autobild robil davnejsie testymarkus napísal: mas nieco cim podlozis toto tvrdenie?
zimne pneu akcia?
Re: zimne pneu akcia?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
markus: ja pisem o vlastnostiach na vode....
-
Clean_Up
Professional
Fúúú chlapi, klud.
Kto chce prezuje už v septembri, kto nechce bude jazdiť na letných celý rok a my s tým nič nespravíme.
Je to o tom, ako využívaš auto. Keď pôjdem na dlhu trasu skoro ráno, keď je ešte prízemný mráz a pôjdem cez Donovaly, kde sa počasie rýchlo mení a do pár minút môže začať snežiť a neviem čo ešte, tak si prezujem na zimné. Ale ak jazdím mesto (práca-Tesco-domov), tak môžem si dovoliť mať letné čo najdlhšie, kludne až do prvého snehu, lebo dnes je pneuservisov plná r*ť, takže tých pár metrov zájdeš aj na letných, prezuť.
Vo vlastnostiach na vode sú lepšie letné pneu a to z dôvodu, že na letných máš 3-4 poriadne drážky na odvod vody a tým pádom na vode (pokial nieje zamrznutá) držia lepšie.
Rovnako je to aj so zimnými...Pokial máš viac drážok na odvod vody (čo majú aj letné), tak na vode sú lepšie. Pozri pár strán dozadu, porovnanie Dunlopov a Conti, kde Dunlopy sú na vode lepšie, kvôli tým lepším drážkam na odvod vody. Conti sú zasa lepšie na snehu, lade, kvôli agresívnejšiemu dezénu.
"...letné sú na suchu a vode vždy lepšie, ako zimné, aj pri mínusových teplotách..." Trocha fyziky...Voda mrzne pri teplote 0°C, čo znamená, že pri mínusových teplotách bude z vody lad! A na tom nedrží ani letná, ani zimná (ale tá má na to aspoň lepšie predpoklady).
Je to o tom, ako využívaš auto. Keď pôjdem na dlhu trasu skoro ráno, keď je ešte prízemný mráz a pôjdem cez Donovaly, kde sa počasie rýchlo mení a do pár minút môže začať snežiť a neviem čo ešte, tak si prezujem na zimné. Ale ak jazdím mesto (práca-Tesco-domov), tak môžem si dovoliť mať letné čo najdlhšie, kludne až do prvého snehu, lebo dnes je pneuservisov plná r*ť, takže tých pár metrov zájdeš aj na letných, prezuť.
Vo vlastnostiach na vode sú lepšie letné pneu a to z dôvodu, že na letných máš 3-4 poriadne drážky na odvod vody a tým pádom na vode (pokial nieje zamrznutá) držia lepšie.
Rovnako je to aj so zimnými...Pokial máš viac drážok na odvod vody (čo majú aj letné), tak na vode sú lepšie. Pozri pár strán dozadu, porovnanie Dunlopov a Conti, kde Dunlopy sú na vode lepšie, kvôli tým lepším drážkam na odvod vody. Conti sú zasa lepšie na snehu, lade, kvôli agresívnejšiemu dezénu.
"...letné sú na suchu a vode vždy lepšie, ako zimné, aj pri mínusových teplotách..." Trocha fyziky...Voda mrzne pri teplote 0°C, čo znamená, že pri mínusových teplotách bude z vody lad! A na tom nedrží ani letná, ani zimná (ale tá má na to aspoň lepšie predpoklady).
-
RATZINGER666
Darca
clean: krasny prispevok, nemam k tomu co dodat, snad iba taku malickost, ze aj pri minusovych teplotach mozes mat na ceste vodu, pokial cez den slnko topi sneh okolo ciest a zaroven zohrieva asfalt, casto sa stava, ze aj pri -5 st.C mas na ceste vodu 
vo vseobecnosti ale vodu odvadzaju vodu lepsie letne, kvoli tomu, ze ich dezen je dimenzovany cisto iba na odvod vody, nie ako pri zimakoch, kde sa dezen prisposobuje mnohym inym faktorom, ale to som uz spominal...
vo vseobecnosti ale vodu odvadzaju vodu lepsie letne, kvoli tomu, ze ich dezen je dimenzovany cisto iba na odvod vody, nie ako pri zimakoch, kde sa dezen prisposobuje mnohym inym faktorom, ale to som uz spominal...
jo, presne tak
a o odolnosti voci aquaplaningu ani nehovorim.
-
Holubar
Darca
Ja som v piatok nahodil tie Goodyear a zdaju sa mi dost hlucne. Oproti letnym Turanzam, co su o 1cm sirsie hulakaju docela dost. Zvuk podobny vzduchu okolo karoserie - take sustanie.
ja mam rovnaky rozmer letnych aj zimnych a nezda sa mi ze by hucali nejak podstatne viac, ale zase sa mi lahsie toci volantom(nemam posilovac tak to fest citim)
-
Clean_Up
Professional
Ja mám zimné 15" (letné 16"), mám aj servo a hneď sa mi lahšie točí volantom, keď dám zimné, ktoré sú menšie a užšie.
tak nakoniec davam na zimu mensie elektrony.. uz mam objednane 17" a gumy 225/45/17 na zimne to staci
-
Holubar
Darca
Ako si s nimi spokojny? Znamy kupuje nove auto a rozmysla prave nad nimi.Clean_Up napísal:Tento rok: Continental Winter Contact TS830
Holubar » Dlho som rozmýšlal, medzi GoodYear UltraGrip 7+, alebo Continental Winter Contact TS830, nakoniec idem do CWC TS830. Obstáli lepšie v testoch a stoja rovnako.
