Kúpa XBOX-u

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
SSemteXX
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Kúpa XBOX-u

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Zdravím, takže téma je nasledovná, behom mesiaca si chcem zaobstarať XBOX, samozrejme Flashnutý a spod ruky, online nemienim hrať. No ...

Keď je tu medzi vami nejaký megaprofík do XBOX-u, nech mi poradí, do konzoly XBOX sa až tak ako do PC nerozumiem, čiže neviem presne aký typ si mám kupovať, na internete som zahľiadol milión inzerátov ale nechcem sa púšťať do kravín, predtým si chcem overiť pár údajov. Ako som videl XBOX má viacero verzií Jasper a čo ja viem, vravím nerozumiem sa doň.
Aká verzia je najlepšia, akú mám kúpiť?
Sú rozličné typy flashnutí? Napr. keď XBOX bol Flashnutý pred 1 a pol rokom cca. napr. tak mi naňom nepôjdu hry z roku 2010? XBOX s akou kapacitou HDD sa oplatí kupovať?
Rozlišujú sa modely XBOX-ov v niečom? Mám tým na mysli, že či niektorý je výkonnejší a tak.
Najpodstatnejšia otázka, keďže doma HD telku nemáme, v obývačke máme 107-ičku klasický televízor a v izbe mám 87-ičku, otázka je, že či mi pôjde XBOX aj normálne na telke či musím mať FULL HD Televízor, alebo treba nejaký extra kábel, hm? Ešte nasledovné.
Na Vianoce si plánujem zakúpiť kvalitný monitor nejaký 25 palcový alebo možno i viac, dá sa nejak napojiť XBOX na monitor za pomoci nejakého kábla? A btw. potrebuje XBOX HDMI kábel?

Ide mi to, aby som si konečne mohol zahrať hry typu God Of War 1,2, UFC atď. atď. Toto sú moje hráčske sny.
Poprosím naozaj o rady takých ľudí čo sa do toho rozumejú a nie rady takých čo začnú písať lajoviny atď.

A ešte posledná otázka, aké sú parametre alebo veci ktoré si pri kúpe XBOX-u spod ruky mám všímať?

Ďakujem za odpovede každého user-a, samozrejme za normálne komentáre K+. :wink:

Ešte otázka, bol by tento monitor dobrý k XBOX-u? Chcem ho samozrejme aj na bežné používanie.

http://www.alza.sk/22-samsung-p2270h-19 ... 157951.htm
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa XBOX-u

Príspevok od používateľa johny541 »

Sice sa do xboxov velmi nerozumiem, no na dve otazky ti viem odpovedat. Xbox mozes pripojit dvojako. Bud analogovo (pojde ti to na klasickej telke cez tie "kolikove" vstupy) a digitalne, cize HDMI kablom. Ak si v buducnosti chces kupit monitor k Xboxu, tak urcite pozeraj len taky, ktory ma HDMI vstup a rozlisenie FullHD (1920x1080pix). K ostatnemu sa ti bohuzial vyjadrit neviem, no ja taktiez planujem kupu xboxu, takze budem tuto temu sledovat :)
SSemteXX
Guru
Guru

Okej, dik. Toto som nevedel napríklad, keby som mal také skúsenosti s XBOX ako s PC tak túto tému nevytváram :)

Tak áno, tie novšie monitory už majú HDMI výstup, ako som videl cena XBOX-ov (spodruky) je okolo 180-280 €.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

To zavisi od verzie a vybavy. Ale to nech ti uz poradi niekto iny :)
SSemteXX
Guru
Guru

Tak mne bohato stačia 2Joystick-y a XBOX, hry nepotrebujem, tie si stiahnem hocikedy :wink:
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

xbox mám doma, mám flash troška sa do toho vyznám. Takže
1. strašne smutná správa God Of war si nezahráš to je iba na ps2/3 :(
2. takto ti poradím, kupuj iba Xbox 360 Jasper s minimálne 120gb hdd (po čase nutnosť) a flashom LT 1.1!! to sú ešte xboxy s ktorými môžeš chodiť online na LIVE a tieto xboxy sú väčšinou v záruke
3.môžeš ho pripojiť na akúkoľvek telku a samozrejme aj na xbox, je nato jeden kábel za 10 eúr
4. modely sa odlišujú iba výbavou tj. či je biely, čierny, strieborný, červený atď alebo v počte ovládačov / vo veľkosti hdd
ak by si niečo potreboval pýtaj sa
SSemteXX
Guru
Guru

Aha, dik moc. A ešte otázka, samozrejme asi je to jasné, ale keď pripojím napríklad XBOX na moju 87uhl.-ovú telku tak sa kvalita zhoršuje, že? Nakoľko tipujem, že na HD telke to je krajšie.

