Školské domáce úlohy na fóre
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: POMOC s ulohou
počítačový program nie je možné zaradiť do slohového postupu ani do jazykového štýlu. Ak si pani učiteľka myslí že áno, nech si najprv sama ujasní čo ten windows je
-
master23
Light Professional
Re: Školské domáce úlohy na fóre
televizny vysielac pracuje s frekvenciou 200MHz. Určte dĺžku dipólu pre príjem tohto vysielania.
prosim vas ak by ste to mohli vyriesit. neviem co znamena dipol, tak s tym neviem nejako pohnut. dakujem a dam 2k+ kto to sem da vyriesene.
a este tento priklad:
y=0,1 sin 2Π( 5t - 0.5x) Π - Pí
urcte amplitudu, frekvenciu, vlnovu dlzku a rychlost vlnenia.
dakujem moc.
//dam 2k+, ked to bude dneska do 22.00
prosim vas ak by ste to mohli vyriesit. neviem co znamena dipol, tak s tym neviem nejako pohnut. dakujem a dam 2k+ kto to sem da vyriesene.
a este tento priklad:
urcte amplitudu, frekvenciu, vlnovu dlzku a rychlost vlnenia.
dakujem moc.
//dam 2k+, ked to bude dneska do 22.00
master23 dam ti K+, ked nalistujes vo fyzike vlnovu funkciu a urobis si tu druhu cast 
-
master23
Light Professional
ale ja tomu nechapem, aj som pozeral do knihy ohladom toho dlheho vzorca, a moc to tam neni dobre vysvetlene. a ten dipol tam neni nikde.Aiden napísal:master23 dam ti K+, ked nalistujes vo fyzike vlnovu funkciu a urobis si tu druhu cast
prosim, ak to vies vyriesit, tak to vyries,bol by som vdacny.
// ok toto je ten vzorec y=y*sin*2Pi*(t/T - x/lambda) takze v tomto priklade
amplituda- 0.1 ake jednotky to ma?
frekvencia- 5Hz alebo 0,2Hz?
vlnova dlzka- 2m
rychlost- 10m/s
je to dobre?
Výkovok
Zdravím, potrebovala by som Vašu pomoc. Potrebujem zadanie do školy ohĺadom výkovku...
...
Zadanie znie: Vypracujte návrh tvarňacieho stroja pre výrobu súčiastky
1. Návrh súčiastky (výkovok, výlisok)
2. Návrh technológie výroby súčiastky
3. Návrh a výber tvarňacieho stroja (zariadenia) a spracovať blokovu
schému konštrukčného usporiadania tvarňacieho stroja (zariadenia)
4. Zoznam použitých symbolov a skratiek, literatúra (ISO 690 STN)
Ale bohato by mi stačil iba ten vykovok alebo vylisok v AutoCADE nakresleny... V poctate sa jedna o výrobny postup... Čiže vykovok a forma...

Zadanie znie: Vypracujte návrh tvarňacieho stroja pre výrobu súčiastky
1. Návrh súčiastky (výkovok, výlisok)
2. Návrh technológie výroby súčiastky
3. Návrh a výber tvarňacieho stroja (zariadenia) a spracovať blokovu
schému konštrukčného usporiadania tvarňacieho stroja (zariadenia)
4. Zoznam použitých symbolov a skratiek, literatúra (ISO 690 STN)
Ale bohato by mi stačil iba ten vykovok alebo vylisok v AutoCADE nakresleny... V poctate sa jedna o výrobny postup... Čiže vykovok a forma...
človeče, veď to je iba vyjadriť premennú zo vzorca, sprav si to sám.
Hodíš péčko na druhú stranu, vynásobíš všetko dvojkou, vydelíš róčkom a potom to celé odmocníš. Pre obe véčka je postup rovnaký. Skús to.
Hodíš péčko na druhú stranu, vynásobíš všetko dvojkou, vydelíš róčkom a potom to celé odmocníš. Pre obe véčka je postup rovnaký. Skús to.
-
badboy007
Star
http://www.hojko.com/post1514016.html#p1514016
nenajde sa niekto kto by mi to vypocital?
nemozem si s tym prikladom dat rady...
potrebujem to kompletne vyjadrit!
nie je to domaca uloha, ale je to uloha za bonusove body.
ako odmenu ponukam 2e na ucet/paypal a karmu
Znenie ulohy:
diky aiden. peniaze poslane, karma odovzdana
nenajde sa niekto kto by mi to vypocital?
potrebujem to kompletne vyjadrit!
nie je to domaca uloha, ale je to uloha za bonusove body.
