Pravica vs. Ľavica
-
okonenipica
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Koho uprednostnujem ? No najradsej by som bol, keby vznikla vlada ktora by podporovala podnikatelske prostredie, ale tiez nezatazovala obcanov. Ale to nieje mozne, pretoze aby sa mala dobre jedna strana, musi driet ta druha. A aby vznikla rovnovaha, mozeme to vyriesit tak, ze budeme organizovat zajazdy do okolitich statov a tam kradnut peniaze. Vsetko by to muselo byt ale prisne tajne, a 100percentne
lepsi podnikatel so skusenostami ako ma pociatek ako miklos ktory by predal aj vlastnu mamkuslay napísal:no poviem ti... pociatek je fakt numero uno....to hej... Fico tam nedosadil ekonoma ale podnikatela... ale podnikatelom sa dnes moze nazyvat aj Fero Banan veduci JRD Lopuchov... .... Miklosovi Pociatek nesiaha ani po podrazky.,, len si checkni ake studium absolvoval miklos a ake pociatek....haha v porovnani s miklosom je pociatek fakt len na pociatku
myslis? uz si zrejme nepamatas ako "laviciarka" smognerova bola zasadne proti miklosovej danovej reforme, nepacilo sa jej znizenie dane na 19% ze to ZNIZI prijmy statu a aka je pravda? po znizeni dane z prijmu sa vybralo na daniach viac ako predtym!! ako je to mozne? nuz ekonomia je skvela veda a vsetku teoriu co clovek ovlada moze vyuzit v praxiskura3 napísal:lepsi podnikatel so skusenostami ako ma pociatek ako miklos ktory by predal aj vlastnu mamkuide hlavne o skusenosti a o ciny.....miklos cely zivot pracuje len v toretickej rovine
tu je lafferova krivka, teda ako znizenie/zvysenie dane zvysi/znizi danovy vynos
http://www.ineko.sk/reformy2003/menu_da ... krivka.htm
http://sk.wikipedia.org/wiki/Ekon%C3%B3 ... any_ponuky
takze v tomto smere sa lavica sekla poriadne
// Pravica a ľavica
http://frantisekhodonsky.blog.sme.sk/c/ ... avica.html
a z diskusie:
http://blog.diskusie.sme.sk/viewdiscuss ... blog-83819
Rozdiel medzi lavicou a pravicou:
1. miera ingerencie (zasahovania) statu do rozhodovania obcanov
2. velkost prerozdelovania vo verejnom sektore (t.j. kolko stat vybral od obcanov na daniach a kolko mina)
3. ci je prevazujuca podpora rovnosti prilezitosti alebo rovnosti vo vysledku
4. do akej miery stat deformuje trhove prostredie
5. otazka ochrany vlastnictva a rovnost jeho foriem
6. akym sposobom sa realizuje solidarita
Re: Pravica vs. Ľavica
Obnovujem túto prastarú tému preto, lebo som sa pred časom dočítal o jednej pravicovej "strane" (ono je to zatiaľ skôr hnutie), ktorá sa mi zdá byť skutočne pravicová na rozdiel od európskych akože pravicových (ale v skutočnosti trockistických).... Jedná sa o americké hnutie Tea Party movement (http://en.wikipedia.org/wiki/Tea_Party_movement).... Trochu som teda pátral po nete, a v zásade mi ten program príde celkom zaujímavý..... Strana práve takéhoto charakteru podľa mňa na Slovensku a v Európe všeobecne podľa mňa chýba.....
Základné body toho programu..... som lenivý ich prekladať, takže v EN....
Illegal Aliens Are Here illegally.
Pro-Domestic Employment Is Indispensable.
Stronger Military Is Essential.
Special Interests Eliminated.
Gun Ownership Is Sacred.
Government Must Be Downsized.
National Budget Must Be Balanced.
Deficit Spending Will End.
Bail-out And Stimulus Plans Are Illegal.
Reduce Personal Income Taxes A Must.
Reduce Business Income Taxes Is Mandatory.
Political Offices Available To Average Citizens.
Intrusive Government Stopped.
English As Core Language Is Required.
Traditional Family Values Are Encouraged.
Čo na to hovoríte??? Verím, že s určitými "lokálnymi" úpravami by mohol takýto program byť životaschopný aj na SVK.....
Základné body toho programu..... som lenivý ich prekladať, takže v EN....
Illegal Aliens Are Here illegally.
Pro-Domestic Employment Is Indispensable.
Stronger Military Is Essential.
Special Interests Eliminated.
Gun Ownership Is Sacred.
Government Must Be Downsized.
National Budget Must Be Balanced.