Tak Filipito PS3 neplánujem kupovať ani napriek tomu, že si kamarát pred týždňom kupoval PS3 a sa mi tu chváli s Blueray filmy a s hrami, môže riť makovú, nech si tie hry kupuje, lajo.
No hej ešte toto, vidím milión inzerátov, že "Flash, idú všetky najnovšie hry!" Stavím sa ale, keď mu zavolám a spýtam sa ho, že aký Flash tam je hodený, že či tam je ten čo si mi ty písal tak ani nebude vedieť o čom je reč ...
Filipito
Darca
Darca

keď má staršiu verziu flashu tak môže tam byť problém s wave (to je ako keby ochrana) danej hry. a tj budeš to musieť konvertovať a čítal som že niekedy to ide niekedy nie, ale tuna presnejšie ti to neviem povedať lebo mám najnovší flash a tam len napálim a fachám :wink:
a samozrejme keď si to zapojiš doma na staršiu telku tak kvalita ide rázom dole, na plazmách a HD ready / full hd telkách to vyzerá krásne
SSemteXX
Guru
Guru

Hej jasné, rozumiem, som tam pridal jeden monitor hore ktorý som si zvolil k XBOX-u, bude dobrý? :roll:
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Nechces vacsi? V dnesnej dobe ked to chces k Xboxu, kde nemusis pozerat na to ci tu hru komponenty zvladnu na vacsom monitore, lebo ho mozes pripojit k hocijakej velkej telke a ta hra ti pofici stale dobre na FullHD, by som bral minimalne 24". A to nehovorim o tom, ked budete chciet hrat dvaja :)
Filipito
Darca
Darca

presne tak, aspoň 24" ale aj to bude málo :?
kvoco
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kvoco »

24 je minimum, sam to doma tak mam a chcelo by to nieco vacsie, ale ja som to kupoval primarne ku notasu. btw aj PS3 sa uz da flashnut :)
SSemteXX
Guru
Guru

Tak mi narvhnite nejakú 24ku ;) Keď bude viac peňazí tak možno zbehnem do väčšej.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Odporucujem tento, mam ho osobne doma, aj ked som ho kupoval za trochu viac €. Myslim, ze cena je teraz viac nez prijatelna. Ale naozaj ber do uvahy, ze na xbox je to akurat, no bral by som urcite vacsi :?

http://www.alza.sk/iiyama-e2407hds-d112289.htm
SSemteXX
Guru
Guru

No lenže Johny ber do úvahy, že ja ten monitor budem bežne používať na PC, čiže keď budem hrať s kamošmi sem tam mixy po večeroch (myslím CS) aby sa mi zas oči nevypálili chápeš. Dnes som bol v jednej predajni u nás a tam mi týpek ukazoval 26-ku LCD-čko tak ako neviem si predstaviť, že do toho čumím celú noc.

Ten čo si mi dal je pekný, taký monitor do 220€ by som niekde chcel kúpiť, ale vravím ide mi o to aby to bola kvalita, každopádne trvám na 24-ke, a chcem kvalitný LCD monitor, nevravím, že ten čo si mi dal nie je, ale chcem niečo ako Samsung, Benq, Asus atď. ;) Však uvidí sa.

btw. už XBOX mám vybavený kamošov bratranec sa tomu venuje, donášajú XBOX-y a flashujú ich, povedal, že momentálne Jasper verzie nemajú, ale, že mi môže ponúknuť XBOX 360 120GB HDD 4 Joystick-y a LT 1.1 Flash, vravel mi, že momentálne do každého XBOX-u dávajú LT 1.1 Flash, cena ževraj okolo 200€, podľa Vás? :wink:

Síce mne by tá 24-ka aj stačila, chcem 4 Joystick-y preto aby sme mohli s kamošmi WWE vs. Raw 2011-ku, EASports MMA a UFC Undisputed 2010 vo štvorici proti sebe sekať :D
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

a chcem kvalitný LCD monitor, niečo ako Samsung, Benq, Asus atď.
To myslis vazne? :lol: Pobavil si ma. IIyami su vo svojej cenovej katogorii najlepsie na hry co mozes dostat. Sestra ma Samsung a ten jeho obraz je proti mojej IIyame vypluty, otrasne podanie farieb a slaba odozva. Myslim, ze si presne vymenoval znacky, ktorim by si sa mal oblukom vyhnut + Acer. I ked zopar samsungov by sa mozno dalo prekusnut.
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

SSemteXX tie znacky co si vymenoval by som si dal na wc na zobrazenie kalendara .. nechcem nikoho urazit, ale podla mna v tej cene ta iiyama nema v podani pri hrach konkurenciu
SSemteXX
Guru
Guru

Tak vieš neznáme značky moc neuprednostňujem, ale keď ju takto chválite tak možno sa na ňu predsa dám :wink:

Ale prečo, sú hentie ostatné značky zlé? Však to sú velké "značky", či len menovite? :D Lebo takú reklamu IIyami som v živote nevidel.
Filipito
Darca
Darca

prečo robiť reklamu niečomu čo je perfektné? :)
akim14
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa akim14 »

rozhodne by som este nekupoval xbox, hlavne nie teraz, ked je tu problem s AP2.5 a SSV3. Aj ked nebudes ONLINE, mat BAN neni moc pozitivne :D Na tvojom mieste by som pockal kym nevyjde novy flash
Napísať odpoveď