Znenie ulohy:
// edit 6.11.2010Koľkokrát je rýchlosť strely na konci hlavne väčšia než v jej polovici?
diky aiden. peniaze poslane, karma odovzdana
-
Immortal_SVK
Novice
Cawes,som tu novy a akurat som v poslednom ročniku zakladky,čiže 9.ročnik...a dostali sme ulohu zo Slovenčiny,ktora mi fakt nezapina,a to je ....utvor vetu:(postupne rozvijaci privlastok) 5z 5z 2v 4č 4m 1s...a dalšia veta 5z 3Ap 3Ap(viacnasobny vetny člen) ....dakujem za vety 
Myslím, že na toto nepotrebuješ byť žiadny génius, aby si niečo vytvoril. Stačí sa chvíľu zamyslieť a vedieť, čo jednotlivé vetné členy vyjadrujú. Akurát sa mi zdá, že nemáš vypísané všetky vetné členy v tej 2. vete, lebo taká veta podľa mňa nedáva zmysel...
-
Immortal_SVK
Novice
jj tiež mi to došlo,tu prvu vetu už mam,v tej druhej mi chyba par vetnych členov určoPilifo napísal:Myslím, že na toto nepotrebuješ byť žiadny génius, aby si niečo vytvoril. Stačí sa chvíľu zamyslieť a vedieť, čo jednotlivé vetné členy vyjadrujú. Akurát sa mi zdá, že nemáš vypísané všetky vetné členy v tej 2. vete, lebo taká veta podľa mňa nedáva zmysel...
Ahojte,
veľmi by som potreboval pomoc s napísaním Úvahy. Ako by to malo vyzerať/čo by tam malo nemalo byť/ ako by som mal písať o danej téme... atď. .. /// Nechcem priamo aby za mňa niekto napísal úvahu aj keď aj to by mi pomohlo
, ale aby mi niekto kto rád píše a má s tým skúsenosti poradil čo a ako, pretože mne absolútne nić nenapadá.
Za každú pomoc vopred ďakujem
Píšeme to v stredu.
(1.ročník gymnázia)
Ako tému máme na výber jeden z 3 citátov:
"Život môže byť pochopený jedine dozadu, ale žitý musí byť dopredu."
"Nechoď vždy len po vychodených cestách, lebo vedú tam, kde už boli iný."
"Život je ako stavebnica, stačí jednu kocku odobrať a všetko čo sme doteraz zbudovali sa nám zrúti."
veľmi by som potreboval pomoc s napísaním Úvahy. Ako by to malo vyzerať/čo by tam malo nemalo byť/ ako by som mal písať o danej téme... atď. .. /// Nechcem priamo aby za mňa niekto napísal úvahu aj keď aj to by mi pomohlo
Za každú pomoc vopred ďakujem
Píšeme to v stredu.
(1.ročník gymnázia)
Ako tému máme na výber jeden z 3 citátov:
"Život môže byť pochopený jedine dozadu, ale žitý musí byť dopredu."
"Nechoď vždy len po vychodených cestách, lebo vedú tam, kde už boli iný."
"Život je ako stavebnica, stačí jednu kocku odobrať a všetko čo sme doteraz zbudovali sa nám zrúti."
-
p4ra
Redeemer
Uvaha je to najlahsie co mozes pisat. V podstate na papier davas svoje myslienky. Len do nejakej ucelenej podoby, aby sa to dalo citat. Proste nemiesat. Nejako si to rozdelit. Z tych tem, ktore mas by som si na prvom mieste osobne asi vybral tu 2. alebo tu 1.. Druha mi teraz pride lepsia, kedze som podstatne starsi a viem sa ohliadnut za svojim zivotom, co som v nom dosiahol, ako som uspel a tak dalej. Cize by som mal podstatne lahsie pisanie, ako ty. Ked sa ti to zda tazke, tak skus pisat o prvej teme. Tam mozes pisat o svojom zivote, kym si neprisiel na gymnazium. Svoje dovody, preco si sa pre gympel rozhodol. A co ocakavas od buducnosti. Ja neviem, ako by som ti mohol pomoct, ako ti to napisat. Ale to nehrozi.
