Fotografia - novinky, technika, diskusia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
i-Cube
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotite?

Príspevok od používateľa i-Cube »

aale co :) .. tak podla toho, co som uz videl po roznych bazaroch, amazone, etc... niekde medzi 700-900eur? zalezi aj od celkovej kondicie, ci si prvy majitel atd
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

uff tak to bude asi tazke, resp naozaj bude zavisiet od kondicie...

moj aparat sa pohybuje v uplne inej cene nakolko je skoro novy, velmi malo pouzivany a ma battery grid a dve baterky...

no kazdopadne vela stastia v hladani... mna to po novom roku caka asi tiez, pretoze vtedy planujem ponuknut fotak na predaj... 8)
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jaj, ty uz budes niekde nad 1000€, to uz je na mna trosku dost :p ale mozem ti k tomu prihodit k+, ta je na nezaplatenie 8)
/tu karmu som myslel akoze k tym 700euram :p/
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

hehe ja si na to vobec nepotrpim ale diky ;) na oplatku tiez.

hej ja budem vyssie nad 1000 evri, aj ked tazsie sa hlada cena pretoze ju vela obchodov uz neponuka a skor dava do pozornosti mark II.

ale uvidime co ponukne internet po novom roku... pevne budem dufat...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

ked niekto moze mat mark ii za 1600 novy...predpokladam, ze pouzivany za nieco cez 1000, myslis si, ze niekto zakopne za tolke prachy o jednotku?
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

urcite ano hlavne ak je to skoro novy fotak...

lubos vzdy sa najde clovek, ktory zaplati tu cenu

este otazka... kde by som mohol novu mark II. zohnat za cenu 1600 evri? to je vynikajuca cena...
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jamesiq »

Ludia mam taku otazku..
Sum vznika tym ze sa zahrieva snimac tak by to malo byt nejako spravne hej. Tym padom ked je fotak v nejakom chladnom prostredi nemal by sa tolko zahrievat a tym padom by mala byt fotka menej zasumena nie? :))
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

zanedbatelne. ono sa to hlavne tyka dlhych expozicii
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

i-Cube napísal:uz dlhsie premyslam nad prechodom na FF, konkretne na 5D mark I. na novu ani nie, lebo to je pre mna strasne drahe...
oplati sa este starsi full frame? ked sa len vymeni shutter, ak bude treba, tak by mohol fungovat dalsich takych 100k + zaberov, ci sa mylim? mozno by sa mi nanho podarilo naskrabat, ak by som predal fotak+tamron a nieco k tomu prihodil :S
Tazka otazka, priznam sa ze asi by som do toho nesiel, 5D neni zly stroj, predsalen bol to prvy consumer FF fotak ale myslim zi ze uz ma svoju slavu za sebou. Radsej by som isiel do 7D, kde mas lepsie ISO, autofocus, viac MPX. Verim ze asi jedine v com je lepsi 5D moze byt obrazova kvalita, FF je FF...
Takisto sa treba zamysliet(neviem ake mas teraz skla) ze na FF idu podstatne drahsie FF skla, Takisto sa ti "skrati" ohnisko o polovicku, co moze ale nemusi byt problem

myslim ze ten 5d mk2 za 1600 eur lubo prestrelil, zacinaju niekde pri cca 1700 (v UK/HK) u nas viac(tusim cca 1900) za 1600 som nasiel len pouzivane. (nasiel som aj http://foto.bazos.sk/inzerat/5191449/CA ... MARK-2.php cito je fake si netrufam povedat)
Pouzivane 5d idu rozne, od 600 a vyssie

jamesiq napísal:Ludia mam taku otazku..
Sum vznika tym ze sa zahrieva snimac tak by to malo byt nejako spravne hej. Tym padom ked je fotak v nejakom chladnom prostredi nemal by sa tolko zahrievat a tym padom by mala byt fotka menej zasumena nie? :))
bohuzial to tak nefunguje :)
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

tiez si myslim ze cenu silno prestrelil - najlacnejsie sa da mark II. zohnat asi v alze ak je kupovana pre firmu a bez dph... tam je to za 1650,- EUR. lepsiu cenu som zatial na slovensku nevidel a myslim ze aj pri cene v zahranici by shipping dorovnal alebo prevysil danu sumu...

