PC Design- Vysoka skola

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Leniv3c
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: PC Design- Vysoka skola

Príspevok od používateľa Leniv3c »

Zdravim, potreboval by som od vás poradiť. Keďže som ,,už,, druhák na SŠ (Gymnázium ZV-informatika) chcel by som si zistiť možné VŠ na ktoré by som chcel ísť. Odbor by ma bavil niečo s grafickými editormi (3ds max, photoshop atď) poprípadne iný design interiérov a pod. Nepoznáte nejaké školy s týmto zameraním ? Počul som, že na týchto školách sa skôr preferuje matematika,fyzika ako samotné kreslenie, návrhy. Určite by som nebol proti ani študovaní v zahraničí, skor naopak.
Edit: Najviac by ma zaujalo študovať v zahraničí, napr. Štáty v UK, Fínsko atď. Anglicky hovoriace štáty.

Vopred ďakujem za každú radu a školu :)
Rellik
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Rellik »

KoCi - Tak kresliť viem ,tablet kúpený zatial len taký za 120eur to je taký pre začiatočníkov a už asi 3 mesiace to skúšam je to ťahšie ako som si myslel už mi to ako tak ide ale nie ako tomu borcovy hore --- čiernobielo nakreslím a vymaľovať je najťačhšie takže neviete o žiadnej škole čo takéto učí ? alebo aspoň kurzy a dáke knižky čo by to dáko (doučili )
Alexiz
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Alexiz »

janes1507 napísal:Zdravim reagujem sice na stary topic ale chcel by som len zdielat zopar informacii co sa tyka studia grafiky presnejsie digitalne media animacie digitalne umenie pre pocitacove hry, creative lens media atd.

Takze hned na zaciatok. Studujem "Digital art for computer games" na Glyndwr Univerzite vo Walese v Spojenych Kralovstvach Velkej Britanie. Pochadzam zo Starej Lubovne a mam asi 19 rokov hehe asi urcite :)
Pre viac informacii o tejto skole chodte na tento odkaz http://www.glyndwr.ac.uk. Tato skola prijma vsetkych zahranicnych studentov. Rocne skolne na tejto skole sa plati vo vyske zhruba 3200 libier. NO je to dost ale vec je taka , ze ked ste z krajiny ktora je v ramci EU tak mozte zaaplikovat ziadost o platenie skolneho cize to znamena ze ak ste z EU tak EU vam zaplati studium. Neplatite nic za skolne avsak zivobitie si platite sami co nieje vobec strasne. Momentalne su na tejto skole len dvaja slovaci vratane mna :D. Je tam kopu roznych odborov co sa tyka umenia. Moja sestra je na Digital media co znamena ze sa zamerava na web design , packaging , printing proste vsetko co suvisi s designom pre dnesne media. Staci len cecknut stranku su tam vsetky potrebne informacie. Skola usporiadava rozne vymenne pobyty na inych skolach alebo rozne tripy napriklad do Sydney , New York za prijatelne ceny co sa celkom oplati, VIDIET SVET naucit sa dobre jazyk a este spravit dobru skolu. Co sa tyka anglictiny ..tato skola ma skusenosti so zahranicnymi studentmi ktory maju problemy s jazykom . Taktiez napriklad ked trpite dislexiou mozete dostat Apple MacBook Pro takze hura mozeme sa hrat na dislexikov :D hehe nie nie srandujem mozete dostat ale iba ak fakt mate dislexiu. Tato skola samozrejme spolupracuje aj s roznymi studiami a spolocnostami ako su napriklad Electronic Arts.
Cize ak uvazujete o studiu umenia hlavne co sa tyka digitalnej tvorby tak tato skola stoji za to. Su aj ine skoly co sa tyka umenia tusim ze v Manchestri je jedna a je ich viac sice ale tak o tychto dvoch viem.

