Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pravicovy zlepenec 2010-201x
A ty sa skús naučiť odpovedať. V tvojej reakcii na môj príspevok si sa zmohol na jedného trápneho smajlíka - to je všetko? Pokiaľ ti tak vadí Mikloš, nože daj jedného vhodného kandidáta, nech to prediskutujeme...Ináč fakt - čo má zvyšovanie cien spoločné s privatizáciou? Mal by si sa opýtať rodičov, dúfam, že jeden z nich je ekonóm, nech máš v tom trochu viac jasno. Alebo opakuješ trápne riekanky terajšej opozície z minulosti?
Myslím ju úplne vážne, čo má privatizácia s tým že sa idú zvyšovať ceny energií. A ty ak nie si úplný zbabelec, skús mi odpovedať, rád sa nechám poučiť.tehla napísal:Tuto otazku snaď ani nemôžeš myslieť vážne, opýtaj sa rodičov
-
Anem
Star
Asi to myslel tak že keby sú tie podniky celkovo štátne tak sa nebudú neprimerane zvyšovať ceny energií.slay napísal:
Myslím ju úplne vážne, čo má privatizácia s tým že sa idú zvyšovať ceny energií. A ty ak nie si úplný zbabelec, skús mi odpovedať, rád sa nechám poučiť.
-
javatar
Hardcore addict
ceny energii su dlhodobo neudrzatelne na jednej urovni uz len koli inflacii a cien na svetovych trhoch (a kedze je kriza vsade to ide hore) -> zdrazovanie je nutnym zlom, je vsak ine zdrazovat postupne (kedy ludi ucite pomaly setrit) ako zdrazovat skokom (co je fakt sok)
Ty si jeho hovorca? Nech odpovie sám. To som zvedavý na tú múdrosť.Anem napísal:
Asi to myslel tak že keby sú tie podniky celkovo štátne tak sa nebudú neprimerane zvyšovať ceny energií.
btw. úrad pre reguláciu sieťových odvetví je podľa teba súkromný?
-
tehla
Slay, viedli sme o tom siahodlhu debatu v teme antifico, dokonca som ti tam dal aj vysvetlenie od nositeľa nobelovej ceny Stiglitza, a mal si tam aj fungovanie uradu pre regulaciu v praxi, aj to ako stupli ceny skokom o 100%. Môžete tu poslušne tarať o krizach - kto ma rozum, si vie spočitať 2a2, mimochodom vtedy, ked sa tak rapidne zvyšovali ceny, po privatizacii ešte "kriza" nebola. Som zvedavy, či tak nadšene rozprava o tej užasnej privatizacii aj ten, kto u vas doma plati učty. Ono je to aj logicke, od SR to kupi ten, komu ide primarne o biznis a chce z toho vytrieskať čo najviac a keď ma monopol (čo tie strategicke podniky maju), potom ma voľne ruky - o nejake potreby občanov sa predsa zaujimať nebude, či už je to cudzi štat, alebo nejaka korporacia
Stiglitz je v pohode, ale mohol by si si prečítať aj viac ako výťah z práce niekde na blogu alebo abstrakt z diela. Potom by sa možno dalo diskutovať. On sa vyjadroval k privatizácii v globále v celom bývalom červenom bloku, čiže všetkým postkomunistickým krajinám aj Ruskému divokému západu a podobne. A vyjadroval sa predovšetkým k prvej vlne a šokovej terapii, čo na Slovensku predstavoval Mečiar. Stiglitz, ale na rozdiel od teba chápe prečo sa to udialo takým spôsobom aj keď bol trošku generálom po vojne.
Ale to nie je všeobecný pohľad na privatizáciu, rovnako niektoré Ruské privatizácie zo začiatku 90 rokov, prípadne niektoré Mečiarové kúsky sa nedajú považovať za štandard. Tie neschvaľujem ani ja. Ale je mi jasné, že ty nemáš potenciál v tom vidieť rozdiel. Vidíš len nejaké zisky.
ÚpRSO samozrejme funguje, a záleží to len na vláde. Je to akoby jeden hlas do predstavenstva k tomu 49% podielu.
Ale to nie je všeobecný pohľad na privatizáciu, rovnako niektoré Ruské privatizácie zo začiatku 90 rokov, prípadne niektoré Mečiarové kúsky sa nedajú považovať za štandard. Tie neschvaľujem ani ja. Ale je mi jasné, že ty nemáš potenciál v tom vidieť rozdiel. Vidíš len nejaké zisky.
ÚpRSO samozrejme funguje, a záleží to len na vláde. Je to akoby jeden hlas do predstavenstva k tomu 49% podielu.
-
seth82
Darca
Ako zvyčajne, tehlove tmárenie - zbytočné reagovať.
