Divny problem s PC /raz ide raz nie/

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
saj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Divny problem s PC /raz ide raz nie/

Príspevok od používateľa saj »

Zdravim, mam nasledovny problem s PC

Dnes pri hre mi PC sekol (v hre nabehli divne textury a pc sekol), nahodil som restart. A takto sa to opakovalo asi 3x. Ked som si povedal kaslat na to, tak nebudem hrat, restartoval som PC s tym, ze pojdem len na net. Lenze PC nenabehol. Anilen nezapipal (no fany fungovali !)

Resetol som CMOS,pomenil Ramky, poodpajal veci, aj mechaniky ale stale nic. Nedalo mi to. Dal som PC na lezato, trochu sa tam povrtal /nic konkretne som nerobil - poodpajal-pozapajal-podotlacal-pohyball/

Pri pokuse o start vyznelo pip - piiiiiip a to bolo vsetko. Ale aspon pipal, nie ako vtedy ze sa ani neozval

Po dalsom vrtani a pokuse o start zapipal znova, tentokrat pip - piiiiip - piiiiip. Ale stale cierna obrazovka

Po dalsom vrtani nabehlo boot logo (ale malo cez pismena a logo divne texturove hatlatiny)... Po dalsom /asi tretom/ restarte pc nabehlo do faze, kde vsetko slo, len nenabehla obrazovka VITAJTE (ta modra uvodna windowsacka)

Po dalsom restarte nabehol uz aj windows.

Ale pochybujem, ze teraz ked PC zlozim tak vsetko pojde ako ma. Preto sa chcem spytat Vas, skusenych, ci neviete kde by mohla byt chyba..

Dakujem
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Divny problem s PC /raz ide raz nie/

Príspevok od používateľa Thommas »

Grafika ti asi dosluhuje/doslúžila.
saj
Addict
Addict

Tak ako som predpokladal, PC som vypol (start-vypnut) a ked som ho postavil tak uz zasa nepipal... Po vybrati grafiky a spusteni tiez nepipal.
Mordecai
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Mordecai »

zislo by sa vediet aj o ake konkretne komponenty sa jedna (typ dosky, grafiky, ram atd....)

ale s najvecsou pravdepodobnostou ti odisla grafika, prinajhorsom slot na grafu (radic/zbernica)
saj
Addict
Addict

AMD Athlon 3800
7600GS Asus
Kingstony ramky 2x512mb
doska ASUS A8R MVP DELUXE
Mordecai
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Mordecai »

no, vzhladom na uvedene komponenty a ich "vek" by som to odhadol na "odpalenu" grafu, alebo zbernicu/radic pci-e

treba testnut minimalne grafu a ramky (v inom kompe), a dosku (s inou grafou) a vylucit vadny komponent
Jokky
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jokky »

Aj mne toto podobné robilo včera aj dnes.
Zapol som PC, trochu preblikol a vypol sa, za 5min sa znova zapol(ani som nič nestlačil len zrazu sa zapol) a ešte sa stihol raz reštartovať, potom všetko v pohode.
Dnes ráno sa ani nezapol, tak PC som rozobral, že bude chybný zdroj (spojil som 3 a 4 káblik (čierny a zelený)) zdroj sa rozbehol, tak som to všetko poskladal, zapol PC a zatiaľ všetko v pohode. :) (klop, klop)

// A mám takú podobnú zostavu :aasmile10: .
saj
Addict
Addict

no mne sa zapne, vsetko bezi, ale na monitore nic, len ciernota, a nepipne ani... Vcera mi obcas zapipal ako som pisal vyssie.. Ale odkedy som odpojil a zapojil zo slotu grafiku, tak nic.
Napísať odpoveď