Nechut do jedla, odpor k jedlu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Nechut do jedla, odpor k jedlu

Príspevok od používateľa Frikso »

ephramko: Čo to tu zbytočne hrotíš. Aký zlomový bod. Väčšina z vás sa tvári, ako keby sa psychické problémy nedali riešiť vlastnou vôľou a hneď treba k lekarovi, nech zistí, či nemáme bubáka. aughostino sám napísal, že to nechce riešiť cez psychologa, má vôlu, tak nevidim dovod na lutovanie.

aughostino: Presne, ako si napísal - život je zmena. Zober tieto zmeny pozitívne, však v podstate to su pozitívne zmeny v životnom štýle. Nechuť do jedla využi ako výhodu, začni sa stravovať zdravo. Ja som opačný prípad, žerem všetko a svoje nedávne problémy (rodina + rozchod) som riešil práve prežieraním sa (mäso, mastné, vyprážané). No posledne, čo som v tych časoch chcel počuť bolo lutovanie od kamaratiek/kamaratov a keci o depkách a pod.
Píšeš, že máš príjemnú prácu a pracovný kolektív. Ak máš intelektualnu prácu, kde pracuješ hlavou, nie fyzicky, tak si dohodni s nejakym kolegom/kolegyňou squash, posilku, tenis alebo iný druh aktívného oddychu na hodinku/dve po práci pravidelne napr. utorky a piatky. Vyčistíš hlavu, spáliš energiu, takže sa budeš lepšie cítiť, začne ti viac chutiť a časom možno aj začneš naberať na hmote (hlavne v tej posilke).
Vykašli sa na psychológov, ako povedal jeden múdry človek prednášajúci na psychológii - parafráza - "Psychológiu idú študovať ľudia, ktorí majú nejaky vlastný problém, s ktorym si nevedia rady alebo trpia spasitelským komplexom". Niečo na tom bude :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

predstav si, ale klinicka psychologia nie je jedina vedna disciplina, v ktorej sa psycholog moze uplatnit...

no a ked mas take cenne rady typu "vyrieste si svoje problemy sami, ved to nic nie je, zacnite cvicit" tak co si neotvoris nejaku prax, kde budes tieto rady nad zlato rozdavat ?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

ephramko: Lebo tvoje rady "umieraš, bež k odborníkovi, daj sa rýchlo vyšetriť, lutuj sa" človekovi, čo sa len chcel popýtať na nechuť do jedla a duševnú nepohodu sú priam nad zlato. :wink:
Napísať odpoveď