Ahoj poslala som ti sukromnu spravu koli tej skole, ak mozes prosim odpis =)
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

nic proti ale tie anglicke skoly su podla mna vysmech, jeden znamy tam studuje odbor commercial music, ha ha ha.. ked uz chcete byt sefovia tak sa odtrepte na oxford
ako je jedna vec ze sa naucite jazyk, ale to mozte ist robit aj do obchodu a naucite sa
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

cawte, rad by som vedel nejaku vs v nitrianskom kraji, najlepsie rovno Nitra ...kde je odbor pc grafika, ak viete pls poradte
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

V Nitre nič také nie je. Iba klasická informatika. A je rozdiel medzi pc grafikou a Photoshopom, pretože pc grafika zahrňuje programovanie napr. v OpenGL a pod, nie je to žiadna úprava obrázkov (teda áno, ale programovo). :P
damiamarl
Light Professional
Light Professional

tak to je mi jasne...at taku UK v BA alebo CVÚT v Prahe? ...narocne je studium pc grafiky?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No je dobré vedieť aspoň trochu programovať a algoritmicky myslieť.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

to mas pravdu ...vela ludi mi radi zacat s pc grafikou hranim sa s bit mapovymi, vektorovymi a 3D editormi ...no ako pises na vs skole sa to riesi pomocou programovania...ako by si mi poradil aby som v tej grafike posuval ...zatial v skole mame len pascal tak toho o programovani neviem tak vela a algoritmizacia mi zial robi problem :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ale ty máš mylné predstavy o štúdiu pc grafiky. To nie je úprava fotiek vo Photoshope alebo tvorba 3D videí v 3Ds Maxe, ale napr. algoritmy na vykresľovanie a rasterizáciu úsečiek, kružníc, vyplňovanie uzatvorených oblastí v 2D, 3D transformácie a pod., na čo potrebuješ vedieť programovať, pretože sa to robí napr. v C alebo C++ a iných programovacích jazykoch.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

vsak jasne ved hore som pisal ze to asi nebude hranie s graf editormi.. Tak sa pytam ze comu by som sa mal venovat aby som v grafike aspon trosku napredoval? Nemyslim teraz tie graficke editory
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No tak programovaniu asi, nie? :D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

podla moznosti C
damiamarl
Light Professional
Light Professional

tak potom je najlepsie asi sa pekne ucit skolsku informatiku ...a nejake dobre cvicenia na predcvicovanie algoritmov nemate?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

http://audiotrack.hojko.com
uc sa sam, nespoliehaj sa na skolu, toboz nie na strednu
Rellik
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Rellik »

uz presiel dake ten cas od kedy som zacal kreslit http://joky153.deviantart.com/gallery/ , teraz koncim posledny rok na strednej skole , mechanik pc sieti , hladam daku vysoku najlepsie keby bola v zahranici (na slovensku take daco nieje ) ktora sa orientuje cisto na arty , daky ten photoshop a keby aj spolupracovala s dakymi spickami v hernom svete , blizzard , bioware , EA atď .... to co sem postol janes1507 sa mi pozdava , len aka je kvalita ten vysokej ...
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

damiamarl napísal:vsak jasne ved hore som pisal ze to asi nebude hranie s graf editormi.. Tak sa pytam ze comu by som sa mal venovat aby som v grafike aspon trosku napredoval? Nemyslim teraz tie graficke editory
Tu sa jedna o viac rozdielnych oblasti, trochu to nacrtnem, aby sa to tu nezvrhavalo na dohady.
Pod pojmom pocitacova grafika si mozme predstavit najma:

1) Pocitacova grafika ako obor informatiky
- C, C#, Java, OpenGL, DirectX, atd.
- programovanie a algoritmy
- matice, vektory, 2D/3D transformacie
- algoritmy renderingu

2) Graficky design
- Photoshop, Illustrator, Lightroom atd.
- kreativne navrhy grafiky, spracovanie fotografii, textury, postprodukcia

3) 3D grafika, animacia, postprodukcia videa
- 3d max, Blender, Maya
- tvorba modelov a ich animacia, efekty
- texturovanie, rendering do vystupu

Tieto oblasti su vzajomne poprepajane, avsak stale sa jedna o odlisne oblasti s odlisnymi prepokladmi na zaujemcu o pracu/studium...
Dufam, ze som to trochu ozrejmil.
Napísať odpoveď