-
hojko
Site Admin
Holuba: Ja mam UltraGrip 7+, ale co ja viem, rozdiel od tych predoslych matadoriek ci co tam bolo som nespozoroval. Ako uz je napisane, Continental obstal lepsie v testoch.
-
Clean_Up
Professional
Holubar » Zatial som spokojný s kúpou tých pneu. Držia dobre, trakcia na snehu tiež fajn, rovnako aj brzdenie. A sú velmi tiché, napr. tichšie, ako Winter Sport 3D. Ešte skús napísať na aké velké kolesá chce obúvať tie gumy a kde jazdí. Pokial jazdí prevažne dialnice a v podstate so snehom, ako takým sa ani nestretne, tak tam by som bral Dunlopy v opačnom prípade Conti. 
-
Holubar
Darca
Hojko - neviem to porovnat, ale o matadorkach som cital, ze po roku material akoby zostarne a prudko sa menia vlastnosti, neviem, co je na tom pravdy.
Mna zatial ultragripy drzia na ceste, neviem to nejako porovnat a ani specialne posudit, ale som spokojny. Pred silvestrom som siel trasu KE - SC takmer stale po snehu alebo kolajach, dost som predbiehal cez sneh nahrnuty v strede cesty, spravil som to za 5 hodin, co robim bezne za sucha, ked dodrzujem zakon. Cele to slo hladko bez smyku ci kolizie.
Znamy to ide obut na 195/65/15, predpokladam, ze viac tym bude jazdit po okreskach, blizke a daleke okolie VT, dialnice pomenej.
Mna zatial ultragripy drzia na ceste, neviem to nejako porovnat a ani specialne posudit, ale som spokojny. Pred silvestrom som siel trasu KE - SC takmer stale po snehu alebo kolajach, dost som predbiehal cez sneh nahrnuty v strede cesty, spravil som to za 5 hodin, co robim bezne za sucha, ked dodrzujem zakon. Cele to slo hladko bez smyku ci kolizie.
Znamy to ide obut na 195/65/15, predpokladam, ze viac tym bude jazdit po okreskach, blizke a daleke okolie VT, dialnice pomenej.
-
Sovjet
Expert
Tak isto máme na Renaulte UltraGrip 7+ R14 a zatiaľ pohoda. Hlučnosť v pohode, aj jazdné vlastnosti v pohode. Majú najazdené cca. 35 tis. km a 5-5,5 mm dezén. Predtým sme mali dáke Dunlop a tie boli porovnateľné s týmito.
-
Clean_Up
Professional
Continental Winter Contact TS830Holubar napísal:Znamy to ide obut na 195/65/15, predpokladam, ze viac tym bude jazdit po okreskach, blizke a daleke okolie VT, dialnice pomenej.
Jednoznačne najlacnejšie pneu. su tu- http://www.aaa-pneu.sk Ja objednávam odtiaľ.
-
hojko
Site Admin
cocobella: To urcite nie, skusil som zadat par pneu na pneumatiky.in a pneumatiky-pneupex.sk, v oboch pripadoch boli lacnejsie ceny az o takmer 10 percent. Okrem toho stranka, ktoru si napisal ty vyzera otrasne, nehovoriac o tom vyhladavani pneu, kde si nemozes zvolit svoj vlastny rozmer. Keby som tam chcel kupit letne pneu na auto, tak nemam sancu, pretoze 35mm vysku pri R19 tam nemaju.
cocobella: ja som svoje r17-tky kupil inde lacnejsie 
No ja som lacnejšie 15 a 16 nenašiel, ale uznávam to s tými rozmermi. Stránka vyzerá tiež nič moc, ale som s nimi spokojný, teda ešte som tam našťastie nereklamoval. Ak vieš o ničom lacnejšom tak to ukáž, na to tu táto rubrika je.
-
hojko
Site Admin
cocobella: Staci si dat do Googlu slovo pneumatiky a pozerat stranky. Ked si pozries prvych 15 stranok, tak zistis, ze v pripade roznych znaciek a roznych rozmerov byvaju ceny dost velke. Niekde kupis gumu za 80 eur, inde tu istu dostanes za 130 eur. A to je myslim poriadny rozdiel. Tieto firmy nakupuju od roznych dodavatelov, rozne velkosti, rozne pocty a maju rozne ceny, k tomu treba priratat aj mozne dotacie a podobne..., takze sa neda urcit, ze ktora firma je najlacnejsia na pneumatiky. Ak potrebujes 195/55/R16, tak to najdes napriklad v obchode A za 50 eur, inde su uz drahsie. Ale naopak, v obchode B najdem 235/40/R18 za 200 eur, pricom vsade su uz len drahsie o 20+ eur. Preto ak mas zvolentu znacku a typ pneu, tak treba pozriet par obchodov, aby si nasiel tie najlacnejsie, zaroven si treba vsimnut, ci a kolko sa plati postovne a aka je doba dodania.