openTTD

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Fireshot
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Re: openTTD

Príspevok od používateľa Fireshot »

No tak počkame no...

Len by ma zaujímalo prečo mi nikdy nestoja na zastávke ľudia (aj v single playeri) :x

//No tak už hej...
jamesiq
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jamesiq »

Super.. znicil som 4 vlaky... :D A ja som si myslel ze tie semafory su nanic ze vlaky su mudre.. :D

//autoeditácia príspevku (28 Okt 2010, 21:06)
Spravil som tie semafory takto pred zaciatkom rozdelovania trate som dal vodorovnu zltu (vstupny signal) a potom pred kazde tu zvislu bielu (vystupny signal).. takto nejako by to malo byt? Po celej dlzke trate som daval (teda aj predtym, odkedy mi chodi viac vlakov po jednej kolaji) tie obojstranne signaly.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Curuj: Vytazenie servera je uplne v norme, rovnako ako pripojenie. Skor je problem v samostnej hre, resp. v prilis velkom pocte aut a vlakov...

brm: Treba najst v configu to otacanie, zisti, ktore to je a nastavime to: http://wiki.openttd.org/Openttd.cfg Co sa tyka limitov, tak asi dve ci tri stranky spat sa o tom docitas. Su tam limity na 100 ci 120 vlakov, neviem presne, aj tak to vsak potom uz laguje. Mozno by to chcelo este trochu znizit na nejakych 80 vlakov, rovnako aj taky pocet autickok. Este by som znizil aj lietadla, mam ich teraz 19, takze limit bude asi 20 kusov, ale kludne by som to znizil len na 10 lietadiel, mozno aj menej.

Predpokladam, ze do nedele napisete svoje pripomienky a zmeny nastavenia, prehodi sa to na zimnu mapku a mozeme hrat :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Je tam 100 vlakov a 20 lietadiel.. limit na autíčka možno vyskúšam dnes.... ;)

Určite by som nechal vlaky na 100 a radšej znížil ostatné prostriedky.. lode, autá.. trebárs aj lietadlá. Tie mi vôbec nechýbajú, letiská som si postavil až keď som už nemohol robiť vláčiky...

Inak to otáčanie je asi tu:
[pf]
* forbid_90_deg = [true | false]
Zimnú mapu som ešte nehral, som zvedavý........ aj na kopce, ktoré ja veľmi nemusím.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Konecne som na postupe chyba-oprava prisiel na to, ako pouzivat pokrocile semafory a stanice.

Spravil som 6 kolajnu stanicu s 15 vlakmi, ktore prinasaju tovar z 2 uholnych bani.

Je to celkom jednoduche - entry signal na zaciatok, kombo signaly medzitym a exit signal pred vjazdom do stanice. Tiez som musel pouzit Waypointy, lebo by sa vlaky stracali.

Mohol by mi niekto vysvetlit, na co sluzia jednostranne a obojsmerne signaly? To je totiz jedine, co este neviem.
brm
Darca
Darca

Vlaky sú inteligentné, samé si nájdu najkratšiu cestu. Ak si pozrieš moju hlavnú železničnú sieť - celá je vzájomne poprepájaná a nech dám vlaku do príkazov dve ľubovoľné stanice z tejto siete, stále trafí na správne miesto aj bez waypointu. Ak sa Ti strácajú vlaky, niečo tam budeš mať zle. Keď budem večer doma, sa Ti na to môžem pozrieť.

Waypointy by sa mali používať, ak máš nejaké veľmi frekventované miesto, kde sa vlaky často zasekávajú, tak niektorým menej prioritným vlakom cez waypoint navolíš obchádzkovú trasu. Osobne som waypoint ešte v živote nepoužil... ;)

Jednosmerné a obojsmerné signály.. ako vyplýva z názvu.. jednosmerné povolia vlaku prejsť úsek iba jedným smerom, obojsmerné oboma smermi... podľa potreby.
icefiresr
Addict
Addict

Praveze bez Waypointov su moje vlaky stratene totalne. Akurat som spravil stanicu, kde chodi cca 70 vlakov skladat tovar a bez Waypointov netrafia ani zo stanice na nakladku.

Ohladom tych 2 typov signalu - to nie su tie so myslis, tie co pises su obycajne, tie co myslim ja su presne tieto z anglickeho originalu:
Path Signals (v slovencine su prelozene tak ako som napisal predtym, asi cudny preklad).
brm
Darca
Darca

no niečo tam určite máš zle... ako som písal, mne stále trafia vlaky do cieľovej stanice aj na neviem akej veľkej a komplikovanej mape... hlášku, že sú stratené, dostávam iba ak náhodou preruším spojenie medzi stanicami a neexistuje žiadna iná alternatíva.