K téme - Prokurátora dnes nezvolili, teda postupujú Trnka a Mišíková - začínam byť skeptický a už mám také pocity, nech teda zvolia Trnku a nech Radičová odstúpi, padne vláda a nech si majú boľševici nazad Fica a spol - zo srdca im to prajem. Škoda len, že to budú musieť trpieť aj tí, ktorým nie je po srsti a že si to odskáču ich deti.
K téme - Prokurátora dnes nezvolili, teda postupujú Trnka a Mišíková - začínam byť skeptický a už mám také pocity, nech teda zvolia Trnku a nech Radičová odstúpi, padne vláda a nech si majú boľševici nazad Fica a spol - zo srdca im to prajem. Škoda len, že to budú musieť trpieť aj tí, ktorým nie je po srsti a že si to odskáču ich deti.
hej hej hej brzdi, ja tu (tak trochu) zijem!
nebudte naivni...si myslite, ze kvoli nejakemu prokuratorovi by padla cela vlada? a tak by si dobrovolne niekto odobral zlaty valov statneho rozpoctu ?
...snad uz tych nasich politikov dobre pozname, vo svojich funkciach sa drzia za kazdu cenu, ako klieste...
Tiež nechápem, čo sa okolo toho robí také haló...
Ale asi to bude klasický dôvod - zakryť skutočné problémy.
Ale asi to bude klasický dôvod - zakryť skutočné problémy.
Obštrukcia posunie všetkých na december, to je jasná vec. A ak sa Radičová rozhodne "akože z vlastného presvedčenia" zložiť funkciu neznamená to nič.
Lol ale hlavne ze ked bol nahraty Fico, tak hovoril, ze taku nahravku spravi za 3 minuty
, ale tuto 10 kopii da kazdemu, jak hovoril na tlacovke 
Pekná sprostosť tá nahrávka.
No neviem ako vy ostatní, ale ja som z tých nahrávok nič nevymyslel. Len treba povedať, že vo fotografovaní existuje pravidlo, že ak chcete z ničoho urobiť niečo, urobíte kompozíciu zameranú na ohraničený detail, z ktorého nebude jasné kde sa objekt začína a kde končí, zvyšok dokončí ľudská predstavivosť. Inak povedané, ak od roku 1998 dokázal Róbert Fico s celou svojou mašinériou vyhrabať len tieto nič nehovoriace neurčité nahrávky, tak klobúk dole pred Mikulášom Dzurindom a tým ako vykonával politiku za poledných 11 -12 rokov. Aj ja sám by som predpokladal, že budú naňho schopní niečo poriadne nájsť. Ale ak je toto všetko
tak Miki môže pokojne spávať a usmievať sa nad 83% podporou vlastnej strany. Čo chcel Fico dokázať týmto úplne strategicky zbabraným krokom, mi je neznáme, ak by s tým bol prišiel v nejaký dôležitý čas, chápal by som. Ale teraz? O mesiac si to nikto nebude pamätať.
A oceňujem, že si Mikuláš nevymýšľal, že to nie je on, že také nahrávky sa dajú spraviť za 10 minút. To len dokazuje, že za tým nič nemôže byť, inak by sa vykrúcal.
A oceňujem, že si Mikuláš nevymýšľal, že to nie je on, že také nahrávky sa dajú spraviť za 10 minút. To len dokazuje, že za tým nič nemôže byť, inak by sa vykrúcal.
Inac aj ja ked som to pocuval, som vobec nevedel ocom sa tam bavi
sak to nemalo ziadny zmysel, len sa hadali ci co, teda zvysovali hals na seba.
A najlepsie vcera mal Dzurinda ten prejav, a dnes v noci aka nahoda Ficovi prislo CD
A najlepsie vcera mal Dzurinda ten prejav, a dnes v noci aka nahoda Ficovi prislo CD
"Druhý Mečiar" kope okolo seba v smrteľnom kŕči politickej izolácie.
//autoeditácia príspevku (07 Nov 2010, 20:08)
A inak, nemám odkiaľ vyťahovať hlavu, lebo ja svoju hlavu nemám pichnutú v žiadnej politickej strane, ani len volebným lístkom...
//autoeditácia príspevku (07 Nov 2010, 20:08)
Toto kde vyhrabal ten dobrodruh, ktorý ma okarmoval ? Kde som také niečo napísal ?jasne, Ficova je prava, Dzurindova nie. Uz vytiahni hlavu z tej modrej riti SDKU.
A inak, nemám odkiaľ vyťahovať hlavu, lebo ja svoju hlavu nemám pichnutú v žiadnej politickej strane, ani len volebným lístkom...
A plný súhlas, Fico je druhý Mečiar.
btw. pokiaľ viem, žiadna Dzurindová nahrávka na Fica nejestvuje.. jestvuje len Hanzelová nahrávka na Fica, a Hanzel je bývalý poslanec SmerSD
jasne ze ficova nahravka je prava, ved pan fico vzdy hovori len pravdu, to vsetci ostatni klamu a robia mu zle...