Deficit Spending Will End.
Bail-out And Stimulus Plans Are Illegal.
Reduce Personal Income Taxes A Must.
Reduce Business Income Taxes Is Mandatory.
Political Offices Available To Average Citizens.
Intrusive Government Stopped.
English As Core Language Is Required.
Traditional Family Values Are Encouraged.
Čo na to hovoríte??? Verím, že s určitými "lokálnymi" úpravami by mohol takýto program byť životaschopný aj na SVK.....
-
Stoporko
VIP
pinhead - založ takú stranu a máš môj hlas (a poznám ešte zopár ľudí s rovnakým názorom = min. ďalšie 3 hlasy
). No zároveň máš na krku obvinenie z rasistických, ultrapravicových, nacionalistických a neviem akých hlúpostí, to všetko podané na políciu dnešnými pseudohumanistami. Takže, ak ideš do toho, volím ťa. Pinhead na hrad!
Podľa mňa nič nové a nič čo by na svete už dávno nebolo. Na Slovensku to má asi takú šancu ako telocvikár Kotleba.
Autor tohto musí byť veľmi krátkozraký ak to plánoval pre ameriku, to je vtip. A u nás s politikou a demografiou Eú, tiež srandovné.Pinhead napísal:Illegal Aliens Are Here illegally.
USA chce stronger military , asi sa im zdá že tam ide málo peňazí. No bohužiaľ tento bod je tiež FAIL. A pre Slovensko by bol megaFAIL.Pinhead napísal:Stronger Military Is Essential.
Ten výber slova Sacred ma dojal. Zbrane do ulíc je presne to čo US alebo Sk potrebuje.Pinhead napísal:Gun Ownership Is Sacred.
S tým súhlasím, ale chcel by som fakt vidieť ako to zrealizujú v USA , bolo by im na to treba tak 15 rokov veľmi optimistického vývoja. A som si istý, že na zmeny v ostatných bodoch by zase potrebovali aspoň jedno dve obdobia s navýšeným deficitom. Holt logika nepustí. Plus chcú k tomu (Reduce Personal Income Taxes A Must.Reduce Business Income Taxes Is Mandatory.) Joke.Pinhead napísal:Deficit Spending Will End.
Súhlasím, sú illegal .. ale bez bail outov by bola škoda násobne vyššia. Minimálne v situácii toho čo prebehlo v USA. Bail out LB by bol oveľa lacnejší než jeho krach. Problém je teda, že sa vôbec dostali do situácie keď museli použiť bail out a nie že ho použili, lebo to už mali na výber medzi katastrófou a malou katastrófou. Z hľadiska strany je tento bod čistý populizmus.. my nebudeme toto robiť ľudia voľte nás.Pinhead napísal:Bail-out And Stimulus Plans Are Illegal.
Toto som nepochopil.Intrusive Government Stopped.
-
javatar
Hardcore addict
rozdiel medzi pravicou a lavicou ako ho vidim ja
lavica:
hlavne podporuje masovejsie triedy
podpora nezamestnanych, invalidov, dochodcov atd.
pravica:
hlavne podporuje podnikatelov a ludi cinnych
podpora inteligencie
tot. teoria, prax nekomentujem (aj ked to nie je az tak vzdialene pravde)
a kedze ludia pracujuci a mysliaci posuvaju spolocnost dopredu, nie nezamestnany a robotnici tak jednoznacne pravica
lavica:
hlavne podporuje masovejsie triedy
podpora nezamestnanych, invalidov, dochodcov atd.
pravica:
hlavne podporuje podnikatelov a ludi cinnych
podpora inteligencie
tot. teoria, prax nekomentujem (aj ked to nie je az tak vzdialene pravde)
a kedze ludia pracujuci a mysliaci posuvaju spolocnost dopredu, nie nezamestnany a robotnici tak jednoznacne pravica
-
RBG
Medium Expert
Liberálna pravica jednoznacne
-
Sovjet
Expert
U nás nikdy nebola ani nevládla demokracia, len kapitalizmus. A to, že niekto prirovnáva SMER ku komunistom je viacnež absurdné. Ja som za komunizmus, ktorý má socialne zásady. Zbytočne tu vypisujem, tak či tak ma nepochopíte. A žiadna pravica ani ľavica, to sú čisto kapitalistické strany s účelom zodrať a vyťažiť.
Komunizmus je od samého začiatku zvrátená ideológia, ktorá je proti ľudskej prirodzenosti.... "Experti" ako Lenin, Mao, Trockij poprípade chce Guevara by vedeli rozprávať - ako treba viesť vojnu proti vlastným občanom....