-
Stoporko
VIP
Demizor: mne pri písaní úvah dosť pomáhal barinstorming: prečítal som si zadanie (citát) a chvíľu písal na papier všetko, čo mi v súvislosti s tou témou napadlo. Potom som povolil uzdu fantázii, niektoré veci z papiera vybral a začal o tom písať. Úvaha by mala obsahovať tvoj názor na danú problematiku/výrok/citát a kľudne tam napíš, ak s ním nesúhlasíš a prečo. Ja by som napríklad asi písal o tom treťom citáte a nesúhlasím s ním. Písal by som o tom, že prečo (je to postoj zbabelcov, môže viesť k psychickému sebatrýzneniu a prehnanej sebaľútosti, neposúva človeka ďalej, nejak by som do toho zakomponoval EMO a násťročné deti hrajúce si na drsných gangstrov z ghetta, písal by som o tom, ako rodina dnes už žiaľ mnohokrát nevedie dieťa k samostatnosti, ale učí dieťa spoliehať sa aj v neskoršom veku prehnane na rodičov...je toho veľa, fakt stačí len na chvíľu použiť fantáziu a zamyslieť sa).
K prvému výroku mi napadlo: históriu píšu víťazi, filozofov nechápu, bláznov zatvárajú a deťom neveria...
K druhému: bez kreativity je človek len tieňom niekoho iného, tisíckrát opakovaná lož sa stáva pravdou (tu by sa dalo hovoriť o politke, morálke, svetonázore...), dobrý človek chce byť pre spoločnosť v niečom prínosom a to znamená objaviť ešte neobjavené, na to sa dá nadviazať polemikou o tom, či sa dá dnes ešte niečo skutočne nové objaviť, dalo by sa zamyslieť nad tým, že už vyšliapané cesty sú ľahké, ide sa po nich bez problémov, no je to zbytočné - nič nové tým ľudstvu neprinesieme. Dalo by sa tu písať o ceste menšieho odporu, písať o "zlatej strednej ceste," ktorá je často cestou do pekla, písať o názorovom vákuu...
snáď aspoň trocha pomohlo
K prvému výroku mi napadlo: históriu píšu víťazi, filozofov nechápu, bláznov zatvárajú a deťom neveria...
K druhému: bez kreativity je človek len tieňom niekoho iného, tisíckrát opakovaná lož sa stáva pravdou (tu by sa dalo hovoriť o politke, morálke, svetonázore...), dobrý človek chce byť pre spoločnosť v niečom prínosom a to znamená objaviť ešte neobjavené, na to sa dá nadviazať polemikou o tom, či sa dá dnes ešte niečo skutočne nové objaviť, dalo by sa zamyslieť nad tým, že už vyšliapané cesty sú ľahké, ide sa po nich bez problémov, no je to zbytočné - nič nové tým ľudstvu neprinesieme. Dalo by sa tu písať o ceste menšieho odporu, písať o "zlatej strednej ceste," ktorá je často cestou do pekla, písať o názorovom vákuu...
snáď aspoň trocha pomohlo
Ďakujem, asi skúsim tú 2. tému
Toto mi veľmi pomohlo:
[bez kreativity je človek len tieňom niekoho iného, dobrý človek chce byť pre spoločnosť v niečom prínosom a to znamená objaviť ešte neobjavené, na to sa dá nadviazať polemikou o tom, či sa dá dnes ešte niečo skutočne nové objaviť, dalo by sa zamyslieť nad tým, že už vyšliapané cesty sú ľahké, ide sa po nich bez problémov, no je to zbytočné - nič nové tým ľudstvu neprinesieme]
Toto mi veľmi pomohlo:
[bez kreativity je človek len tieňom niekoho iného, dobrý človek chce byť pre spoločnosť v niečom prínosom a to znamená objaviť ešte neobjavené, na to sa dá nadviazať polemikou o tom, či sa dá dnes ešte niečo skutočne nové objaviť, dalo by sa zamyslieť nad tým, že už vyšliapané cesty sú ľahké, ide sa po nich bez problémov, no je to zbytočné - nič nové tým ľudstvu neprinesieme]
mam 5 typov (1,2,3,4,5) hodnot v statistikom subore a kazda sa vykytuje rovnaky pocet krat (20) ... aky bude modus ? je nedefinovany ? Alebo co s tym ?
Dakujem
Dakujem
-
audiotrack
VIP
funkcia v exceli to vyhodnocuje ako prvý výskyt z množiny modusov, takže v tvojom prípade by napísal 1
Sice to neberiem az tak ako domacu ulohu, ale budiz. V skole rozdavala ucitelka temy na referaty, jedna skupina dostala motivaciu a druha aktivaciu, namna vysla aktivacia. Problem je, ze s pojmom aktivacia som sa v tejto oblasti este nestretol. Motivacia je bezny pojem, ale co si clovek predstavi pod aktivaciou? Samozrejme, nechcem aby mi tu niekto robil referat
Ale aspon jednou, dvomi vetami naznacit, co mam chapat ako aktivaciu v tomto kontexte, dakujem.