim cigaru dobru, je to dost podobne.
Napísať odpoveď