Aha.. tieto nové signály sú v OTTD len "krátko" - od verzie 0.7 a sú tiež zaujímavé.. v podstate povoľujú vlaku ísť aj na červenú, ak sa jeho trasa nekríži s trasou druhého vlaku. Ja ich ešte nevyužívam, ale zdajú sa byť efektívnejšie ako pôvodné signály. Pekne znázornené aj s príkladmi:
http://wiki.openttd.org/Signals#Path_Signals
icefiresr
Addict
Addict

Vdaka, skusim ich pouzit, ale ich realne vyuzitie moc nevidim.

Co sa tyka Waypointov, ak mas zlozite trate, je nutne ich pouzit. Vlaky su dokonca take hlupe, za ak je moznost odbocit na trat A, i ked po naklad maju ist na trat B, a trat A nevedie k produkcnej budove, tak na trat A odbocia. Preto som zacali stavat waypoints. Ak mas hustu siet kolajnic, bezne bez Waypoints zabludia.

Skusim sem hodit save nejakej mojej spolocnosti, aby si to mohol blizsie pozriet.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

hojko napísal:Curuj: Vytazenie servera je uplne v norme, rovnako ako pripojenie. Skor je problem v samostnej hre, resp. v prilis velkom pocte aut a vlakov...
príliš veľa vozidiel? to sa mi nezdá. na iných serveroch je podstatne viac vozidiel a idú bez problémov. možno je niekde nejaká chyba v configu alebo podobná blbosť, čo to spôsobuje

icefiresr: na tie savy som zvedavý. mal som zložité trate aj na mape 1024x1024 a v pohode chodili bez waypointov
Rion
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Rion »

Tak kedy sa plánuje reset mapky?
Dědek Kostěj
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dědek Kostěj »

mam lamacky dotaz. ked doveziem ropu do rafinerie, rafineria vyprodukuje "tovar". a kam mozem odviezt tento tovar? normalne len uprostred random mesta spravim vykladku?
Rion
Expert
Expert

Presne tak.
brm
Darca
Darca

Dědek Kostěj.. v každej stanici si môžeš zistiť, čo prijíma. Ak prijíma tovar, môžeš ho tam kľudne odniesť, čo Ti vagóny unesú. Tovar príjmajú veľké mestá, v malých dedinkách Ti ho nezoberú....

icefiresr.. no hoď potom ten save, som strašne zvedavý. :)
Dědek Kostěj
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dědek Kostěj »

no uz som na to prisiel, ale teraz ma trapi ina vec. ked mi to tam napise, ze mesto A potrebuje byt spojene s mestom B ohladom prepravy pasazierov, ze to bude dotovane miestnou spravou.. tak normalne postavim zastávky, busy, vsetko, ale dotaciu nedostavam ziadnu. to treba robit nejak specialne?
Rion
Expert
Expert

Myslím že by to malo fungovať hneď ako ich spojíš nejakým druhom dopravy.
icefiresr
Addict
Addict

brm napísal:Dědek Kostěj.. v každej stanici si môžeš zistiť, čo prijíma. Ak prijíma tovar, môžeš ho tam kľudne odniesť, čo Ti vagóny unesú. Tovar príjmajú veľké mestá, v malých dedinkách Ti ho nezoberú....

icefiresr.. no hoď potom ten save, som strašne zvedavý. :)
Toto by ti bez Waypointov nemalo sancu fungovat. Pozri Trebisov Udolie a co sa stane, ked odstranis Waypointy.

http://www.uloz.to/6369864/mib-trans-co-27-okt-1966-sav
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

Dědek Kostěj napísal:no uz som na to prisiel, ale teraz ma trapi ina vec. ked mi to tam napise, ze mesto A potrebuje byt spojene s mestom B ohladom prepravy pasazierov, ze to bude dotovane miestnou spravou.. tak normalne postavim zastávky, busy, vsetko, ale dotaciu nedostavam ziadnu. to treba robit nejak specialne?
ano, uplne normalne 2 zastavky a busy. si si isty, ze tu dotaciu nedostavas? co si ja pamatam, tak ona sa nejak zvlastne neprejavuje, len proste dostavas par hernych mesiacov viac prachov za prepravu pasazierov.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

icefiresr napísal:
Toto by ti bez Waypointov nemalo sancu fungovat. Pozri Trebisov Udolie a co sa stane, ked odstranis Waypointy.

http://www.uloz.to/6369864/mib-trans-co-27-okt-1966-sav
skúsil som ten sejv, odstránil som tie waypointy a akurát vlaky piskujú, že majú neplatný príkaz. ale jazdia :D možno to je treba pri tých najpomalších lokomotívach
brm
Darca
Darca

icefiresr.. všetkým vlakom prechádzajúcim cez Trebišov údolie som odstránil zo zoznamu príkazov Waypointy a zatiaľ žiadna hláška, žeby sa nejaký vlak stratíl... hru som urýchlil, momentálne je rok 1978 a stále nič, vlaky v pohode fungujú...........

Pozri moje savy z prvej strany tejto témy:
http://www.hojko.com/post692379.html#p692379
myslím, že sú robené ešte v OTTD verzia 0.5.x... idú Ti?

Inak máš nainštalovanú najnovšiu verziu? 1.0.4???
Napísať odpoveď