Janio: Citujem ťa:
"Zabudol si si prečítať, že som tam podotkol slovo nevinných..." - takže každý, kto chcel počas nútenej neslobody a cenzúry nejakú tú zmenu, lepší život a lepšie možnosti, bol automatický vinný a teda zaslúžil si to. No toto je celkom zaujímavé zmýšľanie, z teba by bol určite dobrý eštebák
Citujem ťa:
"A prosím choď sa pozrieť koľko bolo zabitých pohraničníkoch, ktorých zabil dobrý a hlavne ľudský západ." - toto mi vieš nejako rozviesť? Lebo celkom nechápem, že čo tým myslíš - to akože našich pohraničných strážcov napríklad slovensko-rakúskej hranice tí z rakúskej strany strieľali? Alebo strieľali tých, ktorým sa podarilo prebehnúť? Lebo neviem celkom, o akých "pohraničníkoch" to píšeš...
Citujem ťa:
"Taktiež si niekedy zapni TV a pozri správy, koľkých ľudí zabili mafiáni, a ďalšie vraždy, kde často zomierali mladý ľudia." - A počas vlády Komančov u nás nebol organizovaný zločin, vraždy a nezomierali mladí ľudia? Samozrejme, že áno, akurát že vtedy boli médiá tak kontrolované cenzúrou, že sa správy týkajúce podobných tém vôbec nezverejňovali, aby bol udržaný "lesk" režimu oproti "hnusným násilníckym kapitalistom" zo západu. Teda pokiaľ máš nejaké porovnateľné a relevantné štatistiky ohľadom kriminality a vrážd počas Komunizmu a za posledných 20 rokov, prosím, ponúkni nám ich.
Citujem ťa:
"A medzi koncentrákmi a gulagmi je rozdiel." - aký, prosím ťa? Že ľudí neplynovali, ale nechali ich skapať na choroby, zimu, nedostatok jedla/výživy a pri nebezpečnej práci? No áno - to bol rozdiel...
Citujem ťa:
"Hmm a bol by som rád, keby si mi dal nejaký dôkaz, že tam ľudí brali celých 40 rokov a, že ich tam brali ako na bežiacom páse..." - to si snáď robíš srandy, nie? Pán chce prepisovať históriu? BTW, Gulagy nefungovali 40 rokov, ale oveľa dlhšie, naštuduj si o nich niečo. Len tak medzi rečou:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gulag (tam ti stačí prečítať stať Brief History, aby si sa neprehrial)
http://www.essortment.com/history-sovie ... 21082.html
Niečo z literatúry o obetiach v Gulagoch:
John Heidenrich, How to Prevent Genocide: A Guide for Policymakers, Scholars, and the Concerned Citizen (2001):
20M, incl.
* Kulaks: 7M
* Gulag: 12M
* Purge: 1.2M (minus 50,000 survivors)
-----> Teda nám tu chceš naznačiť, že krajiny z bývalého komunistického bloku, ktoré prešli na západný systém, za posledných 20 rokov spoločne odkrágľovali 20 miliónov ľudí?