takze moj 5d za cenu nad 1000 eur myslim ze nebude az taky problem predat... uvidim
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nuz takto ... ked vidim tie fotky, ktore lezu z FF snimaca, tak mi pada sanka. o sklach viem, zatial by som mal len zakladnych 50mm... iso mi nevadi, mpx uz vobec nie, ten crop 1,6 mi predpokladam chybat nebude, lebo nefotim wild, ani sport. skor krajiny, arch., ludi. tak mi to vychadza na 5D, len mark II je way out of my league. radsej fotit so starsim FF, ako na ziadnom :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Jojoj sorry chlapci, v UK £ som myslel, nie eura. Ospravedlnujem sa....
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

aj som si myslel lebo cenu tohto aparatu som browsoval po celom svete a nazoaj som lepsiu cenu ako 1650,- eur nevidel... samozrejme je to cena bez dph takze len pre podnikatelov platcov dph...

ak by niekdo mal lepsiu cenu uz aj so shippingom nech sa podeli budem mu vdacny... 8)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

bez dph v pohode: http://geizhals.at/eu/a366844.html to zacina niekde pri 1520 BEZ dph vratane shopping
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ale to je rakusko a tam musis platit dph

cenu ktoru som napisal ja je z alzy a ta sa da zaobstarat aj bez dph preto je tam cena 1650,- co je vlastne konecna suma pre platcov dph...

cize ak porovnam cenu s rakuskou tak je tam nejakych 85 eur viac...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

je to konkretne nemecko , nie rakusko. A dph tam standartne platit musis, tak ako vsade inde. lenze si pisal ze v Alze kupujes bez dph cez firmu, v tom pripade by si rovnako mohol aj u nemcov nakupit bez dph cez firmu.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

tak to uz ti potvrdit neviem ale nezda sa mi to...

jedine ak by si bol platcom nemeckeho dph a firmu mal registrovanu v nemecku... ci nie? toto uz je otazka na ekonoma a nie na mna... no nejako sa mi to nezda...

popripade ci funguje stary refund ako kedysi ked sme chodili do reichu kupovat veci a vracali nam rakusku dan z vyrobkov... to bolo zlate casy ... ale dost bolo off topicu .. nejako to uz hadam poriesim.. ta alza je pre mna najjednoduchsia
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

V krajinach EU mozes priamo nakupit na firmu bez DPH. Predavajuci vsak musi tuto skutocnost nahlasit na nejakom centranom registri, na zaklade coho si danovy urad vie zistit, ci si priznal DPH za zakupeny produkt v zahranici. Inymi slovami, nakupis to so slovenskou DPHckou. Ak si platcom DPH, tak ti ju potom stat vrati, ak nie, tak si dan odpises z nakladov.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja ti to viem potvrdit(preto aj som ti od zaciatku navrhoval kupit to bez DPH z nemecku ;) ), lebo pracujem pre rakusku firmu, ktora casto nakupuje veci po celej EU(vratane SK), kedze sme v EU, tak ten system je viac-menej jednotny. Priznam sa, kedze ja ani ekonom nie som ako to presne v pozadi funguje, ale doteraz sme ziadne komplikacie s tym nemali a bolo v podstate jednoduche

Tax refund kvoli EU uz neni(stale existuje ak by si isiel z ne-EU krajiny), kedze to je jednotny colny priestor, rovnako ako neplatis CLO+DPH ked si objednavas veci z EU.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

tak to su potom same dobre spravy... dik 8)
Napísať odpoveď